Jump to content

Spiny Norman

User
 • Content Count

  664
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Spiny Norman

 1. OK, het is dus nu "Wappie & Adriaan"... Adriaan houdt zijn arm klaar, maar Bassie is een weigeraar! Wappie en Adriaan, Wappie en Adriaan...
 2. Een hoofdbestand ("rich master") en kopieën naar behoefte is vrij logisch en dat is ook wat professionals doen. Bestanden opslaan, tja, ik heb een RAID1 zodat één HDD uit mag vallen. Als m'n huis in de fik vliegt, dan denk ik echter dat ze allebei kapot zullen zijn... Dan is er de cloud om dat op te vangen; tenzij je een backup-routine zou organiseren om regelmatig dingen op een andere locatie onder te brengen. De cloud is dan in de praktijk wel makkelijker. (Als ik regisseur was dan zou ik kopieën op film laten maken van eigen werk. Het is nog steeds mo
 3. Maar "verrassend genoeg" is sarcasme, toch? VHS nam immers i.t.t. betamax maar een gedeelte van het signaal op. Kopie van VHS naar VHS werd dan ook steeds minder. Ze demonstreren dat heel duidelijk in "Secret life of machines".
 4. Niet meegenomen, want het leek me niet bijzonder genoeg. Maar toch grappig dat dat af en toe opduikt.
 5. Komt ook nog eens bij, dat de meeste mensen, ook die deze overzichten samenstellen, inmiddels te jong zijn om dit zelf nog te hebben gezien. De algemene indruk is dus wat ze eerder zelf in oudere retrospectieven hebben gezien. (Ik hoop dat het te volgens is wat ik hier bedoel.) Guy de Maupassant? Literatuur?! Schuilt er dan toch een persoon met diepgang in jou?
 6. Zoals dit logo bedoel je? (Nét één week eerder of later en het was een gewiste uitzending geweest, van de BBC dan, niet van de Nederlandse TV. Of heb ik dat allemaal al eens verteld?)
 7. Dat zal gedeeltelijk wel waar zijn, maar deze losse dingen niet per se op een rijtje zetten. Wanneer er weinig bewaard is, dan is er JUIST niets aan te doen dat je bij elk jubileum overlapt met dat van 60 jaar, 50 jaar, en 25 jaar eerder. Het is overigens zeker zo, dat er bepaalde fragmenten zijn, die telkens herhaald worden en andere niet. Maar ja, wat doe je eraan. Sommige mensen zitten erop te wachten, zogezegd. In het buitenland werkt het net zo - de BBC had ooit "The Frost Report" - er is één sketch die altijd getoond wordt als er een reden is, en echt helemaal nooit iets anders.
 8. Hmm... Niels, had jij deze al gezien? https://www.marktplaats.nl/v/audio-tv-en-foto/filmrollen/m1765014779-16-mm-film-voyager?previousPage=lr (OK, is misschien half een nieuw onderwerp...)
 9. Misschien moeten Amerikaanse tapes op Fahrenheit gebakken worden i.p.v. Celsius?
 10. Toevallig noemde ik het net een paar dagen terug tegen Rene Kroon. Dat zal wel geen toeval zijn. Ik hoop, dat hier iets moois van komt. Hoeft niet per se een "verloren uitzending" te zijn, het is sowieso fascinerend natuurlijk.
 11. Bedankt, erg geinig om te zien inderdaad!! En hoe klunzig dit er ook uitziet, als mensen deze stappen niet hadden gezet waren we nooit verder gekomen tot de techniek van nu!
 12. Ze hadden ook iets met bluray kunnen doen, ik hoor daar goede verhalen over. Desnoods SD als het niet anders beschikbaar is. Handige Harry had dat toch zeker wel kunnen regelen?
 13. Dus wij gaan deze uitgave aan de binnenkant van onze ogen bekijken?
 14. Off air sport, ja, dat kan nog best wel eens voorkomen denk ik. Kan nog steeds best goed een tijdsbeeld geven. Ik heb overigens totaal geen idee hoe goed de skisport vertegenwoordigd is in de archieven.
 15. Nou ja, na dat evenementje van vorige week (klein maar fijn), houd ik toch mijn ogen open voor vermaaksprogramma's die teruggevonden worden. Ik hoop zoiets volgend jaar weer te houden. Maar ja, dat is natuurlijk wel een kans van 1 op heel veel... Het kunnen ook duizend andere dingen zijn waar ík niks aan heb (maar een ander wel). Het hoeft niet eens van televisie af te komen. Maar als je iets kán vertellen, dat vind ik ook wetenswaardig net zo goed als de techniek.
 16. Ah zoiets als een school vissen, een vlucht regenwulpen, een stroom elektriciens, een bende politici... maar dan met banden. Jammer dat je niks kan vertellen over inhoud. Maar dat zou waarschijnlijk uit professioneel oogpunt niet de bedoeling zijn.
 17. En het is wel de maanlanding... wie weet wekt dat toch speciale interesse.
 18. Wie weet, volgend jaar... ik heb een of twee dingen bedacht, die goed te vertonen zijn, ALS ik ze kan vinden...
 19. Voor zover ik weet is Rene Kroon van inn-archive. (Of misschien eerder omgekeerd. ) Als je toch moet wachten, dan zou ik ze nog een kans geven?
 20. Hoe zou het inmiddels met dit project staan? Mensen noemen toch allemaal Kroon en inn-archive. Wie weet is er al iets onderweg! Hopelijk horen we t.z.t. hoe dat is afgelopen!
 21. Het is gelukt bij de tabak. Maar ja, tijden veranderen, dus ik zeg niet dat je geen gelijk kan hebben.
 22. Maarten ik wilde nog zeggen, bij jouw verhaal zat ook nog voldoende dat ik nog niet wist en heel erg leuk vond om te horen. Zowel van de feiten als jouw persoonlijke interesse.
 23. Honing kan eeuwig goed blijven inderdaad. Maar bij de fast food zag ik het zelf niet als positief. Ik zocht het nog even na, maar Australische eigenaars van een big mac (die zo oud is dat hij inmiddels mag autorijden, stemmen en drinken) zeiden, dat de ratten de verpakking hadden aangeknaagd maar de burger hadden laten liggen.
 24. Nou... sommige voedselproducten zijn zo, eh, bijzonder, dat ze niet vergaan. Volgens mij is er een big mac van 15 of 20 jaar oud die een beetje ingezakt is, maar verder onveranderd. Iemand had dat als experiment gedaan.
×
×
 • Create New...