Jump to content

Minuteman

User
 • Content Count

  172
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Minuteman

 1. Dank voor het delen, ziet er goed uit ! Ook leuk de mini intro.
 2. Erg leuk dit, mooi verhaal ook. Ben benieuwd of je wat mag delen idd.
 3. Proficiat Integra ! Ik had het al voorbij zien komen elders maar erg goed dat je al je kennis en talent kunt inzetten bij Inn-Archive. Ik ben er een paar maanden geleden nog geweest en het lijkt mij een uitstekende werkomgeving. Ik had René onlangs nog aan de lijn met een mooi plan, wellicht dat we elkaar eerdaags eens treffen daar.
 4. Reden te meer dat je soms beter wat kunt vragen dan aannemen. Enige terughoudendheid was in geval van de BCN tapes geboden daar het ging om materiaal waar nog rechten op rustte en het een partij betrof die eigenlijk al vernietigd had moeten zijn. Door toeval is het inderdaad mijn kant opgekomen en ik ga dan niet gelijk het adres / telefoonnummer vermelden waar ik het vandaan heb. Evengoed kun je wat mij betreft zoveel tapes komen lenen als je wil als je daar aardigheid in hebt.
 5. Heeft die Richard een Ampex Quadruplex machine dan ? Gaaf zeg, die zie je echt zelden. Een paar weken geleden in Hilversum nog eentje maar dat is een van de weinigen die er nog werkend zijn in Nld. schat ik in.
 6. Loesje zou zoiets zeggen.
 7. Wow, gaaf zeg ! Zij dit allemaal oude machines die je ergens vandaan hebt of is het eigenbouw ?
 8. Goed dat je het gevonden hebt. Wel vreemd dat de stekker loszat.
 9. Geeft de TV met een andere bron dan de Playstation wel een normaal beeld ?
 10. Leuk om te volgen ! Waarom heb je die piano / orgels eigenlijk, speel je zelf soms ?
 11. Wel jammer dat het niet lukt. Umatic tapes kunnen inderdaad verbazend goed zijn.
 12. PAL N kwam ik toevallig tegen vandaag. Ik heb een paar Lynx chassis om te onderzoeken en op een van de kaarten zit deze optie in. Overigens redelijk briljant spul dat Lynx.
 13. Ha, die is mooi Integra ! Mijn M5c is toch nog wat meer stuk dan ik had gewild. Een stevige kortsluiting van de week op de werktafel bij de reparateur helaas dus dat wordt pas begin volgend jaar voordat ik banden kan gaan afspelen.
 14. Ik gun iedereen de wereld beste Samba-Boy maar het was dat ik ze ophaalde want anders gingen ze naar de vuilverbranding toe. Dit is slechts een fractie van de in totaal 15 ton aan tapes die inmiddels al afgevoerd zijn. Het betreffen hier tapes die vrijkomen na het ontruimen / opschonen van archieven. Bovendien zijn er slechts weinigen die iets met deze banden aankunnen en de machines ervoor hebben. Dan nog zullen de mensen met de juiste machines ervoor zich wel 2 keer bedenken om hier hun dure apparatuur aan te besteden. Nu heb ik toevallig een paar ervan en doe een dappere poging
 15. De 52's zijn hopelijk snel gereed, even wachten tot een bepaalde monteur een klusje in de buurt heeft en idd alleen de Fuji's ga ik proberen (de Sony's doen het meestal ook wel). De Agfa's en Basf's had ik eigenlijk al gelijk weg willen gooien maar er zitten van die leuke titels tussen. Die Philips tape is inderdaad van een Philips EL3400, EL3402 of ldl1200.
 16. Het wordt hoog tijd dat we de BCN 52's gefixed krijgen en leren digitaliseren. De stapels nemen hand over hand toe. Dit een deel van de totale verzameling. Overige B en C, Betacam en Umatic en DV tapes staan elders. Toch wel leuke titels. Dit was toch wel de oudste. De recorder is vermoedelijk een Philips EL3400, EL3402 of ldl1200 en het zal zwart wit zijn.
 17. Vandaag weer op bandenjacht geweest. 2 maanden geleden had ik al een auto vol met voornamelijk Umatic, Betacam SP en Betacam IMX, vandaag was het vooral veel B en C banden. Wat er allemaal opstaat, geen idee en of de banden het nog doen weet ik ook niet maar we gaan het zien. In ieder geval zit er al leuk materiaal tussen (wat zou er op de Cebit tapes staan ??). Dat brengt mij gelijk op het volgende. Het digitaliseren gaat mij nog niet goed af en hoewel ik denk ik alle spullen wel in huis heb wil het maar niet lukken. Vreemde dingen als geen audio via Firewire tot een BlackMagic De
 18. Ga ik ook zeker doen, van het weekend plaats gemaakt om ze oneer te zetten. 2 inch is al weer even geleden inderdaad maar daar is veel materiaal mee opgenomen in de beginjaren..
 19. Archieven worden nog steeds wel van de hand gedaan al is het meeste al weg na digitalisatie of inmiddels echt goed geconserveerd nu. Er staan nog 5 pallets videobanden op mij te wachten om op te halen in oktober die anders afgevoerd gaan worden. Daar zit ook materiaal tussen wat ik helemaal niet kan inlezen (2 inch) maar ik toch van plan ben om te redden van de stort.
 20. Prachtige beelden! Goed om te zien dat jullie de moeite nemen om dit te digitaliseren. Wel een paar vraagjes als het mag. - Vanaf ong. 2.05 tot ergens 3.12 lijkt het beeld wat te verlopen aan de bovenkant, was dat niet te corrigeren ? - Kodachrome is volgens Wiki pas sinds 1935 verkrijgbaar in 18mm of bedoelde je jaren 30 als tijdvak? - Ik heb zelf vrij veel Kodachrome (Dia 35mm) gescand met oa een Nikon Coolscan 5000 en ik weet hoe moeilijk het soms kan zijn om de kleuren goed te krijgen. Ik mis echter toch wel een beetje de kenmerkende aangezette kleuren en blauwe luc
 21. Eea verliep wat sneller. Vanmorgen heb ik de films bij Bas afgegeven en ze gaan ermee aan de slag. Op deze machine wordt Loeki gedigitaliseerd een Black Magic Cintel.
 22. Het lijkt mij gewoon een technische 35mm filmcamera die diafilm schiet op een lange rol.
 23. Nog weer een update wat we zijn inmiddels weer aardig wat uurtjes verder. Ter ondersteuning / stabilisering van de monitorbrug heb ik een rekje gemaakt van wat overgebleven spul. Het ondersteund nu zowel de brug, biedt ruimte aan het Master Control Panel en bovenin zich achterstevoren een PDU voor de stroom voor de monitoren. Onder de brug waren 2 aluminium platen van een centimeter dik gemonteerd waaronder het rekje kon komen Alles paste netjes Ook waren de kabels binnengekomen. Een hele doos vol van dit soort s
×
×
 • Create New...