Jump to content

samba-boy

User
 • Content Count

  6,449
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by samba-boy

 1. Eerlijk, goed topic en heel passend hier op Retroforum (Welkom overigens!), maar zelf veel te weinig kennis over. Ik heb de naam wel eens gehoord, maar niet iets wat ik ooit gebruikt heb. De mogelijkheid om geëmuleerde roms ermee te spelen is wel heel mooi en ook de mogelijkheden voor homebrew zijn top, maar inmiddels zijn er best wel veel mogelijkheden met betrekking van retro games op handheld en andersoortige hardware.

   

  Wat is voor jou hetgene waarin de Evercade er voor jou uitspringt? En welke games speel jij er zo op, TS? Althans, ik ga er even voor het gemak van uit dat jij er wel zelf één hebt? :) 

 2. Op 7-12-2023 om 13:58, karelgroen zei:

  Ik heb geprobeerd met behulp van AI de oude achtergrond muziek beter hoorbaar te maken door de stemmen eruit te filteren

  Het is eerste liedje waarbij ik dit gedaan heb is thema Ierland zowel de oude als de nieuwe versie.

  Het is zeker niet perfect maar ik vind het wel aardig gelukt.

   

  Thema Ierland oud

   

  Thema Ierland nieuw

   

  Misschien is het zo mogelijk om alsnog de titel en/of artiest te achterhalen

  Shazam kan hem nog niet vinden

   

  Binnenkort ga ik dit proberen bij het oude thema Amerika van Aad Klaris om zo een volledige versie te kunnen maken.

  Lieve jongen, in beide gevallen is het iets waar je geen AI voor nodig hebt. Goh, wat zijn we ook weer allemaal interessant met AI... Ik hoor trouwens dat vooral de wind in het stemgeluid én een deel van de muziek is weggefilterd. De oude versie is een door een bandje ingespeelde variatie óp Mull of Kintyre (Zo'n tune die nét niet genoeg erop mag lijken - Hilarisch overigens dat AI niks met Bas' schreeuw op 1:42 aan kon vangen :')), en de nieuwe versie is een door Bert Smorenburg gearrangeerde directe knock-off van Mull of Kintyre, waardoor die niet kon worden uitgebracht.

   

  Het is allemaal geen hogere wiskunde. Op een gegeven moment is alles wel gedaan en gezegd over de series en haar muziek - AI-knipsels maken ben ik al helemaal nooit zo'n fan van, vooral omdat er meestal heel interessant over gedaan wordt door van die mensen.

 3.  

  Oké. Oké. Complimenten aan Martijn (As always). Ik moet toch even een beetje mijn toon matigen. Ja, het is jammer dat er veel gebruik gemaakt moest worden van de oude documentairebeelden, maar het is dus wel een 'lief' project. 

 4. Hoi! Een beetje offtopic dus ik zal het kort houden, maar ik ben bang dat ik je dan weinig kans moet geven. RTL heeft altijd een exacte uitzenddatum nodig, en ik weet uit ervaring dat veel programma's uit de eerste jaren van het programma sowieso zijn gaan zwerven en/of niet bewaard zijn. Ik heb er hoogstens ooit een flits van in een compilatie gezien (ik schat het op 1991), maar dat is het dan ook. Het spijt me. Dank voor je berichtje!

 5. 23 uur geleden, Spiny Norman zei:

  Ik twijfel er geen seconde aan; net zoals Hamelen de Nederlandse Doctor Who is (maar dan zonder herstart).

  ...Nou ja, de Hamelen-musical rond dezelfde tijd (2004) vind ik tellen :D

 6. Nee maar zonder dollen; ik heb het eerder beweerd en I'll die on this hill:

   

  Op 29-5-2022 om 20:07, samba-boy zei:

  (Link naar post)

  Niets ten nadele van het doorzettingsvermogen van Martijn met al die montages (Ik blijf erbij, vriendelijke vent verder, uitgebreid een goed gesprek mee gehad paar jaar terug, en sommige montagekeuzes snap ik in het oogpunt van eenheid en 'opfrissen voor de volgende generatie' nog wel), maar ik heb B&A wel eens ooit aan mensen moeten uitleggen van 'waarom is er zoveel verschil tussen versie A en versie B' en toen kwam ik uit op deze uitspraak:

   

  "Bassie & Adriaan is de Nederlandse Star Wars."

