Jump to content

Hinse

User
 • Content Count

  6,489
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Hinse

 1. Hinse

  DVD releases waar jij op zit te wachten

  Kwaliteitsradio is voor een groot deel overgenomen door een groeiende podcastcultuur. Podcasts worden over het algemeen wel goed voorbereid en je kunt ze luisteren wanneer het je schikt, niet als je toevallig in je woon-werktraject bevindt waardoor je iets per toeval oppikt of meestal dus mist. Daarnaast is veel radio overgenomen door Youtube-achtige settings waarbij het vooral om de audio draait, maar je toch ook wat te zien hebt als je wil. Verder eens met hetgeen je zegt over dubben van kinderprogramma's.
 2. Hinse

  DVD releases waar jij op zit te wachten

  Het voordeel aan Frankrijk is dat je er omheen kunt rijden via Duitsland, tenzij je naar Spanje of Portugal wilt.
 3. Hinse

  DVD releases waar jij op zit te wachten

  Is dat niet gewoon het standaard fenomeen dat grote landen zich minder aanpassen dan kleine landen? In Europa zijn Ijsland, Scandinavië, Nederland, België en Zwitserland de besten in brede taalbeheersing. Puur uit noodzaak want je moet je aanpassen bij de grote broers. In de UK kan ook haast niemand een andere taal dan Engels. Gemiddeld gezien valt het me bij Duitsers van de jongere generatie wel mee, die kunnen redelijk Engels (maar niet zo goed als Nederlanders). Fransen zijn veel erger. Die luiheid bij de grote landen vertaalt zich terug in dat oeverloos alles maar dubben in de eigen taal. En de discussie over ondertiteling vs. nasynchronisatie blijft moeilijk objectief te beoordelen. Soms werkt het een beter (zoals bij veel tekenfilms), maar met ondertiteling is de totale ervaring veel authentieker en minder nep. Alleen word je soms wel afgeleid door veel tekst te lezen en weinig van het beeld in je op te nemen, hetgeen de kijkervaring weer kan negatief kan beïnvloeden. Zeker in talen die je zelf echt 0,0 beheerst.
 4. Hinse

  DVD releases waar jij op zit te wachten

  Wat bedoel je met openbare tv? Alleen Nederland 1, 2 en 3 en misschien een lokale omroep waren volledig gratis, voor de rest had je toen al een kabelabonnement nodig. Ik woonde zelf in een randstedelijk Casema-gebied waar je geen Cartoon Network had (voor mijn gevoel de rest van Nederland wel). Ik moest het dus doen met Telekids en KinderNet. Een neef van me had het thuis niet zo breed en die hadden helemaal geen kabeltv, alleen Nederland 1, 2 en 3. Nadeel van tv destijds is ook dat je niets on-demand kon doen. Of je moest precies op tijdstip X klaar zitten, of je moest elke week de tvgids doorjakkeren om je videorecorder op te programmeren. Niet heel toegankelijk vergeleken met tegenwoordig, ik heb daardoor veel gemist destijds. Nu kun je in de basis al gewoon kijken naar https://www.npostart.nl/live als je internet hebt, en bijna iedereen heeft dat aangezien internet een primaire levensbehoefte is. Of je kijkt iets terug via je tv-kastje of internet. Ik ben het ook niet eens met het feit dat het aanbod vroeger beter was dan nu. Misschien met de roze bril van m'n eigen jeugd dat op dat moment je enige referentiekader is wel, maar als je objectief kijkt is er op 70 zenders + internet wat je nu hebt veel breder aanbod en betere content. Je moet alleen goed filteren. Ik kan voor oude popmuziek VH1 Classic aan zetten, voor tekenfilms van vroeger Pebble TV, voor klassieke muziek Mezzo, voor live sport veel meer opties, etc. Je argument over Radio 2 snap ik wel, maar je hebt veel meer (gratis) alternatieven tegenwoordig die los staan van de NPO. Vroeger had je ook al een beperkt groepje stemacteurs die met elkaar de tekenfilms inspraken. Wellicht wel iets gevarieerder dan nu, maar genoeg dertigers en veertigers van toen vonden de series die 'wij' keken ook al kwaliteitsloze rommel vonden en zeiden dat Swiebertje en Floris tenminste 'echte' kwaliteit was. Mijn vader zei toen al dat de tekenfilms die ik keek continu dezelfde stemmen hadden. Iedereen kijkt er met z'n eigen beperkte referentiekader naar (inclusief mijzelf), waardoor je heel moeilijk objectief kunt vaststellen wanneer precies nou alles beter was. Dat hangt namelijk van zoveel factoren af. Daarnaast is de tv overal wereldwijd op z'n retour, dus is het niet heel raar dat de focus komt te liggen op de nieuwe media die vooral via internet het stokje overnemen van tv. Ik heb tegenwoordig veel vrienden en familie die helemaal geen tv meer in hun woonkamer (willen) hebben staan vanwege veranderde behoeftes. Tijden veranderen en het is echt niet allemaal zo slecht als dat je voorschotelt mijns inziens. Wat dat betreft kan ik ook ontopic terugkomen op het doel van dit topic: dvd releases. Die zijn er tegenwoordig veel minder dan toen het topic werd geopend. Over een paar jaar is het zo goed als over.
 5. Hinse

