Jump to content

Spiny Norman

User
 • Content Count

  497
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Spiny Norman

 1. Ik zou echt gezworen hebben dat Paul van Gorcum een paar jaar geleden overleden was, maar dat is dus niet zo???
 2. Nou ja, maar als je dat meteen aan een generatie koppelt, dan generaliseer je misschien en beetje. We hoeven ook niet té negatief erin te staan. Malieveld? Daar zou ik respect voor hebben, want dat toont aan dat mensen tenminste niet achter hun scherm blijven zitten te wachten totdat hun wensen vanzelf in hun schoot geworpen worden. Dingen die niet te koop zijn en nooit zijn geweest, als dat gedeeld wordt uit sympathie voor medefans, zonder winstoogmerk, daar ben ik niet per se tegen. Zoals deze soundtrack dus.
 3. Nou ja, laten we niet overdrijven, het was één jochie dat niet zo geweldig tactvol was. Ergens vond ik het wel érg streng dat hij meteen de schuld ervan kreeg dat er geen DVD's meer uitkwamen.
 4. Wat je zou kunnen doen is Pebbles (dat is een digitaal kanaal) aanschrijven of ze niet willen herhalen. Dan heb je ook nog kans op alle afleveringen, en niet alleen één losse ouwe opname van slechte kwaliteit.
 5. Ah, zo, ja, dat kan soms gebeuren, wanneer de makers "benaderbaar" zijn!
 6. Ja, maar Peter zegt dat ik het niet moet doen. Maar FF serieus: Volgens mij is dit forum niet officieel een ruilplaats voor materiaal. Ik ken je niet. Je komt hier maar om één ding, daarna zien we je nooit meer terug. Ik zeg niet dat ik dat soort dingen zelf nooit gedaan heb, maar je moet dat echt wat subtieler aanpakken.
 7. Een CD kan zo obscuur zijn dat misschien niemand die ooit heeft ingevoerd op databanken als discogs e.d.? (Er zijn zo ook dingen die niet op de IMDb staan - IK ben degene die Ovide heeft ingevoerd daar! )
 8. Volgens mij enkele afleveringen, echt niet veel, en met slechte beeldkwaliteit. Moet ik die Jeroen kennen overigens? Naam zegt me niks?
 9. Volgens mij heb ik wel wat, terwijl ik de serie niet eens ken of leuk vind. Toevallig gevonden. Moet even kijken welke taal.
 10. Zeg, weten we zeker dat het ook daadwerkelijk van AJK is en niet van die Clowns-serie? Het plaatje op youtube kan natuurlijk een vergissing zijn. Ik ken de serie niet goed genoeg (hoewel ik volgens mij wel ooit de theatershow heb gezien).
 11. Spaans maar met verrassend veel Nederlandse inhoud: ik zie ook Ciske de Rat? Die track nummers slaan dus NIET op een bestaande CD? De eerdere uploads leken dat wel te zijn namelijk: https://www.discogs.com/Herman-van-Veen-Zingt-En-Vertelt-Van-Alfred-Jodocus-Kwak-En-Zijn-Vriendjes-Deel-1-Goedemorgen/master/1298678 en https://www.discogs.com/Herman-Van-Veen-Zingt-En-Vertelt-Van-Alfred-Jodocus-Kwak-Deel-2-Spetter-Pieter-Pater/master/1299167 Nee, inderdaad, geen ene moer over te vinden. Niks bij discogs of B&G. Het kan ook zijn dat dit door iema
 12. Maar hebben ze die naam wel veranderd? Zo te zien hebben Toet en Theo officieel niks met elkaar te maken. Ik denk overigens dat die ene uit 1939 éérst was.
 13. Wat zou je nog meer willen weten? Zo te zien ben je zelf al ver gekomen. (Ik ben natuurlijk niet Dr. BB overigens.) Meer informatie over de serie is hier te vinden natuurlijk: https://en.wikipedia.org/wiki/Theodore_Tugboat Het is niet zeker, zo te zien, of die serie direct is afgeleid van het boek: https://en.wikipedia.org/wiki/Little_Toot Tja... je hebt Thomas de Trein en Budgie de Helikopter, waarom dan niet een sleepboot.
 14. Zou dat nooit zijn uitgebracht in Nederland? Tja, misschien niet. Maar dan kun je wel nog Engelse ondertitels automatisch vertalen naar Nederlands. Dat is minder slecht dan vroeger, hoewel de oma in kwestie waarschijnlijk nog steeds af en toe zal denken: "Hùh?"
 15. Er staat i.i.g. één aflevering op een soort videowebsite. Het is niet zo bekend, het heet "youtube" of zoiets.
 16. De Nederlandse remake? Dat soort dingen wordt vaak niet ondertiteld. Op TV al niet, en waarom zou er moeite gedaan worden op de DVD... Vergezochte dingen die je kan proberen: spraakherkenning, maar dat gaat je wel tijd kosten.
 17. Ik had ervan gehoord. Er zijn mensen die de teletekst willen archiveren als uniek tijdsbeeld. Ook handig als je een opname wilt dateren natuurlijk.
 18. Spiny Norman

