Jump to content
Sign in to follow this  
Keetie

Zuinigheid kent geen tijd

Recommended Posts

Een aantal jaren geleden waarschuwden kennissen van ons al dat we niet heel erg moesten gaan bezuinigen op energie, want dan zouden de leveranciers verlies lijden en de prijzen gaan verhogen en zit jij extra in de kou en het donker! Het blijkt nog steeds...

Succes met gescheiden afval:

In 1993 hebben Brabantse gemeenten en afvalverwerker Attero een contract gesloten voor het verwerken van restafval. De laatste jaren voldoen veel gemeenten niet meer aan die afspraken, doordat steeds meer afval gescheiden wordt ingezameld.

Dertien gemeenten in het gewest Brabant-Noord moeten 2,8 miljoen euro boete betalen, de regio West-Brabant 1,3 miljoen euro, het samenwerkingsverband Regio Eindhoven 2,8 miljoen en het regionaal overleg Hart van Brabant bijna 114.000 euro.

De gemeenten gaan de boete verhalen op de inwoners, door de afvalstoffenheffing te verhogen. Ze hadden gehoopt dat de provincie zou bijspringen, maar VVD-gedeputeerde Bert Pauli heeft al gezegd dat dat niet gebeurt.

bron: NOS TT
 

Succes met museumjaarkaart:

De Museumkaart wordt duurder. De prijs gaat met vijf euro omhoog. Daardoor  kost de kaart waarmee je een jaar lang onbeperkt musea kunt bezoeken vanaf 1 juli bijna 55 euro.                    
                                        
De prijsverhoging is nodig, omdat de jaarkaart steeds populairder wordt,  zegt de Museumvereniging. Als er meer  jaarkaarten worden verkocht, moet er ook meer worden afgedragen aan de 400  deelnemende musea.

Vorig jaar legden de miljoen bezitters van een Museumkaart samen 6,4 miljoen museumbezoeken af. Dat leverde de musea 40 miljoen euro op.                    
 
©ANP/RTLNIEUWS.NL

 

 

Kennen jullie ook zulke maatregelen tengevolge van het bezuinigen?


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er zijn teveel mensen. De wereldeconomie is steeds opener dus arbeid verplaatst zich naar lage lonen landen. Ook is er door automatisering (inclusief internet commercie) steeds minder behoefte aan personeel (kantoor / productie). Omdat er heel veel mensen overbodig zijn (werkeloos, niet in staat mee te doen in een informatiemaatschappij, vergrijzing, allochtonen, WIA, WAJONG) staat de verzorgingsstaat enorm onder druk. De enige oplossing is een drastische bevolkingsreductie. Dat kan echter niet zonder pandemie of oorlog dus het kan alleen maar verder achteruit gaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×