Jump to content

PAV

User
 • Content Count

  803
 • Joined

 • Last visited

About PAV

 • Rank
  Space Invader
 • Birthday 08/13/1988

Profiel

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Den Haag
 • Console
  geen specifieke

Profile Fields

 • Interesses
  muziek, openbaar vervoer

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. PAV

  In memoriam: Peter Raes a.k.a. randy_roes

  Ook ik lees dit nu pas, maar schrik hier toch van. Ik weet eerlijk gezegd niet meer of ik hem ooit heb ontmoet, maar op het forum kan ik me zijn positieve aanwezigheid wel herinneren.
 2. PAV

  Wat stemt Retroforum?

  Ik heb in mijn gemeente wel gestemd (maar ik zeg niet waarop, dat hou ik liever voor mezelf). Reacties als "het maakt niet uit wat ik stem, het gaat toch wel naar de klote" vind ik wel erg fatalistisch. Eén stem maakt mijns inziens inderdaad geen direct verschil, maar vele enkele stemmen maken er een hoop en maken dus wel een verschil. En als je niet stemt, geef je je invloed weg en moet je achteraf ook niet zeiken als het inderdaad blijkt tegen te vallen...
 3. PAV

  Rook jij ?(3 Vragen)

  Ook niet als ze in de deuropening van een gebouw staan te roken waar jij bent of moet zijn?
 4. PAV

  Wat rijden de Retroërs zoal?

  [greenwheelsabonnee]Ik rij Peugeot 107, 207, iOn en Volkswagen up![/greenwheelsabonnee]
 5. PAV

  Geleuter en slowchat #3

  We kunnen het ook over de andere betekenis van het woord leuter hebben...
 6. PAV

  Geleuter en slowchat #2

  Nou nou, dat valt me wel tegen. Weinig theedrinkers hier...
 7. PAV

  Overgewicht

  Ja, dat herken ik wel. Bij mij ook geen sprake van overgewicht, maar ik probeer wel wat fitter te worden. Vooral als ik een paar trappen oploop, merk is dat mijn conditie een stuk beter zou kunnen. Heb vorig jaar een tijd lang consequent getraind, zowel voor mijn conditie als voor het kweken spieren. Dat leverde ook zichtbare verandering op, maar toen werd het winter en ik liep ik één van de jaarlijkse seizoensvirusjes op en had ik daar "even geen zin in". "Nu, meer dan een half jaar later, ben ik dit toch weer op gaan pakken.
 8. PAV

  Geleuter en slowchat #2

  Dat is precies wat ik bedoel, maar dan ook vanuit de trein. Dat bewijst maar eens dat je dat niet altijd vanaf de toegangswegen kunt zien. Maar ze hebben in Den Helder wel veel maritiem en marine-erfgoed. Dat vind ik ook zeer de moeite waard in Den Helder. En drink je eigenlijk ook thee?
 9. PAV

  Geleuter en slowchat #2

  Vooruit, laat ik dan maar een duit in het zakje doen: het woord waarmee deze post begon heeft een heel andere betekenis als je een r te veel typt... Overigens nog iets van minder leutergehalte: ik ben vandaag in Zwolle geweest en heb daar anderhalf uurtje de binnenstad verkend. Ik ben nog nooit eerder op dat idee gekomen omdat het centrum nogal ver van het station af ligt. Maar vandaag heb ik ontdekt dat het een historische stervormige vesting is, met veel mooie, oorspronkelijke bebouwing. Dat viel dus alleszins mee. Niet zo'n 'gemoderniseerde glasbak', zoals je in veel moderne binnensteden zit. Ik had dat wel verwacht, omdat de directe omgeving van het station die indruk geeft. Maar ik heb me er dan ook nooit in verdiept. Als je dat wel doet, kom je nog eens wat te weten...
 10. PAV

  Het leed dat paaseitjes heet

  Het is nu toch al een tijdje na Pasen, maar verleden week had de C1000 Hovenpassage in Delft nog een aantal bakken met paaschocolade liggen. Zwaar in de aanbieding en zelfs dan krijgen ze het niet verkocht. De paaseitjes van Milka zijn trouwens erg lekker, lekkerder dan de meeste paaseitjes van andere (huis)merken.
 11. PAV

  Verduidelijk hier jouw avatar.

