Jump to content

Keetie

User
 • Content Count

  2,599
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Keetie

 1. Heeft iemand na 25 mei 2020 nog iets van MarsM gehoord? Ik heb Droedel antwoorden ingestuurd, maar op de PB's wordt niet meer gereageerd..
 2. Van de week had ik weer eens een deuntje, nee, een muziekje in mijn hoofd, waarvan ik wel de naam wist Aurora. Maar toen ik dat in de zoekmachine intikte, kwam het deuntje wat ik bedoelde niet tevoorchijn, wel Aurora, een singersongdinges en Aurora van Frozen. Er ontbrak iets, maar wat? Mijn zoon vond het antwoord, het was synthesizer muziek. Ha, NOVA - Aurora. Toen had k het gevonden. Waaruit blijkt dat je zoveel mogelijk informatie moet geven opdat men kan helpen zoeken naar... Alleen dat kan ik dit keer niet. Wat ik zoek is een filmpje uitgezonden door de VPRO waarin mensen een berg of een enorme trap beklimmen begeleid door de Bolero van Ravel. Waarschijnlijk stelde het iets uit de DDR voor, een man klimt naar boven en ontmoet steeds belangrijke mensen uit deze DDR hierarchie. Boven gekomen is de Bolero afgelopen en vindt men een skelet op de top. Nog eens een keer gezocht, nu met de trap aanwijzing, toen las ik een oproepje in een muziekforum: i saw stairway to lenin on the arts channel on cable. The video is quite long. It shows people going up a stirs and ends at the top with a bust of lenin. Ravel's "Bolero" plays in the background. Gezocht naar Stairway to Lenin en daar verscheen hij! https://www.youtube.com/watch?v=g1Vc2ZfVhf0 Het was zeer beklemmend dit nog eens te zien. Sorry voor de heer Dokter Beeldbuis, ik had hem graag aan het werk gezet, ;)
 3. Ben het helemaal met samba-boy eens. Geweldig, En ik heb gelijk maar het hele topic nog eens doorgelezen.
 4. @WouterBoeve Vind jij dan alleen artiesten goed als ze van jouw eigen leeftijd zijn?
 5. De langste dag is voorbij: de dagen worden weer korter.

 6. Op mijn YouTube staan ze wel:
 7. Alweer een jaartje verder voor @samba-boy Gefeliciteerd met taart.
 8. Keetie

  Accused

  Maar goed dat er plaatjes bijstonden, die verduidelijken veel. De sprookjes van die tijd heetten legendes en het gedicht is gebaseerd op de legende van Koning Arthur, die met zijn ronde tafel. Ook werden de verhalen, die eigenlijk gedichten waren, bekend als ridderromans. Zelfs Monty Python maakte er gebruik van met zijn Holy Grail.
 9. Op de site van Bassie en Adriaan wordt het heel anders vermeld. Of ik lees het verkeerd natuurlijk. https://www.bassie-adriaan.nl/pub-quiz/
 10. Daar waar jij hebt staan Dynamic Enviroment spellen en printer klopt niet, er staat speller in de image, geen spellen.
 11. Wat een beestachtig mooie droedels van boeven heb je uit je magische schetsboek getoverd. Ik ben het eens met @djkoelkast dat het moeilijk is terwijl het gemakkelijk lijkt. Het is wel nodig om nog eens een paar keer te kijken op kenmerken te letten en gelijktijdig de tekeningen nog eens te bewonderen. Jazeker doe ik mee, mijn inzending komt eraan, vandaag of morgen.
 12. Nu we met z'n bijna allen binnen moeten blijven en vanwege het uitstel niet naar de nieuwste James Bond film No Time To Die met Daniel Craig kunnen kijken heeft de Film en TVgids een James Bond spel geplaatst in het blad van deze week, lijkend op ganzenbord. Ik vind 'm wel aardig.
 13. Het schijnt dat de nieuwste versie van MAME (0.218) dat kan. Dan heb je echter nog wel de roms nodig.
 14. Keetie

  [BE] Kapitein Zeppos

  He, he, he, die hebben vast wel iets beters te doen. Film1 is deze maand vrij te zien.
 15. Keetie

  [BE] Kapitein Zeppos

  Kapitein Zeppos was vanmiddag te zien op de Belgische televisie; de sport ging niet door. Het introdeuntje speelde weer de hele middag door mijn hoofd.
 16. Keetie

