Jump to content

Keetie

User
 • Content Count

  2,548
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Keetie

 1. Dat is de vraag dus: Heb je wel eens een film meer dan 1 keer gezien? Ik wel. Zoals bv de 'meidenflm' The Hours waar ik niets van begreep toen ik hem de eerste keer zag. En dan Finding Forrester met Sean Connery die een schrijver speelt. Hij begeleidt een leerling die aankomende schrijverstalenten bezit.
 2. De theezakjes gaan met hun tijd mee, want daar heb ik die vraag vandaan. Tijd voor een nieuwe discussie ipv dat het alleen over een mobiell gaat, waar je al dan niet buiten kunt. Deze is veel uitgebreider, lijkt me. En? Hoe belangrijk is Social Media voor jou?
 3. Keetie

  Galgje #13

  Elixer
 4. Onze zoon heeft de Matrix ook een aantal malen bekeken. Hij vond het geen goede film, wel een intrigerende film.
 5. Keetie

  Er zit muziek in!

  Bij het openen van een kerstkaart een aantal jaren geleden hoorde ik muziek, maar ik zag niets bijzonders aan de binnenkant, behalve dan die muziektekentjes. Wonderbaarlijk. Had iemand toen enig idee waar die muziek vandaan kwam die je hoorde en niet zag? Natuurlijk weten we nu beter, we zijn we er zo aan gewend geraakt dat het niet meer iets bijzonders is, zo'n geluid- en muziekchip. Toch ervoer ik weer dezelfde verbazing bij het bekijken van een opname van CCZWEI.DE over flikkerende theelichtjes. https://www.youtube.com/watch?v=sRXxsW2bwSw In deze uitzending laten ze zien wat er precies aan onderdeeltjes in zo'n quasi brandende vlam zit. Maar ook dat er verschil bestaat tussen de 1e generatie, met losse geluidschip zodat de muziek te horen valt en de nieuwe generatie, waarin de geluidschip helemaal ingebouwd is, daardoor niet te horen, wel te 'zien'. flikkerende LED Wie had dat nou gedacht?
 6. Keetie

  Ik heb ook een ticker!

  Ik heb ook een ticker! Dat berichtje verstuurde ik naar mijn zoon via de ticker. Mijn man heeft nl een ticker geschreven waarmee de nl nieuwsberichten gelezen kunnen worden middels een balk onderaan het beeldscherm, maar er kunnen ook mails mee verstuurd worden naar iedereen in de groep of individueel. Hij en mijn man wisselden al diverse informaties uit en nu kan ik ook meedoen! Maken nog meer retroforumleden gebruik van een ticker?
 7. Keetie

  Ik heb ook een ticker!

  Het is een computerprogramma wat ik op mijn laptop heb geïnstalleerd.
 8. Keetie

  Galgje #13

  Een C
 9. Keetie

  Knippen

  Knip jij wel eens iets (artikel, strip, weetjes) uit de krant? Nadat mijn man las over het verschijnen van een nieuw Suske en Wiske album´, dat eerst in stripvorm zou verschijnen in de krant, knipt hij dagelijks de strip uit en legt hem keurig in een map. Wordt er nog wel eens geknipt uit bladen of kranten? Wat knip jij uit?
 10. Keetie

  Knippen

  Natuurlijk niet! We leven in 2019 en de kranten dateren ook van 2019. Niets retro. Hoe lees jij de krant dan, of lees je geen kranten soms? :)
 11. Keetie

  Knippen

  Mijn eerste knipsel was een breipatroon van een babyjurkje, gebreid met angorawol. Het straalde de bladzijde af. Inmiddels had ik meer verzameld, maar ben er mee gestopt. Nu straalt het niet meer...
 12. Keetie

  Philips P2000T

  Mooi, ik zet de uitleg voor MAC op mijn tekstadventures site waar ook de door jou gezochte p2000 tekstadventures staan. http://www.nostalgia8.org/bbc.htm Speel ze!
 13. Dit is echt een retrospel, een retro kleuren knikkerspel. Laat een knikker bovenin het 1e, 2e of 3e gat vallen en blauw wordt geel, geel wordt blauw. Maar hoe gebeurt dat? Wat man en ik zoeken is een plaatje van de binnenkant! Wie?
 14. Keetie

  Kent iemand dit spel: Think-a-dot?

