Jump to content

OudeTVfreak

User
 • Content Count

  115
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by OudeTVfreak

 1. Het opvallende is ook nog dat een aantal van die Nederlandse remakes van Engelse komedies afkomstig zijn van hetzelfde schrijversduo: Brain Cooke en Johnny Mortimer. Het Zonnetje in Huis was in Engeland het niet-succesvolle Tom, Dick & Harriët. Het eerste seizoen was een kopie van deze serie, maar voor het tweede seizoen zijn er door Cooke 13 nieuwe afleveringen geschreven. Daarna kwam Ger Apeldoorn, Harm Edens en Alex van Galen en werd de serie pas echt succesvol. Ook Man About The House (Man Over de Vloer) kwam uit de koker van Cooke en Mortimer. Niemand de deur uit! waren tijdens het eerste seizoen vertalingen van Keep It in the Family en werd in de jaren '90 uitgezonden door RTL 4. Deze serie werd door Cooke alleen geschreven. Latere seizoenen werden door onder andere Hetty Heyting geschreven. Er zijn wat betreft komedieseries sowieso meer vertalingen uit het buitenland dan originele Nederlandse concepten. Toen was geluk heel gewoon, Ha, die Pa!, M'n dochter en ik, Kees & Co en Laat maar zitten zijn bijvoorbeeld ook allemaal afgekeken uit het buitenland.
 2. OudeTVfreak

