Ga naar inhoud

blanka

Users
  • Aantal items

    281
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over blanka

  • Titel
    Speed Freak

Profiel

  • Locatie
    Onder de rook van NatLab 1.0
  • Console
    PC Engine/P2000T

Profile Fields

  • Interesses
    VFD handhelds, P2000T, PC Engine, Vintage Mac's, C64, NES

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. blanka

    Philips P2000T

    Ja, zonder audio inderdaad.
  2. blanka

    Philips P2000T

    Ik had er een met een composietuitgang, en dat was een BNC connector. Ik heb die vervangen door een gele RCA. Overigens heb ik bij mijn 2 monochrome-schermen een DIN6-composiet adapter, met 2 tulpstekkers, voor beeld en geluid. Ik vraag me dus af hoevaak er werkelijk een composiet-mod werd gedaan, er is immers door Philips een handig verloopje voor verkocht. Als je kijkt naar de Philips schermen, dan had de V7001 een standaard RGB DIN-6 plug, die kon dus intern RGB omzetten naar monochroom, en je had de BM7502, en die had enkel 2 RCA ingangen voor beeld en geluid.
  3. blanka

    Philips P2000T

    Top, ik wacht met smart op de poel. Ik zou de andere inderdaad op archive.org zetten.
  4. blanka

    Philips P2000T

    Retropie is wel weer een dubbele laag erbij. Ik ben ermee gestopt, en draai nu kale Retroarch, dus zonder Retropie en EmulationStation.
  5. blanka

    Philips P2000T

    Ik ben even printplaten aan het fotograferen geweest, en kwam 4 variaties van moederborden tegen: Rechtsboven: vroeg exemplaar met MostekZ80/SAA chips in voetjes van eerste serie met stalen MDCR bracket. Linksboven: latere variatie van eerste serie met stalen MDCR bracket met gesoldeerde SHARP Z80 Linksonder: gedraaide layout groene connectors, blauwe condensators van tweede serie met stalen MDCR bracket. Rechtsonder: gedraaide layout, witte connectors (verguld) groene condensators van derde "budget" serie zonder zilverlak en met plastic MDCR bracket. Heef
  6. blanka

    Philips P2000T

    Dat hoeft ook niet, maar als ik het bestand op de SD kaart als "Informatie ↑↑.bas" kan zetten, en jouw programma toont dat dan ook zo, dan heb je een zinvollere index dan "INFORM÷1.BAS" Hier twee bestandjes met alle irritante P2000T ascii om te testen..... Informatie ↑↑.bas ¼¾‖½←÷→↑£.bas
  7. blanka

    Philips P2000T

    Goed bezig, maar ik zou wel van de DOS bestandsnamen afstappen en minimaal 16 karakters met alle overlap P2000 en UTF tekenset toestaan incl upper/lower case. De plankjes van @Bertus voor de Conrad schakelaars zijn trouwens top. Ik heb ze allemaal op en geen slechte aan/uit meer en alle P2000s gebruiksklaar. Nog een P2000T met een klein probleem: de tapedrive daarvan leest niks goed, steeds leesfout. Dit is het laatste model: plastic tapeframe, ongespoten kast. De drive is wel stil. Ik heb nog wel een reserve originele tapeunit van de eerste generatie over, maar dat is misschien ni
  8. Dank, nu de vraag, hoe krijg ik dit in de C64... Ik heb wat Ebay verkopers van de alternatieve BASIC gevonden met floppy-versneller, en ik vraag ze of ze ook customs doen... Of kun je ook redelijk makkelijk zelf bakken met een Arduino MEGA o.i.d.?
  9. blanka

    Philips P2000T

    @Bertus weet volgens mij wel aardig wat je wel en niet met poort 2 kunt, die heeft er 2 modules voor ontworpen. Ik ken m vooral van de UNIFACE en de M2009 telefoonmodem van Miniware.
  10. blanka

    Philips P2000T

    @dionoidIk heb de ROM fysiek uit de machine gehaald, maar je kunt natuurlijk ook softwarematig dumpen, niet aan gedacht. Ik zal wel eens vergelijken.
  11. blanka

    Philips P2000T

    Ik heb juist op drie machines, eentje van rond serienummer 2000, een rond 14000 en een rond 26000 allemaal dezelfde ROM, maar die is anders dan die van MdK. Ik heb er daarnaast 2 met een andere versie, beide uniek. En niet een die hetzelfde is als bij de emulator.
  12. Wellicht is het vloeken in de kerk, maar ik wordt horendol van het paars-op-paars van de C64 op de kleine CRT's die ik aansluit. Kan een C64 met een hack gewoon wit op zwart als standaardletterkleur krijgen? Inclusief zwarte schermrand?
  13. blanka

    Philips P2000T

    En highres werkt! Als je een smiley maakt in 1-en en 0-en dan ligt het voor de hand om Acid house herinneringen op te halen.... Valt er nog iets te doen aan de verticale strepen? Het valt me op dat als de waarde van een kleurkanaal onder de 8 duikt (uit het bereik van 0-15) dan worden strepen zichtbaar. Daarboven zie je ze eigenlijk niet. Zie de donkerblauwe/paarse smileys, daar zit rood onder de 8. Dingen die opvallen aan de kaart: 256 lijnen waarvan de middelste 240 overeenkomen met het normale beeld. Je hebt dus 8 pixels extra boven en onder. Horizontaal is de
×
×
  • Nieuwe aanmaken...