Jump to content

seob

User
 • Content Count

  153
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by seob

 1. seob

  Rommelmarkten

  Hier in het oosten van brabant ook.
 2. seob

  Diskettes, floppy's

  Programma waarmee je 1.7mb op een 1.44md 3.5 kon zette was vgacopy. Een soort van xcopy clone voor de pc. zelf heel veel gebruikt om meer mod-files op mijn diskette’s te zetten. Zelf heb ik de zip disk veel gebruikt. 100mb op een disk was veel. Het mooie aan de ls120 disks was dat je zowel de speciale 120mb disks kon lezen en schrijven, maar ook de standaard 3.5” diskettes in hetzelfde station. Een kameraat van mij had de ls120 en heeft die vele jaren gebruikt. Iomega had ook nog de click disk. 40mb op een mini schijfje.
 3. seob

  Philips CD-i

  Zo slecht is die game nu ook weer niet. Beter dan de andere zelda en link game. Ik koppel het los van de naam en kijk gewoon naar de gameplay en die bind ik best oke.
 4. Heb onlangs een sony walkman wm-ex53 gekocht. Helaas defect, connector van bandkabel naar toetsen frontpaneel is afgebroken. Eens kijken of ik dat gemaakt krijg, en de autoreverse schakelaar is afgebroken. Ook nog een aiwa hs-p108 gekocht, maar hier moet ik een andere snaar in zetten. Hij loopt nu te snel, heb de speedpot al helemaal terug gedraaid. Dus nog steeds opzoek naar een goed werkende walkman.
 5. seob

  Rommelmarkten

  Gewoon een verandering van naam. Vroeger heette het gewoon een rommelmarkt, tegenwoordig een carbootsale. Zelfde beesje andere naam.
 6. seob

  HomeComputerMuseum

  Die am5x86 had ik ook. Er was ook een specifieke “pentium uitoering” die in socket 4 paste. De 5x86 heb ik een lange tijd gehad. Was er erg blij mee. Echter op fpu rekenen kracht verloor hij het van de pentium. Denk niet dat ik er ooit win95 op heb gedraait. Heb lang doorgedraait op dos voor de games. Pas toen games specifiek voor win95 uitkwamen ben ik overgestap, al was dat hoogstwaarschijnlijk met een pentium 133 of nog later met een pentium 233mmx. Heb thuis enkele model30 ibm ps/2, het fijne van deze is dat ze gewoon isa sloten hebben. Alleen de harddisk en floppy aansluiting zijn afwijkend omdat ze de stroom krijgen via de flatcable. Heb het nog niet geprobeerd maar ik vermoed dat je de stroom voor een evt ide harddisk gewoon ergens op het bord of uit de kabels kunt aftappen. Heb al jaren de printplaten en bios voor een xtide liggen. Maar eens een keer de onderdelen bestellen zodat ik ze af kan bouwen en kan testen met een compactflash adapter. ben vorig jaar in het museum geweest en het was erg gaaf om al die machines uit mijn jeugd te zien. Ga er dit jaar zeker nog een keer naar toe.
 7. seob

  Philips CD-i

  Bedankt voor de link. Inmiddels heb ik Zelda’s adventure aan mijn collectie kunnen toevoegen. Een jaar of 2/3 geleden gekocht op een verregende koningsmarkt in Goes voor slechts 1 euro.
 8. Geen nieuwe game, maar een nieuwe PC. Ryzen 7 1700, met Asrock X370 killer moederbord, 16 Gb Corsair Vengeance LPX 2667, Samsung 960 Evo 250Gb M.2 NVMe, Asus Gtx 1070 Dual, en een NZXT S340 elite kast met Corsair RM650x voeding. Wat nog gaat volgen is een NZXT Kraken X52 AIO.
 9. Zag ook dat iemand een P2230 op de kop had getikt. Dat was de eerste pc die wij hadden thuis. Hopelijk kan ik die ook eens aan mijn collectie toevoegen. Venray is bij mij om de hoek.
 10. seob

  US en Jap consoles aansluiten

  Het netsnoer van de snes waar jij aan refereerd, is een complete voeding. Deze zet de stroom 230v wissel in het geval van europa om naar 9v gelijkstroom. Aangezien een snes ongeacht het land waar hij vandaan komt altijd 9v gelijkstroom nodig heeft is dit mogelijk. Een netsnoer is iets heel anders dat is namelijk enkel een kabeltje wat van console naar wandcontact doos gaat. Hier zit geen voeding in. Als je een netsnoer aansluit op een console die enkel 110v wissel aan kan blaas je zoals djkoelkast al zei de console op. Je in dat geval een omvormer nodig die het voltage van 230v omzet naar 110/120v. Kortom heeft je console een ingebouwde voeding, dan heb je een omvormer nodig. Heeft een console een externe voeding, dan kun je die evt vervangen voor een europees exemplaar.
 11. Nee hoor niks zonde. Bij mij lagen ze in een la en dat is pas zonde. Nee niet naar Bas. Is naar England gegaan, daar zit iemand die prototype spaart.
 12. De spellen waren allemaal speelbaar. Ben destijds naar een grote videopac verzamelaar geweest en heb daar alles getest en vergeleken. De games heb ik ook al lang geleden weer verkocht. Ze lagen maar in de la. Robot city en martian thread zijn beide inmiddels al uitgegeven door mensen uit het videopac forum. Vooral de naam Martian Thread was belangrijk daar deze game voorheen enkel bekend was onder de naam Jake. Samen met mijn exemplaar werd toen de officiele titel duidelijk. Vp58 was een vroegere versie van het spel daar deze geen plus graphics had op mijn versie. Heb overigens 2 cartridges van robot city gehad. Deze tweede proto heb ik samen met een frogger proto via een lokale marktsite destijds gevonden. Ook deze games heb ik weer verkocht. Ik heb liever games die ik graag wil spelen (robot city is wel erg verslavend, martian thread was saai als je eenmaal door had dat je in het modden redelijk veilig was), dan games waar je voorzichtig voor moet zijn. Van robot city heb ik een fan release, en de andere games zijn beschikbaar op de multicart van Rene7400 van het videopac forum. Een g7400 heb ik inmiddels ook. Deze heb ik op een rommelmarkt voor 2 euro kunnen kopen.
 13. Het originele thread is volgens my verloren gegaan, maar hier een kopie van mijn vondst destijds.
 14. Was hier ook niet toegestaan, maar ik had het gelukt dat mijn pa, voordat hij met pension ging, onderhoudswerk deed op de stort. Hij kon de containaer in en heeft heel wat leuks eruit gehaald, o.a. 4 Philips Videopac prototype games (o.a. martian threat en robot city, welke nooit officieel op de markt zijn gekomen), Amiga 1000, Comx35, Laser 2001, Philips P2000 en diverse uitbreidingen. Helaas staat bij onze stort altijd een mannetje bij de container, dus ongezien iets meenemen gaat niet.
 15. Tijd om een multi cartridge te kopen. Of heb je die al? http://atariage.com/forums/topic/254899-dragon-multi-cartridge-to-odyssey-2-extension/#entry3560617
 16. seob