  Q&Q

  Man, wat een goede serie is dit. Ik heb als kind beide seizoenen gezien, da's nu een jaar of 10 geleden. Ik vond het erg spannend toen en niet gedateerd. Het eerste seizoen vond ik overigens beter dan het tweede. Van die heruitgave wist ik niks, ik heb nu alleen de blauwe box van het eerste seizoen in de kast staan. Het tweede seizoen had een rode dvd-box als ik me niet vergis.
 3. Wisten jullie dat in deze 'Engelse versie' van Bassie & Adriaan op het officiële YouTube-kanaal nog gebruik wordt gemaakt van deze Klaris-achtergrondmuziek? Vanaf 1:42 is bijvoorbeeld het Thema Amerika te horen. .
 4. Ik kan mij herinneren dat ik rond 2003 naar Ketnet keek en dat er toen nog tekenfilms voorbij kwamen. Dat vond ik irritant, want ik wilde Samson zien. Geen idee welke er dus werden uitgezonden. Ik vermoed De Smurfen onder andere.
 5. Ik geloof dat dat niet de laatste was met tekenfilms. Tekenfilms werden in de 2000s ook nog bij Samson uitgezonden. De Prins, De Prinses en de Nar was de laatste met een prijs voor een gedicht, als ik me niet vergis.
 6. Daar gaat het me niet om in dit geval: jij zegt dat er niets gedigitaliseerd is van die zendlijnregistraties. Dat is dus niet het geval. Da’s het enige wat ik ermee wil zeggen.
 7. En ík heb met mijn eigen ogen digitale versies gezien van deze zendlijnregistraties. Uit meerdere jaren. Hoe lang geleden hebben ze je dit verteld? Inmiddels zijn de plannen dus gewijzigd en zijn ze wel digitaal. Gewoon aanklikbaar én afspeelbaar bij de Beeld & Geluid Klantenservice. Misschien niet geheel compleet, maar wel een hele rits ervan. Ga zelf maar kijken.
 8. Ik moet je toch echt tegenspreken. De website zoeken.beeldengeluid.nl is verouderd. Inmiddels zijn een hoop zendlijnregistraties die op VHS stonden gedigitaliseerd en te bekijken bij de Beeld & Geluid Klantenservice. Ik heb er vorige maand een boel gezien, ook van commerciële zenders. Of dit voor of na 2003 was weet ik niet, maar ze zijn in ieder geval tot 2000 gedigitaliseerd.
 9. Ik reageer nu op een post van een tijd terug, maar wil toch graag reageren op het onderstaande: Sinds kort zijn de zendlijnregistraties wel te bekijken bij Beeld & Geluid. Ik was er vorige maand en men is inmiddels overgegaan op het nieuwe archiefsysteem DAAN. Daarom is (onder andere) dat eraan toegevoegd.
 10. Mmm, volledig nieuw voor mij, interessante informatie!
 11. Ah, dat is compleet nieuwe informatie voor mij. Vandaar dat André ook dat gedeelte van zijn archief zelf beheert. Slim van Joop!
 12. Ja, maar ik doel meer op het feit dat hij alle rechten heeft van zijn eigen materiaal. Beeldmateriaal bij Beeld & Geluid is bijvoorbeeld geblokkeerd voor verkoop aan particulieren door André van Duin Producties. Joop van den Ende heeft daar volgens mij weinig mee te maken.
 13. Dat kan ik me haast niet voorstellen. Van Duin is er best trots op dat hij het heft altijd in eigen hand heeft gehouden door al in het prille begin André van Duin Producties op te richten. Volgens mij heeft hij zelf alle rechten in handen.
 14. En mocht 'ie 'm niet aannemen, gewoon even een nieuwe behuizing om te tape maken. Eerst een andere, onbelangrijke of nog lege, band zoeken. Onbelangrijke tape uit die behuizing halen. Zelfde doe je met de goede band. Daarna zet je de tape gelijk in de nieuwe behuizing en je hebt een weer perfecte band. Wel even goed kijken hoe de tape de behuizing uitloopt om inrijgproblemen te voorkomen.
 15. Er staat inderdaad bij dat dit 'seizoen 1' is. In werkelijkheid gaat het om de complete seizoenen 9, 10 en 11. Voor er verwarring geschept gaat worden. Verder maar weer ontopic.
 16. Dat doe ik haha. Ik geef mijn ogen al jaren goed de kost, maar ze zijn niet zo makkelijk te vinden. Komt uiteindelijk ook wel goed, maar een oproepje hier kan ook geen kwaad denk ik.
 17. Het is überhaupt al belachelijk dat men er zoveel geld voor vraagt. Net of die dingen van goud zijn. Ik heb zowel dure als goedkope werkende of bijna werkende gezien, dus ik houd mijn ogen en oren open.
 18. Hallo allemaal, Een aantal maanden geleden heb ik een Philips VCR N1700 Long play recorder gekocht met een aantal banden erbij. Helaas heb ik na de nodige herstelwerkzaamheden moeten concluderen dat de vut uit het apparaat is. Er zit waarschijnlijk een defect in de videokop of in de antenne-out en daar heb ik absoluut geen verstand van. Om nu mijn banden toch te kunnen afspelen ben ik op zoek naar een Philips VCR N1700 Long play recorder die nog wel werkt. Een recorder die in goede staat is, is al prima. Snaren vervangen en wat poetsen kan ik zelf. Wat betreft de prijs komen we zeker wel overeen ga ik vanuit. Ik hoop dat er hier iemand is die me kan helpen. Groet, Oude TV Freak
 19. Onder andere bekend van haar deelnames aan het Songfestival, als assistente van Jos Brink in 'Wedden dat?' en als presentatrice van 'Showmasters'. http://nos.nl/artikel/2176844-zangeres-en-tv-persoonlijkheid-sandra-reemer-overleden.html
 20. De afgevaardigde had het excuus om de burgemeester te kunnen controleren op zijn werk. Dat kan ook onder een Kerstshow gebeuren. Jaap werkt daarentegen op een camping en heeft verder niks met Samson & Gert te maken als ze niet op de camping zitten. Dus ik acht de kans in beide gevallen klein.
 21. Ik weet bijna zeker dat Jaap Mengelmoes geen rol krijgt in de Kerstshow. Hij speelde een gelegenheidsrol als baas van de camping en ook vermoed ik dat Marc Marie het te druk heeft om alle shows te kunnen spelen.
 22. De serie is inmiddels ten einde. Ik vond deze serie, vergeleken met Winterpret, inderdaad ook wat slechter. Alberto had ook een stuk minder grote rol in Zomerpret. Het lijkt wel of hij een grotere rol niet meer aankan? Alleen bij de laatste aflevering en in 'Zomertriatlon' (waarvan ik de laatst genoemde de beste van de hele reeks vond) had Koen een grote rol, vergelijkbaar met die van de rest van de acteurs. Daarnaast vond ik Marc Marie Huijbrechts als Jaap Mengelmoes wel een goede toevoeging in de reeks. Ik vind dat hij zijn rol echt goed speelde en perfect paste bij de rest van de cast. Hij zou best vaker mogen terugkeren. Van Leemhuyzen deed daarentegen wel erg druk en vreemd, met als toppunt dat hij in aflevering 11 zijn knuffels met elkaar liet trouwen. Wat een rare aflevering was dat, ik had het gevoel dat ik naar Kabouter Plop zat te kijken. Man, man. Toppunt van inspiratieloosheid. De gekke bekken van de Burgemeester maakten dan weer veel goed. Uiteindelijk vind ik deze serie wel degelijk geslaagd, maar niet te vergelijken met de leukheid van Winterpret. De jaren afwezigheid en nieuwe inspiratie speelden toen inderdaad een grotere rol.
 23. Ketnet (of Studio 100, ik weet zo even niet meer welke) heeft inderdaad een paar maanden geleden bekend gemaakt dat 'Samson & Gert Zomerpret' in de Paasvakantie uitgezonden zal gaan worden. Dat zal dan ook wel kloppen, zeker na het bekend worden van de releasedatum van de DVD.
 24. Dat klinkt in ieder geval goed, materiaal uit de 80s is altijd welkom hier.
 25. Oh, haha dan zie ik het wel. Waren het wel veel TV opnames of vooral privé opnames? Als de meerderheid privé opnames waren, dan ben ik wel minder geïnteresseerd.
×