Ga naar inhoud

Minuteman

User
 • Aantal items

  56
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Minuteman

 1. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  Hoe komt een mens aan de laatste 25 afleveringen van Medisch Centrum West op BCN รจn Digibeta ?? Nou, gewoon 5 euro bieden en het lot winnen ๐Ÿ˜€ (uiteindelijk was het iets van 6,43 euro in de BTW en veilingkosten). Nu alleen nog een BCN machine scoren, 2 digibetaโ€™s staan er al. https://www.troostwijkauctions.com/nl/serie-โ€œmedisch-centrum-westโ€-op-tape/03-26570-33386-5190645/
 2. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  Erg fraai inderdaad! Ik hoop binnen een maand nog flink meer onderdelen te hebben om uit te wisselen in een poging zo een werkend setje te maken.
 3. Morgen is de Veron beurs in Rosmalen (Autotron) Gaat er nog iemand heen ? Behalve dat er inderdaad veel voor radio amateurs zal zijn is er retro spullen in overvloed! http://radiovlooienmarkt.nl/
 4. Dit is ook geweldig zeg, prachtig werk ! Ik koop regelmatig partijen dia's op via de lokale rommelmarkt of Marktplaats en scan die dan. Ik heb een CoolScan 5000 voor dia en een Epson 750 staan voor de rolfilm. (ik schiet nog regelmatig dia rolfilm op mijn Fuji GF670, bij voorkeur Scala of Ektachrome G)
 5. Minuteman

  Digitale camera's in 1997. Een vergelijkende test.

  Erg leuk dit, ik moet hier nog ergens een Canon Powershot 600 hebben liggen waar ik de eerste digitale foto's mee schoot. Daar ging toen al een PCMCIA hdd in van iets van 170mb. Ik bekijk die foto's nog wel eens omdat ik hem mee had genomen op een reis naar Zweden.
 6. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  Toch nog een poging gewaagd om de monitor aan de praat te krijgen, ik had ergens gelezen dat het uit-en insteken van de bordjes zou helpen maar helaas niet in mijn geval. Het scherm wordt wel statisch, echter geen beeld tot dusver maar niet getreurd want ik heb er nog een staan en die gaan we morgen bekijken. Overigens weet ik af van de gevaren die dergelijke schermen met zich meebrengen, de monitor heeft 2 dagen uitgestaan en ik ben uit de buurt gebleven van de hoogspanning en de buis zelf want daar kan nog weken spanning op staan heb ik begrepen. De reden waarom ik de Bosch wil laten werken in plaats van bijvoorbeeld een SDI/Composiet Barco (die ik ook in de juiste maat heb staan) is dat ik probeer het authentiek te houden. Tuurlijk, nieuwere spullen kan altijd, maar ik vind het juist de sport om het zo goed als het kan origineel te houden, we zitten tenslotte op het Retroforum ! Als de andere monitor het ook niet doe dan ga ik op zoek naar een derde of laat hem misschien wel repareren. Stevig kastje met handige handvatten Mooi chassis met deurtjes om eenvoudig bij de electronica te kunnen komen. In de scharnieren van de deurtjes zijn ook de verbindingen opgenomen, geen flatcables hier en snel wisselen is mogelijk Dit soort bordjes zitten erin Maar hier en daar wel wat signalen van ouderdom. Hier is het wel eens warm geworden volgens mij En hier verkruimeld een component
 7. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  Vandaag eens een externe monitor eraan gehangen om te kijken of er wat te zien is en warempel. Als de machine opstart (wat niet lukt dus) speelt hij wel heel even beeld af. Ik heb een testtape die ik hiervoor kan gebruiken in de machine gedaan en gekeken wat er gebeurd. In die paar seconden lijkt het hele video circuit het dus wel te doen. Van het aflezen van de drum, de doorgifte in de kaartenbak en de uitvoer door de electronica heen naar buiten, werkt dus. De kwestie lijkt zich dus te beperken tot het loopwerk, nog weer extra de moeite waard om er wat van proberen te maken. O ja, de interne monitor is er mee opgehouden. Die deed het vorige week nog wel maar heeft nu de pijp echt aan Maarten gegeven, weer een klusje erbij.
 8. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  Dank voor de bijdrage, hebben jullie dat nog op weten te lossen ? Ik heb de capstan en de bijbehorende voeding als setje overgebouwd, die horen dus echt bij elkaar. Zijn er dan misschien nog meer componenten die daarbij horen ? misschien dat ik die dan ook over kan zetten.
 9. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  Nou, de voeding reparatie is goed gelukt en de machine gaat aan. Klaar zijn we echter nog niet, ik zie veel errors en de band loopt niet, het lijkt wel of er sensoren in de war zijn ook het lampje van de TBC kaart brand niet zag ik later op het filmpje. Nu moeten we toch echt op zoek naar boeken en kennis..
 10. Minuteman

