Jump to content

Koen

User
 • Content Count

  256
 • Joined

 • Last visited

About Koen

 • Rank
  Speed Freak

Profiel

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Antwerpen
 • Console
  Rheinmetall-schrijfmachine

Profile Fields

 • Interesses
  Het goede, het ware en het schone. <br />De wereld rondom mij en mezelf.<br />Radio.<br />Televisie. <br />Veel verleden, beetje heden en steeds minder toekomst.

Recent Profile Visitors

961 profile views
 1. Toch een bijzondere filosofie, ik zou spontaan denken dat het uitgangspunt van archivering omroepvolgend is en niet zendervolgend. Niet dat er zo heel veel gebeurt op die themazenders, maar dit specifieke voorbeeld is toch een uitzending die me het archiveren waard lijkt.
 2. Ik heb er geen uitgebreide studie van gemaakt, maar mijn globale indruk is wel dat uitzendingen van de themazenders minder grondig gearchiveerd zijn dan die van de hoofdkanalen. Dat, al dan niet gecombineerd met het feit dat de registratie van die voorstelling misschien inderdaad gemaakt is in opdracht van het gezelschap i.p.v. een omroep, zou dan kunnen verklaren waarom de opname niet bij B&G te vinden is.
 3. Geinig, nooit geweten dat zoiets bestond. Als eenvoudige gebruiker stond ik ook wel te kijken van de kwaliteit die je uit een cassette kan halen hoor, rond de millenniumwissel waren geluidsbanden heel goedkoop in de kringloop te vinden en ik heb er toen een paar jaar mee gespeeld. Misschien niet de allerbeste banden en al helemaal niet de recentste, en ook niet op de allerbeste recorders... en cassette kwam bepaald niet slecht uit de vergelijking. 9.5 op oude geluidsband haalde het qua kwaliteit niet bij gewone cassette. 19 wel beter, maar helaas vaak drop-outs... zal wel door die ouwe banden
 4. Acht sporen op een cassettebandje, mijn hemel. Dat komt niet goed als de koppen een beetje verkeerd staan. Hopelijk wel eenrichtingsverkeer dan?
 5. Aha. Het is op de foto lastig te zien, maar 8 sporen past waarschijnlijk niet op een kwart inch? Google lijkt aan te geven dat dat gebeurt op een halve of zelfs hele inch. Ach, ik heb er de ruimte niet voor en zo, maar open spoelen blijft wel iets hebben om te zien, vind ik.
 6. Gaat aardig vooruit zo. 't Is natuurlijk leuk voor de heb, maar heeft het ook een praktisch doel dat je zoveel bandrecorders hebt staan? Tweespoor en vierspoor kan ik me voorstellen, maar misschien zijn er nog wel meer elementen die een groter aantal toestellen rechtvaardigen? Ik ga er even vanuit (niet gehinderd door al te veel kennis) dat ze wel allemaal 19/38 zullen kunnen schakelen. Zie je eigenlijk nog wel eens 76 op dit soort apparaten, of is dat echt alleen voor muziekstudio's, met hun nog grotere toestellen?
 7. Erg weinig van de radioversie in het archief, zie ik. Wel interessant programma als ik het zo lees. Ik kende het niet!
 8. Hop hop hop, veel succes ermee.
 9. Wat ze daar aan hoorspelen hebben kan anders ook wel interessant zijn. Als er toevallig een online databank van bestaat dan hoor ik het graag. Ik weet eigenlijk niet wat er speelt in kringen van Nederlandstalige hoorspelliefhebbers en in hoeverre daar opnames circuleren die misschien niet in de officiële archieven te vinden zijn...
 10. Dag Erik, het is niet ik maar Keetie die deze plaat in haar (dacht ik) bezit heeft. Wel een goede tip, men weet daar beslist wel een en ander af van diverse plaatsystemen!
 11. Wat leuke extra info bij de speciale uitzending van vanavond (die ik nog moet bekijken).
 12. Ja, dat is zo. Jammer natuurlijk dat er niet méér is - je vraagt je bij vondsten als deze toch altijd af wat er in het verleden gebeurd is waardoor een enkele plaat een apart parcours heeft afgelegd.
 13. Wat mij betreft mag er gelachen worden met negers of hoe je ze op een bepaald moment ook hoort te noemen, maar bovenstaand voorbeeld is vooral heel erg flauw, heb ik het idee. Luie poging tot humor. Beetje zouteloos, zoals de meeste humor van voor pakweg 1960 me weinig doet.
 14. Ik ben geen specialist maar ik begrijp dat je wat moet utkijken met het afspelen van platen omdat de verkeerde naaldvorm en/of verkeerde druk een plaat kan beschadigen (van die hele goedkope moderne dingen zijn daar berucht voor, bijvoorbeeld dat merk waarvan ik de naam even vergeet dat platenspelers in de vorm van reiskoffertjes maakt - ik dacht dat de druk bij hen veel te hoog was). Geloof dat er bijvoorbeeld platen zijn die je alleen met bamboe naalden mag afspelen. Enfin, iets om even uit te zoeken voor je zomaar eender welke naald in de groef ploft.
×
×
 • Create New...