Ga naar inhoud

OudeTVfreak

User
 • Aantal items

  114
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over OudeTVfreak

 • Titel
  Space War

Profiel

 • Geslacht
  Man
 • Interesses
  Oude televisiefragmenten verzamelen, zoals vormgevingen, journaals en reclames. Dit door middel van oude videosystemen, zoals Betamax, Video2000 en (S-)VHS.
 • Console
  Sony Betamax
 • Facebook
  facebook.com/nederlandsetvvanvroeger
 • Twitter
  twitter.com/nltvvanvroeger

Recente bezoekers van dit profiel

702 profielweergaven
 1. OudeTVfreak

  Q&Q

  Man, wat een goede serie is dit. Ik heb als kind beide seizoenen gezien, da's nu een jaar of 10 geleden. Ik vond het erg spannend toen en niet gedateerd. Het eerste seizoen vond ik overigens beter dan het tweede. Van die heruitgave wist ik niks, ik heb nu alleen de blauwe box van het eerste seizoen in de kast staan. Het tweede seizoen had een rode dvd-box als ik me niet vergis.
 2. OudeTVfreak

  Bassie & Adriaan #10

  Wisten jullie dat in deze 'Engelse versie' van Bassie & Adriaan op het officiële YouTube-kanaal nog gebruik wordt gemaakt van deze Klaris-achtergrondmuziek? Vanaf 1:42 is bijvoorbeeld het Thema Amerika te horen. .
 3. OudeTVfreak

  [BE] Samson en Gert

  Ik kan mij herinneren dat ik rond 2003 naar Ketnet keek en dat er toen nog tekenfilms voorbij kwamen. Dat vond ik irritant, want ik wilde Samson zien. Geen idee welke er dus werden uitgezonden. Ik vermoed De Smurfen onder andere.
 4. OudeTVfreak

  [BE] Samson en Gert

  Ik geloof dat dat niet de laatste was met tekenfilms. Tekenfilms werden in de 2000s ook nog bij Samson uitgezonden. De Prins, De Prinses en de Nar was de laatste met een prijs voor een gedicht, als ik me niet vergis.
 5. OudeTVfreak

  De archieven van de televisie #2

  Daar gaat het me niet om in dit geval: jij zegt dat er niets gedigitaliseerd is van die zendlijnregistraties. Dat is dus niet het geval. Da’s het enige wat ik ermee wil zeggen.
 6. OudeTVfreak

  De archieven van de televisie #2

  En ík heb met mijn eigen ogen digitale versies gezien van deze zendlijnregistraties. Uit meerdere jaren. Hoe lang geleden hebben ze je dit verteld? Inmiddels zijn de plannen dus gewijzigd en zijn ze wel digitaal. Gewoon aanklikbaar én afspeelbaar bij de Beeld & Geluid Klantenservice. Misschien niet geheel compleet, maar wel een hele rits ervan. Ga zelf maar kijken.
 7. OudeTVfreak

  De archieven van de televisie #2

  Ik moet je toch echt tegenspreken. De website zoeken.beeldengeluid.nl is verouderd. Inmiddels zijn een hoop zendlijnregistraties die op VHS stonden gedigitaliseerd en te bekijken bij de Beeld & Geluid Klantenservice. Ik heb er vorige maand een boel gezien, ook van commerciële zenders. Of dit voor of na 2003 was weet ik niet, maar ze zijn in ieder geval tot 2000 gedigitaliseerd.
 8. OudeTVfreak

  De archieven van de televisie #2

  Ik reageer nu op een post van een tijd terug, maar wil toch graag reageren op het onderstaande: Sinds kort zijn de zendlijnregistraties wel te bekijken bij Beeld & Geluid. Ik was er vorige maand en men is inmiddels overgegaan op het nieuwe archiefsysteem DAAN. Daarom is (onder andere) dat eraan toegevoegd.
 9. OudeTVfreak

  De archieven van de televisie #2

  Mmm, volledig nieuw voor mij, interessante informatie!
 10. OudeTVfreak

  De archieven van de televisie #2

  Ah, dat is compleet nieuwe informatie voor mij. Vandaar dat André ook dat gedeelte van zijn archief zelf beheert. Slim van Joop!
 11. OudeTVfreak

  De archieven van de televisie #2

  Ja, maar ik doel meer op het feit dat hij alle rechten heeft van zijn eigen materiaal. Beeldmateriaal bij Beeld & Geluid is bijvoorbeeld geblokkeerd voor verkoop aan particulieren door André van Duin Producties. Joop van den Ende heeft daar volgens mij weinig mee te maken.
 12. OudeTVfreak

  De archieven van de televisie #2

  Dat kan ik me haast niet voorstellen. Van Duin is er best trots op dat hij het heft altijd in eigen hand heeft gehouden door al in het prille begin André van Duin Producties op te richten. Volgens mij heeft hij zelf alle rechten in handen.
 13. OudeTVfreak

  Digitaliseren van analoge video

  En mocht 'ie 'm niet aannemen, gewoon even een nieuwe behuizing om te tape maken. Eerst een andere, onbelangrijke of nog lege, band zoeken. Onbelangrijke tape uit die behuizing halen. Zelfde doe je met de goede band. Daarna zet je de tape gelijk in de nieuwe behuizing en je hebt een weer perfecte band. Wel even goed kijken hoe de tape de behuizing uitloopt om inrijgproblemen te voorkomen.
 14. OudeTVfreak

  Bassie & Adriaan #8

  Er staat inderdaad bij dat dit 'seizoen 1' is. In werkelijkheid gaat het om de complete seizoenen 9, 10 en 11. Voor er verwarring geschept gaat worden. Verder maar weer ontopic.
 15. Dat doe ik haha. Ik geef mijn ogen al jaren goed de kost, maar ze zijn niet zo makkelijk te vinden. Komt uiteindelijk ook wel goed, maar een oproepje hier kan ook geen kwaad denk ik.
×