  Lezen van NASA 10.5" computer banden

  Slim om zo de sporen af te kunnen lezen, gaaf dit !
 11. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  Druk dagje vandaag, de BCN 52 heeft meer dan voldoende aandacht gekregen en de BCN 42 wordt steeds verdrietiger. Die Eric Koning moest eens weten wat een moeite we doen om zijn tronie weer op het scherm te krijgen! - Gisteren gekregen handvatten gemonteerd. - Capstanmotor + bijbehorende voeding ingebouwd - Ventilatorblok + 2 fans ingebouwd - Goede drukrol gemonteerd - Nog wat plaatdelen overgezet. - Alles goed nagekeken, gereedschap geteld etc. Nu nog even de voeding in orde maken van de week, dan kunnen we kijken of er leven in komt. De werkplek van vandaag Uitgebouwde capstanmotor, voeding en ventilatoren Alle stof weggeborsteld en het spul weer gemonteerd Ziet er weer compleet uit zo Met de drum er weer in en een goede drukrol Drukrol is nog helemaal goed,
 12. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  Top, dank je wel. Gaan we die bestellen. Overigens gisteren in Dld. geweest waar je letterlijk struikelde over de BCN's maar deze was toch wel het meest indrukwekkend. Daar gaan gewoon 2 inch tapes in, nog nooit gezien. ๐Ÿ˜ฏ
 13. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  Kijk, dat is goed nieuws ! Ondertussen de beide condensatoren er uitgesoldeerd. De voeding moest wel even uit elkaar maar het is gelukt. Wat ik nog niet helemaal begrijp is wat nu het precieze type is dat ik nodig heb. De volgende kenmerken weet ik Afmetingen van het blokje zelf = 11.3 x 16.5 x 24 mm De afstand tussen de pootjes = 20.3mm Specificatie = X2 Het voltage = 250v Microfarad = 0,22 Maar als ik dan ga zoeken (Conrad / Farnell) dan zie ik nog dat er verschil kan zijn in Ohm en bij andere zie ik iets van percentages voorbij komen. Ik heb helaas geen schema van de voeding dus moet het doen met wat ik nu heb. Wie heeft de gouden tip welke ontstoringscondensator de juiste zou zijn ?
 14. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  Het solderen van de tentaal viel mij alles mee, de nieuwe moest even gevouwen worden en liet zich daarna makkelijk plaatsen. Hoewel ik niets had verwacht ging de machine toch al voor een deel aan en liet zich iets bedienen. De machine heeft een uur aangestaan zonder noemenswaardige problemen. Voedingen doen het goed, al zullen ze nog wel verder gereviseerd en vernieuwd moeten worden. Aangezien de voeding ontbreekt voor het andere deel van de machine is gekeken naar de reserve BCN. Daar zit immers nog een zelfde voeding in. Standaard met dit soort oude apparatuur sneuvelen er wel wat condensatoren. En ja hoor, ook bij deze voeding duurde het nog geen 10 seconden voordat de boel plofte. (ik zou zo onderhand beter moeten weten en ze preventief vervangen). Maar goed, die voeding ook uit elkaar gehaald en de dader was al snel gevonden. Het was vast gezellig want het dak was eraf. Er zitten er 2 in bij deze voeding en ze zijn hetzelfde. Vanavond eens kijken waar ik er 2 verse kan scoren. Ik hoop dat ik jullie zo onderhand niet al te veel verveel met mijn zoektocht om de Medisch Centrum West banden afgespeeld te krijgen. Dit is overigens het resultaat na het herstel van de eerste voeding. Het apparaat doet iets !
 15. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  @ Integra, ik zag je bericht te laat. Toch fijn dat er nog winkeltjes zijn waar je gewoon een paar van die tantaal condensatoren kan kopen (Radio Rotor op de Kinkerstraat) Eens kijken of we die groene kunnen vervangen voor een gele. De waardes zijn het zelfde (10 uf x 35v) en even de puls en min in de gaten houden.
 16. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

