Jump to content

Hinse

User
 • Content Count

  6,537
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Hinse

 1. Hinse

  Bassie & Adriaan #10

  Ik zou hem wel via alternatieve kanalen binnenhalen, dan maar geen officiële release, zolang ik het maar in betere kwaliteit beschikbaar heb voor mezelf. Dus ik zou zeker wel interesse hebben.
 2. Hinse

  Bassie & Adriaan #10

  Maar wat nou als ze heb alleen digitaal aanbieden via Videoland maar dan wel in full hd?
 3. Hinse

  Bassie & Adriaan #10

  Met tooltjes als https://letsenhance.io/ kun je tegenwoordig ook digitale foto's upscalen en dat gaat al alleraardigst (net als die tool met het inkleuren van die oude foto's). Als het je frame voor frame lukt om alles acceptabel naar vectoren om te zetten kun je toch scherper beeld krijgen. Het is dan dus niet direct afkomstig van opgepoetst bronmateriaal maar door algoritmes gecreëerd. Ik verwacht van zulke dingen veel in de toekomst. Maar goed opgepoetst beeld is natuurlijk wel een randvoorwaardelijk uitgangspunt.
 4. Hinse

  Bassie & Adriaan #10

  Je kunt het beter 'kijkbaar' maken door AI-achtige systemen die missende elementen berekenen of vage dingen scherper kunnen maken. Nu gaat dat nog niet echt top, maar je weet niet hoe dat over 10 of 20 jaar ervoor staat. Denk aan een onuitputtelijke database van beelden van waaruit nieuw beeld wordt berekend zo echt mogelijk. Daarnaast bewijzen series als Apocalypse of de prachtige docu They Shall Not Grow Old dat je met hele brakke originele films de boel veel beter kan oppoetsen dan gedacht. Natuurlijk had je daarmee niet de beperking van beeldlijnen zoals bij video, maar de filmkwaliteit van 1914 was echt niet best en daar hebben ze extra dimensies aan toegevoegd en AI gebruikt om dingen te creëren. Dus op een creatieve manier kun je er wel wat 'meer' van maken.
 5. Hinse

  Bassie & Adriaan #10

  Ik zie de teloorgang van de dvd toch echt als een logisch gevolg van nieuwe tijden die nieuwe (kwalitatieve) standaarden vereisen. De dvd stamt uit de jaren '90, heel logisch dat dat anno 2019 achterhaald is en niet meer aan de hedendaagse verwachtingen voldoet. Streaming heeft hier natuurlijk ook aan bijgedragen, maar zoals al eerder gezegd ging het met de dvd al minder vóórdat de streamingplatforms in opkomst kwamen. De winkels die het niet redden zijn hoofdzakelijk de gevallen die niet met hun tijd zijn meegegaan (V&D, Blokker, Free Record Shop, VanLeest, Megapool, IT, etc.). Je kunt moeilijk de schuld bij de consument leggen hiervoor, die heeft gewoon een consumptievraag.
 6. Hinse

  Bassie & Adriaan #10

  Dat is ook overdreven, maar zolang er mensen zijn die zo wanhopig zijn en dat maar uitgeven blijf je die prijzen houden. Gelukkig zijn we inmiddels wel over de piek heen van een aantal jaar geleden.
 7. Hinse

  Bassie & Adriaan #10

  Ongetwijfeld, maar tot die tijd kunnen ze die dingen niet meer slijten. BIj onze plaatselijke kringloopwinkel is het regelmatig 10 dvd's voor 1 euro om er maar vanaf te komen.
 8. Hinse

  Bassie & Adriaan #10

  Ik zie gewoon niet zo het probleem, waarom kunnen beiden niet naast elkaar bestaan? Beiden hebben immers grote voordelen t.o.v. elkaar. En streamen niet retro, tja, de tv en radio zijn in feite ook streaming media... en die bestaan al langer dan meestgenoemde fysieke dragers.
 9. Hinse

  Bassie & Adriaan #10

  Het fysiek 'bezitten' van series of films beaam ik wel, dat kan wel extra waardevol zijn. Alleen niet van alle series hoef ik een fysiek exemplaar, alleen daar waar ik specifiek veel waarde aan hecht. Ja en dan koop je dus een extra schijf die tegenwoordig goedkoper is dan ooit, probleem opgelost toch?
 10. Hinse

  Bassie & Adriaan #10

  Het medium alleen is ook niet voldoende, ze moeten het beeld echt goed oppoetsen wil je er wat aan hebben dat het op blu-ray verschijnt. De Professor serie is destijds niet op film opgenomen maar op video, dat krijg je wellicht niet echt beter dan dat het nu al is.
 11. Hinse

