Jump to content

Minuteman

User
 • Content Count

  79
 • Joined

 • Last visited

About Minuteman

 • Rank
  Breakout
 • Birthday 07/30/1971

Profiel

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Nieuw Vennep
 • Console
  Compaq Portable

Profile Fields

 • Interesses
  Philips, BTS, LDK, Bosch, Fernseh gmbh., Fese, broadcast, nos

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Minuteman

  Galgje #13

  Dat is geheel juist en tevens correct ! Zou @djkoelkast misschien met deze hint het juiste antwoord kunnen vinden ?
 2. Minuteman

  HomeComputerMuseum

  Deze komt ook wel in aanmerking voor het museum, een IBM PS/2 57 486SLC2. Eind vorige eeuw ooit bij mijn schoonouders neergezet en hij doet nog dagelijks dienst voor een spelletje kaart. Voor de gelegenheid vandaag eens een filmpje van gemaakt, boot nog best snel op zo. Ik zoek nog een bijhorende 2 knops PS2 muis, dan is de set compleet inclusief een monitorvoet die omhoog kan (ok, een 5,25 floppy zou het helemaal afmaken samen met een MCA ethernet adapter.) Met de Num-lock was ik even te snel, machine was nog niet opgestart.
 3. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  In een poging meer spareparts te vinden voor de BCN52 hebben we nog een chassis opgedoken. Helaas leeg qua kaartenbak, maar nog wel voorzien van een compleet loopwerk met capstan, voedingen, electronica in de brug en onder het bedienpaneel etc. 1. 2. 3. 4. 5. Maar de grootste vangst was toch wel een complete BCN51 met slomo ! (er ontbreekt 1 module, we bekijken nog of die te vinden is) 6. 7. (op de kop staat Neu ! Hij ziet er ook echt ongebruikt uit) De machine is verder (expres) niet aangezet dus we weten niet of hij werkt. Het wordt inmiddels wel hoog tijd dat de specialist een bezoekje komt brengen om te kijken of er leven te krijgen is in de machines ! 😀
 4. Minuteman

  Digitaliseren van analoge video

  Dat is al heel wat zeg ! indrukwekkend wel zoveel verschillende formaten. Zelfs elcaset, dat is wel een vreemd formaat geweest.
 5. Minuteman

  Galgje #13

  Ok, ik zie 3 letters tegelijk Ik begin met de eerste De letter R zit niet in de filmtitel R - - - - - - - - - De letter C zit wel in de filmtitel - C - - - - - - - De letter E zit niet in de filmtitel R E - C - - - - - - -
 6. Minuteman

  Galgje #13

  Ok, een film dan - - - - - - - - -
 7. Dank voor de bijdrage weer. Ik heb toevallig vandaag nog staan kijken naar dozen vol met glasnegatieven. Het viel mij op hoe mooi die nog waren.
 8. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  Er is een leuk artikel verschenen op Big Truck van de NOS wagen. http://magazine.bigtruck.nl/05-2019#!/bigtruck-online-magazine-mei-2019-editie-05-bigtruck-vintage-unieke-nos-reportagewagen
 9. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  Verder met de BCN De monitor werkt inmiddels weer goed en is teruggeplaatst. Ik heb een bron aangesloten en via de BCN laten lopen. Dat lijkt allemaal goed te werken, het beeld ziet er wellicht wat vreemd uit maar irl. zijn de kleuren echt erg fraai. Van het weekend weer op pad om spareparts te zoeken.
 10. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  Hier stond het scherm nog bij de reparateur die zijn eigen testbeeld generator heeft gemaakt. Overigens is zijn site echt het bekijken waard als je wat wilt leren over oudere broadcastapparatuur. http://www.marcelstvmuseum.com/
 11. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  Ondertussen goed nieuws. Een van de 2 monitoren uit de BCN is levensvatbaar gebleken. Een defecte diode was de oorzaak en het beeld is weer top. Van de week ophalen, hier wordt ik echt vrolijk van.
 12. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  Vandaag weer aan de slag geweest, eindelijk tijd om wat schoon te maken. Ik ben begonnen met de Bosch KCU40, met deze camera was mijn auto oorspronkelijk uitgerust. Dit is zelfs nog een originele NOS camera, maar of deze echt ook uit mijn auto komt is nog niet zeker. Wat wel zeker is dat deze camera niet meer zal werken, er zijn onderdelen uitgehaald en de buizen ontbreken. Omdat ik het evengoed een fraai ding vind heb ik hem grondig schoongemaakt en dat was best nodig. Hij was best smerig maar met schoonmaakmiddel en daarna polijstmiddel is het best goed gekomen. Waar was ik gebleven, de stangetjes zijn later ook nog gedaan met alupoets. Ik dacht eerst dat de frontlens van binnen was aangeslagen, maar niets was wat het lijkt. Nee, er zit geen gat in Dit is al beter, nog wat kleine krasjes maar daar kunnen we mee leven. Van die kleine dingen om te poetsen in 2 minuten een andere grendel Even shinen. Hoewel er inwendig het nodige ontbreekt is de buitenkant mooi compleet. Het kantelbare schermpje Snel door met de volgende camera, eerst het objectief. Oei, die is wat krom. Zo hoort het te zijn. Even in de bankschroef en recht is hij weer.
 13. Minuteman

  Galgje #13

  Ik ga voor de torsiestang
 14. Minuteman

  Galgje #13

  De letter A ligt dan in de lijn der verwachting. Die dan ook graag.
 15. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  Vandaag een mooie slag geslagen. Ik kreeg van de week een belletje of ik wat oude camera’s wilde komen ophalen, daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen. Het ging om een nalatenschap waarbij de camera’s opgeruimd moesten worden. Het bleek een ware schat te zijn met precies de camera’s uit de juiste periode. Van de week alles inventariseren en schoonmaken. (Voor integra, ja dat is een 2 inch tape 😉 )
×