  Maar wel eentje die permanent open én aan staat. Niet erg milieubewust. Op mijn eigen avatar zijn mijn initalen (en [nieuwe] gebruikersnaam) te zien. Heb dit ooit voor de gein zo ontworpen en dat is blijven hangen. Heb gezocht naar een leukere avatar, maar die kon ik zo gauw niet vinden op mijn harde schijf.
 12. In groep 8 (inmiddels alweer zo'n 9 jaar geleden) spaarde veel mensen Dragon Ball Z-kaarten, ik ook. Je had ook kaarten van verschillende 'saga's' (seizoenen van de serie) en als er een nieuwe serie uitwas werd daar volop in geruild. Heb mijn kaarten nog steeds, gewoon omdat ik het geinig vind. Staan verder wel te verstoffen in de kast. Ervoor en ook tegelijkertijd had je ook de Pokémon-kaarten. Die spaarde ik niet, want die vond ik stom. Heb momenteel een verzameling OV-spul (kaartjes, dienstregelingboekjes, promotiemateriaal etc.), dat zo'n beetje door elkaar in dozen ligt. Ook daar wordt weinig mee gedaan en er zit ook verder geen structuur in. Vanuit mijn opleiding (museologie) hebben we het over verzamelbeleid gehad. Daarom heb ik zelf ook geprobeerd een eigen verzamelbeleid te maken, maar dat is nooit van de grond gekomen.
 13. PAV

  Vinyl

  Zeker geweldig gevoel. Heb zelf een flink aantal platen van The Beatles en enkele andere artiesten. Heb die gekocht (en deels gekregen) omdat ik het ook wel 'echter' vond dan cd's of mp3, omdat vinyl de standaarddrager voor muziek was toen de (meeste) muziek van mijn smaak werd gemaakt. Ik moet echter wel eerlijk bekennen dat ik tegenwoordig uit gemakzucht de muziek toch meestal digitaal beluister.
 14. PAV

  Met de taal reizen

  1. Amsterdam heeft als symbool drie adreaskruizen. 2. Andreaskruizen vindt men ook als verkeersbord bij spoorwegovergangen. 3. Verkeersborden zijn vastgelegd in het Reglement verkeersregels en verkeerstekens (RVV). 4. Het RVV is gerelateerd aan de Wegenverkeerswet. 5. De Wegenverkeerswet kent het zogenaamde "kapstokartikel" (artikel 5). 6. Aan een kapstok kun je je jas ophangen. 7. Een jas dient ter bescherming tegen weer en wind. 8. Bescherming kan ook geboden worden door de politie. 9. De politie is je beste vriend. 10. Vrienden maken onderdeel uit van je sociale leven. 11. Vanuit de term sociaal is de term socialisme voortgekomen. 12. De Socialistische Partij (SP) heeft de tomaat als symbool. 13. Tomaat kan in de salade, samen met appel. 14. Als een appel op de grond valt, wordt ie beurs. 15. Beurs is een belangrijk Rotterdams metrostation Van koffieautomaat naar gaspedaal in 8 stappen.
 15. PAV

  Met de taal reizen

  1. In de Volkskrant staan nieuwsberichten 2. Nieuwsberichten bestaan uit letters 3. Letters kun je lezen 4. Lezen leren veel mensen op school 5. Op school kun je een etui gebruiken 6. In een etui kan een markeerstift zitten Next (als iemand er op een moment zin in heeft): van komkommer naar stationsklok in 9 stappen.
×