Ga naar inhoud

MarsM

Patatkoning
 • Aantal items

  5255
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over MarsM

 • Titel
  Patatkoning

Profiel

 • Geslacht
  Man
 • Interesses
  -
 • Console
  Nintendo

Recente bezoekers van dit profiel

2131 profielweergaven
 1. Op zoek naar Retro TV series/shows (super) fans

  Wat voor mij jeugdsentiment, nostalgie of Retro is, heb jij misschien niet eens meegemaakt. Jij hebt weer andere nostalgie of definities van Retro. Ik weet niet of het echt zou moeten films en series van vroeger weer onder de aandacht van mainstream te krijgen. Tijden veranderen, films worden moderner en je leeft in een enorme consumptiemaatschappij (series worden haast sneller gemaakt dan dat je ze kan bekijken). Mensen met interesse in materiaal van vroeger verdiepen zich daar uit zichzelf wel in. Het enige waar ik me wel spreekwoordelijk zorgen om maak zijn de mogelijkheden waarop dingen worden bewaard / opgeslagen. Tegenwoordig is alles via internet streams en clouds op servers van externe partijen, waar je vroeger je hardcopy dvd's, banden, cassettes, cd's in eigen beheer in je eigen kast had staan. Als je eens iets terug wil kijken kun je het uit je dvd rekje pakken... straks wordt het veel lastiger om over een ca 10 - 20 jaar nog eens iets terug te zien waar je 'nu' naar kijkt, zoals dat Stranger Things... maar dat boeit blijkbaar weinig mensen want dan is dat oud en dan zijn er allang weer nieuwe series. Ik vind het zelf zonde (ik kijk liever iets van vroeger terug dan dat ik me ga verdiepen in al die series die er nu zijn), mja dat is wat het is.
 2. Beste SNES Game: Beste 32-10

  Precies dát dus. Je drukt maar wat knoppen in en soms werkt de cape dan mee, maar meestal gebeurt er totaal niet wat je van plan was. Gelukkig ben ik dan toch niet de enige ...
 3. Bassie & Adriaan #9

  Zojuist even gekeken en inderdaad! De draaikolk is wel altijd geweest en gebleven, maar voorheen zaten er korrelige pixels om het logo heen en tegenwoordig is dat een 'gouden' gloed geworden... absoluut een vooruitgang (niet meer authentiek natuurlijk, maar toch ziet het er stukken beter uit ). Opvallend is wel weer dat op de CNR video met nog de pixelversie die flits in het beeld niet zit, dus het is ergens toch weer vreemd dat het bij de 'gedigitaliseerde / geremasterde' dvd-versie er wel in zit Ook schrik ik écht van de beroerde kwaliteit van die (eerste bridge) dvd uitgave... had het al vrij lang niet bekeken, maar het beeld zit werkelijk vol met storingen/flitsen, veel zichtbare pixels als je dicht op het scherm zit en vooral hele fletse kleuren. De kleuren op tv maar ook bij de CNR video zijn echt véél voller en niet een klein beetje. Zal ongetwijfeld deels te maken hebben met dat die dvd met 3.14 uur + bonusmateriaal propvol is, maar evengoed is het werkelijk vreselijke kwaliteit. Die dvd's van Amerika 1 en 2 en Het Geheim van de Sleutel tonen met dezelfde / langere lengte toch echt een veel beter resultaat
 4. Bassie & Adriaan #9

  No kidding! Dat valt normaal gesproken natuurlijk totaal niet op. Daar ga ik eens even specifiek op letten (De Verzonken Stad wordt toevallig op telekids net in het weekend van zaterdag- op zondagnacht uitgezonden, dat komt mooi uit) en naast de dvd en cnr versie houden ter vergelijking. Altijd leuk om nog tegen nieuwe weetjes aan te blijven lopen
 5. Bassie & Adriaan #9

  Maar zouden ze echt die intro hebben aangepast die al sinds 1989 hetzelfde is? Ik heb die flits bij Pebble of Kindernet ook nooit bewust gezien. Het is bekend dat Schat en Kroon zijn opgeknipt in 8 minuten versies voor de beginfase van RTL telekids (Stad naar mijn weten niet...? Of juist de Schatkaart?). Tegenwoordig worden op RTL telekids alleen de volledige reguliere afleveringen uitgezonden, en bovengenoemde 3 zoals vaker gemeld zonder het bekende logo, maar met gele blokletters. Bij de Verzonken Stad echter werd het blauw-witte logo zoals ook op de dvd alleen in de aftiteling getoond en niet in de opening. Dat zijn altijd de brokkelige stenen letters geweest.
 6. Ja klopt helemaal hoor... klein clubje, maar gelukkig wel kenners en wekelijks consistent . Alleen echt jammer dat we regelmatig geen oneven aantal stemmers hebben, dat zou wel meer het gevoel geven dat een ‘meerderheid’ heeft gekozen.
 7. Beste SNES Game: Beste 32-10

