Jump to content

Minuteman

User
 • Content Count

  79
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Minuteman

 1. Minuteman

  Galgje #13

  Dat is geheel juist en tevens correct ! Zou @djkoelkast misschien met deze hint het juiste antwoord kunnen vinden ?
 2. Minuteman

  HomeComputerMuseum

  Deze komt ook wel in aanmerking voor het museum, een IBM PS/2 57 486SLC2. Eind vorige eeuw ooit bij mijn schoonouders neergezet en hij doet nog dagelijks dienst voor een spelletje kaart. Voor de gelegenheid vandaag eens een filmpje van gemaakt, boot nog best snel op zo. Ik zoek nog een bijhorende 2 knops PS2 muis, dan is de set compleet inclusief een monitorvoet die omhoog kan (ok, een 5,25 floppy zou het helemaal afmaken samen met een MCA ethernet adapter.) Met de Num-lock was ik even te snel, machine was nog niet opgestart.
 3. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  Hoe komt een mens aan de laatste 25 afleveringen van Medisch Centrum West op BCN èn Digibeta ?? Nou, gewoon 5 euro bieden en het lot winnen 😀 (uiteindelijk was het iets van 6,43 euro in de BTW en veilingkosten). Nu alleen nog een BCN machine scoren, 2 digibeta’s staan er al. https://www.troostwijkauctions.com/nl/serie-“medisch-centrum-west”-op-tape/03-26570-33386-5190645/
 4. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  In een poging meer spareparts te vinden voor de BCN52 hebben we nog een chassis opgedoken. Helaas leeg qua kaartenbak, maar nog wel voorzien van een compleet loopwerk met capstan, voedingen, electronica in de brug en onder het bedienpaneel etc. 1. 2. 3. 4. 5. Maar de grootste vangst was toch wel een complete BCN51 met slomo ! (er ontbreekt 1 module, we bekijken nog of die te vinden is) 6. 7. (op de kop staat Neu ! Hij ziet er ook echt ongebruikt uit) De machine is verder (expres) niet aangezet dus we weten niet of hij werkt. Het wordt inmiddels wel hoog tijd dat de specialist een bezoekje komt brengen om te kijken of er leven te krijgen is in de machines ! 😀
 5. Minuteman

  Digitaliseren van analoge video

  Dat is al heel wat zeg ! indrukwekkend wel zoveel verschillende formaten. Zelfs elcaset, dat is wel een vreemd formaat geweest.
 6. Minuteman

  Galgje #13

  Ok, ik zie 3 letters tegelijk Ik begin met de eerste De letter R zit niet in de filmtitel R - - - - - - - - - De letter C zit wel in de filmtitel - C - - - - - - - De letter E zit niet in de filmtitel R E - C - - - - - - -
 7. Minuteman

  Galgje #13

  Ok, een film dan - - - - - - - - -
 8. Dank voor de bijdrage weer. Ik heb toevallig vandaag nog staan kijken naar dozen vol met glasnegatieven. Het viel mij op hoe mooi die nog waren.
 9. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  Er is een leuk artikel verschenen op Big Truck van de NOS wagen. http://magazine.bigtruck.nl/05-2019#!/bigtruck-online-magazine-mei-2019-editie-05-bigtruck-vintage-unieke-nos-reportagewagen
 10. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  Verder met de BCN De monitor werkt inmiddels weer goed en is teruggeplaatst. Ik heb een bron aangesloten en via de BCN laten lopen. Dat lijkt allemaal goed te werken, het beeld ziet er wellicht wat vreemd uit maar irl. zijn de kleuren echt erg fraai. Van het weekend weer op pad om spareparts te zoeken.
 11. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  Hier stond het scherm nog bij de reparateur die zijn eigen testbeeld generator heeft gemaakt. Overigens is zijn site echt het bekijken waard als je wat wilt leren over oudere broadcastapparatuur. http://www.marcelstvmuseum.com/
 12. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  Ondertussen goed nieuws. Een van de 2 monitoren uit de BCN is levensvatbaar gebleken. Een defecte diode was de oorzaak en het beeld is weer top. Van de week ophalen, hier wordt ik echt vrolijk van.
 13. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  Vandaag weer aan de slag geweest, eindelijk tijd om wat schoon te maken. Ik ben begonnen met de Bosch KCU40, met deze camera was mijn auto oorspronkelijk uitgerust. Dit is zelfs nog een originele NOS camera, maar of deze echt ook uit mijn auto komt is nog niet zeker. Wat wel zeker is dat deze camera niet meer zal werken, er zijn onderdelen uitgehaald en de buizen ontbreken. Omdat ik het evengoed een fraai ding vind heb ik hem grondig schoongemaakt en dat was best nodig. Hij was best smerig maar met schoonmaakmiddel en daarna polijstmiddel is het best goed gekomen. Waar was ik gebleven, de stangetjes zijn later ook nog gedaan met alupoets. Ik dacht eerst dat de frontlens van binnen was aangeslagen, maar niets was wat het lijkt. Nee, er zit geen gat in Dit is al beter, nog wat kleine krasjes maar daar kunnen we mee leven. Van die kleine dingen om te poetsen in 2 minuten een andere grendel Even shinen. Hoewel er inwendig het nodige ontbreekt is de buitenkant mooi compleet. Het kantelbare schermpje Snel door met de volgende camera, eerst het objectief. Oei, die is wat krom. Zo hoort het te zijn. Even in de bankschroef en recht is hij weer.
 14. Minuteman