  Bassie & Adriaan #10

  Ik doelde op Amazon Prime, dat is een videostreamingdienst. Maar je kunt idd ook voor 2 euro per stuk een aflevering kopen, alleen geen hond doet dat met zoveel afleveringen. De markt heeft volgens mij altijd de cultuur bepaald. Zo ook de uitvinding van de fysieke drager. LP's, cassettebandjes, VHS, cd's, dvd's, allemaal heeft het elkaar opgevolgd. Steeds betere kwaliteit en steeds meer gemak. En streaming is een nieuwe fase daar in. En ja, dat vind ik gezien de geschiedenis van de laatste 100 jaar een normale gang van zaken. Niemand verbiedt iemand de dvd's of blu-rays te gebruiken. Tussen 2007 en pak-hem-beet 2012 heeft de lobby van fysieke dragers gewoon zitten slapen. Vergeet trouwens ook niet dat het ooit met radio (= streaming) begon voordat de fysieke dragers verschenen voor de consument. Ik bedoel maar te zeggen: dingen komen en gaan. Je kan met het ene niet zo blij zijn dat het gaat, maar andere nieuwe innovaties kun je juist weer omarmen.
 12. Hinse

  Bassie & Adriaan #10

  Ook in het pre-streamingtijdperk (de gouden dvd-jaren) zijn er alsnog tig series en films nooit (fatsoenlijk) op fysieke drager verschenen, waarschijnlijk om de reden die @djkoelkast beschrijft. Dus het komt echt niet alleen maar door streaming en downloading. De fysieke drager had altijd al zijn beperkingen in bereik en volume, ook omdat rechten van series en films heel erg versplinterd verdeeld waren. Amazon Prime is nu in de VS bezig om enorm veel oude 70s/80s/90s series (zoals de Baywatch discussie hier laatst) naar hun platform te brengen in indrukwekkende kwaliteit. Zo'n grote partij als Amazon heeft de capaciteit om hier grootschalig werk van te maken en het op hun dienst te knallen. In de versplinterde wereld van dvd-uitgevertjes was zoiets echt niet snel gebeurd. Videoland zou ook die rol op zich moeten pakken, zoveel mogelijk series die ooit op goede kwaliteit film zijn geschoten omzetten naar HD of nog beter en daarmee het verschil maken. Dan is het de markttransitie m.i. wel waard.
 13. Commander Keen wordt trouwens een heel erg slechte mobile game die niets met het origineel te maken heeft
 14. Bethesda komt ook met allemaal remakes (o.a. Commander Keen) en sequels (o.a. Wolfenstein) die uitkomen op diverse apparaten waaronder de Switch.
 15. Hinse

  Bassie & Adriaan #10

  Die allereerste soundtrack cd van B&A, daar waren er toch ook maar een paar honderd van gemaakt? En dat was notabene in 2005 toen cd's nog veel meer gemeengoed waren en streaming services als Spotify überhaupt niet bestonden. Er is maar een klein groepje fanatieke B&A fans, die waarschijnlijk niet eens allemaal zo'n cd zouden kopen.
 16. Hinse

  Bassie & Adriaan #10

  De cover van foto 3 lijkt kort na de Professor reeks te zijn, ook als je ziet hoe (relatief) slank Bassie nog is in zijn gezicht. Die kuif is volgens mij ook van de pruik die hij omhoog kon zetten. Deel 4 lijkt meer rond Verzonken Stad / Europa, toch alweer de nodige jaren verder.
 17. Hinse

  Muziek die je het laatst hebt gekocht

  Hele toffe aankopen! Ik zal binnenkort wat foto's maken van recente aankopen.
 18. Hinse

  Diskettes, floppy's

  In dit topic wordt alles rondom diskettes en floppy's besproken. Voorbeeldfoto van een verpakking 5.25 inch floppy's:
 19. Hinse

  De Mol 2019 (BE) Pool

  Als ik een BN'er poppenkast wil zien ga ik wel The Passion / Televizierring gala kijken ofzo. M.a.w. dat is dus een extra reden om er geen tijd meer aan te verspillen.
 20. Hinse

  De Mol 2019 (BE) Pool

  Ik vind 20 weken achter elkaar per jaar (dat is 38% van een jaar) (Wie Is) De Mol kijken echt overkill. Gewoon molmoe. Ik ga de Vlaamse versie denk ik nog wel volgen want die vind ik dus het leukste, die Nederlandse moet wel een héél sterk deelnemersveld en locatie hebben wil ik dat kunnen opbrengen
 21. Hinse

  De Mol 2019 (BE) Pool

  Ik vond de finale-uitzending vele malen beter het bekijken waard dan het NL Mol-gebeuren. Ik twijfel sterk of ik volgend jaar nog wel WIDM ga kijken, want het is een heel lauw opwarmertje voor het veel betere DM. Dat is wat dit jaar mijn conclusie is. Veel authentiekere minder camerabewuste deelnemers, betere spellen, minder aandacht voor bondjes (hoewel dat soms nog wel handig is om te weten, bij DM zijn ze heel summier in het informeren hierover). Gewoon een veel betere totale ervaring.
 22. Groot bord erbij: "Exclusief voor Retroforumleden!"
 23. Moet je alleen wel hopen dat er niet allemaal kleine koters die Worms-pc continu bezet houden
 24. Hinse

  Ducktales (1987, NL)

 25. Hinse

  [NL] David de Kabouter (1985)

  De kringloopwinkels hier houden ze wel maar je mag ze gratis meenemen. Dus het levert ze niets op behalve tijd en gedoe helaas. Dank voor het uitkijken
×