  Overlijdens in het nieuws #2

  Ah ok, duidelijke uitleg!
 6. Hinse

  Baantjer #2

  Ik zag het ook al voorbij komen en deel de mening van @MarsM. Enorm spectaculaire trailer die totaal niets van het Baantjergevoel overdraagt. Dus ik hoef die film niet te zien. Al is het even los van het feit dat ik de laatste tijd het Hillywood kliekje van continu dezelfde acteurs die in een wisselende samenstelling vrij veel povere producties bagger produceren. Vluchtige films die je snel weer vergeet en met haast geen replaywaarde. Maar om het even ontopic te houden: ik heb destijds de Baantjer reeks met vlagen gevolgd en vond het altijd erg sfeervol. Leuke soundtrack en herkenbare karakters. Nooit het hoge niveau dat je vaak bij Scandinavische of Britse series ziet want het is allemaal erg simpel qua opzet. En ook een laag tempo, weinig actie. Maar juist om die reden was het zo knap dat het lukte om daarmee afleveringen toch van een bepaalde spanning te voorzien. Wat die nieuwe film betreft verwacht ik ook het scenario dat MarsM kenschetst.
 7. Hinse

  De Mol 2019 (BE) Pool

  Ik heb aflevering 6 net gezien en vond de spellen wel weer erg goed in elkaar zitten. Natuurlijk merk je ook dat de balans soms niet helemaal juist is, zoals 'maar' 60 seconden straf als je de verkeerde vlag bij de verkeerde koffer had, waardoor het niet binnenbrengen van geld wel heel makkelijk plaats vond. Wat ik bij (WI)DM sowieso irritant blijf vinden is dat er vanaf het begin bijvoorbeeld 60.000 euro verdiend kan worden, maar van het bedrag dat daarvan niet wordt verdiend is dat 80-90% door onkunde / onrealistisch / moeilijkheidsgraad maar uiteindelijk altijd gebracht alsof de mol daar zoveel invloed op had. Ik ben het er wel mee eens dat de montage dit jaar inderdaad wat geniepiger is dan vorig jaar, maar misschien heeft dat ook te maken met wanneer (het merendeel van) de kandidaten doorhebben wie de mol is. Zodra dat voor de meesten duidelijk is, moet je meer je best gaan doen om dat als montage te verbloemen, anders hoeft de kijker ook niet meer verder te kijken.
 8. Hinse

