Ga naar inhoud

Minuteman

User
 • Aantal items

  21
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Minuteman

 • Titel
  Pong
 • Verjaardag 30-07-1971

Profiel

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Nieuw Vennep
 • Interesses
  Philips, BTS, LDK, Bosch, Fernseh gmbh., Fese, broadcast, nos
 • Console
  Compaq Portable

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Minuteman

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Fraai ding, leuke techniek wel. Ik heb ooit een Akai AP-M7 gehad daar heb ik veel platen op grijsgedraaid.
 2. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  Laten we dan hopen dat Integra eerdaags een keer op zijn praatsoel zit. 🙏 (Al was het maar hoe je die dingen moet vervoeren, rechtstandig, liggend, uit elkaar schroeven)
 3. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  Eigenwijs als ik ben heb ik een mooie, complete BCN52 gevonden die eerdaags opgehaald gaat worden. Conditie is 'Werkend weggezet en de lichtjes gaan nog aan als je er stroom op zet". Kortom een volstrekte gok en misschien gaat hij wel helemaal nooit werken. Evengoed een mooi stuk decor voor in de bus en als we hem wel een beetje werkend kunnen krijgen, dan is het mooi meegenomen. Om maar gelijk te beginnen met domme vragen (vooropgesteld dat iemand zich geroepen voelt om antwoorden te geven aan een enthousiaste, maar volstrekte leek), wat voor voorbehandeling moet er eigenlijk op de banden plaatsvinden ? Het cleaning apparaat wat werd aangehaald of is dit alleen voor hele oude muffe tapes ? Ik heb eea wel gelezen, maar dat gaat eigenlijk vaak over beschimmelde of aangetaste tapes.
 4. Minuteman

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Dank ! Als ik dat knopje aanzet dan kan ik kiezen uit 60, 250, 500, 1000, 2000 of 50.3 die je met een knopje kunt laten oplopen naar 201.4 in stapjes van 0.1 Ik zal eens kijken of dat wat uitmaakt.
 5. Minuteman

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Met de camera die ik van de week heb gekocht komt het aantal Sony camera's nu op 3. Er zit gemiddeld een jaar of 10 tussen. Van links naar rechts: Een Sony DXC35 (CCD chip), een Sony DXC M3 (3 kleurenbuizen), een Sony DXC 1820p Trinicon (een kleurenbuis) Ook heb ik er wat testjes mee gedaan, De M3 was kennelijk heel lang niet actief geweest, het duurde een kwartier of 3 voor hij op kleur was gekomen. Ik introduceer de "Limo test". Een volstrekt ondeskundig uitgevoerde test waarbij 3 verschillende camera's worden vergeleken. Als doel een rijtje limonadeflesjes die alle kleuren van de regenboog hebben. Uitgangspunten zijn: opgewarmde buizen, zo goed als mogelijk belicht (ik zie dat ze op youtube alsnog wat donker uitkomen) ingezoomd op de flessen voor een seconde of 5 a 10. Eerst de onvolprezen 1820P Trinicon uit begin jaren 80 Dan de runner up 3M En als laatste de SXC 35 Maar er is meer, er is ook kortstondig naar buiten gefilmd. De 1820 De 3M De DXC35 Maar er valt wat op. De DXC35 lijkt een probleem te hebben met de frequentie. Het lijkt wel of er telkens een kleine pauze zit tussen de beeldjes. Het lijkt wel 5fps of zoiets. Zelfs bij herhaling wordt het niet beter. Ik moet nog eens uitzoeken hoe dat komt. De CCU voor de DXC35 Digitaliseren met een 15 euro dongel. Afkijkmonitor
 6. Minuteman

  Op zoek naar een onbekende stroomkabel

  Herkent misschien iemand van jullie deze stroomaansluiting op mijn Philips LDK 4210 Syncpuls generator ? Ik zou hem graag willen aansluiten maar helaas is hij zonder snoer gekomen. Het apparaat is 1U hoog en schat dat het stekkergedeelte 16 -20mm zal zijn. Ik zoek mij suf maar vinden doe ik het niet. De GX-16-3 lijkt er wel een beetje op maar die heb ik nu op mijn bureau liggen en lijkt het toch niet helemaal te zijn. Het plaatje is overigens van het web. mijn 4210 zit in de bus gemonteerd waar ik nu even niet bij kan.
 7. Minuteman

