Jump to content

MarsM

Patatkoning
 • Content Count

  5,505
 • Joined

 • Last visited

About MarsM

 • Rank
  Patatkoning

Profiel

 • Geslacht
  Man
 • Console
  Nintendo

Profile Fields

 • Interesses
  -

Recent Profile Visitors

3,949 profile views
 1. “Mobile gaming... “ Kappen... serieus: kappen. Dat ik dagelijks in de trein dames van m’n moeders leeftijd specifiek een i-pad uit hun tas zie halen om ‘Bejeweled’ of ‘Word-Feud’ te spelen is ok, maar al bedenkelijk, maar ze moeten niet Commander Keen gaan verkrachten voor deze doelgroepen. Er is een grens.
 2. Heer van Bartolhoven dacht destijds dus dat ik dat écht was . Zelden zo’n verbaasd gezicht gezien, leuke fijne kerel overigens. Hoop dat hij hier nog ‘ns leest en een keertje aansluit! (Edit: En hoe toevallig @Heer_van_Bartolhoven nog gefeliciteerd ook!
 3. MarsM

  Bassie & Adriaan #10

  Dit is dé samenvatting van het hele verhaal volgens mij Enige puntje is dat er steeds wordt uitgeweken naar discussies over (de inhoudelijk kwalitatieve verschillen tussen) dvd, blu-ray, LP, blabla, terwijl het gaat om jouw eerdere bericht ‘waarom kunnen beiden niet naast elkaar bestaan?’. En dan gaat het niet om het sóórt fysieke drager, maar het aanbod aan fysieke dragers. En dát is afgenomen, deels door logische ontwikkeling-concurrentie, deels omdat de markt van fysieke aanbieders zwáár heeft gefaald, en zeker in Nederland. Wel blijf ik persoonlijk van mening dat alles in NL wordt bepaald door de massa en niet de kleine behoefte, ondanks dat we politiek correct wel altijd doen alsof iedereen telt. Wat de meerderheid doet wordt vroeg of laat door je strot geduwd. Zie mijn eerdere bericht over dat alles op geld wordt gebaseerd icm kapitalistische verdienmodelletjes en de graaiers met dikke auto’s. Je kan op je zolderkamertje met een thuis-pc’tje zo 50 dvd’s per dag branden, en de kostprijs van lege dvd’s en wat hoesjes waar je een inlay’tje in doet kost geen fuck. Een dvdbox gaat zo 40x over de kop. De rechten: dát kost geld en dáár gaat het om, maar dat geldt ook voor streaming. Het is allemaal geen ingewikkeld proces zoals levensmiddelenproces dat 24h per dag elke dag opnieuw doorgaat met wetgeving en kwaliteit en transporten enz. Als de film/uitgave rechten rond zijn kan je produceren wat je wil, het risico kan je dus vooraf bepalen; wellicht wordt er ook niet uitgegeven omdat die kostprijzen van de rechthebbenden al te hoog zijn?
 4. MarsM

  Game of Thrones

  Yeah i know, ik was cynisch Ik hoopte dat het een grote grap was, maar D&D hebben het voor de hele wereld (kijkers, acteurs, iedereen die er achter de schermen verder met ziel en zaligheid aan hebben gewerkt) verneukt en ze zijn vrij zwaar door de mand gevallen qua 'talent'. Dat voelde je al bij s05 toen ze qua script moesten improviseren, bij s07 werd het zorgelijk, s08 is wellicht de grootste downfall in television history. Nog altijd onbegrijpelijk. Alle mogelijke fan-theorieën waren beter geweest dan wat het is geworden. Iets als droom afschrijven zou het nog veel erger maken, dat is bij alle vergelijkbare voorbeelden jammerlijk mislukt zoals Dallas en helaas ook X-Files s11
 5. MarsM

  Bassie & Adriaan #10

  Daar overheen "Wie is Chriet Titulaer" was pas écht hilarisch geweest . Voor mij hoeft Bassie en Adriaan niet op blu-ray hoor. Eens dat dvd het op kwaliteit zelden wint, maar in zekere zin vind ik jaren 80 series en films háárscherp juist minder dan kijken naar de authentieke beelden met iets blikkeriger geluid. Brengt ook veel meer de sfeer van die tijd over. Baywatch is ook mooi nabewerkt, maar het is toch leuker als het wat krakeriger is. Ieder zijn ding
 6. Oh, mmm ja... wow. Dan kan ik beter undercover gaan, ik wil nou ook weer niet alle aandacht . Gesigneerde ForumSchorum portretten, anyone?
 7. Tof! Ik ben heel slecht in verre toekomst-plannen, maar Ik ga sowieso m’n best doen, want dit begint behoorlijk richting een uniek/ spannend ‘meet-momentje’ af te stevenen (dat wil zeggen; allerlei figuren die elkaar na > 15 jaar eindelijk eens treffen)
 8. MarsM