  Overlijdens in het nieuws #2

  Zonde ja, maar in de tussentijd was er al een ander verbouwd aan het bouwwerk hè? En waarom zouden we de oorzaak niet horen? Ik kan me voorstellen dat het heel lastig is om te achterhalen waar een brand ontstaat, maar ik zie het nut niet helemaal van een doofpot in deze zaak?
 9. Ik ben nog brak van die vele shotjes die gisteren naar binnen werden gegoten om de overwinning te vieren.
 10. In 1997 waren plaatjes online nog zo lo-res en gecomprimeerd (320x240 256 kleuren was toen vrij gebruikelijk) dat het verschil tussen de resultaatfoto's denk ik niet eens zo groot geweest zou zijn.
 11. Hinse

  DVD releases waar jij op zit te wachten

  Van Wolff heb ik nog wel een hoop afleveringen in redelijk goede kwaliteit digitaal (volgens mij ooit via Sat 1 Gold opgenomen door iemand rond 2010), alleen ik moet me te erg op het Duits concentreren om het in detail goed te kunnen volgen. Sat 1 Gold is denk ik ook een reden dat het niet meer op dvd is verschenen, want Duitsers kunnen vrij gemakkelijk daar alle afleveringen (in elk geval tijdelijk) gratis kijken. En de eerste 2 seizoenen zijn natuurlijk wel uitgebracht op dvd. Commissaris Rex keek ik ook veel naar toen ik nog wat jonger was. Ja, maar als ik mij goed herinner werd Wolff toen van de dinsdagavond 20:30 afgehaald en ging naar de late zaterdagavond. Vond ik toen stom door 1 of andere reden.
 12. Hinse

  DVD releases waar jij op zit te wachten

  Zeker een indrukwekkende collectie! Was wel leuk geweest als er iets meer variatie in die dvd boxen had gezeten vanaf de zijkant gezien. Aan de andere kant is dit wel weer lekker voor eenieders OCD. Ik weet nog ergens rond 1997 toen Cobra 11 voor het eerst in NL op RTL4 kwam, ik was meteen onder de indruk van de spectaculaire crashes en achtervolgingen enzo, maar ben het verder niet gaan volgen destijds. Volgens mij was ik vooral boos dat het een andere favo serie van me verving, uit mijn hoofd Wolffs Revier of Max Wolkenstein.
 13. Juist omdat die Casio zo beperkt is en daardoor zo'n karakteristiek 90s gevoel mee geeft, vind ik die camera wel wat hebben. Ondanks het feit dat er geen hout van de kleurbalans, scherpte en lichtbalans klopt. Die Sony geeft een wat saai resultaat dat doet denken aan de vroege digitale camera's eind jaren '90/begin '00. Veel beter in de meeste opzichten, maar tevens minder onderscheidend.
 14. Hinse

  Wie is de Mol? # 2

  Ik heb gisteren de derde aflevering gezien en ik vind het seizoen tot nu toe zeker vermakelijk en afwisselend. Veel beter dan WIDM maar niet per se extreem goed. De kandidaten zijn leuk, de montage is beter, de spellen zitten over het algemeen sterk in elkaar. Maar 'beestachtig goed' zou ik het echt niet kunnen noemen. Vooral de montage rondom die dieren in de slaapkamers vond ik te sensatieachtig en te lang duren (soort Utopia). En de manier waarop de spellen in elkaar worden gezet zorgt er ook voor dat er vaak al 60% van het te verdienen bedrag per definitie echt niet verdiend gaat worden (zoals met die bootjes varen en de dieren daarna). Dan is het achteraf altijd makkelijk om te redeneren dat De Mol maar liefst duizenden euro's uit de pot heeft gehaald, maar dat was zonder mol ook al vaak gebeurd gezien de complexiteit en belangen rondom een spel. En ik was te laat met het uitzetten van de spoilers voor 'Volgende week', ze geven echt al veel te veel prijs daar in. Dit om een beetje tegengas te geven aan de lyrische berichten hierboven. Ik vind het zeker spannend, entertainend en véél beter dan WIDM (maar daar heb ik dit jaar het laatste seizoen van gezien denk ik), maar het is ook weer niet de heilige graal wat mij betreft.
 15. Hinse