  Battletoads heb ik helemaal nooit gesteund... ik vind het zelf niks. Super Mario World is, zoals bekend, niet mijn favoriete Mario maar het is hier onmiskenbaar wel de betere partij. Maak ik toch wel even van de gelegenheid gebruik, want samba-boy begint specifiek over de cape: Net als een aantal loop-levels heb ik de besturing van de cape ook nooit begrepen / onder controle gekregen... ik zat laatst freeplay te oefenen, maar ik wist niet wat ik aan het doen was. Soms hoorde je een zoemend geluidje en dan ging je cape weer omhoog, maar meestal maakt Mario een snoekduik de diepte in... Meerderen die moeite hebben met de besturing bij dit item?
 8. Beste SNES Game: Beste 32-9

  Secret of Mana is samen met Final Fantasy VI de enige van de vrij veel RPG titels in de verkiezing die terug te vinden is op de SNES mini. Ik heb deze titel dus onlangs nog even kort gespeeld. Het is opzichzelf een spel waar veel zorg aan is besteed qua speellengte en grafische aspecten. Wel geeft het me echt een ‘wannabe-Zelda’ gevoel, moest ik net wat te veel tekstblokjes wegklikken, is het een vrij standaard Fantasy-wereld en blijf ik vinden dat het scrollen van het beeld niet prettig is qua gameplay (je moet helemaal tot de rand van het scherm lopen voor het scherm meebeweegt, waardoor je slecht vooruit kunt kijken). Ik ken ook dat gevoel dat Hinse beschrijft dat spellen voor mij geen tientallen / honderden uren meer hoeven te duren... ontspanning, gezelligheid en korte spanningsboog-beleving is erg waardevol als je minder tijd voor gamen hebt. Soccer Shootout is geen wereldwonder. Ik kan er dan ook echt geen enorm pleidooi voor houden, maar het is voor mij gewoon wel een enorm nostalgische titel en dit is samen met een vriend gewoon gegarandeerd plezier, zelfs als het geen regenachtige zondag is.
 9. Bassie & Adriaan #9

  Warboel! (altijd leuk, oude bekenden die weer eens langskomen ) Los van welke versie ooit is gemaakt/uitgezonden; de Verzonken Stad heeft op tv én dvd toch altijd hetzelfde openingslogo gehad? De tempel die in beeld verschijnt gevolgd door de brokkelige stenen letters die uit de zee opdoemen. Die is van première uitzending tot heden nooit aangepast, alleen het geluidsspoor is gewijzigd? Of bedoel je dat ze een shot van die zee hadden en daar het brokkelige stenen logo opnieuw onder hebben gezet? Waar zie je dat aan dan, welke effecten?
 10. De Mol 2018 (BE) Pool

  Virtueel sta je nog op plek 1, niks aan de hand Wel wederom het bewijs dat ze in België veel minder lopen te kloten met beelden monteren voor de kijker, nep-verdenkinkjes door kandidaten, en spel-beïnvloeding door de regie/makers (geldpot is ook gewoon hoger), aangezien de 5 afvallers en 5 verdachten door veel pool-deelnemers gewoon vrij goed zijn ingeschat qua inzetten. What you see is what it is, zeg maar.
 11. Diskettes, floppy's

  Ik gebruikte in het DOS tijdperk altijd .arj extensie, dan kon je 2,5 tot 3mb op een floppy kwijt.
 12. De Mol 2018 (BE) Pool

  Tja en jij hebt toch de meeste ervaring met de Vlaamse Mol
 13. Waar, dit is gezien de populatie een mini-verkiezinkje maar toch zijn er ook altijd nog wel de verhoudingen. 100 man die hetzelfde kiest uit een populatie van 120 is hetzelfde als 5 uit 6 . Eens wat betreft jury, maar helaas stemt er gemiddeld een even aantal van 6 man en dan moet je toch wat. Gelukkig wel dat het niet altijd dezelfde 2 juryleden zijn die doorslaggevend zijn.
 14. Er is er één jarig! #2

  hoera voor weer een jaartje!
×