Jump to content

seob

User
 • Content Count

  146
 • Joined

 • Last visited

About seob

 • Rank
  Space War

Profiel

 • Geslacht
  Man
 • Interesses
  Alles wat met gamen te maken heeft, van pong tot heden. Tevens ook bordspellen.
 • Console
  cd-i

Recent Profile Visitors

680 profile views
 1. Geen nieuwe game, maar een nieuwe PC. Ryzen 7 1700, met Asrock X370 killer moederbord, 16 Gb Corsair Vengeance LPX 2667, Samsung 960 Evo 250Gb M.2 NVMe, Asus Gtx 1070 Dual, en een NZXT S340 elite kast met Corsair RM650x voeding. Wat nog gaat volgen is een NZXT Kraken X52 AIO.
 2. Zag ook dat iemand een P2230 op de kop had getikt. Dat was de eerste pc die wij hadden thuis. Hopelijk kan ik die ook eens aan mijn collectie toevoegen. Venray is bij mij om de hoek.
 3. seob

  US en Jap consoles aansluiten

  Het netsnoer van de snes waar jij aan refereerd, is een complete voeding. Deze zet de stroom 230v wissel in het geval van europa om naar 9v gelijkstroom. Aangezien een snes ongeacht het land waar hij vandaan komt altijd 9v gelijkstroom nodig heeft is dit mogelijk. Een netsnoer is iets heel anders dat is namelijk enkel een kabeltje wat van console naar wandcontact doos gaat. Hier zit geen voeding in. Als je een netsnoer aansluit op een console die enkel 110v wissel aan kan blaas je zoals djkoelkast al zei de console op. Je in dat geval een omvormer nodig die het voltage van 230v omzet naar 110/120v. Kortom heeft je console een ingebouwde voeding, dan heb je een omvormer nodig. Heeft een console een externe voeding, dan kun je die evt vervangen voor een europees exemplaar.
 4. Nee hoor niks zonde. Bij mij lagen ze in een la en dat is pas zonde. Nee niet naar Bas. Is naar England gegaan, daar zit iemand die prototype spaart.
 5. De spellen waren allemaal speelbaar. Ben destijds naar een grote videopac verzamelaar geweest en heb daar alles getest en vergeleken. De games heb ik ook al lang geleden weer verkocht. Ze lagen maar in de la. Robot city en martian thread zijn beide inmiddels al uitgegeven door mensen uit het videopac forum. Vooral de naam Martian Thread was belangrijk daar deze game voorheen enkel bekend was onder de naam Jake. Samen met mijn exemplaar werd toen de officiele titel duidelijk. Vp58 was een vroegere versie van het spel daar deze geen plus graphics had op mijn versie. Heb overigens 2 cartridges van robot city gehad. Deze tweede proto heb ik samen met een frogger proto via een lokale marktsite destijds gevonden. Ook deze games heb ik weer verkocht. Ik heb liever games die ik graag wil spelen (robot city is wel erg verslavend, martian thread was saai als je eenmaal door had dat je in het modden redelijk veilig was), dan games waar je voorzichtig voor moet zijn. Van robot city heb ik een fan release, en de andere games zijn beschikbaar op de multicart van Rene7400 van het videopac forum. Een g7400 heb ik inmiddels ook. Deze heb ik op een rommelmarkt voor 2 euro kunnen kopen.
 6. Het originele thread is volgens my verloren gegaan, maar hier een kopie van mijn vondst destijds.
 7. Was hier ook niet toegestaan, maar ik had het gelukt dat mijn pa, voordat hij met pension ging, onderhoudswerk deed op de stort. Hij kon de containaer in en heeft heel wat leuks eruit gehaald, o.a. 4 Philips Videopac prototype games (o.a. martian threat en robot city, welke nooit officieel op de markt zijn gekomen), Amiga 1000, Comx35, Laser 2001, Philips P2000 en diverse uitbreidingen. Helaas staat bij onze stort altijd een mannetje bij de container, dus ongezien iets meenemen gaat niet.
 8. Tijd om een multi cartridge te kopen. Of heb je die al? http://atariage.com/forums/topic/254899-dragon-multi-cartridge-to-odyssey-2-extension/#entry3560617
 9. seob

  De kringloopwinkel

  Toetsenborden met XT/AT switch kom je helaas haast nooit tegen. Heb er ook jaren naar gezocht, uiteindelijk van een oud collega een origineel mechanisch toetsenbord van Laser computers gekregen (AT). Mijn oudste computer op dit moment is een Commodore PC-1. Deze heeft een XT toetsenbord, met eigen Commodore protocol. Dus niet te gebruiken op andere XT's.
 10. seob

  Stel je even voor #2

  Welkom. Heb zelf een klein aantal amiga's staan. 3 amiga 500's met 1mb ram, een CDtv gemod, zodat er gewone joysticks op passen en een switch om de cd-rom bios uit te zetten, zodat hij zich gedraagd als een normale amiga 500, een CD32 en een defecte amiga 1200. Had een Amerikaanse Amiga 1000, dacht echter dat hij defect was, heb hem toen aan een kameraad gegeven, die hem een tijdje heeft gehad en niet gebruikte. Hij heeft hem aan zijn oudere broer gegeven, die hem uiteindelijk voor een aardige som om marktplaats verkocht. Wist toen niet dat je de amiga 1000 geen ingebouwde kickstart had.
 11. 12,50 was zeker te doen. Meest waarschijnlijke oorzaak van defect scherm, is een aantal defecte condensatoren. Voor een paar euro te verkrijgen. Zeker de moeite waard om uit te proberen.
 12. seob

  Nintendo NES 2e hands check

  Kan eens kijken of ik nog een spare nes heb. Heb het dit weekend alleen druk, dus ik weet niet of het lukt.
 13. Manic Miner op mijn onlangs uitgebreide ZX Spectrum. Mijn Speccy had maar 16K geheugen, heb een moderne geheugen uitbreiding gekocht welke het geheugen uitbreid naar 48K. Nu nog een composite mod uitvoeren, wat hoge resolutie foto's van de PCB's en de uitbreiding, en dan mijn eerste youtube video over de uitbreiding maken. Dacht dat ik al het materiaal had, maar heb het geheugen uitgebreid toen de camera blijkbaar uitstond. Ga hem zowel in NL als in En op youtube zetten.
 14. Het weer heeft mij vandaag geholpen. Aangezien we in zeeland op vakantie waren en het weer vanochtend op ons eiland slecht was, zijn we uitgeweken naar Zierikzee. Het was erg rustig vanwegen het slechte weer maar een standje had een heleboel cd-i spellen liggen. En eindelijk geluk. Zelda adventure voor 1 euro. Arcade classics helaas alleen het hoesje. Maar een image cd erin zolang ik nog geen origineel heb.
×