Ga naar inhoud

Minuteman

User
 • Aantal items

  56
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Minuteman

 • Titel
  Breakout
 • Verjaardag 30-07-1971

Profiel

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Nieuw Vennep
 • Interesses
  Philips, BTS, LDK, Bosch, Fernseh gmbh., Fese, broadcast, nos
 • Console
  Compaq Portable

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  Erg fraai inderdaad! Ik hoop binnen een maand nog flink meer onderdelen te hebben om uit te wisselen in een poging zo een werkend setje te maken.
 2. Morgen is de Veron beurs in Rosmalen (Autotron) Gaat er nog iemand heen ? Behalve dat er inderdaad veel voor radio amateurs zal zijn is er retro spullen in overvloed! http://radiovlooienmarkt.nl/
 3. Dit is ook geweldig zeg, prachtig werk ! Ik koop regelmatig partijen dia's op via de lokale rommelmarkt of Marktplaats en scan die dan. Ik heb een CoolScan 5000 voor dia en een Epson 750 staan voor de rolfilm. (ik schiet nog regelmatig dia rolfilm op mijn Fuji GF670, bij voorkeur Scala of Ektachrome G)
 4. Minuteman

  Digitale camera's in 1997. Een vergelijkende test.

  Erg leuk dit, ik moet hier nog ergens een Canon Powershot 600 hebben liggen waar ik de eerste digitale foto's mee schoot. Daar ging toen al een PCMCIA hdd in van iets van 170mb. Ik bekijk die foto's nog wel eens omdat ik hem mee had genomen op een reis naar Zweden.
 5. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  Toch nog een poging gewaagd om de monitor aan de praat te krijgen, ik had ergens gelezen dat het uit-en insteken van de bordjes zou helpen maar helaas niet in mijn geval. Het scherm wordt wel statisch, echter geen beeld tot dusver maar niet getreurd want ik heb er nog een staan en die gaan we morgen bekijken. Overigens weet ik af van de gevaren die dergelijke schermen met zich meebrengen, de monitor heeft 2 dagen uitgestaan en ik ben uit de buurt gebleven van de hoogspanning en de buis zelf want daar kan nog weken spanning op staan heb ik begrepen. De reden waarom ik de Bosch wil laten werken in plaats van bijvoorbeeld een SDI/Composiet Barco (die ik ook in de juiste maat heb staan) is dat ik probeer het authentiek te houden. Tuurlijk, nieuwere spullen kan altijd, maar ik vind het juist de sport om het zo goed als het kan origineel te houden, we zitten tenslotte op het Retroforum ! Als de andere monitor het ook niet doe dan ga ik op zoek naar een derde of laat hem misschien wel repareren. Stevig kastje met handige handvatten Mooi chassis met deurtjes om eenvoudig bij de electronica te kunnen komen. In de scharnieren van de deurtjes zijn ook de verbindingen opgenomen, geen flatcables hier en snel wisselen is mogelijk Dit soort bordjes zitten erin Maar hier en daar wel wat signalen van ouderdom. Hier is het wel eens warm geworden volgens mij En hier verkruimeld een component
 6. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  Vandaag eens een externe monitor eraan gehangen om te kijken of er wat te zien is en warempel. Als de machine opstart (wat niet lukt dus) speelt hij wel heel even beeld af. Ik heb een testtape die ik hiervoor kan gebruiken in de machine gedaan en gekeken wat er gebeurd. In die paar seconden lijkt het hele video circuit het dus wel te doen. Van het aflezen van de drum, de doorgifte in de kaartenbak en de uitvoer door de electronica heen naar buiten, werkt dus. De kwestie lijkt zich dus te beperken tot het loopwerk, nog weer extra de moeite waard om er wat van proberen te maken. O ja, de interne monitor is er mee opgehouden. Die deed het vorige week nog wel maar heeft nu de pijp echt aan Maarten gegeven, weer een klusje erbij.
 7. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  Dank voor de bijdrage, hebben jullie dat nog op weten te lossen ? Ik heb de capstan en de bijbehorende voeding als setje overgebouwd, die horen dus echt bij elkaar. Zijn er dan misschien nog meer componenten die daarbij horen ? misschien dat ik die dan ook over kan zetten.
 8. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  Nou, de voeding reparatie is goed gelukt en de machine gaat aan. Klaar zijn we echter nog niet, ik zie veel errors en de band loopt niet, het lijkt wel of er sensoren in de war zijn ook het lampje van de TBC kaart brand niet zag ik later op het filmpje. Nu moeten we toch echt op zoek naar boeken en kennis..
 9. Minuteman