  Accused

  De Jonkvrouwe van Shalott De serie Accused, uitgezonden door de BBC en later ook op één van de Nederlandse zenders, is een rechtbankserie. De serie telt twee seizoenen en in elke uitzending van een uur staat een verdachte centraal. Dit alles onder de naam 'The life of...'. Door deze serie waarin een aflevering over een leraar Engels (The life of Tracey), die een gedicht over de Jonkvrouw van Shalott in zijn klas bespreekt, werd ik aan het verhaal over de Jonkvrouw van Shalott herinnerd. Ik had het ooit in een dik boek gelezen (dat bleek later na heel diep nadenken de Ark, samengesteld door Annie M.G. Schmidt te zijn). Het verhaal maakte diepe indruk op me. Het verhaal van de Jonkvrouwe van Shalott, die opgesloten in een kamer een groot tapijt moest weven, maar ze mocht absoluut niet naar buiten kijken; ze had alleen een spiegel tot haar beschikking die haar de buitenwereld liet zien. Ze hield dat lang vol, totdat ze een knappe ridder in de spiegel zag en hoorde zingen en ze keek wel uit het raam. Toen sloeg het noodlot toe, de volgende dag werd de jonkvrouwe dood gevonden in een bootje, drijvend in de mist. En niemand wist wie ze was... illustratie uit het boek Echter, het verhaal over de Jonkvrouwe van Shalott bleek een lang gedicht te zijn, geschreven door Alfred Lord Tennyson (1809-1892). She left the web, she left the loom, She made three paces through the room, She saw the water-lily bloom, She saw the helmet and the plume, She look'd down to Camelot. Out flew the web and floated wide; The mirror crack'd from side to side; "The curse is come upon me," cried The Lady of Shalott. Het gedicht kent 2 versies, de eerste met 20 strofen, de tweede met 19. Ook is het gedicht in het Nederlands vertaald, maar dat 'zingt' niet zo mooi als het Engelse. Ik vraag me af of Shalott echt bestaan heeft; ik las in een Wiki dat de naam Shalott waarschijnlijk afkomstig is uit het Italiaans. Donna di Scalotta is een dertiende-eeuwse Italiaanse romantiek novelle. Het richt zich op de dood van de Vrouwe van Shalott in de legende van Koning Arthur van Elaine van Astolat. Tennyson schreef een gedicht over hetzelfde onderwerp met de titel " The Lady of Shalott ".
 17. There is indeed, it is called: Schaken de luxe. I don't have it.
 18. Hij bedoelt dat je op het retroforum zelf moet gaan zoeken op Philips P2000T en dan kom je hier uit: https://www.retroforum.nl/topic/3914-philips-p2000t/ Goed doorlezen, dit topic bevat veel informatie.
 19. Daarom mag ik ook graag naar wielerwedstrijden zoals de ronde van (allerlei landen) kijken, juist vanwege de omgeving en artistieke gebouwen.
 20. Hier staat meer: https://www.televizier.nl/amusement/alle-chinese-waaiers-uit-wie-is-de-mol-vertaald
 21. Normaal kijk ik nooit naar Wie is de mol? maar zaterdag tijdens het zappen kwam ik daar op terecht en wel op een mooi stuk, de dans van de chinezen en hun waaiers die ze op bepaalde momenten allemaal tegelijk uit lieten klappen. Zeer knap.
 22. VOCALOID, stemmen in je computer Een klein berichtje in de krant vermeldde een virtual optreden van Hatsune Miku. Ik moest gelijk aan Virtual Reality denken. Virtual Reality waarbij jij echt bent maar datgene wat je ziet niet. Dit bleek anders te zijn. Waar het hier om gaat is Virtual Reality met virtuele personen. Hatsune Miku is virtual, ze bestaat niet, toch is ze te zien als 3D hologram. Ze zingt en wordt begeleid door een liveband Hatsune Miku "Miku is a singing, digital avatar created by Crypton Future Media that customers can purchase and then program to perform any song on a computer." Natuurlijk gaat dat niet vanzelf. Het 'magic word' daarvoor is VOCALOID. VOCALOID brengt virtuele zangstemmen in je computer. VOCALOID is een stemsynthesizer, vocaloid Hier is de website van Vocaloid: https://www.vocaloid.com/en/ en verderop kun je een demo downloaden: https://www.vocaloid.com/en/support/download/ "VOCALOID5 has 4 voicebanks (Japanese/English), over 1000 vocal phrases and over 1000 audio samples. You can use the singing voice quickly and customize your own vocal." Hatsune Miku De VOCALOID4 Editor is geschikt voor Windows en Mac ·Windows: Windows 7, Windows 8.1, Windows 10 (all 64-bit only, with the latest Windows Update applied) ·Mac: OS X 10.11 (El Capitan), macOS 10.12 (Sierra), macOS 10.13 (High Sierra), macOS 10.14 (Mojave) (all 64-bit only) De nieuwste versie van VOCALOID is versie5. Tot slot kun je in Vocaloid het abc horen zingen, de demo begint rond 1:15: www.youtube.com/watch?v=czFgNZINJes Ik ben benieuwd of het iemand lukt om iets te componeren in VOCALOID, Het zou me verbazen als dat niet zou gaan, daar iedereen hoogstwaarschijnlijk in de homecomputerperiode wel spraaksoftware op zijn computer had staan en uitprobeerde, zoals ik de SPEECH! rom op de Acorn BBC.
 23. Tja, en dan moet ze natuurlijk allemaal nieuwe vriendinnen maken. Ik dacht ook meteen aan K3.
 24. Ik ben benieuwd of ze hetzelfde huis toegewezen krijgt of een ander onderkomen.
 25. Wat is jouw favoriete Kerstsong van dit jaar 2019? De mijne is al jaren Little drummerboy. Op vinyl. Die single heb ik jaren geleden eens van een oom van mij gekregen.
×