Jump to content
Sign in to follow this  
T4600C

Oud filmmateriaal interpoleren naar hoger fps

Recommended Posts

DAIN (Depth-Aware Video Frame Interpolation)

 

Deze software kan videobeelden interpoleren en zo het framerate oopschroeven en vloeiender maken. Dit is vooral handig om oude beelden opgenomen met 14-24 FPS omhoog te krijgen met een veelvoud daarvan. Het programma ondersteunt een interpolatie van 2x, 4x en 8x.

Om 720p beelden te renderen is minimaal 8Gb aan videogeheugen nodig. 11Gb voor 820p. Voor 1080p of hoger is iets nodig zoals een RTX TITAN nodig met 24Gb videogeheugen.

2x interpoleren op 720p kost ongeveer 30-60 minuuten per 1 minuut video.

Hier een voorbeeld met een van mijn filmpjes:


1920 footage 16fps interpolated to 32fps

 

 

2x Interpolatie van opstijging Apollo 15 vanaf maanoppervlakte.
12fps naar 24fps. Rendertijd: 2:30 uur.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, ziet er leuk uit. Zoiets lijkt me toch een uitkomst voor bijvoorbeeld amateurfilmpjes die op een lage framerate gedraaid zijn. En, voor mij wel interessant: al die online tv-bestanden met tegenwoordig soms een aardige bitrate, maar vrijwel onveranderlijk deinterlaced.

 

Ik heb even wat gegoogeld. Is dat toevallig het programma 'DAIN-app', waarvan blijkbaar gisteren een versie is uitgebracht die is aangeduid als 'alpha'? Ik vrees een beetje dat ze daarmee bedoelen dat het programma nog minder afgewerkt is dan bij een beta het geval is. 🙂 Enfin, in ieder geval een stukje software dat me wel interesseert: heeft gewoon een enkel, duidelijk doel (te weten: interpolatie) en is ook nog eens voorzien van een duidelijke interface, voor degenen onder ons die niet zo technisch zijn aangelegd.

 

Helaas lukt het me op dit ogenblik niet het programma aan de praat te krijgen. 50i mpg2 in ts, 50i h.264 in mkv of 30p h.264 in mp4 (die laatste codec is een aanname, 't is een Youtube-download): telkens denkt het programma er even over na, om na een minuut of zo zichzelf zonder verdere uitleg te sluiten. Maar we wachten even af of die problemen opgelost worden...

 

(Voor iemand gaat denken dat ik nog gekker ben dan toch al het geval is, de 50i-bestanden zijn natuurlijk uitzendstreams van programma's die progressief zijn afgewerkt door de productie... een van die tv-geselen van de afgelopen twintig jaar.)

 

Als je een bestandje online weet waarvan je zegt: daarmee moet het lukken, dan wil ik nog wel eens een poging wagen.

 

't Is jammer dat het berekenen van die nieuwe frames zo lang duurt... anders kon je snel even een bestand door zo'n programma sturen voor je begint te kijken. 🙂

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik vind het er niet mooi en vooral heel erg onnatuurlijk uitzien.

Net als wat moderne tv's doen: frame interpolation. Frames maken die er niet zijn. Het ziet er uit of een film met een gopro is gefilmd.

Juist het 'stroeve' beeld met motion blur geeft dat film is wat het is, daar moet je niet aan zitten prutsen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Precies de reden dat ik hei uit heb gezet op mijn TV. Het lijkt alsof mensen zich sneller bewegen en dat ziet er onnatuurlijk uit. Al moet ik zeggen dat de filmpjes hierboven er beter uitzien dan mijn TV het kan. Veel minder soap opera effect. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×