Jump to content

MarsM

Patatkoning
 • Content Count

  5,520
 • Joined

 • Last visited

About MarsM

 • Rank
  Patatkoning

Profiel

 • Geslacht
  Man
 • Console
  Nintendo

Profile Fields

 • Interesses
  -

Recent Profile Visitors

4,521 profile views
 1. MarsM

  Bassie & Adriaan #10

  Een onterechte vergelijking natuurlijk, want de sleutel is destijds in de premiére wel in z’n geheel ‘openbaar’ uitgezonden en pas later nabewerkt omdat bronmateriaal is zoekgeraakt. De verwijderde scenes uit de huilende professor hebben bewust en überhaupt nooit de eindmontage bereikt en zijn ook nooit als zodanig uitgezonden maar enkel als losse scènes op de dvd e.d. verschenen. Dus je weet maar het zeker.
 2. MarsM

  Galgje #13

  Wie is ons? Ik ben het me geheel bewust, maar het boeit helemaal niemand iets. Als je ‘m wilt kicken, be my guest!
 3. Wat heeft het dan ineens met B&A en die site te maken? (Naast dat dit speelde in de ‘vrolijke jaren’ vóór 2008). Het komt er op neer dat elke potentiële scheet tegenwoordig naast een kosten- en omzetplaatje wordt gelegd, die uiteindelijk via kromme omwegen door Jan L moet worden opgehoest en via Roderick R in zakken verdwijnt zonder reden of oplevering van permanente oplossingen voor de reden van donatie. Ja, zelfs voor koeienscheten. Als het niet voor de massa is maar slechts voor een hobby, dan kan je het dus al heel snel vergeten. En als je voor je hobby toch op succesvolle wijze donatie/sponsor gelden ontvangt, ga je al heel snel ook daar weer iets van moeten opgeven bij je inkomstenbelasting. Het gaat toch al snel om handel. Leuk he! @djkoelkast het voorbeeld / de voorbeelden die jij noemt mbt 100 euro voor een oud spelletje in doos uitgeven; die personen hebben vaak natuurlijk ook geen onkosten aan sociale bezigheden zoals uitgaan, terrasje, vrienden. Alleen de beperkte kosten van de airco op je donkere zolderkamertje moet dan maandelijks worden afgerekend
 4. Maar het is voor Jan Klaasen voor de duidelijkheid ook steeds meer een kwestie van ‘niet kunnen’ en niet van ‘niet willen’. Heel platgeslagen is de situatie wel dat; - je eerst inkomen moet hebben dat vervolgens zwaar wordt belast (naast je standaard-stijgende (wettelijke) vaste lasten) - wat je dan overhoudt moet je besteden aan eerste levensbehoeften zoals eten, wat vervolgens ook fors wordt belast (btw en accijnzen) - als je dan iets overhoudt kan je het op een spaarrekeningetje zetten, maar dat wordt uiteindelijk ook zwaar belast omdat de spaarrentes door het ijs gaan maar de belastingrentes niet (hier zijn de meesten Jan Klaassens sowieso allang afgehaakt) - en als je dán nog iets overhoudt wordt de inflatie lekker aangewakkerd, waardoor het restant met de seconde minder waard wordt. - en dán kan je het resterende bedragje besteden voor het spekken van een hele zinvolle hobby... of je kan natuurlijk kiezen tussen voor een heerlijke maar sobere vakantie om eens helemaal te ‘ont-stressen’ of een klein buffertje bewaren voor als je wasmachine een keertje stuk gaat. Het begon niet met internet, het eindigt met internet. Konden we juist maar lekker klein blijven denken in hobby’s en zolderkamertjes. De huidige ontwikkelingen gaan echter allemaal veel te snel om de bestaande bedachte maatschappelijke systeempjes er op bij te houden, zeker met de exponentiële bevolkingsgroei en onrust, toegenomen levensverwachting en bijkomende roofbouw op de aardbol en haar natuurlijke bronnen zelf. En de ‘oplossingen’ die ‘ze’ daar weer voor bedenken is: zwaarder belasten. Geld is niets anders dan lucht. We hebben het ooit bedacht en het hele westerse, inmiddels digitale, monetaire stelsel is er als een kaartenhuis op gebouwd en het kan ook zomaar allemaal opgaan in rook. Daar zijn al voorproefjes van geweest. Maar sorry voor de onderbreking, het ging dus over foto’s uit een mooie tijd
 5. MarsM