  Dat is een mooie url, ziet het spel er inderdaad van binnen uit als de tekening hierboven. Inmiddels is het spel al tijden klaar en ik was helemaal vergeten dat ik er een kletspraatje over wilde houden. Komt mooi uit, heb ik weer een onderwerp. Bedankt Ross voor het vinden, ook namens mijn expert.
 15. Keetie

  [AUS] Heartbreak High

  Een herinnerings-schopje Mijn man vroeg gisteren aan mij of ik nog iemand van deze serie Heartbreak High herkende - ja, ik heb ook gekeken destijds - en hij stuurde mij een url: https://www.youtube.com/watch?v=m7Gy-7r5eo0 Op een paar na herkende ik ze. En de opvolgende video van toen en nu is ook leuk. https://youtu.be/a_u5EhC3bmA Toch nog eens een keertje gaan kijken, hij is destijds opgenomwn.
 16. Keetie

  Speciale verkeersborden

  Speciale verkeersborden. Een paar dagen geleden heb ik een bijzonder speciaal verkeersbord kunnen toevoegen aan mijn kleine verzameling bijzondere verkeersborden: Wat begon met een kip werd uitgebreid met een egelbord, waarvan dit oude blauwe al gauw door de gemeente vervangen werd door een nieuwe rode. Soms zijn er aardige verkeersborden te zien, maar krijg je niet de kans even te stoppen om een kiekje te maken, het gaat in een flits langs je heen. Andere keren lukt dat weer wel en kun je rustig je gang gaan... Toch zijn er zo af en toe lopend ook wel enige te bewonderen: Het leukste bijzondere verkeersbord vind ik die van vrijdag de 13e. Als het regent en de zon schijnt op vrijdag de 13e dan bakken de heksen pannenkoeken! Jammer dat het bord zo bevuild is, ik kan me echt niet meer herinneren waar de foto genomen is. Het was ergens in Drenthe.
 17. Keetie

  Speciale verkeersborden

  Mocht Sint een nieuw pak willen kopen Hoeft hij niet zo ver te lopen. Keetie de Kater dicht tot later.
 18. Keetie

  Philips P2000T

  In de Wiki hebben ze het over de P2000T als Viditel terminal, daarom denk ik - ok, ik heb gezocht... - dat dit model niets met de P2000 Philips computers te maken heeft, maar wel met het nieuwe P2000 alarmsysteem. Daar wordt de BBT 01 namelijk wel genoemd!
 19. Keetie

  Philips P2000T

  In de Wiki staat iets over Viditel: https://nl.wikipedia.org/wiki/Viditel
 20. Keetie

  Reclame spellen

  Nou hou ik niet van reclame - die sla ik altijd over - maar zijn spellen vind ik wel leuk. Gisteren kon ik via Dosgames het Johnny Walker spel Redalert downloaden. Helaas, bij mij deed hij het niet in DosBox, alleen in de echte DOS. Wel een mooi, intrigerend en moeilijk spel nog; zolang je niet weet wat te doen, natuurlijk.... Op zoek naar een bom met behulp van 6 droids. Ook Dommelsch heeft een paar spellen, een biljart spel Pool em up, een darts spel Dart em up en een pinball spel Roll em up. Wie kent er nog meer van dergelijke reclame spellen?
 21. Keetie

  Reclame spellen

  Dat is goed gevonden. Ik ben ook verder gaan zoeken en vond op Archive.org een paar McDonaldland iso's, waaronder die van de Silly Games. Deze spellen zijn bedoeld voor Win3.1 en/of Win95. Op XP kreeg ik een soort foutmelding na het aanklikken van RUN em met Install wilde hij het systeem bijwerken. Afgeslagen... Op Win95 deed hij het prima! Ook deze heeft een screensaver in zich. This is the saver with: Ronald Fry Kids Grimace Happy Meal Burger Happy Meal Fries Happy Meal Shake McDonaldland logo Nog niet geprobeerd...
 22. Keetie

  De minidisc van Sony.

