Jump to content
Sign in to follow this  
Olympus

microcassette

Recommended Posts

Een jaar of 7 geleden had ik bij de Dixons een Olympus microcassette recorder gekocht om mijn liedjes mee te kunnen opnemen en ze niet te vergeten. Het was zo'n super basic ding zonder bijvoorbeeld externe mic aansluitingen. Ik heb er ook 2 live-concerten van een band mee opgenomen. Ik zit nu alleen wat na te denken, hoe ik deze tapes het beste kan omzetten. 

Ik heb een tweede recordertje met koptelefoonuitgang, je zou zeggen lijntje naar de pc en opnemen, maar zoals te verwachten valt klinkt het super schel en is er nauwelijks bass. Met veel eq'en kon ik nog met het voorbeeldje in de bijlage komen. 

Nu vraag ik me af, komt dat schelle geluid door het brakke ingebouwde microfoontje ten tijde van de opname, of doordat ik het via een recordertje over probeer te zetten? En op welke manier van overzetten zou ik meer kwaliteit kunnen behalen?

 

johanlivee.mp3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er is ooit een poging gedaan om een muziek speler te maken voor microcasettes. Klonk beter dan dictafoon spullen, maar is nooit doorgeslagen.

 

Laatst lagen er twee dictafoons met microcasettes bij een kringloop winkel. Een werken op batterijen, grappig om op te nemen. Niet gekocht omdat ik al zo veel troep heb staan.

Edited by T4600C

Share this post


Link to post
Share on other sites

dat was de Sanyo rd xm1.

Techmoan heeft er een review over op youtube.

Edited by seob

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×