  ~ Samba-Boy, 2022 (en eigenlijk al jaren eerder)

   

  Kom maar op met een betere metafoor, en succes de mijne om te gooien. De merchandise (Tassen, puzzels, schriften, kleding, etenswaren, knuffels, posters, kalenders, lampjes, haarbanden, speelgoedauto's, bouwpakketten, ansichtkaarten, kleur-, sticker-, strip- en leesboeken), R2D2 de Robot, de tientallen herhalingen op tv/heruitgaves op videoband, DVD, VCD(!), in boekvorm en zelfs viewmaster schijfjes, de gastoptredens in programma's, de muziek (en vinyl/cd-uitgaves), de omliggende tv-specials, en last but not least: de fan-efforts, en toxic community die daarbij komt kijken.

   

  Je hebt mainstream/nostalgische fans, je hebt researchers, je hebt verzamelaars en je hebt al de ordinaire diefjes, al dan niet genaamd Mike. En allemaal hebben ze per fan-categorie ook van die types die nét overtreffende trap zijn of juist helemaal doorschieten. De 'mainstream nostalgische fans' verzorgt dan van die types die vooral zichzelf zó ontzéttend leuk en goed vinden - de 'researchers' worden cocky en arrogant en vinden wat zij delen aan weetjes gru-we-lijk exclusief - de verzamelaars zijn zo obsessed dat ze zelfs die laatste repack-complete box (die laatste, die 'aap met gouden ring'-box) opnieuw kopen, terwijl ze DE VOLLEDIGE INHOUD AL HEBBEN, 'want ze moeten die verpakking nog' (Ik heb het zien gebeuren). Ja, it's that bad.

   

  Weet je wat nu het ergste is? Ik heb het in ALLES nu over Star Wars gehad, maar dit is 1 op 1 aan Bassie & Adriaan te linken (Al had ik dan bij complete box 'Die ene met dat schort' moeten zetten _O-). Alles. Serieus.

   

 7. Hoorde gister dat na de Schatkaart nu ook de Sleutel in AI opgekrikt en naar 16:9 'geplet' op PebbleTV te zien is. Echt hoor mensen: Bassie en Adriaan is de Nederlandse Star Wars.

 8. 23 november dus de documentaire (al dan niet deels met behulp van beelden gemaakt ten tijde van de '35 jaar op TV'-documentaire) in de bioscoop. Een knaloranje filmposter en weer 'Een schat aan herinneringen' als ondertitel. Hoe vaak gaan we die ondertitel nog krijgen? Een museum-expo, een CD (toegegeven, dat was een schat aan liedjes), een verzamelbox met nog eens alle dvd's, nu dit weer. Waar komt het vandaan? Ik zou zeggen dat 'Wat Er Ook Gebeurt', 'Altijd Blijven Lachen' of 'We Komen Er Weer Aan' toch meer in de stijl van de serie én het duo zouden zijn.

   

  Als ze voor deze documentaire wat beelden vanaf de filmrollen hebben laten inscannen, dán ga ik kijken, maar ik zie aan de promotionele foto op de Pathé-website (met cheeta Lisa) dat ook die gruwelijk lijkt te zijn opgekrikt met AI. Ik wacht het dus even af. Krijg er met de marketingcampagne voor nu nog heel erg 'Bikkel'-gevoelens bij (Documentaire over Bart de Graaff in de bioscoop, die echter binnen die tijdsspanne óók op TV te zien was, en dus al na slechts een paar weken weer úit de bioscoop ging).

 9. Update!

   

  Quote

  Hoge raad: 'Jiskefet-boek mag worden verkocht zonder sticker'

  De veelbesproken Jiskefet Encyclopedie mag in de winkels blijven liggen zonder dat met een sticker apart duidelijk wordt gemaakt dat Jiskefet niet de maker is. De Hoge Raad laat een eerdere uitspraak van het gerechtshof in stand, is vrijdag bekendgemaakt.


  Het hof in Amsterdam besliste vorig jaar juni dat het boek mag worden verkocht zonder dat op de kaft duidelijk moet worden gemaakt dat de makers van het iconische tv-programma zelf niet bij de samenstelling betrokken waren. Jiskefet-makers Michiel Romeyn en Herman Koch gingen vervolgens in cassatie omdat zij het niet eens waren met de beslissing van het hof. Eerder stelde de rechtbank Romeyn en Koch wel in het gelijk.

  Romeyn en Koch beriepen zich bij de rechtbank op het merkrecht en die oordeelde dat uitgeverij Noblesse alle boeken moest voorzien met de tekst 'ongeautoriseerd'. Het hof verwierp deze beslissing echter omdat de titel van het boek niet een teken van onderscheid is waarmee een uitgever aanduidt dat dat boek afkomstig zou zijn van Jiskefet.

