Jump to content

RM

Moderator Retroforum
 • Content Count

  4,957
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by RM

 1. RM

  Bassie & Adriaan #10

  Precíes dit is de discussie! . Punt is dus dat er zichtbaar steeds minder DVD's komen, wat ik dus zeer jammer vind. En dat gebeurt dus fysiek in Nederland doordat Nederland voorop loopt met internet en streaming, dus drukt dat de DVD uit de markt uit... . Dan moeten er wel winkels over blijven om te kunnen zoeken, want de laatste tijd gaan vele stenen winkels failliet... door online shoppen
 2. RM

  Bassie & Adriaan #10

  Onder Retro versta ik fysieke dragers in welke vorm dan ook (boeken, cassettes, diskettes, schijfjes, CD's, DVD's...) die je ook zichtbaar en fysiek in de kast kunt zetten, zodat je je verzameling kunt tonen. Streamen en downloaden is voor mij meer van deze tijd en heeft geen mogelijkheid om iets fysiek te presenteren en is niet tastbaar en heeft voor mij 0 waarde (dat zijn gewoon bestandjes).
 3. RM

  Bassie & Adriaan #10

  Dan is je verzameling toch niet zichtbaar... Snappen jullie dan niet wat ik bedoel?! Ik dacht dat wij hier een RETRO forum waren, maar dat streamen en downloaden is niet echt Retro te noemen...
 4. RM

  Bassie & Adriaan #10

  Hoeveel poorten heb je dan?
 5. RM

  Bassie & Adriaan #10

  Ik heb het niet over de prijs, ik heb het over MB's/gB's Vol = Vol.
 6. RM

  Bassie & Adriaan #10

  Ja, maar zoals ik al zei kost je dat meer opslagcapaciteit op je computer. Het fysiek neerzetten vind ik juist veel mooier en dan is het ook meer tastbaar.
 7. RM

  Bassie & Adriaan #10

  Blu-Ray is toch in wezen enkel en alleen meer opslagcapaciteit t.o.v. een DVD doordat er een blauwe laser in plaats van een rode laser wordt gebruikt?
 8. RM

  Bassie & Adriaan #10

  Ja er zijn altijd wel voorbeelden te noemen van iets dat niet is verschenen op DVD of niet via streaming te verkrijgen is, maar dat is niet de discussie . Ja en Amazon is een webshop en Videoland een streamingsdienst. En die zijn groot genoeg om het te kunnen doen en dat is dus wat ik zei; Dergelijke streamingsdiensten en webshops drukken de fysieke drager de markt uit en dat wordt hier steeds meer normaal gevonden, dus de markt bepaalt daarmee de cultuur .
 9. RM

  Bassie & Adriaan #10

  Ja en dat komt dus door streaming en downloading. Inderdaad, hoe meer je produceert, hoe goedkoper de kosten. Maar dat staat los van het risico om er mee te blijven zitten. Dat risico is er DOOR die streaming en downloading; Die drukken de fysieke dragers de markt uit. Als dat er niet was loopt de verkoop van DVD's (en Blu-Rays) beter. En samba-boy's punt is waar: DVD uitgaven in Nederland zijn kut, omdat het zo goedkoop mogelijk moet. Buitenlandse DVD uitgaven zijn veel beter. Bron voor mij zijn de Cobra 11 DVD's en jaaaren na de serie wordt ook Commissaris Rex uitgebracht in Duitsland met super strakke designs. We moeten dus in dit land allemaal mee met de standaard: Streaming. En juist dat wordt hier door de strot geduwd . De markt bepaalt de cultuur en de cultuur bepaalt niet de markt.
 10. RM

  Bassie & Adriaan #10

  Ja en dat komt voornamelijk omdat mensen vergroeid zijn aan internet en het hier tegenwoordig heel normaal vinden . De concurrentie is te groot en daardoor is produceren duur. Maar zoals MarsM ook al eerder zei: De grondstofkosten zijn laag dus het kan wel uit. Ik kan niet wachten .
 11. RM

  Bassie & Adriaan #10

  Ja en nee. Nogmaals. Geef mensen een keus om te downloaden of fysiek te kopen. Nu verdwijnen stenen winkels en fysieke dragers omdat streamen en downloaden de macht heeft. Streamen geeft veel haperingen en downloaden kost veel opslagruimte en je verzameling is niet zichtbaar. Ik snap jou en samba-boy wel, maar waar het mij om gaat is dat ik graag de zekerheid heb om iets te kijken wanneer ik dat wil zonder daarbij van internet afhankelijk te zijn en het hoeft voor mij niet perse van de allerhoogste kwaliteit te zijn.
 12. RM

  Bassie & Adriaan #10

  Bovenstaande is precíes waar het mij om gaat en je hebt hier ook zeker een punt. Ja dat is te merken en ik snap jou ook. Maar net zo goed ben ik het beu dat het downloaden hier ontzettend normaal wordt gevonden en dat we veel te veel afhankelijk worden van dat internet
 13. RM

  Bassie & Adriaan #10

  Mocht de DVD er volledig uit gaan en de Blu-Ray wel blijven dan kan ik daar vrede mee hebben en over gaan, geen probleem. Maar het probleem hier is (voor de 1000e keer 😏) dat iedereen hier in dit land móet downloaden en móet streamen, want makkelijk en het neemt geen ruimte in. Dáárom raken DVD's en Blu-Rays uit de gratie en dáárom moeten de prijzen worden opgeschroefd, waardoor er geen markt meer voor is. Een echte verzamelaar maalt juist wél om fysieke exemplaren en hecht er wél waarde aan als hij/zij zijn/haar verzameling in de kast kan zetten en kan kijken/luisteren wanneer daar behoefte aan is, zonder afhankelijk te zijn van wat die streamingsdiensten en het internet aanbieden. En juist dáár heeft de verzamelaar geen keuze in en juist dát wordt hem/haar ontnomen. Wil je iets hebben? Internet. En deze trend zie je in het buitenland (nog) niet. Daar blijven wel DVD's, CD's, platen en stripboeken uitgebracht worden. Zelfs van series die al 25 jaar oud zijn.
 14. RM