 17. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  Dat is ook goed om te weten, en dan de software nog. Het ding is inderdaad complexer dan ik dacht.
 18. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  Oei, dan wordt het wel een uitdaging want volgens mij ga ik die niet meer vinden. Misschien is de 42 opbouwen dan niet zo'n verkeerd idee, Wat kon de 52 ook al weer wat de 42 niet kon, was dat slomotion afspelen ?
 19. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  Wederom grote dank ! Nu is het natuurlijk wachten totdat je van de week in de palletstapel met 52 onderdelen bord-1513 + capstan motor aantreft die naast de voeding liggen ๐Ÿ˜‰ Volgend weekend naar Framersheim en daara nog een keer naar Thomas, we krijgen het vast wel compleet !
 20. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  Vanavond in de weer geweest om te bekijken wat er allemaal nodig is om de voedingen te vernieuwen. Een beetje solderen kan ik nog net, maar componenten identificeren die vervangen moeten worden (en ze benoemen) dat lukt nog niet best, maar misschien willen jullie wat hints en tips geven. In de BCN zitten 2 voedingen. Eentje links voor de aansturing van de kaartenbak (later meer) en eentje rechts voor het loopwerk en de rest van de machine (Het deel waar de monitoren instaan weet ik niet zeker). De rechtervoeding valt in een aantal onderdelen uit elkaar. Een groot transformatorblok rechts, 3 insteek voedingen in het midden en links nog wat (niet echt gekeken wat). Ik heb mij even gefocussed op de middelste drie voedingen. Deze zijn namelijk eenvoudig te verwijderen omdat ze geklemd zitten en daar vond de eerste storing plaats. Voor de beeldvorming even het hele plaatje (ik heb de foto's groot gehouden zodat alles goed te zien is) Dit is het rechter voedings gedeelte in de machine1 Transformator ziet er op het oog nog goed uit Het middeldeel met de 3 sockets voor de uitneembare voedingen Dan een foto van de 3 insteekvoedingen. Ik heb omcirkeld wat er volgens mij vervangen moet worden, maar dat is puur zoeken naar iets condensatorachtigs. In de nakomende foto's is meer detail te zien. (LMR = Links, midden rechts, handig voor het overzicht) Links Dan de middelste, ik denk deze groene ook maar En dan de voeding rechts waarvan eerder een ander exemplaar begon te roken. Alle omcirkelde onderdelen lijken mij in aanmerking te komen voor vervanging ivm ouderdom Dan de zekeringhouders. Ik denk dat Integra deze bedoelde: Hiervan zitten er een stuk of wat in de machine (linker voeding deel) waar ik een vervanger voor moet zoeken. Na de voedingen bekeken te hebben, viel mij nog wat op aan het loopwerk. Bij de 52 lijkt er een pin en een drukwiel te ontbreken. Het drukwiel kan ik nog wel begrijpen maar de pin niet. Loopwerk 52 Loopwerk 42 Ik zal dit moeten bekijken maar ik heb ook al gezien dat hiervoor de kop eraf zal moeten om de afdekplaat af te kunnen nemen Als laatste dan de kaartenbak, die lijkt aardig gevuld maar er ontbreekt volgens mij toch nog wat. In het linkerdeel ontbreken er 3 kaarten, de BC1505 - Color Mon, de BC1513 - machine config en de BC1514 spare. De spare zou dan nog kunnen kloppen. In de rechterkaartenbak ontbreken 2 kaarten, maar gelet op de lege vlakken lijken het spares. De todo's voor de komende weken: - CO2 blusser bestellen en te allen tijde paraat houden bij de machines. - een paar kleine rookmelders kopen en bij de voeding plaatsen. - Overwegen of de 42 niet redbaarder is dan de 52. - Opzoeken en bestellen van de juiste componenten die vervangen moeten worden voor de voedingen. - Solderen ervan en terugplaatsen in de machine. - Bekijken of de linkervoeding voor de kaartenbak uit de 42 past in de 52 (draden volgen in de 42 en uitmeten). - Plaatsen en aansluiten linkervoeding. - Zoeken en vervangen zekeringhuizen - Uitnemen koppen van beide machines en het loopwerk bekijken op ontbrekende pin en omzetten overgebleven aandrukrol naar de 52. - Uitzoeken of de ontbrekende kaarten nodig dan wel optioneel zijn. - Op zoek naar sloop BCN's om die te plukken - Op zoek naar een stapel technische documentatie - Op zoek naar wat oude tapes om tzt mee te testen. Kortom, heerlijk retro knutselwerk.