  De kringloopwinkel

  Toetsenborden met XT/AT switch kom je helaas haast nooit tegen. Heb er ook jaren naar gezocht, uiteindelijk van een oud collega een origineel mechanisch toetsenbord van Laser computers gekregen (AT). Mijn oudste computer op dit moment is een Commodore PC-1. Deze heeft een XT toetsenbord, met eigen Commodore protocol. Dus niet te gebruiken op andere XT's.
 17. seob

  Stel je even voor #2

  Welkom. Heb zelf een klein aantal amiga's staan. 3 amiga 500's met 1mb ram, een CDtv gemod, zodat er gewone joysticks op passen en een switch om de cd-rom bios uit te zetten, zodat hij zich gedraagd als een normale amiga 500, een CD32 en een defecte amiga 1200. Had een Amerikaanse Amiga 1000, dacht echter dat hij defect was, heb hem toen aan een kameraad gegeven, die hem een tijdje heeft gehad en niet gebruikte. Hij heeft hem aan zijn oudere broer gegeven, die hem uiteindelijk voor een aardige som om marktplaats verkocht. Wist toen niet dat je de amiga 1000 geen ingebouwde kickstart had.
 18. 12,50 was zeker te doen. Meest waarschijnlijke oorzaak van defect scherm, is een aantal defecte condensatoren. Voor een paar euro te verkrijgen. Zeker de moeite waard om uit te proberen.
 19. seob

  Nintendo NES 2e hands check

  Kan eens kijken of ik nog een spare nes heb. Heb het dit weekend alleen druk, dus ik weet niet of het lukt.
 20. Manic Miner op mijn onlangs uitgebreide ZX Spectrum. Mijn Speccy had maar 16K geheugen, heb een moderne geheugen uitbreiding gekocht welke het geheugen uitbreid naar 48K. Nu nog een composite mod uitvoeren, wat hoge resolutie foto's van de PCB's en de uitbreiding, en dan mijn eerste youtube video over de uitbreiding maken. Dacht dat ik al het materiaal had, maar heb het geheugen uitgebreid toen de camera blijkbaar uitstond. Ga hem zowel in NL als in En op youtube zetten.
 21. Het weer heeft mij vandaag geholpen. Aangezien we in zeeland op vakantie waren en het weer vanochtend op ons eiland slecht was, zijn we uitgeweken naar Zierikzee. Het was erg rustig vanwegen het slechte weer maar een standje had een heleboel cd-i spellen liggen. En eindelijk geluk. Zelda adventure voor 1 euro. Arcade classics helaas alleen het hoesje. Maar een image cd erin zolang ik nog geen origineel heb.
 22. seob

  tap file naar tape C64

  Hoogstwaarschijnlijk gaat dit allemaal niet werken. Het klinkt alsof je koppen niet uitgelijnd zijn. Dit is helaas een veel voorkomend probleem, en dan werken de oplossingen zoals hierboven helaas niet. Hier het ikeen hack gevonden die wel werkt. Je zult dan een beetje moeten solderen, maar dan heb je in principe dezelfde functionaliteit als de adapter die jij zag, alleen wat goedkoper. http://retrogamepunk.blogspot.nl/2013/08/modifying-c64-datasette-for-audio-in.html Of deze http://www.ebay.nl/itm/MP32C64-DIY-Kit-COMMODORE-Datassette-emulator-SD2IEC-alternative-306-games-MP3-/322086412010?hash=item4afdd89eea:g:4KEAAOSwQPlV8A~5
 23. seob

  tap file naar tape C64

  Nee ik bedoelde deze. Heb die van jou nog niet gezien, maar lijkt interessant. Dan kun je het geluid rechtstreeks vanuit de pc afspelen. heb het zelf nog niet geprobeerd, maar het zou werken. Je kunt dan evt tapDancer Virtual Datasette gebruiken, te downloaden in de appstore. Welk commando type je in om het spel te starten? Weet je zeker dat de file die je gebruikt niet bedoeld is om te laden met een speciale loader cartridge?
 24. seob

  tap file naar tape C64

  Je kunt ook zo'n cassette adapter proberen. Zo'n ding waarmee je vroeger een cd-speler op je cassettedeck kon aansluiten.
×