Ga naar inhoud

Harm1985

User
 • Aantal items

  24
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Harm1985

 • Titel
  Pong
 • Verjaardag 22-01-1985

Profiel

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Rijswijk
 • Interesses
  Formule 1, muziek, games en tattoos
 • Console
  SNES, PSX en PlayStation 2

Recente bezoekers van dit profiel

148 profielweergaven
 1. Harm1985

  Nintendo Classic Mini

  Interessant dingetje, ware het niet dat ik de meeste spellen die ik tof vind van de PSX nog heb liggen of op de PlayStation store heb gekocht en op de PS3 speel. Denk aan Final Fantasy VII, VIII en IX, Gran Turismo 1 en 2 en MGS. Zouden écht en paar interessante titels én een Dual Shock bij moeten zitten om het de moeite waard te maken voor mij.
 2. Harm1985

  Reclame spellen

  Ja! Babbage kreeg ik ook in de brugklas (anno 1997/98) om ons wegwijs te maken in Windows 3.11 en het gebruik van computers in het algemeen (terwijl heel de wereld al op 95 draaide). Was heel basic en de kennis van de computer reikte bij de docent ook niet verder dan Babbage zelf omdat dat natuurlijk al jaren werd gebruikt.
 3. Gisteren DKC2 op 102% uitgespeeld. Animal Antics was ff doorbijten maar toen ik eenmaal doorhad dat rustig aan doen en niet tegen de wind vechten de sleutel was had ik em in een paar keer. De tweede eindbaas was uiteindelijk vrij makkelijk en het einde meer bevredigend dan het officiële eind. Nu verder met DKC3.
 4. In het kader van de SNES verkiezing nu DKC2 aan het spelen. Beleef daar momenteel meer plezier aan dat Final Fantasy X-2.
 5. Harm1985

  Beste SNES Game: Troost Finale

  Net als DKC2 vele uren mee vermaakt maar SMW heeft uiteindelijk het onderspit moeten delven. Toch voor mij de beste van de rest deze Mario.
 6. Harm1985

  Beste SNES Game: FINALE

  Vele uren vermaakt met de DKC serie, waarvan deel 2 het beste is. Onovertroffen graphics, gameplay een muziek. Het zijn de details die dit spel de overhand heeft over het ook al goede deel 1 en 3 en bijvoorbeeld super Mario World. Qua finale: blij dat er twee geheel verschillende spellen in staan.
 7. Harm1985

  Beste SNES Game: Halve Finale 1

  De winnaar leek voor mij lang overduidelijk Super Mario World te worden. Na het verbluffende Super Mario Bros 3 met een overdaad aan variatie in de werelden onderling en power-ups gooide Nintendo het over een andere boeg. Nog maar twee soorten power-ups; de cape en de vuurbloem en de introductie van Yoshi. Vele uren heb ik me met Super Mario World vermaakt; ook recent nog. Maar ook al geeft het spel voldoende mogelijkheden om extra's te ontdekken waarmee je je in theorie nog langer kan vermaken, ook ik moet toegeven dat het een ontwerpfout is dat je het spel in 5 a 10 minuten kan uitspelen. Sterker nog, je kunt 6 Mario's in één uur uitspelen (SMB1 tot 3, Lost Levels, SMW en SM64). Met de aanschaf van de SNES Classic Mini kon ik eindelijk weer eens DKC spelen maar tot mijn verdriet stond deel 2 er niet op. Dat is me met de Hackchi Tool inmiddels wel gelukt en om onderbouwd een stem te kunnen geven vond ik dat ik DKC2 ook nog eens moest spelen want dat was bijna 20 jaar geleden. Hoe goed SMW ook is, dit spel veegt gewoon dik de vloer ermee aan. Ik denk dat dit wel het summum is qua platformers op de SNES en samen met FFIII het beste spel op de SNES. Na de initiële teleurstelling dat Donkey Kong zelf ontbrak was ik zeer positief verrast door de toevoeging van Dixie. Donkey was toch wat lomp en log maar nu werd er zoveel snelheid ingebracht dat het spel net dat niveautje hoger werd getild qua gameplay. Tel daarbij op dat zo ongeveer elk level anders is qua setting en qua mechanics, de vele extra's zoals DK coins een Kremcoins, voor die tijd sublieme graphics waar zelfs sommige spellen op de PSX niet aan konden tippen en niet te vergeten de meeslepende muziek en je hebt een duidelijke winnaar. DKC3 was helaas een stapje terug. Die grote baby aap was net ff te kinderachtig en qua handling gingen we er ook op achteruit.
 8. Harm1985

  Wat rijden de Retroërs zoal?