 21. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  Ha ! Die is helemaal mooi ๐Ÿ˜‚ in ieder geval in handen van mensen die de machines een warm hart toedragen ipv. de staal, koper en schrootboer.
 22. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  Dank voor de tips ! ik zal een lijstje en foto's maken met wat er voor zover ik kan overzien vervangen moet worden en zal het posten.
 23. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  Nog even een update ter leering ende vermaak. Bij nadere beschouwing blijkt dat een tentaal condensator in een van de voedingsbordjes de geest heeft gegeven. Volgens mij gewoon door ouderdom ik zie voor de rest niets aan de voeding. Ik vond hem wel wat van Mick Jagger hebben. Het was het rechter voedingsbord Gelukkig had ik een extra BCN meegesleept en daar zat een gelijk bord in. Het Bosch nummer op het bord was het zelfde al zijn het 2 verschillende fabrikanten. De defecte is de onderste van Bosch. Deze hebben we maar weer geplaatst maar het apparaat hebben we nog niet aangezet wat we hadden een onverwachte verassing. Op de plek waar de linkervoeding hoort te zitten zit namelijk niets. Deze voeding stuurt het bord aan waar de kaarten inzitten maar hij ontbreekt compleet. Gelijk bedacht ik mij dat de condensator misschien als gevolg hiervan de geest heeft gegeven, maar het lijkt een compleet gescheiden deel van de machine te zijn. Dit is wel een sneu gezicht.... En zo hoort het te zijn. Een snelle blik in de reserve BCN leerde dat er daar nog wel eentje zat en qua aansluitingen lijkt het wel op wat ontbreekt. Van de week gaan we eea meten en vergelijken qua draden, aansluitingen etc. en als het hetzelfde lijkt ( en na goedkeuring van Integra ๐Ÿ˜Ž) gaan we deze voeding overplaatsen. Nieuwe voedingen zijn nog wel in Duitsland overigens. Daarna maar eens een plan maken hoe het apparaat in te schakelen en aan Integra vragen wanneer hij misschien een keer in de buurt is voor wat assistentie ๐Ÿ™
 24. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  Dank voor de feedback, we gaan het zien en anders heb ik nog een mooie lichtjeskast ๐Ÿ˜‚
 25. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  Uiteindelijk na een lange rit goed thuis aangekomen en de apparaten naar binnen gesjouwd. Ze zijn wat dat betreft wel heel solide gemaakt (lees loodzwaar) Na een beperkte poetsbeurt heb ik de machines eens nader bekeken. De machines waren eigenlijk best schoon, van binnen was er nauwelijks stof te vinden. Wel waren de wieltjes wat vies dus die moesten even schoon voordat ze het marmoleum over konden, even de garagekrik eronder. Hier en daar wat oude stickers verwijderd en een eerder apart gezette monitor en Waveform in de BCN gestopt. Dat ziet er al gelijk goed uit, al denkt mevrouw Minuteman daar anders over ๐Ÿ˜… Dan maar eens ergens een stekker indoen, eerst de monitoren en de Waveforms. De eerste monitor deed niets, zelfs geen lichtje. De tweede monitor kwam op en spontaan begon TopPop te spelen. (het kan zijn dat dit van youtube afkwam overigens) De Waveforms waren verassend. De ene knetterde bij het insteken van de stekker en begon te roken en te stinken. De andere deed het en kwam met deze Dan de BNC's zelf. Apart ik dat het een 52 en een 42 is. Hoewel ze er hetzelfde uitzien en bijna alle onderdelen het zelfde lijken zitten er toch subtiele verschillen in. Noem net dapper, dom of onnadenkend maar ik heb de stekker in de 52 gestopt. Dat ging aanvankelijk goed, maar na een halve minut begon er toch wat te roken vanuit de voeding. Snel de stekker eruit gehaald natuurlijk en de buitendeur opengedaan, wat een meur.. Ik verwacht dat er een ingangscondensator of iets dergelijks is opgerookt, daar gaan we van de week eens voor zitten en kijken of we kunnen achterhalen wat het is. De voeding van de 42 ziet er hetzelfde uit dus we hebben een reserve, maar die is even oud en zal ook wel roken.
ร—