Jump to content

Minuteman

User
 • Content Count

  129
 • Joined

 • Last visited

About Minuteman

 • Rank
  Space War
 • Birthday 07/30/1971

Profiel

 • Geslacht
  Array
 • Locatie
  Array
 • Console
  Array

Profile Fields

 • Interesses
  Array

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kijk hier eens zou ik zeggen. https://www.kodak.com/vn/en/Consumer/Products/Super8/Super-8-film/default.htm Ze hebben zelfs een nieuwe Super 8 camera uitgebracht https://www.kodak.com/vn/en/Consumer/Products/Super8/Super8-camera/default.htm
 2. Sinds 2018 wordt ook de Ektachrome film voor fotografie weer geproduceerd en vorige maand werd bekend dat ook 4x5 en 120 formaat weer beschikbaar komt. Daar wordt ik als analoge fotograaf wel erg gelukkig van al heb ik nog een stuk of 20 120 rollen in de vriezer. Als nu nog Kodachrome terugkomt dat ben ik ze eeuwig dankbaar.
 3. Nogmaals dank voor de reactie. Ik had een reactie via de website ingestuurd maar heb het idee dat deze niet is aangekomen. De website deed ook wat vreemd. Ik zal een e-mail sturen
 4. Dank voor je reactie ! Ik had voordat je ze noemde nog niet eerder van ze gehoord. De website ziet er wel goed uit al snap ik niet helemaal de berekening per meter bij de tarieven. Ik stuur ze anders even een e-mail om het te vragen of het tarief van de 35mm erg afwijkt. https://filmkapitaal.nl/#tarieven 4K Loeki, wie had dat ooit gedacht. Asjemenou ?
 5. Grappig dat je over de verstelbare shutter begint. Vorig jaar had ik een cameracrew van Soulvizion in de bus, die maken voor oa. Armada (van Buuren) videoclips met serieuze apparatuur van RED. Zij hebben in de bus een middag opnames gemaakt voor de clip van Lost Frequencies (lekker muziekje overigens) en probeerden toen ook al om de shutter te matchen met het schermpje in de DD20. De DD20 is een switcher waarin hetzelfde scherm is geplaatst. De refreshrate was zo laag dat ze er niet bij in de buurt konden komen. Het is evengoed nog aardig in beeld gekomen. In de DD20 zit een 8085 cpu die de instructies verwerkt, niet als een normale xt pc maar helemaal embed. Deze D1 recorder is iets nieuwer en er zal ook recentere hardware inzitten, ik weet nog niet welke. De eerste 10 seconden van de clip zijn opgenomen in de bus en later nog een paar shots.
 6. Sommigen van jullie hebben hem al voorbij zien komen maar vandaag heb ik een van de eerste digitale videorecorders opgehaald, een BTS DCR 500 D1. De machine maakt gebruik van enorme banden en deze generatie machines waren destijds bedoeld als digitale vervanger van de BCN machines. De geschiedenis van deze machine was onbekend evenals de werking. Ik begreep dat er machines zijn met problemen met voedingen dus het was even spannend. Nadat ik de machine had schoongemaakt en geïnspecteerd op mogelijke defecte ontstoringscondensatoren (rookbommen) heb ik het erop gewaagd en de stekker erin gestoken. Dat viel nog niet tegen, de machine ging gewoon aan en startte op. Het scherm kwam op en de enige melding was van een backup batterij die te weinig capaciteit had, deze melding verdween overigens later kennelijk laadt hij op. Een tape heb ik helaas nog niet voor deze machine maar hoop ik binnen een paar weken te kunnen hebben. Dan kunnen we testen of het loopwerk ook in orde is en of er beeld uitkomt. Het idee is om de D1 in de Omroepwagen te plaatsen naast de BCN51 en de digibeta's. Dan hebben we wel een goede 30 jaar recordertechniek op een rij. Zodra ik een tape heb zal ik een update plaatsen. Een paar plaatjes: De machine is dus