Jump to content

Minuteman

User
 • Content Count

  154
 • Joined

 • Last visited

About Minuteman

 • Rank
  Space War
 • Birthday 07/30/1971

Profiel

 • Geslacht
  Array
 • Locatie
  Array
 • Console
  Array

Profile Fields

 • Interesses
  Array

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ga ik ook zeker doen, van het weekend plaats gemaakt om ze oneer te zetten. 2 inch is al weer even geleden inderdaad maar daar is veel materiaal mee opgenomen in de beginjaren..
 2. Archieven worden nog steeds wel van de hand gedaan al is het meeste al weg na digitalisatie of inmiddels echt goed geconserveerd nu. Er staan nog 5 pallets videobanden op mij te wachten om op te halen in oktober die anders afgevoerd gaan worden. Daar zit ook materiaal tussen wat ik helemaal niet kan inlezen (2 inch) maar ik toch van plan ben om te redden van de stort.
 3. Prachtige beelden! Goed om te zien dat jullie de moeite nemen om dit te digitaliseren. Wel een paar vraagjes als het mag. - Vanaf ong. 2.05 tot ergens 3.12 lijkt het beeld wat te verlopen aan de bovenkant, was dat niet te corrigeren ? - Kodachrome is volgens Wiki pas sinds 1935 verkrijgbaar in 18mm of bedoelde je jaren 30 als tijdvak? - Ik heb zelf vrij veel Kodachrome (Dia 35mm) gescand met oa een Nikon Coolscan 5000 en ik weet hoe moeilijk het soms kan zijn om de kleuren goed te krijgen. Ik mis echter toch wel een beetje de kenmerkende aangezette kleuren en blauwe luchten die Kodachrome kan geven. Ik zie ze bv. weer wel terug in het WW2 Paris filmpje wat je hebt gemaakt van het diascannen met de Coolscan 9000. Is het soms met het scannen van 18mm film nog moeilijk om de kleuren Kodachrome echt te krijgen ? - Laatste vraag, heb je de Shorpy collectie van 4x5 Kodachromes wel eens bekeken ? Adembenemend, zeker op hoge resolutie en veel WW2 spul ook te vinden. https://www.shorpy.com/Large_Format_Kodachromes Dank voor je bijdrage !
 4. Eea verliep wat sneller. Vanmorgen heb ik de films bij Bas afgegeven en ze gaan ermee aan de slag. Op deze machine wordt Loeki gedigitaliseerd een Black Magic Cintel.
 5. Het lijkt mij gewoon een technische 35mm filmcamera die diafilm schiet op een lange rol.
 6. Nog weer een update wat we zijn inmiddels weer aardig wat uurtjes verder. Ter ondersteuning / stabilisering van de monitorbrug heb ik een rekje gemaakt van wat overgebleven spul. Het ondersteund nu zowel de brug, biedt ruimte aan het Master Control Panel en bovenin zich achterstevoren een PDU voor de stroom voor de monitoren. Onder de brug waren 2 aluminium platen van een centimeter dik gemonteerd waaronder het rekje kon komen Alles paste netjes Ook waren de kabels binnengekomen. Een hele doos vol van dit soort spul. De kabels worden gebruikt om de stroomverdeel kasten aan te sluiten. Er zijn er drie van die redelijk in de buurt van elkaar gemonteerd zijn. Als er wat misgaat met de oude electronica, dan is dit nog een extra zekering en bovendien erg snel bereikbaar om uit te schakelen. Met uitzondering van de verlichting in de Trein is alle stroom hiermee in- en uit te schakelen. De 3 stroomkastjes onderin Vervolgens wat korte voedingskabels aangesloten en klaargelegd. Om vervolgens de 12 kleine monitoren te plaatsen, deze staan nog los en worden nog vast gemaakt. Het idee is om de monitoren uiteindelijk in het midden van de plank te plaatsen en dan links en rechts nog een iets grotere Barco te plaatsen voor de afkijk en programmering. Al met al een arbeidsintensieve maar bevredigende manier om van de LCD's met quadviewers af te komen. Die horen immers niet in dit tijdperk. Signaaltje erop en na een paar minuten kleurden de schermpjes allemaal vrijwel in dezelfde kleur. Camera aangesloten, werkt ook goed. De volgende