Jump to content

MarsM

Patatkoning
 • Content Count

  5,560
 • Joined

 • Last visited

About MarsM

 • Rank
  Patatkoning

Profiel

 • Geslacht
  Array
 • Console
  Array

Profile Fields

 • Interesses
  Array

Recent Profile Visitors

4,852 profile views
 1. MarsM

  Baantjer #2

  Hollywood heeft het ook al jaren onder de leden met hun Jurrassic Parcs, Robocops, Jumanjis, whatever. De antibiotica slaat nog altijd niet aan Alles moet vooruitgang zijn en vernieuwen en ontwikkelen en verbeteren en versnellen, maar ohohoh wat hunkeren we toch naar die goeie ouwe tijd. Niet alleen de films en series van vroeger keren overal terug met dezelfde inmiddels bejaarde acteurs of dramatische producties die louter op de naam van een klasssieker leunen, maar ook op tv wordt letterlijk ieder format van toen van stal gehaald. En werkelijk alles is ook gewoon bagger, er is nog niet één Lingo, Zwakste Schakel, Weekend Miljonairs, Wie ben ik, Het Spijt me of Kees & Co in de verste verte langer dan een minuut uit te houden. Er is nu zelfs een gerucht dat ‘Uuuh vergeet je tandenborstel niet’ terugkeert in het najaar bij Talpa, mét Rolf Wouters (Please... doe... het... nieehieeehieeet ). Terug naar ‘Baantjer - Het begin’. Hier zit niemand op te wachten. Werkelijk nie-mand. Bah.
 2. MarsM

  Baantjer #2

  Cees Geel en Huub Stapel is ook wel een prettige acteur Leuk detail is weer dat ze allemaal ook weer gastrolletjes hebben gehad in Flikken Maastricht. Series groeien vaak. Flikken Maastricht kwam ook pas vanaf seizoen 2 echt op gang, de eerste serie waren voornamelijk nog stand-alone afleveringen met verdieping in de karakters en niet de verhaallijnen. Ik ga nog wel een keer een Rotterdam marathonnetje doen met RM, die kijkt ze ook graag .
 3. MarsM

  Baantjer #2

  Ok tof, wellicht dat ik 'm nog eens vanaf het begin ga bekijken. Volg liever niet zo veel want gaat toch teveel tijd inzitten. Als Maastricht stopt misschien leuk om eens op te pakken. Heb inderdaad alleen losse afleveringen uit seizoen 1 gezien, en dat was qua cast ook veel van die GTST en Gooische vrouwen types en dat meiske uit Dunya en Desie . Sprak me in eerste instantie niet echt aan.
 4. MarsM

  Baantjer #2

  Persoonlijk vind ik de Rotterdam variant dan weer wat minder, en dat is voornamelijk om de cast en de verhaallijn. Maastricht heeft wat vaker doorlopende rode draden over de seizoenen heen, waarschijnlijk omdat ze al eerder weten dat ze meerdere seizoenen kunnen produceren mbt toezegging en budget. Qua stijl maakt het mekaar niet zoveel (zelfde productieteam ook) Bureau Raampoort was gebaseerd op de boekenreeks van Baantjer en Simon de Waal. Enkele boekendelen zijn hierin ook verfilmd in de serie. Vond het zelf een hele vermakelijke reeks. Niet de sterkste rol van Acda, maar leuk sfeertje en enkele sterke gastrollen van o.a. Pierre Bokma. Jammer dat het na 1 seizoen is gestrand en dat ook de boeken niet meer zijn doorgegaan (het ging na ik meen 13 delen over van 'Baantjer en de Waal' naar 'Bureau Raampoort', maar dat is bij 1 deel gebleven). Heb wel de dvd box nog liggen
 5. MarsM

  Baantjer #2

  Same here; als Baantjer liefhebber zal ik het nog een klein kansje geven, maar als het inhoudelijk dezelfde ‘niet-Baantjer-gevoel-en-concept’ inhoud heeft als die film en het een 13 in een dozijn politieserie is dat alleen de naam Baantjer draagt, haak ik waarschijnlijk snel af. En die verwachting heb ik er zeker van. Denk dat ik er sowieso pas over een tijdje aan toe kom, ik kijk dan toch meer uit naar Flikken Maastricht seizoen 14 vanaf volgende week vrijdag . Een vlotte variant op Baantjer zonder Piet Römer en Victor Reinier zie ik niet zo zitten, maar gelukkig is Victor destijds naadloos overgestapt in de zeer vermakelijke Flikken serie wat juist wat vlotter hoort te zijn en ook is met de nodige spanningsbogen en cliffhangers.
 6. MarsM

