Ga naar inhoud

Remote Control (MTV 1987-1990)


Aanbevolen berichten

Remote Control is een spelshow wat van 1987 tot 1990 is uitgezonden op MTV. De intro ging als volgt:

"Kenny wasn't like the other kids (Remote Control)

TV mattered, nothing else did (Remote Control)

Girls said yes, but he said no (Remote Control)

Now he's got his own game show (Remote Control!)"

Het verhaal is dat presentator Ken Ober een eigen gameshow in zijn kelder presenteerde gelegen in 72 Whooping Cough Lane.

De show bestaat voor het grootste deel uit een quiz met triviavragen in diverse categorieën. Er zijn in elke show 3 deelnemers, de presentator Ken Ober, Steve de muzikant, Colin de zanger/entertainer en een dame. Er zijn verschillende dames geweest (Marisol Massey in seizoen 1, Kari Wührer in seizoen 2 en 3, Alicia Coppola in seizoen 4 en Susan Ashley in seizoen 5).

Voor elke goed beantwoorde vraag krijgt de kandidaat punten, daarna mag hij of zij "zappen" met de remote control naar een andere categorie (die van te voren nog niet bekend zijn). De meest populaire was "Sing along with Colin" waarin Colin Quinn een bekend nummer begon te zingen. Door zijn schorre stem en dat hij geen noot kon houden bleven de kandidaten vaak zijn kanaal kiezen. Als Colin stopt met zingen moet de kandidaat het afmaken. Het eerste nummer is 10 punten waard, de tweede 20 en de derde 30.

Aan het eind van de quizrondes gaat degene met het minste punten "off the air" en wordt op spectaculaire wijze met stoel en al de studio uitgewerkt.

Hierna volgt een 30 seconde durende ronde waar kandidaten titels/namen moeten raden die veranderd zijn. Bijvoorbeeld bekende Amerikanen wier naam veranderd is in een kaasnaam of bekende filmtitels die veranderd zijn in "adult" versies.

De winnaar van deze ronde komt op een bed te liggen en van daaruit moeten ze de artiesten van 9 videoclips herkennen die tegelijkertijd op 9 tv's (die alle kanten georiënteerd in een storthoop liggen). Bij alle 9 goed binnen 30 seconden krijgt de kandidaat de hoofdprijs (een reis of zelfs een auto). Bij minder goed krijgen ze een aantal kleinere prijzen.

Remote Control werd zwaar gesponsord en dat was ook steeds te zien (zowel via de prijzen als via opzichtige product placement). Ook werd het programma meerdere malen onderbroken voor commercials.

Leuk weetje is dat ze ook Nintendo (NES) consoles als prijs hadden.

Kari heeft nog in veel (vooral TV) films gespeeld. Colin heeft geschreven voor en gespeeld in Saturday Night Live (tot 2000) en heeft in diverse films gespeeld waarvan Crocodile Dundee II de bekendste is.

Spijtig genoeg is Ken Ober in 2009 zeer plotseling overleden. De oorzaak is niet bekend gemaakt ondanks dat er een autopsie gepland stond. Ken Ober werd slechts 52 jaar oud.

Ik heb een complete 24 minuten durende aflevering weten te redden:

Seizoen 2, aflevering 1.

Er komen er nog meer aan. Veel kijkplezier en discussiëer hier verder over deze spelshow!

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 1 month later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...