stap is nu om de apparatuur definitief te plaatsen en daarna alle bekabeling te trekken. Helemaal rechts staat de BCN51 en links daarvan de BVH 2830 Het rechter hoge rek wordt voorzien van alle recorders (2 digibeta's, de MAV, een Umatic, een DSR1000 en een DVCAM) Het rechter lage rek onder de regie 2 Triax CCU's en een LDK14 CCU Het linker lage rek ook 2 Triax CCU's en 2 LDK90 RCU's voor multikabel Het linker hoge rek de switcher, de signaalconverter, de sync, waveform en vectorcope. Ook komt er nog een patchpanel in en een heel fraaie PM5544 testbeeld generator Het rechter rek van de audio het patchpaneel van de XLR / tuchel, de audio breakout van de MAV Het linker rek van de audio de overige audio dingen Het hoge rek aan de overkant wordt volledig ingericht met voedingen en apparatuur voor een LDK3 camera keten. Dat gaat voorlopig nog niet werken en dat moet helemaal worden nagezien. Kortom, we hebben nog wel even te gaan maar we zijn lekker onderweg. Nog een laatste teasertje is de vorige week herstelde LDK14 buizencamera (er was een transistor stuk). Wat een geweldig fraaie camera is dit toch met die prachtige kleuren.
 7. Dat ziet er al goed uit ! Op film weet ik het niet hoe dat gaat. Je zal eerst de hele film moeten scannen en dan in een keer alle frames moeten corrigeren of zoiets. Bas ging mij eea laten zien als er tijd is, dus misschien dat ik een clipje als teaser kan meenemen volgende week. (Ik dacht dat ik een losgeknipt filmpje had) Overigens, hoe zou ik de blikken het beste kunnen bewaren of zou ik ze na het scannen ergens in bewaring moeten geven bij een depot dat daarin gespecialiseerd is ? Aan de andere kan, de laatste 45 jaar zijn ze gewoon thuis opgeslagen geweest..
 8. Volgende week heb ik een afspraak bij Filmkapitaal. Ben erg benieuwd!. Overigens, dit is een leuk filmpje hoe de Loeki animaties gemaakt zijn:
 9. Nieuw Vennep, maar op werkdagen zit ik in Alphen aan den Rijn. Kijk maar als je in de buurt bent een keer.
 10. Of ik nog wat heb gedaan de afgelopen maanden ? Nou behoorlijk veel eigenlijk. Voornamelijk nog structurele wijzigingen zoals het bijplaatsen van 4 lage 19i kasten, het maken van extra tafelruimte, het verleggen en uitbreiden van de stroomvoorziening, opnieuw inrichten van de rekken en het realiseren van een monitorbrug om kleine CRT's te kunnen plaatsen om zo van de LCD's af te komen. Heel veel handwerk als zagen, boren, tappen, schroeven dus maar het begint onderhand wat te worden. Volgende week komt er nog een lading C19 / C20 kabels binnen en dan kunnen we echt alles definitief op zijn plek gaan zetten / in de rekken gaan hangen en aansluiten. Leuke dingen zijn er ondertussen ook genoeg, zo is deze Sony BVH 2830 binnengekomen. Het is een keurige machine die bovendien nog erg goed kan opnemen en afspelen. Hij komt in de Trein naast de BCN te staan op een tafeltje die we daarvoor hebben gemaakt. De nieuwe indeling met links en rechts de extra tafels. Links de audio hoek en rechts komt de Sony BVH De audio hoek met de Telefunken M5 (nog verder in te richten met mixer ed.) De monitor brug.
 11. @T4600C Dank voor de de headsup. Ik had het nog niet gedaan maar bij deze zojuist een email naar hun verzonden. @djkoelkast Je kunt wel een kistje komen opvissen, dan kun je alvast los. Ik ben morgen in de auto bezig, zie je wel verschijnen !
 12. Wat een gelul. Ik had het onlangs ook binnen een half uur nadat ik de upload had gedaan. Volgens mij ligt het aan de audio die ze op een of andere Shazam achtige manier op zoeken. Is er specifiek wat in het filmpje tussen de 13:21 en 14:09 ?
 13. Gaaf deck is dat ! Speelt deze de tape dan een kant op ? dus kan je de tape maar aan een kant gebruiken of zijn de sporen heel smal ?
×