Jump to content

HAL9000

Users
 • Content Count

  55
 • Joined

 • Last visited

About HAL9000

 • Rank
  Breakout

Profiel

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Steenderen
 • Console
  C64
 • Twitter
  @ferencn

Profile Fields

 • Interesses
  Emulators, P2000, assembly

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik kan zelf niet dumpen momenteel, maar heb zeker interesse!
 2. Hoi! Leuk systeem, ik had er nog nooit van gehoord, weer eens wat geleerd! Ik kon het niet laten en heb net met een kop koffie erbij wat gegoogled en 2 links gevonden naar oude Radio Bulletins. Misschien had je die zelf ook al gevonden, maar toch:: Radio Bulletin December 1981 bevat op pagina's 44-47 een artikel over de Labbus. Radio Bulletin Juli 1982 heeft op pagina A8 een advertentie staan van Manudax waarin de Labbus wordt aangeprezen.
 3. Ik weet wel dat er videochips waren met andere (Duitse) lettersets erin...
 4. Leuke initiatieven!! Over die GitHub: Je kan voor nieuwe spullen commits doen en vervolgens een Pull-request aanmaken. Dan kan de beheerder die mergen als hij ermee akkoord is (is vaak geen probleem . Zo heb ik mijn volledig gecommentarieerde disassembly van de 'Monitor' ook kunnen bijdragen.
 5. Is idd video. Pinnen aan P2000 kant zijn: 1 = Groen 2 = Sync 3 = Aarde 4 = Rood 5 = Blauw 6 = Audio Of dit een 'standaard' pinverdeling is weet ik niet. Voor mijn Microvitec CUB (heeft ook een 6-polige DIN ingang) heb ik een kabeltje moeten maken omdat daarvan de pinverdeling weer heel anders is. Een 1-op-1 kabeltje werkte dus niet...
 6. @Wijnand, ik zie dat er momenteel op marktplaats een (defecte) P2000T staat. Bieden vanaf 35 euro. Komt van HomeComputer Museum: Deze dus! Wellicht dat je daar de drive uit kunt gebruiken? Ik zal ook nog even in mijn bak met donoren graven, wellicht zit er daar nog een MDCR in.
 7. Ik heb ter referentie even mijn P2000M opengeschroefd. Hier zitten 2 grote printplaten boven elkaar in. Van beide een foto. De bovenste: en die daaronder:
 8. Ik vond dit in de P2000 nieuwsbrieven van april en juni 1987. Hopelijk helpt dit!
 9. Supertip! Ik ga die zeker bestellen...
 10. Ik zie wel dat de tekeningen daardoor wat schade hebben opgelopen. Zie hier een cutout van pag 6 van de Alternatieve schemas: Origineel: OCR versie:
 11. Dat gebrek aan rondslingerigheid hoor ik vaker
 12. Bij deze de scans, afkomstig uit deze map: Deze file bevat de manual voor het MiniWare Multifunctiebord : - Miniware MFB Handleiding.pdf In de map zaten, naast de schema's 'bij' de handleiding, ook iets afwijkende schema's met iets afwijkende stuklijsten. Die heb ik apart ingescand en in dit document gezet: - Alternatieve Schemas MFB.PDF De assembler listing, van DOS, met commentaar en een aantal test/demo programma's voor het MFB in basic: - JWS DOS listing.pdf Alles ingescand op 600 DPI. Ik heb steeksproefgewijs gekek
 13. Ga ik regelen. Moet voor 1 december gaan lukken!
 14. Geen probleem. Ik kan een kopie maken bij een printshop of de source-listing scannen (naar PDF?) wat heeft jouw voorkeur?
×
×
 • Create New...