Ga naar inhoud

Lou Grant (tv serie)


Aanbevolen berichten

Tijdens het bladeren in de tvgids kwam ik de naam Lou Grant tegen, wat mij een zwart-wit RETRO beeld gaf van een krantendrukpers. Even nagezocht op Wikipedia en inderdaad:

Lou Grant (televisieserie)

post-598-0-53864600-1345216027.jpg

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Lou Grant was een Amerikaanse dramaserie van de zender CBS en liep van 20 september 1977 tot 13 december 1982. Er schijnen 114 afleveringen gemaakt t e zijn. De serie was een spin-off van de populaire reeks The Mary Tyler Moore Show.

Hoofdrolspeler was Edward Asner als Lou Grant, een rol die hij van 1970 tot 1982 speelde.

Bij Mary Tyler Moore werkte Lou voor televisiestation WJM-TV, in de laatste aflevering werd bijna iedereen van de cast ontslagen. Daarna nam Lou een job aan voor de fictieve krant Los Angeles Tribune. De serie werd in Nederland door de KRO uitgezonden. De zender TV10 Gold zond gedurende enige tijd de serie nogmaals uit.

Plot

Lou Grant reist met de bus van Minniapolis naar Los Angeles. Zijn huwelijk is gestrand en hij is ontslagen bij het televisiestation WJM-TV. Grant is ingegaan op het aanbod van zijn oude vriend Charlie Hume, hoofdredacteur van de Los Angeles Tribune, om chef te worden van de stadsredactie van deze krant. Grant moet wennen aan zijn nieuwe status en aan zijn nieuwe woonplaats. Zo merkt hij dat het vrijwel onmogelijk is om in Los Angeles te verblijven zonder auto. De stad is te druk en te uitgestrekt. The Los Angeles Tribune is het eigendom van de eigenzinnige weduwe Margaret Pynchon die Grant vaak steunt, maar ook regelmatig terugfluit. De stadsredactie is een belangrijk onderdeel van de Trib, zoals de krant door de journalisten wordt genoemd, en er wordt veel Grant en zijn reporters verwacht. Zijn belangrijkste steunpilaren zijn Joe Rossi en Billie Newman. Rossi gaat door het vuur voor een primeur en lijkt geheel met zijn werk getrouwd. Toch heeft ook Rossi zijn problemen, bijvoorbeeld met zijn alcoholische vader. Billie Newman is zijn tegenpool, ze oogt heel kwetsbaar, maar is een goede journaliste, een stuk nauwgezetter dan Rossi, maar minder flamboyant. Ze werken veel samen met fotograaf Dennis Price, beter bekend als “Animal”. Zijn bijnaam heeft overigens meer met zijn uiterlijk te maken dan met zijn humeur. Grant wordt ook bijgestaan door zijn assistent-chef, Art Donovan, die lang de pest in heeft omdat hij gepasseerd is voor de functie van chef stadsredactie.

In de meeste afleveringen volgen we de journalisten die door Grant op pad zijn gestuurd.

Cast

  • Ed Asner – Lou Grant

verder op alfabetische volgorde op achternaam van de acteur

  • Mason Adams – Charlie Hume
  • Daryl Anderson – Dennis “Animal” Price
  • Rebecca Balding - Carla Madigan (alleen eerste drie afleveringen)
  • Jack Bannon – Art Donovan
  • Linda Kelsey – Billie Newman
  • Nancy Marchand – Margaret Pynchon
  • Robert Walden – Joe Rossi

Op Canvas (Belgie 2) is deze week de eerste reeks te zien, waarvan de eerste aflevering op woensdag, 15 augustus 2012 op Belgie 2 om 16.00 uur was.

Canvas rapporteert:

Reeks 1

Lou Grant

Legendarische Amerikaanse reeks uit de jaren '70 over de belevenissen van hoofdredacteur Lou Grant en zijn medewerkers op de redactie van de Los Angeles Tribune. 22 afleveringen

Duur : 49 minuten

Vandaag om 16u00

http://www.canvas.be...851ce346d:-6b29

Wat stoort is het slechte beeld op HD waar een gecorrigeerd breedbeeld te zien is, uitgerekt en opgevuld met onder- en bovenkant afgeknipt. Het echte beeld is 4:3

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...