Jump to content

Minuteman

User
 • Content Count

  103
 • Joined

 • Last visited

About Minuteman

 • Rank
  Space War
 • Birthday 07/30/1971

Profiel

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Nieuw Vennep
 • Console
  Compaq Portable

Profile Fields

 • Interesses
  Philips, BTS, LDK, Bosch, Fernseh gmbh., Fese, broadcast, nos

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Minuteman

  Medisch Centrum West-tapes

  Ik heb nog een halve zak over om op een andere kast te plakken, kan altijd nog even kijken.
 2. Minuteman

  Medisch Centrum West-tapes

  Vandaag de plank terug geplaatst en de boel aangesloten. Werkt prima zo en ziet er lekker spacy retro uit (apparatuur is van begin 90) De volgende stap is om de CCU's werkend te krijgen zodat daadwerkelijk camera's bedient kunnen worden. Lampjes FTW ! Aangehaakt aan de Sony Het MCP ook gemonteerd een de zijkant van de 19 kast. Om te testen werkt de boel nu met 2 Digibeta's en een testsignaal van de sync. Zodra de CCU's in orde zijn kunnen we inkomende videostreams switchen.
 3. Minuteman

  Medisch Centrum West-tapes

  Welnee, ze gaan nu bekeken worden door honderden mensen ipv. dat ze jarenlang in een zak op zolder liggen.
 4. Minuteman

  Medisch Centrum West-tapes

  Eeh, nee. Het ziet er wel cool uit in de trein ! We hebben ook een knappe monitor en aansturing. Tevens gaten gezaagd uit de plank en de spullen gepast. Eerst afmeten Zagen maar Past netjes ! Morgen terug plaatsen.
 5. Minuteman

  Lezen van NASA 10.5" computer banden

  Er staat wel een AMPEX FR-100 te koop op eBay met testapparatuur https://www.ebay.com/itm/AMPEX-FR-100-TAPE-RECORDER-AND-TEST-SET-/302738735022 Volgens dit topic werden die ook gebruikt destijds door NASA http://www.apollohoax.net/forum/index.php?PHPSESSID=nwZki6jWyZpHIYUiH9A2Q3&topic=1430.msg49155#msg49155 Ik weet natuurlijk niet of dit ook van toepassing is op jouw tapes. De prijs van de Ampex valt mij mee gelet op wat andere oude en zeldzame apparatuur kost, het ziet er allemaal nog wel compleet uit voor zover ik kan beoordelen plus de testkast. De standplaats is Texas, kijken of er iemand binnenkort een container laat overkomen met bv. auto's en er nog een plekje over is.
 6. Minuteman

  Medisch Centrum West-tapes

  Vandaag een warme dag dus fluks aan het werk in de bus. Al een tijdje was ik aan het bedenken wat ik nu het beste kon doen met alle statieven die ik heb. Het zijn nogal verschillende, van zware 100kg statieven tot kleintjes voor microfoons. Een van de weinige plaatsen om dat goed te kunnen doen is achterin in de auto tegenover de werkbank. Die plek leeggemaakt en gepast hoe eea zou kunnen komen, uiteindelijk 2 sjor-ogen gemaakt om de boel goed vast te kunnen zetten en alles weer op zijn plaats gezet. Een oude wastrommel doet dienst als verzamelbak voor de kleine statieven. Het volgende voor vandaag was het aansluiten van de BTS DD10 switcher. Eerder had ik een DD20 maar die werkte niet goed vandaar dat we het met deze gaan doen. Hij is gelijk een maatje kleiner zodat we de OCP's ernaast kunnen plaatsen. Ik denk uiteindelijk dat we 4 OCP's plaatsen zonder dat MCP paneel wat er nu ligt. Het wordt uiteindelijk in de tafel gezaagd als alles goed werkt, eerst nog even testen dus. Nog iets leuks is het plakken van stickers, ik had onlangs en hele partij omroepstickers van Marktplaats gekocht met het idee die op het zijpaneel van het 19i rack aan te brengen. Zo gezegd zo gedaan en na een flinke plakpartij door MDV (sommige dingen moet je niet zelf willen proberen) was dit het resultaat. (de zijplaat wordt morgen weer naar de bus gebracht). Nog een beetje leeg Het begin is er Er past niet meer op !! Heerlijk nostalgische zitten erbij (of ik moet natuurlijk retro zeggen)
 7. Minuteman