  Wie Is De Mol? 2019 Pool

  Ik vond het idee en de opzet leuk bedacht, de uitwerking vond ik zelf wat ingewikkeld en veeleisend om er een beetje in te komen. Hetzelfde geldt een beetje voor de vragen: sommige waren echt goed, maar een aantal ook puur random met (bijna) 100% gokgehalte waardoor die vragen m.i. niet zoveel toevoegden. Ik denk dat je met 5 vragen per week al genoeg uitdaging had om over na te denken. En wat betreft het veeleisende aspect: je moest - denk ik - echt heel goed afwegen hoe je je vragen ging beantwoorden in termen van kansen spreiden en (ver) vooruitdenken. Dat is niet helemaal mijn ding; ik houd vaak van simpel en snel. Dat ligt dus vooral aan mij als persoon. Dat gezegd hebbende vond ik het wel leuk als afwisseling t.o.v. de vorige pool. En het was natuurlijk de eerste editie over een andere boeg en daardoor kom je achteraf vaak pas achter dingen die je vooraf niet kon voorzien. Zoals het feit dat het heel veel werk was om de pool te onderhouden voor de organisatoren, dat verbaasde me ook helemaal niets toen ik de opzet zag.
 16. Hinse

  De Mol 2019 (BE) Pool

  Ik laat deze aan me voorbij gaan. Vanwege verwachte drukte zal ik niet wekelijks de afleveringen gaan bekijken en ze op sparen waardoor wekelijks iets zinnigs inzenden ook geen zin heeft (en spoilers bevat).
 17. Leuk gedaan! Ik vind die Casio zeker wel wat hebben voor het 90s gevoel, alleen bij zulke kleurbalans denk ik eerder aan camcorders uit die tijd dan foto's (het zijn immers ook stills). Foto's uit de jaren '90 zien er normaliter wel al wat beter uit dan wat die Casio produceert. Zit veel te veel blauw in waardoor het groen veel te grauw wordt en het blauw veel nadrukkelijk aanwezig. De dependance, knotwilgen en fietspad zien er echt niet uit met die Casio. Die foto met de Ford en het spanningshuisje zijn daarentegen wel leuk qua kleurbalans en het gevoel dat dat overbrengt. De Sony doet het overall vrij goed. Al met al een leuke vergelijking, ik kijk alvast uit naar het volgende projectje!
 18. Hinse

  Stel je even voor #3

  Welkom, Marcel! Je username en avatar zijn alvast bij mij aan het juiste adres!
 19. Hinse

  Wie Is De Mol? 2019 Pool

  Ik voeg me bij @djkoelkast, wie helpt me terug de pool in?
 20. Hinse

  Wie Is De Mol? 2019 Pool

  Ergens heb ik, gezien je reactie erboven, het gevoel dat het vooral voor de gezelligheid is en dat @djkoelkast er niet mee gaat terugkeren.
 21. Hinse

  Wie Is De Mol? 2019 Pool

  Ik kom bij RM op het werk een 'strategisch bakkie' doen om hem te overtuigen van jouw terugkeer in de pool ofzo?
 22. Hinse

  Wie Is De Mol? 2019 Pool

  Sorry dat ik je jokers heb gejat, ik deed een 'Nielsje' afgelopen aflevering.
 23. Hinse

  Wie Is De Mol? 2019 Pool

  Toch wel een onverwachtse uitslag om eerlijk te zijn, aangezien ik weinig hoop had na m'n eerdere uitschakeling. De gelaagdheid in het spel maakt wel dat, omdat bijvoorbeeld ineens veel antwoorden bekend worden, er snel een verschuiving kan plaatsvinden in de tussenstand volgens mij.
 24. Hinse

  Wie is de Mol? # 2

  Aflevering was qua spellen wel beter (alleen dat 2e spel had veel beter in elkaar gezet gemoeten). Was voor het eerst het aanzien enigszins waard.
 25. Hinse

  Wie is de Mol? # 2

  Plus het extra spannend maken van de executie terwijl er waarschijnlijk niets spannend aan de uitslag was. Maar dat zullen we nooit zeker weten
×