  De minidisc van Sony. Bij het doorlezen van het subforum 'retro electronica' gezien, dat er in de thread 'vergeten electronica' een paar opmerkingen geplaatst zijn over de minidisc, een mooi en compact systeem van Sony. Een systeem waarbij zowel de recorder als het schijfje bedoeld wordt. De Nederlandse perspresentatie van Sony's MiniDisc (MD) vond plaats tijdens de Firato* dagen, 14 t/m 20 sept 1992, evenals de introductie van de digitale cassette recorder van Philips (de dcc). Deze eerste minidisc generatie was niet de beste. Het apparaat kon niet opnemen, alleen afspelen en wel 1 schijfje per keer, duur ± 1 uur, dan was de batterij leeg. Een nadeel was ook, dat er maar weinig voorbespeelde schijfjes uitgebracht werden, vanwege de kleine oplage. Hoe mini is een minidisc? De grootte van de minidisc was al ruim van tevoren bekend, alleen de vormomgeving ontbrak nog. Kartonnen voorbeeld. Het was de afmeting van de cartridge waar het schijfje inzat, ca. 7 cm; het (magneto-)optische schijfje zelf was ca. 6 cm. Niet alleen het mini-formaat was zo verbazingwekkend, ook het gemak van zomaar een muzieknummer kunnen kiezen uit een menu, wat men onmiddellijk kon beluisteren, inplaats van het moeten spoelen van de cassetteband tot de plaats waar men dacht dat het muziekje stond. [Ach ja, hele multomappen werden er volgeschreven met de inhoud en de plaats op de teller waar de muziekstukken - en niet te vergeten de computerprogramma's - te vinden waren...] Next generation. De volgende generatie MiniDisc recorders kon wel opnemen en afspelen. Door digitalisatie en compressie, de ATRAC (Adaptive TRansform Acoustic Coding) technologie, een eigen compressie van Sony die vanaf het begin aanwezig was, was men in staat op de 64 mm disc net zoveel informatie op te slaan als op de grotere CD. Later kwam Sony met een verbeterde ATRAC waardoor het mogelijk werd om 4 cd's of 320 minuten op een schijfje te plaatsen. Copiëren vanaf een schijfje ging ook, maar was in 'real time'. Een muziekje van een half uur duurde ook een half uur om over te zetten. Het analoge geluid werd digitaal opgeslagen en weer analoog afgespeeld. Via de computer ging nog niet, er was geen DATA opslag mogelijk. Ross filosofeerde: Hoeveel gegevens zou je dan op een MD kwijt kunnen als je het als pc opslag zou gebruiken ? DJKoelkast filosofeerde mee: Hetzelfde als een UMD gok ik, 1.8 GB Even opgezocht: Een MD kan 80 minuten 292 kb/s opnemen, dus: 60 x 292 = 17520kb per minuut 80 minuten x 17520kb = 1401600 kbit 1401600 / 8 (kilobit naar kilobyte) = 175200 En dat is maar 175MB Maar een HiMD heeft weer 1GB opslag, dus eerlijk gezegd: ik zou het niet weten Met de komst van de MP3 speler, niet eens zo lang na de minidisc, was die mogelijkheid wel aanwezig en deze speler was in gebruik veel gemakkelijker. Zowel de minidisc als de dcc hebben het niet gered. De nadelen - te weinig titels, te duur, real time copiëren - werden groter dan de voordelen - klein, compact, schokbestendig, handig in gebruik, goede geluidskwaliteit. Kartonnen voorbeeld. Echter de minidisk is nog niet helemaal vergeten. De techniek van opnemen en weergeven van de MiniDisc wordt nog steeds gebruikt in videocamera's en in de PS3. -------------------------------------------------------------------------------- * De Firato (Fabrikanten en Importeurs van Radiotoestellen en Technische Onderdelen) was de tweejaarlijkse electronica vakbeurs voor publiek met de allernieuwste snufjes op audio en video computer gebied. Het ene jaar werd hij gehouden in de RAI te Amsterdam, het andere jaar als Internationale Funkausstellung (IFA) in de Messe Berlin te Berlijn.
 23. Keetie

  Galgje #13

  T
 24. Keetie

  Galgje #13

  Ik probeer de Y te plaatsen.
 25. Keetie

  Galgje #13

  De O
×