Jump to content

Weevil

User
 • Content Count

  53
 • Joined

 • Last visited

About Weevil

 • Rank
  Breakout

Profiel

 • Geslacht
  Array
 • Console
  Array

Profile Fields

 • Interesses
  Array

Recent Profile Visitors

560 profile views
 1. Ben nu 'Contact' voor de DS aan het spelen, een beetje aparte RPG waarbij de speler zichzelf speelt (af en toe direct aangesproken door een professor die ook missies geeft) en het hoofdpersonage in een aantal rollen kan functioneren tijdens het verhaal. Kok, waarbij je recepten moet leren bereiden, visser waarbij je beter moet worden in vissen, etc. Lokaties zijn een aantal eilanden, elk met een eigen thema, en tegenstanders varieren van aliens tot mummies tot koelkasten. Verder kun je stickers verdienen waarmee je de boel ook weer kunt beinvloeden. Het is zeker een interessante game, maar een beetje veel gedoe met recepten en reizen tussen de eilanden. Volgende RPG ga ik weer voor een klassiek fantasy thema!
 2. Zeg schuif niet je wrok jegens alle opkopers op 1 zaak he Maar je hebt gelijk, de tijd van regelmatig dingen voor een prikkie vinden is echt voorbij. Niet enkel vanwege de opkopers, maar ook omdat mensen meer bekend zijn met de hobby en eerst sites als e-bay gaan bekijken voor iets te koop aan te bieden. En ik vermoed omdat er natuurlijk met de tijd ook steeds minder verborgen retrogamevoorraden ergens op een zolder vergeten in een hoekje liggen. Terzijde; ik heb ook nog wel een leuke plek aan te raden (naast de gameshop) die mensen hier misschien nog niet kennen - het BINARIUM museum in Dortmund! Ben er eind vorig jaar geweest en heb mijn ogen uitgekeken. Op de eerste verdieping hebben ze 'heimcomputer', honderden mooi gepresenteerde personal computers van apple ii tot de obscuurste MSX-en en wat je maar kunt bedenken. Op de begane grond consoles - van Vectrex tot Virtual Boy - en ON-GE-LO-FE-LIJK veel bijzondere dingen die ik dacht van mijn levensdagen niet te zien. En die ik waarschijnlijk ook niet meer ga zien tenzij ik het BINARIUM weer bezoek. Een 'Nuon' spelcomputer en Hitachi & JVC 'Saturns' om maar een paar dingen te noemen. Er zijn een paar consoles om te spelen, maar het is vooral een historische beleving.
 3. Ook mijn stem gaat naar Donkey Kong Country. Bij Super Mario World voel ik me niet gemotiveerd na een aantal levels verder te spelen of beter erin te worden.
 4. Even voorop gesteld, dat deze eigen productie hoewel niet professioneel natuurlijk wel degelijk een reclame is voor een van de (naar mijn mening) leukste en indrukwekkendste retrogame-lokaties in Nederland. Mochten jullie eens in 't oosten van het land zijn kom dan zeker een bezoekje brengen, en vraag even naar die kale van de retro Aangezien ik binnenkort vakantie heb, wat zijn andere leuke retrogame-plaatsen die jullie aanraden? Een bezoekje aan het nieuwe computermuseum in Helmond staat sowieso op de planning.
 5. Correct! Ridge Racer Revolution om precies te zijn
 6. Gaaf concept! Is '0478 Gamers' een clubje of een winkel oid? En terzijde, erg toffe blog ook! Ben aan 't overwegen wat meer oude CRT VGA monitoren te verzamelen, voordat ze nog zeldzamer worden... Van de week nog een schattig - en niet heel netjes behandeld - 'ETC' cd-1035 monitortje bij een kringloop weggetrokken Maar daar zal ik binnenkort es een andere post aan wijden.
 7. @Hinse Neen! Nog een kleine hint... de versie die ik speel is geen PC spel (hoewel dit screenshot mogelijk wel van de pc versie is trouwens)
 8. Inderdaad! edit: reactie op verkeerde post! bij deze dus maar een screenshot van spel uit een serie waar ik sinds deze week helemaal verslaafd aan geraakt ben geloof ik... Hint: een bepaalde bijzondere controller heeft daar alles mee van doen!
 9. Ik heb m van 't weekend opengeschroefd en ontladen, zal binnenkort wat (tijd vrijmaken om) foto's (te) plaatsen. Joke/afbuigspoel en soldeer lijkt allemaal ok... wel is er een printplaatje oid dat er verdacht aangebrand uitziet. Meer volgt! Want, om maar een bekende quote erdoorheen te gooien, 'Kennis genoeg hier!'
 10. Heb ff gekeken wat ik heb, helaas niet de modellen die je hebt genoemd. Wel; de CT4810, de CT4700, een MWave U3986V2 en een (waarschijnlijk goedkope) geluidskaart waar opstaat 'epc-c933d840 870413' met een opti chip erop. Mocht je interesse bij iets hebben laat maar weten.
 11. Hallo allemaal, pas geleden kon ik een schattig TV'tje bij de kringloop echt niet laten staan. Hij doet het... half. Als ik m aanzet zie je ruis in beeld, maar die ruis is niet beeldvullend. Achterop zitten verticale en horizontale bijstelmogelijkheden, alleen hebben die weinig tot geen effect. Ik vermoed dat ie nog wel te repareren moet zijn (en anders vind ik m ook mooi als object in de kast) maar heb nog nooit een TV gerepareerd. Als iemand iets weet over wat er mogelijk aan de hand kan zijn/waar ik op moet letten/vooral wel of niet moet doen/wat een handige site of beginpunt is, zou ik dat erg waarderen! Bovendien dacht ik dat retroforum misschien wat foto's van een oude TV wel leuk zou vinden Het is een 'ITC 500 T' zonder merk, na een beetje zoeken denk ik dat het mogelijk een roemeens fabrikaat is, 'sportmodel Pentru T-500' maar dat zou net zo goed niet kunnen zijn.
 12. Een 60Hz switch is toch wel vereist als je een beetje Mega Drive speler bent! Gelijk aansluiten en supersnel soniccen maar
 13. Inderdaad, aub niet teveel in 1 kant van het land, en genoeg consoles & multiplayer games zodat bezoekers kunnen gamen met elkaar natuurlijk... Met mijn beperkte beurskennis vond ik persoonlijk toch de verzamelaars en gameclubs die alles leverden nog het leukste, de liefhebbers die je met enthousiasme over bijzondere functies kunnen vertellen (/je enthousiasme kunnen delen!) en die genieten dat hun games anderen plezier leveren. Extraatjes als lezingen, verdiepende expo's, chiptune artiesten etc. voegen veel toe maar wat mij betreft wel in een aparte ruimte. Goede zitplaatsen (het liefst een bank of poef ) zijn een must!! Staand gamen is niet wat. Qua opmaak misschien wat thema-zalen/kamers? Jaren '80 MSX-Atari-Commodore ruimte, blitse Arcadehal etc. Een festival waar ik was had een aantal TV's met VHS-spelers staan en tig videobanden, waarmee je een uurtje of zolang je wou kon relaxen, ook erg leuk en nostalgisch (Y) En liever geen leveranciers met afzetprijzen ja, maar dat is ook een erg persoonlijke mening.
 14. Afgelopen weekend met VRIDZ! samen The Chaos Engine op Mega Drive uitgespeeld!
×