  Met de uitspraak van de Hoge Raad komt de zaak tot een einde. Er is geen beroep meer mogelijk.

  Bron: ANP (via MSN)

   

  Mijn oordeel blijft; sticker of geen sticker, boek blijft gewoon incompleet, vol fouten en dus, kut.

 10. 18 uur geleden, Spiny Norman zei:

  Ik ken echt geen significant verschil bedenken tussen 1993 en 1997, niet in de wereld, en niet wat we thuis hadden. Een muis aan de computer hooguit?

  Sega/Mega CD, CDi, CD-rom, Windows 95. Maar eerlijk is eerlijk, ik kwam een beetje nors over, probeerde cynisch grappig te zijn maar dat kwam niet lekker uit de verf. Excusez.

   

  Als jij zo'n spoel en dan vooral die van Married With Children kan regelen, dan graag, wel benieuwd naar nu :D

 11. What the, Married With Children, Stargate, Xena? Dit is voor mij ook nieuw en interessant. Misschien een kleine cart voor korte elementen? 'Generics', dan denk ik aan een korte verzamelband met de exterieur-shots die ze regelmatig gebruikten? Bij Stargate zie ik het ook staan. Gaaf wel.

   

  EDIT: iets raars. MWC eindigde op 9 juni 1997 (Gecanceld). Hoezo dan een spoel voor oktober '97? Hmmm.

 12. Worden de opnames die jullie verzamelen ergens uitgestald, vertoond of gepubliceerd? Vanwaar de adoratie voor Roef? Wie is 'we', gaat het om een groep, een persoon, een pagina? :)

   

  De Buurtsuper heb ik volledig dus daar kan ik je wellicht aan helpen, maar ik zou graag eerst wat meer informatie hierover willen ;)

 13. Op 6-8-2023 om 11:11, HAL9000 zei:

  Ja, het is een paar jaar geleden... Ondertussen werd steeds minder van het scherm leesbaar. Dit weekeinde heb ik naar aanleiding van deze post op een Duits forum: Gevaarlijke monitor ,de stoute schoenen aangetrokken. Heel voorzichtig (en deels in stukken) de op de beeldbuis geplakte glasplaat en de vergane kit verwijderd...  Ook de gelekte smurrie opgesopt. Zie hier het resultaat!

   

  forum_4.thumb.JPG.52cab3edfc86c787c745c75ba37b897b.JPG

  Mijn hemel, wat een zootje. Complimenten.

 14. Op 5-7-2023 om 12:54, Deemster zei:

  Ik heb weer lopen plakken! :P 

  Ten eerste heb ik het zenuwachtige deuntje wederom helemaal opnieuw gemaakt. Met deze keer in gedachte "Hoe zou dit muziekje zijn als de Klaris-muziek uitgebracht zou zijn op CD?". Daarom nu zo gemixt dat alle varianten die gebruikt worden in de series Plaaggeest, Amerika en de Verdwenen Trosster in één nummer verwerkt zitten.

  Bij deze, de definitieve versie: 

  Hate to be that guy, maar op 0:23 heb je per ongeluk een maat teveel dubbel geplakt.

   

  Het Reis vol Verrassingen-deuntje is bijna top! Ik zou zelf proberen om nog even te wachten met die toegevoegde beat die er rond 0:29 ineens inkomt (misschien dat je geen clean bron voor handen had), en eerst nog een paar maten enkel hoog maar sans beat. En dán bij de volgende ronde die beat eronder :D Toch nog een ander kritisch puntje, op 0:56 zet je het lasje te vroeg weer in en raakt ie uit de maat ;) Maar hé, het is een mierenneuker die hier aan het woord is, ik vind het allang tof om deze eindelijk eens in langere variant te horen. Waarvoor dank :) 

 15. Zo Vrij als een Vogel is één van de allermooiste instrumentaties die ik heb gehoord in de reeksen. Simpel, subtiel, maar zó goed.

   

  Wel schandalig dat de media het neerkalkt als 'Componist van Eftelingmuziek en Bassie en Adriaan', de beste man deed zó ontzettend veel. Een reeks van B&A is dan best wel een grove belediging. De meeste nieuwsplatforms noemden 'De Fabriek' nog niet eens, en dat is naar mijn idee wel één van zijn meesterwerken.

×
×
 • Create New...