gewoon niet normaal zwaar, ik schat zeker 50 kilo. Ter indicatie, dit is de kofferbak van een BMW X5 waarvan het zeiltje niet meer dicht kon. Eerst even rustig bekeken en wat schoongemaakt. Er zitten best veel aansluitingen op. Ik moet alles nog uitzoeken en begrijpen. Power up melding, dat valt alles mee. Alles ziet er werkend uit. Firmware is van 1994 2 korte filmpjes. De D1 heeft een plasma scherm dat destijds ook op de BTS DD20 heeft gezeten. Resfesh rate van weinig maar wel voldoende scherp en goed afleesbaar. (De refreshbanen zie je in het echt overigens niet) Hier loop ik door wat instellingen heen, de machine kan helemaal op maat geconfigureerd worden. Zie ook dat het bedienpaneel uitgeklapt is.
 7. Er verschijnen toch nog wel meer films op 35mm of 70mm ? Alles van Christopher Nolan bijvoorbeeld (ook 35mm distr.). Dunkirk: https://www.imdb.com/title/tt5013056/technical?ref_=tt_dt_spec Interstellar: https://www.imdb.com/title/tt0816692/technical?ref_=tt_dt_spec Nog wat van 2017 https://filmmakermagazine.com/105050-31-films-shot-on-35mm-released-in-2017/
 8. Gewoon vragen, zo heb ik toestemming gevraagd en officieel gekregen van Endemol Shine voor het vertonen van MCW in de bus.
 9. Niet veel van jullie zullen dit liedje kennen maar ik draai hem graag. 1975 Chris de Burgh - A Spaceman came travelling.
 10. Ik vroeg mij bij die advertentie af waarom dat nog op film is geschoten. In de tijd van Hazes was er toch al lang magneetband zou je denken en het maakt opnames uit verschillende hoeken / camera's een stuk eenvoudiger qua regie en montage. Overigens ben ik al een tijdje op zoek naar een telecine, in Duitsland staan er nog een paar die tzt. voorbij zullen komen. Zodra ik wat op het spoor ben laat ik het weten want die machines worden schaars. Ik weet dat er 2 jaar geleden eentje is gesloopt voor het koper, een SDC 2000 Spirit Datacine. (Ik heb die sloper heel duidelijk gemaakt dat hij dat nooit meer mag doen.)
 11. Ha, mooie film. Mama is boos. Gaaf die projector ! edit: Blikken met Hazes films van Cineco op Marktplaats: https://link.marktplaats.nl/m1495967168 .
 12. Ondertussen blijf ik op de uitkijk voor leuke omroep gerelateerde spullen en heb wel weer wat bijzonders gevonden. Ik heb namelijk recent de hand weten te leggen aan 5 originele Loeki 35mm films van de Geesink studio's. Deze zijn in 1983 gered bij een grote opruiming en sinds die tijd in gesloten blikken opgeslagen geweest. De films zijn goed bewaard gebleven, al heeft de tijd de kleur wel wat aangetast. Aangezien de film is voorzien van een kleurenkaart op de aanloopstrook hoop ik dat daarmee de kleuren hersteld kunnen worden bij het scannen. De uitdaging is dan ook om iemand te vinden die de films kan scannen en ook tegelijkertijd de audio mee kan nemen, Integra wist misschien wel iemand en ik spreek van het weekend nog iemand. Wel bijzonder is namelijk ook dat het audiospoor op de film staat en dat je dat kunt zien. Dit heeft "Optical Sound" en ik kende het niet, hier is er wat over te lezen: https://en.wikipedia.org/wiki/Optical_sound Een paar plaatjes dan maar:
 13. Gefeliciteerd met de nieuwe locatie ! Wat een prachtige ruimte zeg.
 14. Vandaag nog eens een retrogame monitor (ik heb er een paar) aangesloten om te kijken of hij nog werkt en warempel. Het beeld ziet er op de foto misschien wat vreemd uit maar in het echt is het super en omdat deze toevallig ook een ontvanger ingebouwd heeft kan die rechtstreeks aan de kabel. Nu nog een oude PS1 of zoiets aansluiten, dan zijn we er wel.
├Ś