Jump to content

Keetie

User
 • Content Count

  2,646
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Keetie

 1. Keetie

  Dierenpraat

  Er is in de afgelopen week veel nagedacht, opgezocht, gediscussieerd en Internet geraadpleegd door mij en de deelnemers. Een eerste tussenstand: 1. Team RM 2. djkoelkast
 2. Keetie

  Dierenpraat

  Er zijn meer voor mij nieuwe woorden tevoorschijn komen dan ik verwachtte en daarom worden vanaf nu ook de plusjes als punten geteld. Het maximum aantal woorden wordt afgeschaft. Woorden die mogen: Bedenk voordat je gaat inzenden of de naam die je opschrijft echt de naam van het dier is. Als voorbeeld maar weer: tijgerbalsem. Dit is niet de juiste naam van het dier. Woorden die niet mogen: De namen van automerken, etenswaren, onderdelen van machines en (specialistische)apparaten..
 3. Keetie

  Dierenpraat

  Mooi, had ik het goed gezien. Team RM is bijna halverwege de contest, misschien nu al verder. Wie komer er het team verslaan?
 4. Keetie

  Dierenpraat

  Het spijt me Shelldinges, maar je maakt een paar grote fouten. Ten eerste: Als je de eerste post in dit topic leest, zul je wel kunnen zien dat er met geen woord wordt gerept over mythologische dieren. Ten tweede: Het is niet de bedoeling dat je in dit topic namen noemt van dieren en voorwerpen.
 5. Keetie

  Dierenpraat

  Beter iets dan niets, ;) Ik zal je een beetje op weg helpen. Zoek dieren op in een woordenboek. Soms staan er meerdere betekenissen achter. Of je gaat op Internet zoeken in een encyclopedie bijvoorbeeld.
 6. Keetie

  Dierenpraat

  Als ik even mag quoten uit jullie eerste mail: 'MarsM en ik hebben gisteren even samen onze gedachten hierover laten gaan en kwamen toch al op een leuke lijst:' Daar begreep ik uit dat jullie samenwerken, samen overleggen en samen de lijst opstellen. Als dat niet zo is, dan moet ik de scorelijst aanpassen. Schrijf even in een pb of hier? hoe het dan werkt met jullie beiden.
 7. Keetie

  Dierenpraat

  Als je als team speelt, krijg je ook de punten en plusjes als team, niet individueel. Hou daar wel rekening mee.
 8. Keetie

  Dierenpraat

  Jullie zouden natuurlijk ook als team onder de naam van Gebroeders RM kunnen meedoen... Inderdaad mag je met elkaar idee├źn uitwisselen. Maar niet in dit topic. Zodra er 3 spelers zijn die oplossingen hebben ingezonden worden de standen hier geplaatst.
 9. Keetie

  Dierenpraat

  Precies. Tijgerbalsem valt onder de samengestelde woorden.
 10. Keetie

  Dierenpraat

  De OP is aangepast. Ik hoop dat het wat duidelijker is.
 11. Keetie

  Dierenpraat

  Klopt. De plaatsen/plekken is een twijfelgeval, denk ik.
 12. Keetie

  Dierenpraat

  Hinse, je hebt gelijk. Ik ga de regels aanpassen, morgen waarschijnlijk. Ik bedacht namelijk zelf ook wat als iemand een dierennaam vindt die ik niet op de lijst heb staan, daar ik zelfs de vorige week nog een paar namen gevonden heb. Je blijft toch denken... :)
 13. Keetie

  Dierenpraat

  Toen mijn zoon ging verhuizen naar de plaats waar hij werkte, had hij het constant over een hondje. Daardoor dacht ik dat hij, omdat hij zo gek op honden was, een hondje als huisdier aan wilde schaffen. Maar nee, hij had het over een gebruiksvoorwerp, een lage plank op wielen om zware goederen als bijvoorbeeld een tv op te zetten om het sjouwen te vermijden, je hoefde alleen maar te duwen. Daarna vroeg ik me af of er nog meer voorwerpen/dingen met een dierennaam bestaan en ik ben gaan nadenken, zoeken in een woordenboek, een encyclopedie, op internet en ik heb zo een lange lijst van di
 14. Het antwoord van DJKoelkast zag ik niet als een aanmelding voor deelname. Ach ja, dat zal wel weer het verschil zijn tussen mannen- en vrouwentaal. Het enige wat ik wilde, was weer eens dingen opzoeken voor een contest als deelnemer. Eigenlijk had ik dus de topicnaam met een vraagteken moeten afsluiten. Ik ben niet zo'n ster in topicnamen verzinnen.
 15. Eigenlijk had ik gehoopt op 5 of meer deelnemers aan deze contest, daarom wacht ik deze week nog even af. Het gaat om namen van voorwerpen.
 16. Bij voldoende deelnemers, zeer zeker. Het wordt niet te moeilijk, je hoeft alleen maar na te denken. Wie mee wil doen; meld je aan in dit topic en ik start de dierenpraat contest..
 17. Ik heb zin in een nieuwe contest. En jullie?
 18. De Loesje posters waar ik naar op zoek was in deze lockdown fase, heb ik intussen gevonden. Ze staan op hun site onder posters: https://www.loesje.nl/posters/ Er blijkt ook een Loesje app te bestaan zodat je de Loesje posters gewoon op je mobiel kunt bekijken: https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.loesje&hl=nl
 19. Dat lijkt me alleen nodig als @Spiny Norman weer van personage wil veranderen.
 20. Dan kun je beter je eigen topic over Spartacus beginnen. Misschien wil @djkoelkast dit topic wel splitsen.
 21. Helaas, jij kunt niet alleen de eer opstrijken: Loesje is een groep mensen en jij bent me er eentje. Evengoed bedankt voor je reactie.
 22. Als je je ouders of grootouders de vraag stelt:"Wie is Loesje?" zullen ze ongetwijfeld antwoorden: "Loesje is het meisje van de drummer van de band." Wie is Loesje? -song Wie is Loesje? Wie is toch dat snoesje? Loesje is het meisje van de drummer van de band Daar gaat Loesje Met dat leuke bloesje Loesje vindt de drummer toch zo'n echte leuke vent Hoor, daar speelt 'ie net een break Zij voelt in haar hart een steek Wie is Loesje? Wie is toch dat snoesje? Loesje is het snoesje van de drummer van de band Dit Loesje lied wordt gezongen door
×
×
 • Create New...