Jump to content

Bekkie

Users
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

About Bekkie

 • Rank
  Pong

Profiel

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Waalre
 • Console
  P2000T (FDC+Hires+CPM)

Profile Fields

 • Interesses
  P2000T Emulation

Recent Profile Visitors

575 profile views
 1. HIer is het schema van de M2200. kun je bekijken hoe deze voeding werkt: https://github.com/p2000t/documentation/blob/705e360c79eea2a8b06ddca57715a06fc90d12d5/hardware/M2200.pdf
 2. Nee, dit is een accu een CR2023 is een batterij. Als je die gaat opladen gaat het fout.
 3. @djkoelkast kan je mij berichten limiet aub omlaag brengen dat kan ik een prive bericht sturen.
 4. Bijna goed. Met die jumper kun je instellen of je een matrix of daisywheel printer aangesloten hebt. Zie ook de handleiding. Pen 20 en 4?? kortsluiten tijdens boot zorgt dat de baudrate 300 baud is ipv de standaard 1200.
 5. Dit lijkt me inderdaad een zeer vroege M-versie, want. Op het main board zit een buzzer en ontbreekt de video generator + modulator, Board 2 lijkt me inderdaad het M-video board en board 3 is de M-versie floppy controller waaruit de RAM-chips verwijderd zijn. Dat zou kunnen verklaren waarom ie niet opstart.
 6. Zojuist even gemeten. De extra vertraging van 1.5 seconden zit hem enkel in het feit of er wel of geen floppy controller in zit, de BIOS checkt of de controller klaar is voor gebruik. Ik meet geen verschil tussen de M-controller of de M2200 ook niet of er een originele BASIC module in zit of een JWS gemodificeerde.
 7. Die tekst krijg je ook al je een ROM module in een echte P2000T plaatst waarvan de checksum niet klopt. Ja die bestaan, gemaakt door een bedrijfje uit Belgiƫ. Deze emuleerde de pijltjes toetsen voor de ene joystick en 8, 4, 6, 2 en 0 op het numerieke keyboard voor de andere. Ik kwam vorige week nog een losse 80 karakter kaart tegen. Heeft er iemand interesse in? Graag iemand die hem echt in gaat bouwen. Dat vereist overigens wel wat soldeer ervaring je moet de 5050 los solderen van het P2000 mainboard.
 8. Ja dit lijkt om een extra seriƫle interface die grote chip is een UART Dat knopje verbonden met de MDCR zou een terugspoel stop kunnen zijn. Die heb ik ook mijn PC, daarmee hou de P2000 een beetje voor de gek zodat ie niet helemaal terugspoelt. Een knopje waarmee 80/40 schakels heb ik nooit van gehoord, ik denk eerder aan de soft-reset (NMI) waarbij het geheugen niet geleegd wordt maar de Z80 CPU wel op nul begint. Erg waardevol als je assembly aan het debuggen bent.
 9. Die Simpeltel P2000T van Jos was inderdaad een leuk apparaat. <oude doos>in de tijd dat PC's nog 640k hadden stond Jos met de Simpeltel P2000 op computerbeurzen met 2MB aanboord</oude doos> De beste tijd om in te bellen was buiten de piek uren, die aan het begin van de avond waren (18:30-21:30). Gewoon het betere nachtwerk zeg maar, na 0:00 gegarandeerd succes. (Simpeltel was altijd lastig te bereiken met maar 1 telefoonlijn) Ik heb niet het volledig schema bij mijn HiRes kaart gekregen, wel een boekje zoals hier staat. Dat is dan ook de basis geweest om die H
 10. Ja, m'n PR is nog steeds in limbo. Als eerder gezegd in Corona tijd aan begonnen toen de rest van mijn activiteiten zo goed als stil lagen. Ben nog zeker van plan eea op te schonen. Ik ga dat doen zoals in dit forum getipt is, in kleinere deelleveringen. Met name de HiRes code gaf veel commentaar, die laat ik voorlopig voor wat het is. (Denk niet dat velen van jullie hier zo'n kaart hebben of kennen, laat staan er software voor hebben ??) De 80 karakterkaart, FDC en wisselbare ROM's gaan voorrang krijgen.
 11. Nee hoor die floppies waren in de jaren 80 al razend snel op een P2000T, vooral omdat de programma's in bytes erg klein zijn voor een P2K. Kijk maar in de Youtube film, dat is allemaal op werkelijke snelheid.
 12. Die tape emulator is inderdaad wat buggy, maar doet het meestal wel. De cassette fouten gewoon negeren. (Doe ik bij mijn echte P2000T ook). Wellicht even contact opnemen met de ontwikkelaar van die tape-emulator. Die kun je terug vinden in de source code van dat stuk.
 13. Dit is geen puristisch trekje, maar juist de filosofie achter Mame. Waar de meest emulators de software laag emuleren, emuleert Mame juist de hardware (chips) en laat de SW ongemoeid. In mijn voorbeeld filmpje draait exact dezelfde code (byte compatible) als op een echte P2000T. Voor de uitbereidingen die ik toegevoegd heb, had ik genoeg aan de schema's, Miniware was zo aardig om die destijds mee te leveren met de M2200. Voor de andere modules (M-FDC, Hireskaart, muis module etc) kon in de schemas terugvinden in de adere documentatie die ik heb liggen. Als je wil versnellen, doe dan hetz
 14. Omdat in mijn versie de ROM module ook te selecteren is, zul je die ook op moeten geven: mame p2000t basic -cass gosthunter.cas Als je floppies wil gebruiken heb je jwsbasic nodig en een extention board met extra RAM bv de M2200 voor de MIniware of FDC voor M-versie: mame P2000T -ram 80k -ext1 m2200 jwsbasic -flop1 "roms\p2000t\disks\Spel1.dsk" Voor meer uitbereidingen zie: mame.exe p2000t -listslots
×
×
 • Create New...