Ga naar inhoud

RM

Moderator Retroforum
 • Aantal items

  4777
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door RM

 1. RM

  Wie Is De Mol? 2019 Pool

  Hierbij de vragen voor aflevering 8; En wederom geldt; Bij een gelijke tussenstand krijgt de deelnemer die het laatst heeft ingezonden (of heeft gewijzigd) een rood scherm Er volgen geen reminders, zoals in de OP ook is aangegeven; Als je te laat inzendt (na zaterdag 20:25) dan betekent dat automatisch 10 foute antwoorden En mocht dat gebeuren dat laatste gebeuren, dan graag niet in het topic aangeven dat je te laat was met inzenden. Maar liever heb ik natuurlijk gewoon dat iedereen op tijd is met inzenden .
 2. RM

  Wie Is De Mol? 2019 Pool

  Afleveringen: Zaterdag, 20:30 (NPO 1) Moltalk (Nabeschouwing na elke aflevering): Zaterdag, 21:30 (NPO 3) De Kandidaten Afgevallen Kandidaten Hoe werkt het spel (programma)? Hieronder staat overzichtelijk uitgelegd hoe het spel werkt. Mocht je het televisieprogramma nog niet eerder hebben gezien dan wordt zeker aangeraden om onderstaande door te lezen, zodat je de spelregels begrijpt. De Pool Het Invulbestand Hieronder een afbeelding van het invulbestand met uitleg. De puntentelling Spelregels Pool Spelverloop Hieronder staat het schema met de volgorde waarin de kandidaten afvallen (en waarin dus ook te zien is wie er nog in zitten. Logischerwijs is het schema nu nog leeg, maar die wordt per aflevering ingevuld. Onderin het schema wordt ook het bedrag in de pot per aflevering bijgehouden. Voorbeeld van een Tussenstand Inzendingen & Tussenstand In tegenstelling tot voorgaande pools was altijd de tussenstand zichtbaar. In deze pool is dat anders; Alle inzendingen, voorspellingen, antwoorden, inzetten van jokers en tussenstanden blijven onzichtbaar voor alle deelnemers om zo de spanning voor een mogelijk rood scherm zo groot mogelijk te maken. Het enige wat zichtbaar is van je concurrenten is welke kandidaat zij verdenken als mol en wie zij denken dat er afvalt per aflevering (dus de wekelijkse "Wie Is De Mol" vragen en de bonuspunten - zie onderstaand schema) De persoonlijke tussenstanden worden wel wekelijks per pb naar de deelnemers gestuurd, zodat ze zelf wel weten hoe ze ervoor staan. Daarin is ook te zien hoeveel vragen de deelnemer goed heeft beantwoord, hoeveel vragen er fout zijn, op hoeveel vragen een joker staat, hoeveel jokers de deelnemer nog in kan zetten en hoeveel punten de deelnemer op dat moment heeft. Daarentegen komt hieronder wel een schema van de deelnemers aan de pool die dezelfde strekking heeft als het schema onder het spelverloop van de kandidaten in het programma (dus wie is wanneer afgevallen). Vragen (en Antwoorden) Tot Slot Omdat ik als organisator voordeel heb (ik kan natuurlijk wel zien wie wat inzet en welke antwoorden wie geeft), stel ik mijzelf in het nadeel door mijzelf 5 jokers te geven in plaats van 10 jokers. Daarnaast heb ik als organisator natuurlijk ook de mogelijkheid om mijn antwoorden te wijzigen (het berust dus ook op vertrouwen), maar om dit te vermijden zal ik mijn inzendingen elke week in een versleuteld document naar een deelnemer sturen die zich beschikbaar stelt, zodat het voor die deelnemer leuk blijft om de pool te spelen. Aan het eind van de pool geef ik de codes aan de deelnemer, zodat de inzendingen indien nodig gecontroleerd kunnen worden. Doe allemaal mee! Hoe meer deelnemers, hoe leuker en hoe spannender de pool wordt!!
 3. RM

  Wie Is De Mol? 2019 Pool

  Daar gaat Rik ons morgen alles over vertellen ...
 4. RM

  Wie Is De Mol? 2019 Pool

  De uitnodiging staat nog steeds om een bakkie te komen doen .
 5. RM

  Wie Is De Mol? 2019 Pool

  Hierbij de vragen voor aflevering 7; Graag wil ik jullie voor de duidelijkheid wederom weer even herinneren aan het volgende onderdeel uit de poolregels (ook terug te lezen in de OP); Mocht de tussenstand van 2 of meer deelnemers tijdens een executiemoment exact hetzelfde zijn, dan geldt net als in het echte spel dat de deelnemer die het laatst en dus traagst zijn antwoorden heeft ingestuurd een rood scherm krijgt (Let op; dit geldt voor de laatste wijziging die wordt ingestuurd). Daarnaast wil ik jullie er ook op attenderen dat er vanaf nu ook echt geen reminders meer worden gestuurd, zoals in de OP ook is aangegeven. Als je te laat inzendt (na zaterdag 20:25) dan betekent dat automatisch 10 foute antwoorden. En mocht dat gebeuren dan graag niet in het topic aangeven dat je te laat was met inzenden. Maar liever heb ik natuurlijk gewoon dat iedereen op tijd is met inzenden .
 6. RM

  Wie Is De Mol? 2019 Pool

  Helaas... Het spel is hard en er moeten uiteindelijk toch mensen afvallen 🙁. Maar a.s. zondag komt iemand je gezelschap houden 🤪. Je bent van harte welkom, de koffie staat klaar
 7. RM

  Wie Is De Mol? 2019 Pool

  Ah! ik vroeg mij al af hoe je aan zoveel jokers kwam
 8. RM

  Wie Is De Mol? 2019 Pool

  Ik kan uiteraard niets zeggen over de punten en tussenstand, maar er zijn veel minder grote golfbewegingen in dan je zou verwachten. Ik heb een overzicht van wat wanneer ongeveer bekend wordt en dat zijn wekelijks van de voorgaande weken niet ineens grote hoeveelheden punten. Een groot deel van de antwoorden is al bekend . Het is net als in het echte spel een momentopname en het was zeker verrassend, maar alles klopt . Hoe "goed" of hoe "slecht" je er ook voor staat, het is elke week weer de uitdaging om niet onderaan te staan. Als dat je lukt dan kun je de finale halen .
 9. RM

  Wie Is De Mol? 2019 Pool

  Hierbij de vragen voor aflevering 6; Graag wil ik jullie voor de duidelijkheid wederom weer even herinneren aan het volgende onderdeel uit de poolregels (ook terug te lezen in de OP); Mocht de tussenstand van 2 of meer deelnemers tijdens een executiemoment exact hetzelfde zijn, dan geldt net als in het echte spel dat de deelnemer die het laatst en dus traagst zijn antwoorden heeft ingestuurd een rood scherm krijgt (Let op; dit geldt voor de laatste wijziging die wordt ingestuurd).
 10. RM

  Wie is de Mol? # 2

  Alweer het tweede topic van: Hierbij een link naar het eerste deel: Wie is de Mol? (Deel 1) De laatste post in het eerste deel was van samba-boy:
 11. RM

  Wie is de Mol? # 2

  Dat is nog niet eens heel erg Ze hebben het ook wel eens voor elkaar gekregen om een foutje te maken, waardoor de komende afvaller bekend was nog voordat het werd uitgezonden . Ik vond de aflevering van gisteren overigens wel weer een stukje beter dan de voorgaande afleveringen.
×