  Bassie & Adriaan #10

  Mijn reactie had uitsluitend betrekking op legale betaalde bronnen, zoals het aangehaalde voorbeeld videoland . Met betrekking tot kopie's / rips van legale (hardcopy) uitgaven ben ik eigenlijk vrij ouderwets principieel (ook geen interesse, dat blijft toch 'diefstal'). Al zal ik daar anno 2019 vooral mezelf mee hebben, maar ik heb in ieder geval een vrij zuiver geweten wat dat betreft Het is weer anders als je kopieën in bezit hebt van materiaal (bijv van tv) dat nooit officieel is uitgebracht en waar je niet op legale wijze aan kunt komen.
 6. MarsM

  Bassie & Adriaan #10

  Geeft niet hoor 😛 de filmrollen van Schatkaart / Kroon / Stad zijn er gelukkig nog wél en hell ik ben zéker benieuwd naar dié series in HD. Maar juist omdat vrijwel altijd alles om kosten draait zal dit vast nog eens gebeuren, want met alle technologische ontwikkelingen wordt dit ongetwijfeld alleen maar goedkoper.
 7. MarsM

  Bassie & Adriaan #10

  Late reactie, maar zoals @RM aangeeft; dan zou ik geen interesse hebben. Het is geen nieuwe bioscoopfilm. De film / serie ken ik namelijk al, dus ik zou niet meteen een dienst-abo nemen en/of niet betalen voor een dienst waar ik die film nú kan bekijken in HD maar over een jaar misschien niet meer omdat de database dan is geschoond. Een Blu-Ray van de Kroon zou ik nu kunnen kopen en in 2029 na 10 jaar op mijn eigen keus ieder moment nog eens terug kunnen kijken. Dan is de ‘hype’ bij Videoland wel weer geweest, dus niet meer beschikbaar. Ze moeten daar tenslotte weer ruimte maken voor één of andere Baantjer-reboot
 8. MarsM

  Game of Thrones

  Ik heb je bericht ca. 5 keer geconcentreerd gelezen en her-lezen en ik begrijp wat je zegt. Het voelt voor mij echter vooral als een soort ‘tegen de klippen op en tegen beter weten in de positieve puntjes voor jezelf naar de oppervlakte halen’. Ik heb dat geprobeerd, maar het kan gewoon niet als je heel eerlijk bent. Het verhaal / het schrijfwerk valt juist totaal niet mee te leven (D&D zijn overduidelijk niet G.R.R. Martin) en het filmische werk dat aanvullend faalt (te donker, slordigheid met koffiebekertjes e.d.) zijn alleen maar de extra triggers om het volledig af te branden. Terecht.
 9. MarsM

  Medisch Centrum West-tapes

  Als Minuteman het al niet snapt...
 10. En je hebt weer eens volledig gelijk.. Eeuwig zonde dat dergelijke passie en mooi werk en alle effort sowieso weer strandt op geld. Capitalism...
 11. Welkom op Retroforum! De kans dat je hier een koper vindt voor je spel (voor dat bedrag) is kleiner dan de kans dat jij hier nog inlogt .
 12. MarsM

  Baantjer #2

  Het is slecht om alles wat je noemt. Het had ook niet moeten worden gemaakt.
 13. MarsM

  Bassie & Adriaan #10

  Terug hiernaartoe; ik zou het persoonlijk wat betreft die 3 series ‘keihard kopen’. Ik kan denk ik heel voorzichtig wel stellen dat dit gemiddeld de hoogstgewaardeerde / beste series zijn volgens de mainstream Bassie en Adriaan fan. Dat het film-materiaal er is is dus al hoopvol. Juist de Kroon en de Stad zijn zo ongeveer de slechtste kwaliteit qua dvd’s...(Professor dus even niet meegeteld)
 14. MarsM

  Bassie & Adriaan #10

  Vind ik juist ook altijd, niks bekrompen of gecorrigeer. “Laat maar varen en iedereen doet z’n zegje...” Terug naar Bassie en Adriaan dus; zoals @djkoelkast zegt; dat wordt nevernever-evernooit beter met het bronmateriaal wat er is.
 15. MarsM

  Bassie & Adriaan #10

  Dat hangt er maar vanaf wat jij onder professioneel verstaat. Zeker NL dvd uitgaves zijn vaak amateuristisch slechte transfers; 1 op 1 overgezet, oorspronkelijke beeldformaten die zijn opgerekt, enz. Eigenlijk alles wat je maar kan bedenken wat je zelf, maar ook samba-boy eerder in dit topic, regelmatig terecht bekritiseert. En om ontopic te blijven; dat geldt zéker voor de "Remasters" van Bassie en Adriaan. Als het op die manier gebeurt dan kan het allemaal echt wel uit, of je er nou 1000 of 10.000 wil hebben da's een kwestie van kopiëren. En de hoesjes lijken letterlijk altijd wel door stagiaires te worden gemaakt, incl ondertitels vol spelfauten.
×