Ga naar inhoud

Nokia, een snakey snake


Aanbevolen berichten

Nokia, een snakey snake.

Man houdt niet echt van spelletjes spelen op de computer, behalve dan een paar denkspelletjes, zoals blokjes of kratten schuiven van de diverse sokoban puzzels (was eens tot diep in de nacht bezig om alle 50 levels achter elkaar op te lossen) of dr. rudy - een staafjes laten vallen spel - en zo af en toe een spelletje patience / spider solitaire.

Er kwam een nieuwe vorm van verslaving bij toen we digitale kabeltv kregen, waarop behalve de diverse tv-kanalen ook een paar spelletjes bleken te staan, te spelen op de tv. Het snakespel (u weet wel, zo'n spel waarbij de slang allerlei dingen opeet en daardoor steeds langer wordt) leek hem wel wat, te beginnen op de 1e versnelling. De kunst om het zo lang mogelijk vol te houden en de hoogste score te behalen viel niet mee. Maar, zo zei hij, dat kwam door de batterijen in het kastje die bijna leeg waren en waardoor de pijltoetsen traag reageerden.

post-598-0-39595500-1342879203.jpg

Met nieuwere batterijen ging het inderdaad beter, een hogere score, maar de snake werd niet verslagen. Geen 'u hebt gewonnen', geen nieuw level met 500 punten, alleen maar telkens GAME OVER en dat was het!

Toen kwam het ultieme idee om de snake te verslaan.

Hij bedacht dat als hij de slang ging 'opsluiten', dus zodanig manoeuvreren dat er maar weinig ruimte voor de slang overbleef om etenswaar neer te zetten, hij toch uiteindelijk van de snake zou moeten kunnen winnen.... Na enige langdurige pogingen - veel GAME PAUSED, daar er geen mogelijkheid tot laden en saven van het spel bestond - was het dan eindelijk zo ver, hij had de snake bijna te pakken!

post-598-0-98959300-1342879268.jpg

Nog 1 bochtje om!!!

En, wat dacht je wat? Inderdaad, precies op het laatste vrije plekje werd er nieuw aas neergelegd. Daarna, heel teleurstellend, geen 'U hebt gewonnen', maar weer GAME OVER! Terwijl-hij-toch-echt-niet-verloren-had.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...