  Galgje #13

  Ik ga voor de torsiestang
 15. Minuteman

  Galgje #13

  De letter A ligt dan in de lijn der verwachting. Die dan ook graag.
 16. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  Vandaag een mooie slag geslagen. Ik kreeg van de week een belletje of ik wat oude camera’s wilde komen ophalen, daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen. Het ging om een nalatenschap waarbij de camera’s opgeruimd moesten worden. Het bleek een ware schat te zijn met precies de camera’s uit de juiste periode. Van de week alles inventariseren en schoonmaken. (Voor integra, ja dat is een 2 inch tape 😉 )
 17. Minuteman

  Galgje #13

  Mooi, dan graag de N erbij (die zal in ieder geval wel voor de G komen want het is waarschijnlijk een slang of een stang)
 18. Minuteman

  Galgje #13

  Oh, sorry ik deed het verkeerd zie ik. Maar we gaan nu voor de G of is iemand anders aan de beurt ?
 19. Minuteman

  Galgje #13

  D I E S E L M O T O R
 20. Minuteman

  Bassie & Adriaan #10

  Aad is geopereerd aan zijn hart. https://www.nu.nl/achterklap/5831439/aad-van-toor-herstelt-goed-na-acute-hartoperatie.html
 21. Minuteman

  Filmopnamens uit de 1890-1900's

  Ik hou hier wel van en met name om te kijken of er nog wat te herkennen is. Deze bijvoorbeeld: Duitsland, Berlijn, 1896: https://www.youtube.com/watch?v=FCr-FsmmO88 Prachtige opname, mooi scherp. Dit pand (Panopticum) is op de hoek van de Friedrichstraße en Behrenstraße. Als je het opzoekt dan is het best wel veel gefotografeerd ook. Kennelijk in wo2 platgegooid al staat het pand er tegenover nog wel (staat ook op de film links in beeld). Hier nog een stukje informatie, het was best een fraai gebouw. https://www.stadtbild-deutschland.org/forum/index.php?thread/260-berlin-in-alten-bildern-galerie/&pageNo=10&s=308a1c623d121b0d5c585fd381dcd3213798a64e
 22. Minuteman

  Digitaliseren van analoge video

  Prachtig dit weer Integra, ga je ook weer verslag doen van de restauratie net als destijds bij de BCN ? Ik kijk er naar uit in ieder geval.
 23. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  Precies, gelijk gedaan maar mijn limiet probeer ik een beetje te sparen dus ik dacht het extern te plaatsen.
 24. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  Wat weinig MCW maar ik was uitgenodigd door NEP om gisteren te komen naar de jaarlijkse personeelsdag waarbij de nieuwste reportagetrailer werd geïntroduceerd de UHD2 4k mobiele opname studio. Er zit vrijwel 50 jaar tussen deze 2 voertuigen en het idee was om het publiek de verschillen te laten zien. Het was prachtig weer en er was veel bekijks, we (maatje David en ik) hebben namelijk tegenwoordig aardig wat oude cameraspullen mee waarvan sommige het ook nog daadwerkelijk doen. Gedurende de dag veel mensen gesproken die soms zelfs nog gewerkt hadden in de auto. Uiteraard hebben we gesproken over BCN's met de oude garde en veel verhalen gehoord. Al met al weer een leuke dag en de eerste rit van het jaar was weer een feit. We stonden weer voor het studiogebouw. Veel oude spulletjes (niet te tillen dus). Van links naar rechts een BTS LDK 20, Philips LDH-1, Philips LDK 614, BTS LDK90, Bosch KCU CCU's, Bosch BCN 51 loopwerk, Bosch-Fernseh KCU40 op een Dutch Dolly. In het luik staan 2 Blaupunkt afkijkmonitoren aangesloten aan de LDK90 en LDK 614. Er was zo van iedere decade wel een camera aanwezig). Grappig om te zien hoe mensen reageren als ze voor de lens staan en zichzelf zien. Vorige week dinsdag op kenteken gezet, een Volvo FH 470pk. De trailer had nog geen kenteken, dat komt van de week. Weinig retro hier..
 25. Minuteman

  Medsch Centrum West-tapes

  Erg fraai inderdaad! Ik hoop binnen een maand nog flink meer onderdelen te hebben om uit te wisselen in een poging zo een werkend setje te maken.
×