Jump to content

Minuteman

User
 • Content Count

  109
 • Joined

 • Last visited

About Minuteman

 • Rank
  Space War
 • Birthday 07/30/1971

Profiel

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Nieuw Vennep
 • Console
  Compaq Portable

Profile Fields

 • Interesses
  Philips, BTS, LDK, Bosch, Fernseh gmbh., Fese, broadcast, nos

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Minuteman

  Heropbouw Studio Integra

  Gaaf Integra !! Veel succes met inbouwen (en de stroomvoorziening voor dit alles). ps. ik zie nog geen BCN staan, die mag natuurlijk niet ontbreken.
 2. Prachtig dit ! Het zijn geen Kodachromes zo te zien, maar wel goed bewaard gebleven. Aangezien het 3 oktober is en de schaduwen kort zijn, moet dit wel op de zuidelijk halfrond zijn, was ik ook een beetje haal uit de plaat aan de buur met de omloopbanen.
 3. Minuteman

  Medisch Centrum West-tapes

  Blijven zoeken (en vaak wordt mij ook spul aangeboden) Nog maar weer een update dan, veel werk verricht met het inbouwen van ladekasten, een extra tafelblad annex camera storage en een heuse BCN 51 die we in de Trein hebben weten te krijgen. Verder veel opgeruimd, heringedeeld en uit de auto gehaald naar de opslag. Eea. zal in de komende maanden aangesloten en werkend gemaakt worden.
 4. Minuteman

  WWII vanuit axis perspectief

  Geweldig dit, lijkt of Frankrijk ? Wel verschillende jaargetijden zo te zien.
 5. Minuteman

  Medisch Centrum West-tapes

  Vandaag wel weer een mooie slag geslagen, 12 BCN tapes van de NCRV Cartoon Club uit 1994/1995. Het zijn originele masters in uitstekende staat. Zojuist al een klein stukje opgezet en het ziet er prima uit. De cartoons zijn deels Nederlands ingesproken dus erg leuk om in de Trein op te zetten bij een evenement om kleintjes te vermaken. En zo stond het destijds in de krant. Stukje film dan maar, de strepen op de monitor zijn er in het echt niet, het plaatje is keurig strak met fraaie kleuren. Intro: Pink Panter (NL gesproken)
 6. Minuteman

  Lezen van NASA 10.5" computer banden

  Wat een grote koppen zeg ! Maar ze zijn losgeknipt uit een slooprecorder gekomen? Dat wordt nog wat om ze weer ergens op aan te sluiten.
 7. Minuteman

  Medisch Centrum West-tapes

  Ik heb nog een halve zak over om op een andere kast te plakken, kan altijd nog even kijken.
 8. Minuteman

  Medisch Centrum West-tapes

  Vandaag de plank terug geplaatst en de boel aangesloten. Werkt prima zo en ziet er lekker spacy retro uit (apparatuur is van begin 90) De volgende stap is om de CCU's werkend te krijgen zodat daadwerkelijk camera's bedient kunnen worden. Lampjes FTW ! Aangehaakt aan de Sony Het MCP ook gemonteerd een de zijkant van de 19 kast. Om te testen werkt de boel nu met 2 Digibeta's en een testsignaal van de sync. Zodra de CCU's in orde zijn kunnen we inkomende videostreams switchen.
 9. Minuteman

  Medisch Centrum West-tapes

  Welnee, ze gaan nu bekeken worden door honderden mensen ipv. dat ze jarenlang in een zak op zolder liggen.
 10. Minuteman

  Medisch Centrum West-tapes

  Eeh, nee. Het ziet er wel cool uit in de trein ! We hebben ook een knappe monitor en aansturing. Tevens gaten gezaagd uit de plank en de spullen gepast. Eerst afmeten Zagen maar Past netjes ! Morgen terug plaatsen.
 11. Minuteman