  Medisch Centrum West-tapes

  O maar dat ben ik zeker, ik heb nergens beweerd dat ik wat van digitaliseren van video snap maar ik leer snel en begrijp best wat van computertechniek. Beeldbewerking ken ik eigenlijk alleen van de fotografie, ik ben wel een serieuze hobbyfotograaf en begrijp best redelijk hoe dat allemaal werkt. Ook van analoge fotografie naar digitaal lukt mij aardig en printen op grootformaat doe ik graag ook thuis op mijn A1 printer. Digitaliseren van video is inderdaad nieuw voor mij, althans conceptueel begrijp ik natuurlijk wel hoe het werkt maar de details moet ik mijzelf nog eigen maken. Er is inmiddels een vervangende AJA kaart binnen gekomen zodat ik hopelijk rechtstreeks van een analoge bron naar de PC kan streamen en opnemen. Het voordeel is dat ik met de AJA verschillende instellingen kan maken die bij het datavideo kastje niet in te stellen zijn. Op die manier hoop ik meer te begrijpen hoe we een 4k versie van Medisch Centrum West kunnen produceren, de BCN master lijkt mij in ieder geval over voldoende kwaliteit te beschikken om het flink te upscalen. Ik zal wel een alternatief platform moeten zien te vinden voor Youtube omdat de copyright melding er wel erg snel was. Misschien ook wel terecht, maar het helemaal mijn doel niet om copyrights te schenden. Ik wil alleen proberen om een hele goede digitale versie te maken van de tapes.
 8. Het blijft boeiend dit.
 9. Minuteman

  Medisch Centrum West-tapes

  Dat doen ze wel snel inderdaad, ik had de link nog wel als verborgen gezet. Waarschijnlijk een mechanisme van youtube zelf. Fields omdraaien ? Wat bedoel je ?
 10. Minuteman

  Medisch Centrum West-tapes

  Een vervangende kaart en kabel zijn onderweg, even afwachten daarop dus nog. Nu had ik ook nog een converterdoosje liggen van datavideo die het composiet beeld omzet zodat ik het via firewire kan opnemen. Vandaag eens een poging gewaagd en het is zowaar nog niet verkeerd. Dit is het doosje met nog een Duitse instructie erop. Het is suboptimaal omdat je weinig kunt instellen en het uiteindelijk zonder sync werkt maar voor even te proberen wel leuk Deze eerste opname is een ruwe AVI direct gespoeld vanaf de BCN en opgenomen op de pc. Het beeld is nog op geen enkele manier bewerkt of verbeterd. Daarnaast valt mij op dat YouTube frames weglaat waardoor het wat schokkig lijkt (maar het in werkelijkheid niet is). Ik vind het beeld zeker niet verkeerd voor een machine van ruim 40 jaar oud (die verder ook nog helemaal niet gekalibreerd is) Dat belooft nog wat als ik de AJA werkend heb met alle instellingen die daarbij horen en software leer gebruiken om het beeld nog verder te optimaliseren.
 11. Minuteman

  Medisch Centrum West-tapes

  Ik een tientje of 7 maar ik heb het idee dat de kaart niet werkt. Er komt nauwelijks signaal binnen terwijl alle settings goed lijken. De instellingen staan rechts onderin en het signaal is een standaard PAL colorbar maar ik heb ook 2 andere bronnen geprobeerd. Ik verdenk de breakout kabel, als ik eraan zit dan valt het beeld weg of heb ik onderstaande. Het wordt helaas nooit goed.
 12. Moest vandaag nog aan dit topic denken toen ik deze cassette bij de lokale kringloop vond.
 13. Minuteman

  Medisch Centrum West-tapes

  Ha, dat is ook toevallig. Van al die verschillende kaarten die ik voorbij heb zien komen heb ik kennelijk uitgerekend een goede gekocht! Dat geeft vertrouwen en eens kijken hoe ik een aflevering MCW goed kan opnemen vanaf de BCN.
 14. Minuteman

