Jump to content
Sign in to follow this  
Weevil

Toer door de retrokelder van een gameshop!

Recommended Posts

Even voorop gesteld, dat deze eigen productie hoewel niet professioneel natuurlijk wel degelijk een reclame is voor een van de (naar mijn mening) leukste en indrukwekkendste retrogame-lokaties in Nederland. Mochten jullie eens in 't oosten van het land zijn kom dan zeker een bezoekje brengen, en vraag even naar die kale van de retro :)

 Aangezien ik binnenkort vakantie heb, wat zijn andere leuke retrogame-plaatsen die jullie aanraden? Een bezoekje aan het nieuwe computermuseum in Helmond staat sowieso op de planning.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zeg schuif niet je wrok jegens alle opkopers op 1 zaak he :P Maar je hebt gelijk, de tijd van regelmatig dingen voor een prikkie vinden is echt voorbij. Niet enkel vanwege de opkopers, maar ook omdat mensen meer bekend zijn met de hobby en eerst sites als e-bay gaan bekijken voor iets te koop aan te bieden. En ik vermoed omdat er natuurlijk met de tijd ook steeds minder verborgen retrogamevoorraden ergens op een zolder vergeten in een hoekje liggen.

 

Terzijde; ik heb ook nog wel een leuke plek aan te raden (naast de gameshop) die mensen hier misschien nog niet kennen - het BINARIUM museum in Dortmund! Ben er eind vorig jaar geweest en heb mijn ogen uitgekeken. Op de eerste verdieping hebben ze 'heimcomputer', honderden mooi gepresenteerde personal computers van apple ii tot de obscuurste MSX-en en wat je maar kunt bedenken. Op de begane grond consoles - van Vectrex tot Virtual Boy - en ON-GE-LO-FE-LIJK veel bijzondere dingen die ik dacht van mijn levensdagen niet te zien. En die ik waarschijnlijk ook niet meer ga zien tenzij ik het BINARIUM weer bezoek. Een 'Nuon' spelcomputer en Hitachi & JVC 'Saturns' om maar een paar dingen te noemen. Er zijn een paar consoles om te spelen, maar het is vooral een historische beleving.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nog genoeg goedkoop spul te vinden hoor. Kwestie van de aanhouder wint. PC bedoel ik.

 

Spelcomputers vind ik niets aan (nooit wat aan gevonden).

 

Verder hebben dit soort winkels een lage omloopsnelheid dus dat betekent hoge prijzen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×