  Dat is inderdaad een behoorlijke sloep! Nette wagen hoor!
 9. Een halve finale die eigenlijk finale-waardig is. Zal voor mij geen makkelijke keuze worden. Maar komt tijd, komt raad.
 10. Harm1985

  Beste SNES Game: Kwart Finale 4

  Al eerder uitgebreid toegelicht wat SMW voor mij zo goed maakt, dus mijn stem lijkt me vanzelfsprekend. Uren plezier aan beleefd (onlangs nog zelfs).
 11. Harm1985

  Beste SNES Game: Kwart Finale 2

  DKC2, all the way! Na het reeds overweldigende Donkey Kong Country had Rare er een zware kluif om met een opvolger te komen die dat niveau kon evenaren. Want hoe te vernieuwen en waar te verbeteren? Het antwoord kwam er met Dixie Kong, een vrouwelijke aap met lange paardenstaart die kon vliegen! Daarmee werd een dimensie toegevoegd aan het spel waar ik als 11 jarig jongetje geen rekening mee had gehouden. Daarnaast werd het credo meer is beter toegepast, dus kon je naast de KONG letters ook DK munten verzamelen en krokodillen munten die toegang gaven tot een bonus wereld. Ook zaten er maar dieren vrienden in het spel en waren de graphics en muziek net weer dat tandje beter. Maar dat alles is natuurlijk niets zonder de fantastische levels die in dit spel zaten. Sommige gruwelijk moeilijk (met je papegaai door een doolhof van bramen struiken vliegen) maar niet onmogelijk zodat ook de casual speler het einde kon halen zonder zijn controller door de TV te gooien. Voor de die hards is er dan nog het bonus materiaal. Groot was mijn teleurstelling dan ook dat dit spel niet in de SNES Classic Mini zat. Gelukkig biedt Hackchi uitkomst.
 12. Harm1985

  Beste SNES Game: Kwart Finale 1

  Ik heb beide games nooit gespeeld, al zal daar in het geval van Zelda dankzij de SNES Classic Mini eerdaags wel verandering in komen. Derhalve onthoud ik me van stemmen.
 13. Harm1985

  Onderhoud forum

  Wat een eensgezindheid
 14. Harm1985

  Onderhoud forum

  My two cents (en ik open meteen maar met een dooddoener): Een forum kan niet bestaan zonder financiële injectie, maar ook niet zonder content. Een bijzondere titel dient verdiend te worden, dat kan enerzijds door veel te posten, anderzijds kan dat ook door op andere wijze een bijzondere bijdrage te leveren, zoals het vinden van het kofferbakmuziekje of de Spaanse gitaar. Of omdat je een patatkoning bent. Het eerste is op veel fora automatisch geregeld en de titels zijn vaak ontsproten uit het geniale brein van de forum Admin. Het tweede is zeldzamer. Wat ik wel zie op andere fora is dat men donateurs een status zoals goldmember geeft. Daarbij is een eenmalige donatie voldoende. Bij meerdere donaties volgt een platinum status. Persoonlijk geef ik niet om status, additionele functionaliteit of andere kleurtjes. De standaard lay-out van het forum bevalt me prima. Wat ik wel belangrijk vind is een goed werkend forum zonder reclame, met leuke content. Het één is daarbij onlosmakelijk met het ander verbonden. Daarbij biedt dit forum voor het selecte groepje mensen dat zichzelf tot het meubilair mag rekenen een perfect platform om over de zaken die hen interesseert te discussiëren, op een manier die op Facebook of Whatsapp niet kan. Dat moet een kleine bijdrage waard zijn lijkt me. Anyway; 100 per jaar is natuurlijk een schijntje als je dat verdeelt over acht a tien mensen. Voor dat geld heb je per persoon amper een maand Netflix.
 15. Ik zit deze week offshore met tamelijk langzaam internet, dus dat schiet ook niet op. Worden de kwartfinales rondom bepaald of kunnen we al DKC2 Vs. SMW gaan zien? En nóg belangrijker, is het retroforum te porren voor een PSX versie van deze verkiezingen?
×