  Game of Thrones

  De acteurs kan niets worden verweten en hebben gedaan wat is gevraagd. Die dikke middelvinger is voor het schrijversduo die ervoor gezorgd hebben dat de serie is afgeraffeld, omdat ze een nieuw project wilden beginnen. De acteurs waren ook niet tevreden met het resultaat Snap ik dus volledig. Er zijn heel veel plots opgebouwd in de loop van alle seizoenen met zeer veel mooie kansen voor een veel betere en spectaculairdere afloop dan nu. En nu zijn dus veel dingen NIET meer uitgewerkt, met als gevolg plotgaten en teleurstellingen en vele open vragen. Snap ik ook. Eens.
 15. RM

  Bassie & Adriaan #10

  Ik koop liever fysiek dan dat ik download (maar dat heb ik geloof ik al 999x verkondigd :p). En ik ben ook een verzamelaar
 16. Ik heb samba-boy nog niet eerder ontmoet, dus dat vind ik persoonlijk wel leuk .
 17. RM

  Bassie & Adriaan #10

  Ah logisch... en dat kost geen geld ... Dan kunnen ze ook best een CD persen.
 18. RM

  Bassie & Adriaan #10

  Ik vraag mij dan wel weer af waarom ze er wel tijd en moeite insteken om een CD cover te maken, maar het dan vervolgens enkel via streaming/downloading aan te bieden...
 19. Gaan we ook al spellen verkrachten? :p Schande dat deze mobiele versie de naam Commander Keen mag dragen... Met een grote boog hier om heen en ik sluit mij aan bij de eerder verkondigde meningen .
 20. RM

  Bassie & Adriaan #10

  Nederland is hier wel enige in in zijn soort in. Onze buurlanden brengen nog wel gewoon muziek op CD en films en series op DVD/BR uit . Waarschijnlijk... Dat is dus wat ik bedoel . We weten het niet hoeveel er verkocht zouden worden, dus er worden aannames gedaan, dus risico, dus toch maar niet uitbrengen en dus streamen... Persoonlijk heb ik er niets mee .
 21. RM

  Bassie & Adriaan #10

  Het is een risico doordat er tegenwoordig veel streaming is en daarom komt het vaak niet meer op een fysieke drager. Mensen die dat wel willen (klein groepje?) die hebben daarmee pech en die moeten mee met de streaming, dus zodoende worden ze "genegeerd" . Het is een cirkelbeweging en ik ben er persoonlijk van overtuigd dat er genoeg gekken zijn die het wel willen kopen op een geluidsdrager .
 22. RM

  Bassie & Adriaan #10

  Ik verwijs graag terug naar het Ducktales topic . Het produceren zal allicht niet goedkoop zijn, maar omdat iedereen tegenwoordig streamt en downloadt is er geen keus meer en moet iedereen mee hierin. Het groepje mensen dat wel interesse heeft in een fysiek exemplaar wordt daardoor genegeerd en dat is jammer. Tegenwoordig gaan ze er standaard van uit dat er geen vraag naar is en dus produceren ze niet uit angst om er mee te bijven zitten. Ik vind het ook best triest te noemen als zelfs kindergerelateerde series al niet meer op CD verschijnen. Dit zijn nog leuke cadeautjes om te geven of voor in je schoen...
 23. RM

  Er is er één jarig! #2

  Van harte gefeliciteerd @samba-boy!!
 24. RM

  De Mol 2019 (BE) Pool

  Afleveringen: Zondag, 20:00 (VIER) De Kandidaten: Afgevallen Kandidaten: Hoe werkt het spel (programma)? Hieronder staat overzichtelijk uitgelegd hoe het spel werkt. Mocht je het televisieprogramma nog niet eerder hebben gezien dan wordt zeker aangeraden om onderstaande door te lezen, zodat je de spelregels begrijpt De Pool De Puntentelling Spelregels Pool: Spelverloop Hieronder staat het schema met de volgorde waarin de kandidaten afvallen (en waarin dus ook te zien is wie er nog in zitten). Onderin het schema wordt ook het bedrag in de pot per aflevering bijgehouden. Inzendingen & Tussenstand Hieronder worden de inzendingen van iedere deelnemer per onderdeel (en per aflevering) getoond. Daarnaast is ook de (tussen)stand zichtbaar. Toelichting: Dit jaar worden in het schema niet de behaalde punten weergegeven, maar de punten die potentieel nog behaald kunnen worden. Voor onderdeel 1 is het maximaal aantal te behalen punten 208 (40+36+32+28+24+20+16+12). Voor onderdeel 2 is het maximaal aantal te behalen punten 80 (8x10 pasvragen (jokers)). Als een kandidaat uit het spel ligt dan worden voor zowel onderdeel 1 als onderdeel 2 de misgelopen punten direct afgetrokken van het potentiële eindtotaal. Je krijgt dus ook puntenaftrek als de afvaller van de week niet goed is voorspeld. Op deze manier heeft iedereen een iets inzichtelijker weergave van hoeveel punten iedereen nog kan halen. Awards Hieronder staat vermeld wie de winnaar en de runner-up award hebben gewonnen. RM MarsM Doe mee; Voorspel wekelijks je Mol, winnaar, verliezer en afvaller en zet pasvragen (jokers) in om kans te maken op een award!
×