  Digitaliseren van analoge video

  Vandaag een alleraardigst Sony Umatic HS spelertje met Sony DXC M3 camera op de kop getikt. Ik wil hem meenemen in de bus om te laten zien als mobiele uitrusting. Het spul lijkt allemaal te werken (het gaat in ieder geval nog aan) maar het ontbreekt mij aan een tape. Heeft iemand nog een verloren Umatic HS tape liggen die ik kan overnemen ?
 8. Minuteman

  Digitaliseren van analoge video

  Gaaf dit zeg, dat er nog zo'n markt voor is.
 9. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  Interessant. Zo zie je maar, er zitten altijd meer kanten aan een verhaal. Overigens wist ik niet dat er zo'n verschil was tussen een BCN 51 en 52/53, wel had ik gezien dat hij er anders uitzag. Eind vorig jaar had ik bijna een 53 te pakken voor niet al te veel geld, het is alleen niet gelukt (ik treuzelde iets te lang ook eerlijk gezegd en hij is toen naar een ander gegaan). We zoeken ondertussen vrolijk door en we zien wel wat er op het pad komt. Het voordeel dat ik geen hoge kwaliteit verwacht of hoef te hebben, als het ding speelt en er komt iets van beeld uit dan is het al heel wat. Voornaamste reden is om wat te kunnen laten zien als we met de auto op pad zijn. Ik ga van de week zelfs een Sony BVU 110 Umatic portable machine ophalen. Die wil ik dan koppelen aan mijn DXC1820 (of beter nog, een nog te vinden BVP300-330) . Dit allemaal om een leuke uitrusting te hebben voor als we weer eens op locatie zijn met het spul.
 10. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  Dank voor de bijdragen allemaal, erg interessant ! Wel een complex apparaat dus en misschien is het wel zo praktisch dat de BCN tapes al gedigitaliseerd zijn. Overigens wel een sneu verhaal. Wat ik ervan begrepen heb is dat een opdrachtgever (weet niet wie) de BCN banden had uitbesteed om te digitaliseren. Toen de klus eenmaal gereed was heeft opdrachtgever zich teruggetrokken en hoefde het hele spulletje niet meer.
 11. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  Hier even kijken dan, daar staat nog wel wat spul bij en loopt over 2 dagen af. https://www.bva-auctions.com/auction/lot/37539
 12. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  Ja, daar begon het eigenlijk mee, een oude Mercedes van 1970 die ik wel tof vond en kocht in 2015. Wilde plannen had ik als ombouwen naar een camper, blauw spuiten etc. maar toen ik hem eenmaal had wist ik al snel dat ik hem wilde behouden en zo had ik er behalve de vrachtwagenhobby er weer gelijk flink wat hobbes bij. Mijn achtergrond is niet video of omroepgerelateerd maar IT. Mijn vrachtwagenrijbewijs heb ik 5 jaar geleden gehaald, inderdaad hobby.
 13. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  Ja, niet dus. Die moet ik nog ergens zien te scoren, vandaar de interesse in die andere draad. Dank voor het welkom trouwens.
 14. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  Hoe komt een mens aan de laatste 25 afleveringen van Medisch Centrum West op BCN èn Digibeta ?? Nou, gewoon 5 euro bieden en het lot winnen 😀 (uiteindelijk was het iets van 6,43 euro in de BTW en veilingkosten). Nu alleen nog een BCN machine scoren, 2 digibeta’s staan er al. https://www.troostwijkauctions.com/nl/serie-“medisch-centrum-west”-op-tape/03-26570-33386-5190645/
 15. Minuteman

  [GB] Are you being served?

  Dan is dit een goede start http://www.trein9.nl Het in bezit hebben van de BCN banden van MCW (afleveringen 74 tm. 100 waarvan ik ook een kopie op digibeta heb trouwens) bracht mij in eerste instantie naar dit forum toe om over de BCN machine te lezen die was hersteld door forumlid Integra. Ik ben namelijk nog op zoek naar zo eentje voor in de auto.
×