  Medisch Centrum West-tapes

  Omdat ik weinig verstand heb van het digitaliseren van beeldmateriaal zit er maar een ding op en dat is uitzoeken hoe het werkt. Immers met zelf een beetje prutsen kom je vaak een heel eind en leer je een hoop. Daarbij komt, omdat het hier toch alleen composiet signaal betreft hoeft het allemaal niet bijzonder hoogwaardig te zijn en nieuw al helemaal niet. Zodoende heb ik op eBay een AJA Kona LSe kaart gekocht voor in de PC met breakout kabel. Hoewel al een jaar of 10 oud, is het alsnog prima materiaal om de BCN aan te koppelen lijkt mij. De kaart zelf heeft al 3 aansluitingen maar met de breakout kabel zijn er nog veel meer aansluitingen mogelijk inclusief geluid. Het handige is dat AJA er ook nog Windows softwareondersteuning voor heeft en een fraai programma biedt waarmee te digitaliseren is. Bewerken moet dan weer in een ander programma als Adobe Premiere of Sony Vegas maar daar heb ik mij nog niet in verdiept en misschien ook niet van belang omdat het mij met name gaat om het opnemen van banden (en zelfs weer banden kunnen opnemen met de BCN) Dit is de kaart zelf (ooit waren deze kaarten ook nieuw) Zo ziet een breakout kabel eruit waardoor je ook niet telkens achter je PC hoeft te duiken om wat aan te sluiten. Als het goed is komt de kaart binnenkort binnen en kunnen we gaan experimenteren.
 15. Minuteman

  Medisch Centrum West-tapes

  Vanmorgen vroeg in de startblokken om zekeringen te halen bij de Hornbach (!). Ze kosten maar liefst een cent of 30 per stuk en ik heb de 2,5a genomen die er oorspronkelijk in hoort. Eerste poging dan, het LEDje is uit in ieder geval en nergens rookt er wat. Dat ziet er alvast goed uit, snel een tape erin en proberen maar, zowaar hij loopt !! Nu snel de Sync aansluiten, die is nodig voor een stabiele loop van de machine en weergave van het beeld. Zo, dat zit aan elkaar geknoopt en in theorie zouden we nu beeld moeten hebben. Maar niet helemaal, de tape spoelt wel heen en weer maar het gaat allemaal met moeite, steeds meer moeite zelfs en de tape is uiteindelijk nauwelijks meer in beweging te krijgen. Het lijkt wel of de tape plakt aan de kop en met moeite wil de tape erlangs. Uiteindelijk wilde de tape niet meer door de machine heen en is de tape met de machine uit los weer terug gerold. De video is helaas verticaal en Game of Thrones staat op, maar het is wel duidelijk wat er aan de hand is. Na wat zoekwerk denk ik dat deze tape last heeft van ouderdom en daardoor wat uit elkaar aan het vallen is. De kop was ronduit vies en plakkerig. Volgens mij is dit het Sticky Shed syndrome en moeten de tapes de oven in ? (Integra kom er maar in!) Met wat alcohol is dit weer netjes schoongemaakt en de kop lijkt voor de rest in orde. Dan maar een wat recentere tape in de machine, kijken of dat beter gaat. Gelijk ook even de capstanrol gewisseld want die gaf rubber af en dat kan niet de bedoeling zijn. Nieuwe poging en raak ! Een mooi beeld en, na even zoeken, ook geluid. Dit is top en wat is die tune toch ook gaaf. !! En bovendien geen foutmeldingen meer op het deck als de band loopt. Nou die doet het dus, en hoe. Wat een prachtig beeld geeft de machine en heerlijk stabiel. Je zou haast vergeten hoe oud deze machine is en dat allemaal met 1 nieuwe zekering. Ongetwijfeld zal er een hoop te verbeteren zijn, de electronica zal inmiddels de 40 ruim gepasseerd zijn en de condensatoren zijn waarschijnlijk niet de beste meer maar ik ben er wel blij mee zo. Lukt het na een klein halfjaar nadat deze draad gestart is toch nog om MCW op te zetten en te bekijken ! De volgende plannen zijn om alsnog een BCN52 aan het werk te krijgen, ik wil namelijk deze BCN51 in de Mercedes plaatsen om mee te nemen en het is handig om een machine thuis te hebben. Ook moeten er nog wat kleine dingetjes gebeuren aan de 51, hier en daar een kleine reparatie / dingen weer op zijn plek plaatsen, de VU meter doet nog wat weinig en een klein likje verf op de schrammen op het chassis kan geen kwaad. Misschien lukt het wel om de tapes te digitaliseren, maar daar heb ik nu nog heel weinig kennis van.
×