  Baantjer #2

  Ik zei ook via Videoland Klopt wat je zegt mbt men gaat er standaard vanuit dat je Netflix of wat voor streamingdienst dan ook hebt. Het blijft echter officieel niet openbaar / betaalde diensten dus ondanks dat ik het ook wel had uitgevogeld kan ik het niet zien. Want we praten uiteraard over legaal, toch Nou is ‘tv’, en dus RTL4, bij de huidige generatie ook niet zo standaard meer (tv is in feite ook gewoon een betaalde dienst en veel jongeren hebben geen tv meer) maar voor de vorm is het daar dus pas later dan 30-12 volledig op te zien via wekelijkse uitzendingen
 7. MarsM

  Baantjer #2

  Small detail; ‘nieuwe serie die vanaf maandag te zien is’ >> vanaf a.s. maandag 30-12 staat de serie (8 afleveringen, waarvan in feite maar 6 nieuwe) op Videoland en dat is uiteraard tegen betaling a.s. maandag 30-12 komen om 20.30u de eerste 2 afleveringen achter elkaar op RTL4 (de bioscoopfilm in 2 delen geknipt). Dat zijn dus (nog) niet de nieuwe afleveringen, want die zijn pas vanaf volgende week zondag wekelijks te zien.
 8. Dat is dan wel weer ietwat vergezocht Het vraagstuk van @Keetie is opzich wel interessant. Het is altijd Samson en Gert geweest en in dit geval een man met zijn hond. Een menselijk duo kan opzich nog wel uit elkaar gaan, maar normaliter is er geen reden om te vertrekken en je hond achter te laten. En vooral hoe je dat vervolgens verkoopt aan de doelgroep. Het lijkt er op dat daar helemaal geen ‘verhaal’ voor is bedacht, maar het is gewoon ‘hier is je nieuwe baasje, ik ga ervandoor, mazzels ‘. De persoon en het typetje Gert worden ineens gemixt richting de doelgroep. “Mama, is dat de dochter van Gert? Is Marleineke haar moeder?” Natuurlijk, nogmaals het is voor kinderen en hoe ver moet je doordenken als de doelgroep al met heel weinig instemt, enzovoorts. Maar ik die ben opgegroeid met Samson en Gert ziet dit soort dingen toch altijd als een ‘het wordt nooit meer zoals vroeger, sluit het gewoon af’. Het is niet per sé slecht, maar het hoeft absoluut ook niet per sé door te gaan. Dat.
 9. Geen. Maar eerlijk gezegd ook geen 'nieuwe' gehoord. Uberhaupt weinig van meegepikt dit jaar, behalve 1x Flappie en 1x feed the woohoohooohoorllld.
 10. MarsM

  Bassie & Adriaan #11

  Er 'hoeft' toch ook niet steeds meer iets nieuws te zijn of te komen; het is 25 jaar geleden al gestopt. Men weet alleen niet zo goed meer wanneer iets moet stoppen, vaak producenten zelf ook niet. En dan gaat winst op een drol met een logo helaas toch boven 'legacy'.
 11. Sowieso dikke faal. Stop er gewoon mee in plaats van door te melken. Het is niet even iemand inwisselen, ze moeten er nota bene de titel van het hele programma voor aanpassen. En het wordt ook gelijk zo K3 meisjes-achtig. Had dan op z’n minst 'Samson en Greet' gedaan . Overigens die stem van Samson in dat clipje is ook niet best hoor. Klinkt met name in het begin alsof hij net een pakkie shag heeft gerookt . Ze blijven wel een ster in catchy liedjes maken, dus de kleinsten zullen het beslist snel adopteren. En dat is toch de doelgroep.
 12. MarsM

