Jump to content

Koen

User
 • Content Count

  289
 • Joined

 • Last visited

About Koen

 • Rank
  Speed Freak

Profiel

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Antwerpen
 • Console
  Rheinmetall-schrijfmachine

Profile Fields

 • Interesses
  Het goede, het ware en het schone. <br />De wereld rondom mij en mezelf.<br />Radio.<br />Televisie. <br />Veel verleden, beetje heden en steeds minder toekomst.

Recent Profile Visitors

1,089 profile views
 1. Hele fijne beelden! De professionele scans zijn vermoedelijk een aanzienlijke verbetering, dus leuk dat je dat hebt laten doen.
 2. Buitengewoon droevig nieuws. De doortastendheid van De Vries maakte dat het een van die mensen was die je het gevoel kunnen geven dat alles wel in komt als zij zich ermee bemoeien, en zulke mensen zijn er niet zoveel. Uitzonderlijke kwaliteit. Laten we ons proberen te troosten met de gedachte dat hij in ieder geval wel de 64 gehaald heeft... je hoopt altijd op meer, maar in die veertig jaar beroepsleven heeft hij in ieder geval heel erg veel kunnen doen.
 3. Op een van die banden kleeft dus een etiket waarop staat '79P ON 7084B W3'. Dachten jullie dat dat een catalogusdingetje was van degene die de opnames gemaakt had? Had ik ook fout. https://mrxhist.org/docs/Nels_5382.pdf Bladzijde 31. 'Designed for helical-scan broadcast and closed circuit television recorders'. Het lijkt erop dat er specifieke koppelingen werden aanbevolen (noodzakelijk waren?) tussen recordermodellen en bandtypes. De band in kwestie zou bedoeld zijn voor Ampex VR-6000 of 7000 (nét eentje die ik niet heb staan) en kan 62 of 66 minuten opname bevatten
 4. Van Reuters verwacht je beter, nee? Die zoektocht van de NASA, inclusief lezenswaardig verslag van tientallen bladzijden dat voor ons aller vertier op het www werd geplaatst, dateert van tien jaar voor dit artikel gepubliceerd werd. Het lollige is dat je niet helemáál kunt uitsluiten dat de banden die je eigenlijk wil hebben, die 2" databanden van Apollo 11, ook tussen de banden zaten die die man in de jaren zeventig kocht, en vervolgens voor enkele tientallen dollars weer doorverkocht. Maar dat zou wel heel erg veel toeval zijn.
 5. Hopelijk weet de verkoper waar banden en/of toestel vandaan komen. Tijd vermelden in GMT lijkt me gewoon handig want wat is de 'juiste' tijd bij iets dat plaatsvindt op de maan? Dat deze banden uit het VK zouden komen kan je niet helemaal uitsluiiten maar dan moet je wel een aantal onwaarschijnlijkheden op elkaar stapelen... opnemen in VK: door wie en waarom... op 1" bovendien, dan zit je vermoedelijk naar semiprof te kijken? Universiteit of zo... en dat zou dan naar de VS gaan... moet je aan een van beide kanten mensen hebben die de opname kunnen converteren en/of een oorspronkeli
 6. Heb je eerst geverifieerd dat samenvoegen audio en video met de gebruikte codecprofielen niet sowieso syncproblemen geeft? En op basis waarvan heb je beslist waar te knippen en in welke mate? Dat haal ik niet meteen uit je verhaal. Bedoel je Windows Movie Maker? Ik dacht dat dat eerder beperkt was, ik heb er geen idee van of dat een redelijke output geeft. Levert het wel gewoon 50i (of desnoods 50p)?
 7. Dus niet beeld uit ene bron plus geluid uit andere bron, maar geluid uit twee bronnen mengen? Nooit gedaan, als je dat bedoelt. Is dat niet heel erg lastig? Je kunt een spoor wel in die mate gelijk leggen met een referentiespoor dat je het na samenvoegen niet meer merkt dat beeld en geluid uit andere bronnen komen, maar dat is toch nog net wat minder kritisch dan twee opnames samenvoegen.
 8. Hoe erg het geluid bij Jorn uit de pas loopt weet ik niet. Wat mijn eigen werk betreft, daar gaat het zoals gezegd om verschillen van enkele ms per uur (doorgaans twintig à dertig, zoiets). Zo'n snelheidsverschil ontgaat me hoor. Het klopt wel dat je zoiets vrij snel merkt... ik heb recent eens zo'n bandje gekocht om een cassetterecorder op snelheid te brengen nadat ik nieuwe snaren geplaatst had, en het is toch wel fijn als zo'n ding vrij aardig in de buurt van de veronderstelde snelheid blijft.
 9. Ik doe dit geregeld in Audacity. Dat de beide sporen geleidelijk uit elkaar gaan lopen lijkt bij analoge (amateur)dragers normaal te zijn, dat is bij mij in ieder geval zo wanneer ik eenzelfde VHS twee keer laat lopen. Ik synchroniseer in Audacity als volgt. Inladen geluid dat bij het beeldbestand hoort (sporenpaar 1). Inladen geluid dat ik eronder wil leggen (sporenpaar 2). Synchroniseren aan het begin. Eerst grosse modo gelijk leggen, daarna geleidelijk verder inzoomen voor het steeds fijnere werk. Even geteld, op het einde ben ik ongeveer 14 x ingezoomd. Zolang je een echo ho
 10. Nog een mogelijkheid. Op 29.6.73 brengt het NOS-programma 'Uit de kunst' een uitvoering van 'Filius Getronis'. Dat is in ieder geval Utrecht en middeleeuwen. Opgenomen in een kerk, klokken zijn mogelijk. Het kan niet zo'n toer zijn om de tekst online te vinden, zou je denken... al heb ik me daar niet mee bezig gehouden. Zie hier ('Middeleeuwse liturgische drama's in oorspronkelijke opvoering'). https://www.delpher.nl/nl/kranten/view?coll=ddd&query=(utrecht+middeleeuwen+televisie)&cql[]=(date+_gte_+"01-01-1970")&cql[]=(date+_lte_+"01-01-1978")&redirect=true&a
 11. Ik, gooi er even het BRT-product 'Magister Maesius' tegenaan, dat is uit 1974, speelt in de middeleeuwen, is in kleur... volgens de kranten ook uitgezonden in Nederland. Er staat een en ander van op Youtube. Qua plot lijkt het verder niet meteen overeen te komen met wat gevraagd wordt.
 12. Wat fijn nieuws voor je! Wel verbaasd dat je oude werkgever jullie afdeling opdoekte want ik had de indruk dat het een grote afdeling van een grote speler was. Maar inmiddels dus een nieuw avontuur, en als ik het zo lees doe je daar eigenlijk wat je voorheen ook al deed dus ze hebben iemand kunnen binnenhalen die precies de juiste ervaring heeft! Wat is dat met banden die worden aangeleverd door omroepen, waarom liggen die dingen niet al lang bij B&G? Ben ik wel nieuwsgierig naar (maar is misschien iets waarover je niet zomaar mag uitwijden). Wat de herkomst ook mag zijn, als o
 13. Die laatste paragraaf, dat heb ik ook. Je kan natuurlijk oude reeksen herbekijken, als je je niet kunt inhouden. Ik vraag me af of het scenario met de reservemol (of misschien die hele extra groep van tien tout court) toch ook niet heel erg handig uitkwam met corona. Mocht Lennart drie dagen op voorhand verhinderd zijn, kan de reis gewoon doorgaan met de reservemol.
×
×
 • Create New...