  Lezen van NASA 10.5" computer banden

  Slim om zo de sporen af te kunnen lezen, gaaf dit !
 10. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  Druk dagje vandaag, de BCN 52 heeft meer dan voldoende aandacht gekregen en de BCN 42 wordt steeds verdrietiger. Die Eric Koning moest eens weten wat een moeite we doen om zijn tronie weer op het scherm te krijgen! - Gisteren gekregen handvatten gemonteerd. - Capstanmotor + bijbehorende voeding ingebouwd - Ventilatorblok + 2 fans ingebouwd - Goede drukrol gemonteerd - Nog wat plaatdelen overgezet. - Alles goed nagekeken, gereedschap geteld etc. Nu nog even de voeding in orde maken van de week, dan kunnen we kijken of er leven in komt. De werkplek van vandaag Uitgebouwde capstanmotor, voeding en ventilatoren Alle stof weggeborsteld en het spul weer gemonteerd Ziet er weer compleet uit zo Met de drum er weer in en een goede drukrol Drukrol is nog helemaal goed,
 11. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  Top, dank je wel. Gaan we die bestellen. Overigens gisteren in Dld. geweest waar je letterlijk struikelde over de BCN's maar deze was toch wel het meest indrukwekkend. Daar gaan gewoon 2 inch tapes in, nog nooit gezien. 😯
 12. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  Kijk, dat is goed nieuws ! Ondertussen de beide condensatoren er uitgesoldeerd. De voeding moest wel even uit elkaar maar het is gelukt. Wat ik nog niet helemaal begrijp is wat nu het precieze type is dat ik nodig heb. De volgende kenmerken weet ik Afmetingen van het blokje zelf = 11.3 x 16.5 x 24 mm De afstand tussen de pootjes = 20.3mm Specificatie = X2 Het voltage = 250v Microfarad = 0,22 Maar als ik dan ga zoeken (Conrad / Farnell) dan zie ik nog dat er verschil kan zijn in Ohm en bij andere zie ik iets van percentages voorbij komen. Ik heb helaas geen schema van de voeding dus moet het doen met wat ik nu heb. Wie heeft de gouden tip welke ontstoringscondensator de juiste zou zijn ?
 13. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  Het solderen van de tentaal viel mij alles mee, de nieuwe moest even gevouwen worden en liet zich daarna makkelijk plaatsen. Hoewel ik niets had verwacht ging de machine toch al voor een deel aan en liet zich iets bedienen. De machine heeft een uur aangestaan zonder noemenswaardige problemen. Voedingen doen het goed, al zullen ze nog wel verder gereviseerd en vernieuwd moeten worden. Aangezien de voeding ontbreekt voor het andere deel van de machine is gekeken naar de reserve BCN. Daar zit immers nog een zelfde voeding in. Standaard met dit soort oude apparatuur sneuvelen er wel wat condensatoren. En ja hoor, ook bij deze voeding duurde het nog geen 10 seconden voordat de boel plofte. (ik zou zo onderhand beter moeten weten en ze preventief vervangen). Maar goed, die voeding ook uit elkaar gehaald en de dader was al snel gevonden. Het was vast gezellig want het dak was eraf. Er zitten er 2 in bij deze voeding en ze zijn hetzelfde. Vanavond eens kijken waar ik er 2 verse kan scoren. Ik hoop dat ik jullie zo onderhand niet al te veel verveel met mijn zoektocht om de Medisch Centrum West banden afgespeeld te krijgen. Dit is overigens het resultaat na het herstel van de eerste voeding. Het apparaat doet iets !
 14. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  @ Integra, ik zag je bericht te laat. Toch fijn dat er nog winkeltjes zijn waar je gewoon een paar van die tantaal condensatoren kan kopen (Radio Rotor op de Kinkerstraat) Eens kijken of we die groene kunnen vervangen voor een gele. De waardes zijn het zelfde (10 uf x 35v) en even de puls en min in de gaten houden.
 15. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

×