Jump to content

Bond

User
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

About Bond

 • Rank
  Pong
 • Birthday 01/01/1970
 1. Bond

  [BE] Kuifje

  Ik heb zo goed als alle strips in m'n bezit, en ook enkele videobanden. Heb alle tv-avonturen dan ook gezien. Echt leuk gemaakt, ben er zelf fan van. De achtergrondmuziek is werkelijk prachtig (heb zelfs de originele Soundtrack CD ervan gevonden)! Verder leuk dat hij nu heruitgezonden wordt op Nickelodeon.
 2. Bond

  FC De Kampioenen

  Leuke reeks die FC De Kampioenen. Alleen vond ik de afleveringen vroeger wel stukken beter. Mijn favoriete reeks is die laatste met DTT, waaronder dat hij dan een "inbreker" speelt, echt fantastisch. Maar 't is idd wel een kunst om 't zolang vol te houden als komedie-familieserie; vooral een kwestie op het moment beginnen wanneer er vraag naar is.
 3. Gewoon effe kijken hoe de zaakjes draaien hier Niet al te best zie ik...
 4. De Hollandse voetbaltrainer Rinus Michels is inderdaad afgelopen jaar overleden. Maar Dick Engelbracht, die je wel kent als Inspecteur de Vries maakte het begin van een mooie carrière door een imitatie van hem.
 5. Zou erg interessant zijn moest iemand hem kunnen interviewen. Ik verkies eerder een schriftelijk interview, jullie zien wel Want verder is over Frans Kokshoorn niet zoveel bekend en het eeuwige leven is immers niemand gegeven!
 6. Leuk dat Bassie Produkties er de laatste tijd oude filmpjes van The Crocksons en Bassie & Adriaan bijvoegd. Geen enkel van die 3 filmpjes had ik ooit van tevoren gezien, waren allemaal unieke uitzendingen bij de TROS indertijd.
 7. Ik stemde voor EENS. Als kind weet ik nog dat ik er niks aan vond dat nooit echt duidelijk gezegd werd die de Plaaggeest juist was geweest, ookal wist je wel dat het "Douwe" was. Maar van de andere kant is het ook het eerste verhaal van de clown en acrobaat geweest, en zit de plot met haken aan elkaar. In 1976 wisten B&A nog niet dat ze "De Plaaggeest" in het verhaal zouden stoppen, bijgevolg die ook niet meespeelde in de eerste scènes (vb. circus kwijt, bij de bakker).
 8. 't is wel zo dat de muziek van Bert Smorenburg & Aad van Toor in 2 nummers gebaseerd is op een bestaande melodie. Dit zijn dus Thema Raadsel en Thema Ierland. Hoe de originele nummers precies heten weet ik ook niet, misschien iets voor op te zoeken? En waarschijnlijk al gemeld: maar op de video "Vakantie" van Bridge Entertainment wordt ook de identieke als de B&A-series "Vrolijke rijder" gebruikt. Dus daarvoor heeft Bridge blijkbaar toestemming voor.
 9. Ik stemde dus voor de GEHEIMZINNIGE OPDRACHT. Die taalliedjes zijn erg goed gevonden, ook leuke muziek en je leert er soms nog wat van. Ook de andere clips zoals "Erik de viking", '"Zo vrij als een vogel" vind ik ook aanraders. Hier vind ik vooral de inhoud ervan belangrijk, er zitten echte feiten in. Op de 2de plaats zou ik de "Reis vol verrassingen" verkiezen, met o.a. Geronimo en Truckerslied. Erg mooie (misschien wat langdradige) liedjes.
 10. Wat bedoel je met "ook karaokeliedjes"? Het warengewoon muzieknummers onder de namen "The Crocksons" en "Bassie & Adriaan".
 11. Ik heb de mogelijkheid nog niet gevonden om aan deze Dromen DVD te komen, maar zoals ik al zag is er niet veel veranderd. De inhoud is identiek gelijk aan de 2-delige videobandenset uit 1998. Alleen de menu's zijn er, op zich wel mooi gemaakt. Verder zijn de dromen op deze band vaak van muziek gewisseld. Kijk maar eens naar 't optreden van B&A in de circuspiste waaruit blijkt dat Bassie net niet sterk genoeg is. Origineel was dat een ander nr, nu Thema Raadsel.
 12. Ik weet niet of er nieuw materiaal te voorschijn is getoverd met die originele moederbanden die teruggevonden zijn. Het enige eraan is misschien dat ze de beeld- en geluidskwaliteit optimaler kunnen maken, ipv. op oudere kopiëeen af te gaan.
 13. Ikzelf vind het een mooie serie. Een beetje van stijl veranderd, maar al bij al komt het steeds terug op een oude B&A-serie. Wat Bassie nooit had mogen doen is er bestaande liedjes instoppen zoals "Alles is voor Bassie" of "1, 2, 3 is Uno dos Tres". Verder zijn die andere liedjes wel vrolijk. 't Schijnt dat binnen enkele maanden er opnieuw opnames starten voor een 2de serie.
 14. B&A zullen terug op Nickelodeon komen, in de maand februari. Meer kan ik niet zeggen. Het zal wellicht weer in de voormiddag zijn.
×
×
 • Create New...