  Commissaris Rex

  Het blijft vooral ook de vraag waarom er überhaupt destijds een alternatieve intro voor staffel 1 en 2 is gecreëerd door RTL4. Bij de premiére uitzendingen op SAT1/ORF is gewoon de bekende intro al uitgezonden. Ook op de Kommissar Rex Gesamtedition die ik inmiddels in huis heb staat tussen het bonusmateriaal een uitgebreide making-of van deze intro (tof overigens om die opnamesessies te zien ), dus die was er echt al vanaf het allereerste begin.
 13. De wijze van opvoeden die je beschrijft voor jouw situatie sluit hierin naar mijn idee goed aan op mijn afsluitende ‘gelukkig zijn er nog steeds ouders die de verantwoordelijkheid nemen’. Een situatie zoals ik ‘m beschrijf kan nooit helemaal generaliserend gelden, maar ik schets een trend zoals ik ‘m om me heen ervaar. Realiteit is inderdaad ook dat het tegenwoordig in ons land niet meer mogelijk is om als alleenverdiener alles voor een heel gezin op te brengen, dus je moet in die zin ook wat. Zolang de opvoeding in de basis de taak van de eigen ouders blijft en kinderen leren dat niet alles altijd gaat zoals zij het willen of vanzelf aan komt waaien / doodnormaal is ben je al een heel eind. Er zijn echter overgrote voorbeelden dat extra luxe / niet inleveren op wat dan ook en de carrières voor de kinderen gaan en het opvoeden een taak voor andere partijen wordt, die het vervolgens wel hebben gedaan als het minder goed gaat met die kinderen. Lees; geneuzel van deze tijd als die is onhandelbaar en luistert nergens naar, die heeft ADHD, die heeft concentratiestoornis, die heeft zus en die heeft zo. Veel ook gevolg van het niet hebben van een duidelijke basis. Voor veel ouders betekent kinderen krijgen dat de verwachting is op dezelfde voet door te kunnen leven als voorheen, terwijl het weldegelijk grote gevolgen heeft voor je leefsituatie (‘vrije tijd’ / dagindeling / bewegingsvrijheid, inkomen, enz.). Je kunt dat allemaal als ‘last’ zien of dat nadeel ervan bij een ander of de maatschappij leggen, of het juist zien als iets moois en investering voor je gezin. En dan kom je weer uit op hetzelfde, want we moeten allemaal én die kinderen, én die welvaart én dat mooie milieu, enzovoorts. En dát is utopie, want we denken het allemaal te kunnen krijgen en te kunnen combineren. Ieders individuele bijdrage en de traagheid waarin de gevolgen ontstaan zijn toch zo minimaal, dus waarom niet? En we hebben tenslotte altijd onze zin gehad en zijn die welvaart al gewend, dus dat gaat niemand ons afpakken, zelfs de aardbol zelf niet. Geld en een bloeiende economie, nog meer export (ook geld), die tweede auto, die extra vliegvakantie moeten er allemaal blijven en gaat allemaal vóór milieu of overige collateral damage (bijv. vuurwerkschade; omzet is 80 miljoen, schade is 70 miljoen, nou prima dat is 10 miljoen winst voor overheid en winkeliers en dan kunnen de stropdassen bij de verzekeringsmaatschappijen de premies weer gerechtvaardigd omhoog gooien voor wat extra inkomen en om Tesla’s van te kopen... en weer door!). Ontkennen dat er ‘iets’ met het milieu is, is ook ignorance. In 50 jaar tijd is de wereldbevolking letterlijk verdubbeld t.o.v. de duizenden jaren ervoor én er is een industriële revolutie in diezelfde korte tijd geweest... en nu zijn er t.o.v. van diezelfde duizenden jaren ervoor ineens stikstofdampen, stijgende zeespiegels, temperatuurstijgingen, enz. Zolang je echter geen internationale samenwerking van de grond krijgt (vaak door de aanwezigheid van populistische brulapen in de politiek) gaat er niks aan gedaan kunnen worden. Dat alles niet komt doordat er teveel koeien, auto’s of stikstofdampen zijn, maar gewoon omdat er veels teveel mensen zijn die vragen om die koeien, auto’s enz. is echter groot taboe, maar come on...
 14. Die voorbeelden van milieu en vuurwerk e.d. kun je allemaal samenvatten onder de grote noemer: geld / economie. Iedereen weet dat de problemen er zijn maar boeren, winkeliers, particulieren, jij en ik willen geen van allen 'inleveren'. Zolang je rechts-conservatieve regeringen houdt zonder enige vorm van tegengas zal altijd alles moeten wijken voor de vrije marktwerking en persoonlijke verrijking. Alle problematiek en 'linkse hobby's' waaronder milieu worden wegberedeneerd met vage cijfertjes of nieuwe taxen die je moet betalen maar natuurlijk niks helpen Maak je vooral niet te druk zou ik zeggen, heb je alleen jezelf maar mee.
 15. Midden in een weiland, waar is het water dan? . En heerlijk veel klinkers ook; speeeeedbooooootbaaaaaaan .
×