Jump to content

Bekkie

Users
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

About Bekkie

 • Rank
  Pong

Profiel

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Waalre
 • Console
  P2000T (FDC+Hires+CPM)

Profile Fields

 • Interesses
  P2000T Emulation

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nee hoor die floppies waren in de jaren 80 al razend snel op een P2000T, vooral omdat de programma's in bytes erg klein zijn voor een P2K. Kijk maar in de Youtube film, dat is allemaal op werkelijke snelheid.
 2. Die tape emulator is inderdaad wat buggy, maar doet het meestal wel. De cassette fouten gewoon negeren. (Doe ik bij mijn echte P2000T ook). Wellicht even contact opnemen met de ontwikkelaar van die tape-emulator. Die kun je terug vinden in de source code van dat stuk.
 3. Dit is geen puristisch trekje, maar juist de filosofie achter Mame. Waar de meest emulators de software laag emuleren, emuleert Mame juist de hardware (chips) en laat de SW ongemoeid. In mijn voorbeeld filmpje draait exact dezelfde code (byte compatible) als op een echte P2000T. Voor de uitbereidingen die ik toegevoegd heb, had ik genoeg aan de schema's, Miniware was zo aardig om die destijds mee te leveren met de M2200. Voor de andere modules (M-FDC, Hireskaart, muis module etc) kon in de schemas terugvinden in de adere documentatie die ik heb liggen. Als je wil versnellen, doe dan hetz
 4. Omdat in mijn versie de ROM module ook te selecteren is, zul je die ook op moeten geven: mame p2000t basic -cass gosthunter.cas Als je floppies wil gebruiken heb je jwsbasic nodig en een extention board met extra RAM bv de M2200 voor de MIniware of FDC voor M-versie: mame P2000T -ram 80k -ext1 m2200 jwsbasic -flop1 "roms\p2000t\disks\Spel1.dsk" Voor meer uitbereidingen zie: mame.exe p2000t -listslots
 5. Hier staan de Windows executables met meerdere start batch files. (geeft verschillende P2000T configuraties) https://files.eversdijk.com/P2000T-mame.zip
 6. Hier staat de fork: https://github.com/Bekkie/mame
 7. De mame emulator is erg goed. Ik ben in de corona tijd begonnen functionaliteit toe te voegen. Zoals 80 karakterkaart, floppy controller en Hireskaart alsmede een aantal insteek modules. Ik loop aan tegen het (terecht) strenge review process van het mame-dev team en nog geen tijd gehad alle commentaar te verwerken. Staat nog op de planning. Hier een demo van de mame in actie met mijn uitbereidingen: (Voor wie wil kan ik de executables delen via een DM)
 8. Verwijderd

 9. Ik heb zeker interesse in een dergelijke ROM flasher. Indien gewenst kan ik je helpen met 3D printen, solderen en/of PCB layouten. De prijs die noemt is zeer schappelijk.
 10. Bij introductie was de P2000T eigenlijk veel te duur voor het geboogde marktsegment. De tweede generatie P2000T's (zie schakelaar van de recorder) heeft een kosten reductie ondergaan en toen is dat klepje niet meer geleverd.
 11. Na een reset met een tape in de recorder zal de P2000 proberen het eerste programma op tape te laden (en uitvoeren).
 12. Dan zit er waarschijnlijk een draadje los naar de opsteek print over de SA5050. Die out 0,1 en out 0,0 toggelen een I/O-pin. Standaard zou de P2000T na een reset in 40 karakter mode moeten opstarten.
 13. Met "out 0,1" schakel je naar 80 karakter mode en met "out 0,0" weer terug naar 40. Om ook de volledige schermbreedte in Basic te kunnen gebruiken, moet ook de interpreter weten dat het scherm 80 karakters breed is. Dit kan met het commando "poke &H60B0,79" met "poke &H60B0,39" wordt de beeld scherm breedte weer 40 karakters.
 14. Die 7805 is gewoon zeer inefficient. Alle overspanning wordt omgezet in warmte. ""Is zo'n compacte module met RAM minder zwaar voor de voeding?" ja veel minder zwaar.
×
×
 • Create New...