Jump to content

samba-boy

User
 • Content Count

  5,877
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

About samba-boy

 • Rank
  Mappy
 • Birthday 06/07/1995

Profiel

 • Geslacht
  Man
 • Interesses
  Nederlandse televisie, video-editing en tv-historie
 • Console
  SNES

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. samba-boy

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Oeh, een RetroForum-modulator! 😇😂
 2. samba-boy

  DVD releases waar jij op zit te wachten

  Plat Vlaams kan ik dan weer wel heel veel beter volgen dan Duits. Is gewoon lastig, heb ik na mijn VMBO-lesjes echt laten versloffen.
 3. samba-boy

  DVD releases waar jij op zit te wachten

  Bij Big Bang Theory en andere Amerikaanse dvd-uitgaves zou het me niks verbazen als ze gewoon de instant Bierdopje.com-fansubs van destijds hebben gebruikt voor die latere dvd-uitgaves. Ik snap namelijk oprecht niet hoe het bij de tv-subs meestal gewoon goed gaat, maar op dvd zo afschuwelijk wanstaltig.
 4. samba-boy

  De Mol 2019 (BE) Pool

  Ik vind juist dit seizoen die 'what you see is what it is'-vibe veel minder dan vorig seizoen. Maar de opdrachten blijven gruwelijk goede dilemma's.
 5. samba-boy

  Ducktales (1987, NL)

  Mijn geheugen laat mij niet in de steek; nieuwe stemmen is inderdaad destijds geopperd. https://www.donaldduckweb.nl/nieuws/2007/07/ducktales-delen-op-dvd/
 6. samba-boy

  Ducktales (1987, NL)

  Ik bedoel de releases op dvd.
 7. samba-boy

  Medsch Centrum West-tapes

  Dat 2 Den Haag-bord lijkt wel voor 2 Vandaag te zijn geweest. Zelfde font en stijl. Gave foto, wil ik meer van zien. Misschien anders even praten, binnenkort? Ben bezig met een productie rondom retro TV en wil graag ook jouw project van dichterbij in beeld brengen.
 8. samba-boy

  Ducktales (1987, NL)

  Ik geloof dat Ducktales halverwege de reeks in Nederland is gecancelled(!) en dat niet alleen, maar dat er een nieuwe dub op de dvd's stond. In Amerika is de serie wel volledig uitgebracht.
 9. Verzilveren? Is dat wanneer het zilver begint te oxideren zoals je in de OP ook zei?
 10. samba-boy

  De archieven van de televisie #2

  Nee, maar daar is het normaliter ook helemaal niet voor bedoeld. Het is een publieksservice, geen manufacture on demand-service. Bij een hoog aantal afleveringen zullen je ze hoogstwaarschijnlijk niet eens helpen. Leuk dat je verder zo constructief meepost op Retroforum. Je andere post was ook in dit topic en kwam uit 2016. Je zou zeggen dat je in die tijd wel andere interessante topics gezien had, dit is een beetje doorzichtig (het is hier geen vraagbaak ).
 11. samba-boy

  Bassie & Adriaan #10

  De laatste minuut is zelfs nog slechter van kwaliteit; die digitalisaties komen op YouTube niet goed tot z'n recht. Hele slechte deïnterlacing zorgt voor vreemde vervorming van het beeld: bij de gastoptredens vaak uitgesmeerde bewegingen (merged-deïnterlacing in the extreme), maar hier was het heel choppy. Terwijl die laatste minuut van betamax lijkt te komen. Ik vraag me af waarom die laatste minuut van betamax komt en waar de laatste minuut van de VCR-copy gebleven is.
 12. samba-boy

  [BE] Samson en Gert

  Moet ik toch op inspringen. Samson & Gert, de originele reeks van 767 shows (nuja, met de eerste 2 seizoenen vooral een veredeld raamwerk, 101 afleveringen per seizoen... Hello) stopte met het stoppen van Danny. Daarna kwam de speelfilm, een kerstspecial, een verjaardagsspecial... En toen, nadat de twééde nieuwe vertolker van Samson pas echt goed werd ontvangen, werd er gekeken naar een fatsoenlijke revivalreeks, en zelfs dat was een kleintje. Maar aside from that zijn ze wel ELK jaar getrouw doorgegaan met zomershows en kerstshows. Ieder jaar. Bassie & Adriaan hebben consequent aangegeven, WIJ STOPPEN. ...Behalve als het niet zo is, dan hijst Aad zich wel weer in dat pak. Deze afscheidsaankondiging is een definitief slot aan, niet alleen de mogelijkheid op reeksen, maar gewoon ook op die jaarlijkse show. Snap best dat dat op ons als iets wonderlijks aankomt omdat we eigenlijk alleen de reeks kennen en de revivals, maar dat is één groot verschil met B&A. De situatie bij B&A zou namelijk zijn dat ze in 2004 gestopt waren met touren (programma's maakten ze al niet meer), en ineens weer een optreden gaven. En elk revival-optreden zou net een tandje pijnlijker zijn, om te eindigen naast een veel te schel spelend draaiorgel. Oh wait... Misschien zijn Samson en Gert net vijf jaar te lang doorgegaan. Maar stoppen op de 30ste verjaardag is tof. Danny stopte op de 15e verjaardag (van de serie uit 1990, dus in 2005), en Gert stopt op de 30e verjaardag (vanaf de omroepingen uit eind 1989, dus 2019). Mooie getallen.
 13. samba-boy

  DVD releases waar jij op zit te wachten

  Lol, laatst zag ik blurays gewoon voor 2 euro per stuk in de aanbieding DVD's en Blu-rays in Nederland zijn schluss. Die mening deel ik. En elke Jan Doedel weet inmiddels hoe te downloaden via usenet of te streamen, dus het is volgens mij sowieso een beetje klaar. Ik heb al jaren geen uitgave meer gekocht. Ik geloof dat Roos en Haar Mannen de laatste was.
 14. samba-boy

  Bassie & Adriaan #10

  Het nieuws is dat er nu een persbericht omheen werd uitgebracht Goed getimed met de 100.000ste abonnee van het duo op YouTube. Dat moet ik ze wel nageven, ze hebben mazzel gehad daarin.
 15. samba-boy

  Wie is de Mol? # 2

  Denk jij eerlijk (en dat bedoel ik niet snerend) dat de BN'ers een vergoeding krijgen voor deelname aan zo'n spel? Heb er zelf niet bij stilgestaan en zou me niks verbazen, maar dan boeit dat prijzengeld sowieso geen reet meer.
×