Ga naar inhoud

Bassie & Adriaan #11


Aanbevolen berichten

Ja het viel mij laatst ook al op dat ze bij Pebble AI hebben toegepast. Over het algemeen is het vrij matig gelukt, met name de randen van gezichten zijn veel te scherp gemaakt. Ergens wel begrijpelijk dat ze zoiets proberen, want B&A op een 75 inch OLED tv ziet er natuurlijk gewoon niet uit, maar tegelijkertijd denk ik dat ze beter met AI-bewerkingen kunnen wachten tot het er wel fatsoenlijk uit ziet.

 

En leuke poging die poging van Thema Zenuwachtig :D 

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • Reacties 402
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik die Pebble remasters een stuk prettiger vind ogen dan de series zoals ze op RTL worden uitgezonden :P Als dit als Blu-Ray zou worden verkocht, zou ik ze dag 1 gelijk kopen. Maar natuurlijk zou ik liever zien dat de filmrollen opnieuw zouden worden ingescand en opgepoetst voor een mooie 4K remaster. Maar dat zal natuurlijk nooit gebeuren voor een kinderserie.

@Hinse Bedankt!! Ik ben blij dat het gewaardeerd wordt, want ik kan me voorstellen dat niet iedereen dat muziekje zo waardeert als ik dat doe _O-
Ook is het muziekje een stuk minder complex dan bijvoorbeeld het Thema Amerika van Klaris.

@samba-boy Ja, ik ook. Ik vermoed dat ze met een algoritme zoeken naar recent geüploade content met "Bassie & Adriaan" in de naam, en het min of meer automatisch gebeurt. 

Link naar bericht
Delen op andere sites
gepost (aangepast)

Excuses voor deze dubbelpost, maar ik kon mijn eerdere bericht niet meer aanpassen.

Voor mij een groot "WTF" moment, de realisatie dat er eigenlijk twee versies van Klaris' Thema Zenuwachtig zijn. De vaak gebruikte versie uit de Reis vol Verrassingen en de minimalistische versie die gebruikt wordt in de Verdwenen Trosster en Kindernet nabewerking van de Plaaggeest. Met deze kennis heb ik nu beide versies compleet kunnen krijgen, inclusief hun eigen unieke loop-points en breaks. Dit laatste maakt een enorm verschil in de illusie dat ze minder eentonig klinken dan ze zijn. Hoor bijvoorbeeld Thema Zenuwachtig 1 rond 0:30 en Thema Zenuwachtig 2 rond 0:20.

Beide versies staan in dit Google Drive mapje, waar ik voortaan muziekjes zal plaatsen. Ook staat er een backupje van "toem toem toem tie tie tie" en het van YouTube verwijderde Thema Amerika, daar "CTM Music", de rechthebbende van de liedjes (En dus niet van de achtergrondmuziek, laat staan de Klarismuziek)  van Bassie & Adriaan, blijkbaar op oorlogspad is aldaar. Thema Amerika staat nu op de planning om te perfectioneren. Nog veel meer zal volgen. Ik zal me echter wel beperken tot de unieke Klaris achtergrondmuziek. Dus instrumentale versies van Jimmy*, Geronimo of Caribisch Carnaval en dat soort nummers zal ik nooit opnemen, aangezien B&A de rechthebbende zijn over deze muziek, ongeacht arrangeur.

* Op de videoband "Bassie & Adriaan Op Zoek in het Wilde Westen" speelt de instrumentale Jimmy op het rechter kanaal, terwijl op het linker kanaal de dialoog speelt. Een halve minuut lang. Dus mocht iemand het voor zichzelf willen opnemen, veel plezier :)

Wat je spoedig kan verwachten op die Google Drive map:
- De wave files die geloopt zijn om de nummers te mixen (13 april)
- De stems (samples) die ik heb opgenomen en geknipt (Open-Source B&A muziek projectjes, waarom ook niet :') * ) (14 april)
- Audacity project file van Thema Zenuwachtig 1 (15 april)
- Audacity project file van Thema Zenuwachtig 2 (16 april)
- Clean-klinkende door mijzelf nagespeelde MIDI van Thema Zenuwachtig 1 (MP3 Opname met Roland SC-55 geluidsbank) (17 april)
- Clean-klinkende door mijzelf nagespeelde MIDI van Thema Zenuwachtig 2 (MP3 Opname met Roland SC-55 geluidsbank) (18 april)
- Clean-klinkende door mijzelf nagespeelde MIDI van Thema Zenuwachtig 1 (General Midi file) (19 april)
- Clean-klinkende door mijzelf nagespeelde MIDI van Thema Zenuwachtig 2 (General Midi file) (20 april)
- Verbeterde Thema Amerika (21 april)
- Totaal nieuwe reconstructie van "toem toem toem tie tie tie" (22 april) 

*
Ik ben voornemens voortaan dit soort dingen altijd te delen voor de geïnteresseerden. Enerzijds wellicht een interessant kijkje achter de schermen, maar het wordt nog leuker als anderen ook een poging willen wagen verbeteringen aan te brengen. En hoe dan ook is het in elk geval gearchiveerd.

aangepast door Deemster
Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...