  The Orville

  Nou, volgens mij is dit in een achterkamertjes beklonken. Zo is de producent dezelfde als van TNG. Ik geloof gewoon niet dat iemand onder andere omstandigheden hiermee weg zou komen. Er schiet me nog een voorbeeld te binnen van hoe streng die dingen in andere gevallen gaan, namelijk: de Terminator-films (met name de eerste twee) hebben een claim af moeten kopen dat ze gekopieerd hadden van een serie genaamd The Outer Limits, in concreto van de afleveringen Soldier en Demon with a glass hand uit 1964. Als je die afleveringen bekijkt, dan spat de overeenkomst nou niet direct van
 19. Er zijn er toch nog twee extra opgedoken door een anonieme held... https://www.youtube.com/channel/UCStbgmLSVZ8sYKIs4KBrVNQ/
 20. Spiny Norman

  The Orville

  Met "alles is al ooit gedaan dus alles lijkt op elkaar" kun je natuurlijk wel sommige, maar niet alle dingen wegverklaren. Ik ken Der Clown alleen van naam, maar het A-Team heeft al die dingen ook niet zelf uitgevonden. Je hebt bepaalde gemeenplaatsen die al in oudgriekse tragedies voorkomen! Motieven/tropes/clichés, die zijn er nu eenmaal, en op zich zijn die niet per sé slecht. Soms is iets alleen gedeeltelijk geïnspireerd, zoals het laatste halfuur van Moonraker, zo vlak nadat Star Wars doorbrak. Niemand zou beweren dat dat toeval was. Maar dat is toch wat anders dan diepgaande
 21. Spiny Norman

  The Orville

  Hmjah, maar dan is het toch vaak de officiële franchise met oorspronkelijke cast die zijn eigen vervolg doet. Dat is er van Star Trek óók en dan nog eens films. En daarnaast nu weer Picard. Star Trek is mogelijk de meest gereboote franchise ooit. Dan heb je nog disney dat een voor een zijn eigen animatiefilms "real-life" namaakt. Zero creativiteit, maar het levert ze wel geld op. Mij maak je evenmin blij met suske en wiske deel 7483, "de tomeloze tieten". Tragisch gewoon. Gek genoeg had ik het prima gevonden als Kingsmen een reboot was geweest van The Avengers. Nee, niet
 22. Spiny Norman

  The Orville

  "Net als star trek"... Oh ja? Goh, da's toevallig!! Geniet er vooral van als je het leuk vindt. Als ik een andere leeftijd had, dan zag ik verschillende series misschien 1) in omgekeerde volgorde en 2) daardoor beleefde ik dat heel anders. M.a.w. wie Star Trek TOS en TNG en een of twee andere series uit het verleden níet kent, die ziet alleen een leuke vermakelijke serie die wat minder ernstig is. Voor mij blijft het eigenlijk nog steeds die auto-vergelijking die ik al maakte. Je buurman komt thuis met de vetste auto van de hele wijk. Vul in naar eigen fantasie, ma
 23. Oh, ik wist niet dat ze dat hadden, een "audio uit". Niet zo heel gebruikelijk bij de meeste toestellen. Laat een paar weken staan van de stroom af, dan is de spanning wel verdwenen. Schoonmaken met perslucht of een kwastje of zoiets kan ook zonder aan te raken als je voorzichtig bent. Ik ben overigens geen expert dus ik garandeer niks.
 24. Klinkt toch als schoonmaken eigenlijk? Als ik vragen mag, als je dat niet goed durft, hoe heb je dan de speaker vervangen of het geluid aangesloten op een externe versterker?
 25. 't Is inderdaad wel zo dat als je met jaartal begint, dat er dan maand en dan dag volgt. Groot naar klein. Werkt ook goed om bestanden chronologisch te ordenen. Van klein naar groot is ook prima, maar er zijn dan weer enkele zotte landen die maand en dan dag omgekeerd doen. Dezelfde sukkels die nog niet op het metrieke stelsel zitten.
×
×
 • Create New...