  Game of Thrones

  In de traditie van ‘Game of Thrones’ en Martin’s ‘A song of Ice and fire’ vraag ik nog héél even je geduld tot ná 1 april 2020, en dán kan je daadwerkelijk accepteren dat dit 8e seizoen géén grap en écht hele grote bagger was. Vriendelijk bedankt.
 9. Doe mij maar die kots dan. Wat betreft remakes maakt Nintendo mij wél gelukkig met één van mijn favoriete Zelda’s allertijden: Link’s Awakening ! Alleen maar lof daarover! Daar houdt het verder helaas wederom bijna wel mee op . De Amiibo’s zijn weer allemaal Smash Bros ellende en Olympic Games ziet er vooralsnog grafisch ook ondermaats uit. Overige titels zoals Animal Crossing (uitgestelled ) en Pokemon boeien mij écht niks en Luigi’s Mansion 3 heeft nog steeds geen release datum. Kom nou toch eens met toffe aankondigingen zoals Wario Land Switch of een nieuwe Donkey Kong... De E3 presentatie afsluiten met een ‘Breath of the Wild sequel’ was wel heeeeeeeeel lame... wat is dat, meer van hetzelfde, of?!
 10. MarsM

  Bassie & Adriaan #10

  Je hebt een punt, maar er zitten giga winstmarges op hoor; een tv serie boxje vragen ze ‘nieuw’ €40,00 voor terwijl het een jaar later voor € 15,00 in een 2+1 ligt. Een kaal schijfje kost qua kostprijs 30 cent en de slappe verpakkinkjes hooguit een euro, dus het kan allemaal wel uit. Alles wordt tegenwoordig alleen opgehangen aan rekensommetjes en kapitalistische verdienmodelletjes, anders kunnen er geen dikke BMW’s van worden gereden .
 11. MarsM

  Bassie & Adriaan #10

  Ja, eens. Vanuit ‘onze’ filosofie heb je helemaal gelijk; we hebben het als geïnteresseerden allemaal al zo’n triljard keer kunnen zien of kopen, dus qua artwork is het wel ‘ns iets anders.
 12. MarsM

  Bassie & Adriaan #10

  Ook wel tof dat de clou achter de steen uit de Verzonken Stad met ontbrandende letters en de kist uit de schatkaart, inclusief hoopje peper, op de cover worden verraden
 13. MarsM

  De Mol 2019 (BE) Pool

  De keerzijde is wel; de lat ligt nu bij zowel de NL als de Belgische versie ‘winnen door de 1e groepsfoto’ / de Mol direct aanwijzen wel érg hoog Maar goed, het zou gekker kunnen. Ik ga er vanuit dat de Mol van seizoen 20 Tina de Bruin is. En nu maar wachten op de groepsfoto...
 14. MarsM

  Ducktales (1987, NL)

  Het hoeft niet met de eerder toegelichte trendgevoeligheid, politiek én geld te maken te hebben gehad. 1 van die oorzaken kan ook al voldoende zijn om net de gummiberen te treffen en andere series niet. Het antwoord kan er tussen zitten, misschien ook niet. Het 'goede' antwoord heb ik ook niet met zekerheid gegeven, maar de hypothetische suggesties die we er beiden (maar ook anderen in dit topic) over doen komen toch echt behoorlijk overeen, zoals ik hierboven vergeleek. Dat bedoelde ik met dat die mogelijke conclusies dus allang gemeld waren (niet 'mijn goede antwoord'), maar je kwam zelf met een 'toch moet er meer aan de hand zijn'. Wat ik er zelf over zeg is mbt de gummiberen ook niet minder dan speculatie. Er zijn alleen verbanden die ik herken met terugkerende culturele, maatschappelijke en technische ontwikkelingen en die beschreef ik daaropvolgend. Die overtuiging probeerde ik uit te leggen, niet 'de waarheid' (want die heb ik ook niet, tot die tijd zou het nep-uitleg kunnen zijn, maar dat doet er in een open speculatief gesprek ook niet zo toe) en al helemaal niet uit loopgraaf-perspectief. Het gaat mij verder ook totaal niet om wie er gelijk heeft, ik hoor jou ook geen onzin roepen.
 15. MarsM

  Ducktales (1987, NL)

  Oh nee hoor. Wat ik bedoelde: - Historische setting vs. auto's, lasers >> jeugd houdt meer van vluchtig en hip. Dat gold ook voor jaren 90. - Nieuwe baas wil bij Disney snor drukken >> politiek, de grootste bekken bepalen - Technisch D1 band >> geld Mogelijke conclusies komen overeen, alleen nét iets anders geïnterpreteerd zoals @RM ook aangeeft. Stond allemaal in de conclusie van mijn allereerste bericht hierover. Jouw zienswijze, geef ik ook aan, vind ik daarentegen wel interessant om zo op en neer te bediscussiëren omdat ik ook vaak zat geen gelijk heb of nieuwe inzichten krijg. Niet negatief bedoeld dus, daar zijn fora ook weer voor.
×