  Lezen van NASA 10.5" computer banden

  Er staat wel een AMPEX FR-100 te koop op eBay met testapparatuur https://www.ebay.com/itm/AMPEX-FR-100-TAPE-RECORDER-AND-TEST-SET-/302738735022 Volgens dit topic werden die ook gebruikt destijds door NASA http://www.apollohoax.net/forum/index.php?PHPSESSID=nwZki6jWyZpHIYUiH9A2Q3&topic=1430.msg49155#msg49155 Ik weet natuurlijk niet of dit ook van toepassing is op jouw tapes. De prijs van de Ampex valt mij mee gelet op wat andere oude en zeldzame apparatuur kost, het ziet er allemaal nog wel compleet uit voor zover ik kan beoordelen plus de testkast. De standplaats is Texas, kijken of er iemand binnenkort een container laat overkomen met bv. auto's en er nog een plekje over is.
 12. Minuteman

  Medisch Centrum West-tapes

  Vandaag een warme dag dus fluks aan het werk in de bus. Al een tijdje was ik aan het bedenken wat ik nu het beste kon doen met alle statieven die ik heb. Het zijn nogal verschillende, van zware 100kg statieven tot kleintjes voor microfoons. Een van de weinige plaatsen om dat goed te kunnen doen is achterin in de auto tegenover de werkbank. Die plek leeggemaakt en gepast hoe eea zou kunnen komen, uiteindelijk 2 sjor-ogen gemaakt om de boel goed vast te kunnen zetten en alles weer op zijn plaats gezet. Een oude wastrommel doet dienst als verzamelbak voor de kleine statieven. Het volgende voor vandaag was het aansluiten van de BTS DD10 switcher. Eerder had ik een DD20 maar die werkte niet goed vandaar dat we het met deze gaan doen. Hij is gelijk een maatje kleiner zodat we de OCP's ernaast kunnen plaatsen. Ik denk uiteindelijk dat we 4 OCP's plaatsen zonder dat MCP paneel wat er nu ligt. Het wordt uiteindelijk in de tafel gezaagd als alles goed werkt, eerst nog even testen dus. Nog iets leuks is het plakken van stickers, ik had onlangs en hele partij omroepstickers van Marktplaats gekocht met het idee die op het zijpaneel van het 19i rack aan te brengen. Zo gezegd zo gedaan en na een flinke plakpartij door MDV (sommige dingen moet je niet zelf willen proberen) was dit het resultaat. (de zijplaat wordt morgen weer naar de bus gebracht). Nog een beetje leeg Het begin is er Er past niet meer op !! Heerlijk nostalgische zitten erbij (of ik moet natuurlijk retro zeggen)
 13. Minuteman

  Medisch Centrum West-tapes

  O maar dat ben ik zeker, ik heb nergens beweerd dat ik wat van digitaliseren van video snap maar ik leer snel en begrijp best wat van computertechniek. Beeldbewerking ken ik eigenlijk alleen van de fotografie, ik ben wel een serieuze hobbyfotograaf en begrijp best redelijk hoe dat allemaal werkt. Ook van analoge fotografie naar digitaal lukt mij aardig en printen op grootformaat doe ik graag ook thuis op mijn A1 printer. Digitaliseren van video is inderdaad nieuw voor mij, althans conceptueel begrijp ik natuurlijk wel hoe het werkt maar de details moet ik mijzelf nog eigen maken. Er is inmiddels een vervangende AJA kaart binnen gekomen zodat ik hopelijk rechtstreeks van een analoge bron naar de PC kan streamen en opnemen. Het voordeel is dat ik met de AJA verschillende instellingen kan maken die bij het datavideo kastje niet in te stellen zijn. Op die manier hoop ik meer te begrijpen hoe we een 4k versie van Medisch Centrum West kunnen produceren, de BCN master lijkt mij in ieder geval over voldoende kwaliteit te beschikken om het flink te upscalen. Ik zal wel een alternatief platform moeten zien te vinden voor Youtube omdat de copyright melding er wel erg snel was. Misschien ook wel terecht, maar het helemaal mijn doel niet om copyrights te schenden. Ik wil alleen proberen om een hele goede digitale versie te maken van de tapes.
 14. Het blijft boeiend dit.
 15. Minuteman

  Medisch Centrum West-tapes

  Dat doen ze wel snel inderdaad, ik had de link nog wel als verborgen gezet. Waarschijnlijk een mechanisme van youtube zelf. Fields omdraaien ? Wat bedoel je ?
×