Content: Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble
Background: Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble
Pattern: Blank Waves Notes Sharp Wood Rockface Leather Honey Vertical Triangles

mcmurdyy

User
 • Content count

  57
 • Joined

 • Last visited

About mcmurdyy

 • Rank
  Breakout
 • Birthday 03/24/1996

Profiel

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Eindhoven/Nijmegen
 • Interesses
  Oude video- en audioapparatuur, Philips, Oebele & Hamelen, Televisievormgeving jaren '70 en '80.
 • Console
  Gamecube,NES,Atari 2600

Recent Profile Visitors

340 profile views
 1. Wauw, wat een prachtige apparaten
 2. Je cassettedeck heeft geen line-out en je PC heeft alleen maar een microfooningang (die vaak niet eens stereo is...) Wordt toch een lastige zaak als je dit zelf (goed) wil doen. Ik weet niet hoeveel bandjes het zijn en of ze makkelijk op te sturen zijn, maar anders wil ik het ook wel doen (tegen verzendkosten). Stuur me in dat geval even een PM.
 3. Over het algemeen is de hoofdtelefoonaansluiting een 6,3mm jack. Je hebt dan DEZE adapter nodig + een kabeltje waarvan de ene kant met het adaptertje in de hoofdtelefoonaansluiting gaat en de andere kant in de PC. Vervolgens het volume van de hoofdtelefoonaansluiting zo instellen dat de hardste pieken in het geluid niet vervormen. Maar line-out is in principe handiger. Welk merk+type cassettedeck heb je?
 4. De eerste vrouwelijke regisseur van Nederland is niet meer Ze regisseerde ook afleveringen van Dappere Dodo, shows met Willem Nijholt, en een serie kindermusicals voor de KRO onder de titel "Gods Gabbers".
 5. In principe doet de VARA altijd enorm moeilijk als het om kopieen voor privegebruik gaat (alleen als je ooit zelf meegedaan hebt oid krijg je een kopie) AVRO en KRO zijn vaak juist vrij makkelijk daarin. NCRV is nogal verschillend is mijn ervaring
 6. Ah, ik zie dit nu pas. Helaas, het enige dat te horen is is een klein stukje van de leader met hans pauwels en het is heel in de verte op een mini beeldbuis met bijbehorende flikker te zien.
 7. Ook de DVD-ROMS zijn niet "gedigitaliseerd", ze zijn dan wel digitaal maar nog niet in het archief ingeladen en dus ook nog niet beschikbaar om zomaar te bekijken... helaas
 8. Ja, dat is mogelijk, MITS ze gedigitaliseerd zijn. En ik weet niet of jij met fox kids de opnamen van oa fox en fox 8 bedoeld (complete dag televisie) maar die zijn nog niet gedigtaliseerd en dus ook niet zomaar te bekijken...
 9. Die zijn niet te bestellen (Je kunt programma's korter dan 1 of langer dan 93 minuten niet bestellen, daarnaast zit je met rechten van verschillende omroepen op zo'n dag, krijg je vrijwel geen toestemming voor). De zendlijnregistraties zijn overigens gewoon per uur (of anderhalf uur) opgesplitst, dat zijn bestanden van zo'n 4 a 5 GB. Ik heb ze weleens bij B&G bekeken, ze zijn soms van bedroevend slechte (VHS) kwaliteit...
 10. Heb jij documentatie van die FA-300? Ik heb er pas een gekregen, en die heeft last van een groene kleurzweem/strepen in de chroma. Hoe ik ook bijregel met chroma level en chroma phase, het blijft een beetje aan de groene kant.
 11. Hoi Retroguy wauw mooi collectie hoor... prachtig werken ze allemaal?
 12. Die 14 dagen is een algemene melding die je krijgt bij zowel file als dvd\-bestelling. De file krijg je, als je betaald hebt, meestal binnen 24 uur (en vaak snachts) binnen... Beeld en geluid is de laatste maanden wat trager geworden met de rechtenafhandeling, ook strenger, er wordt meer afgewezen dan voorheen
 13. Ah natuurlijk, de take-up reel zit vast op de machine Hmm 30 valt me nog mee (Ampex/Quad machines zullen er wss wel minder zijn ) Ik wist niet dat ook die studers zo snel sleten... dus ook die zijn straks goed voor het museum.... Akai had op een gegeven moment onslijtbare glasferrietkoppen in hun m\consumentenmachines.... Voor ampex/quad is er iig een of ander reviseerbedrijfje in de VS (want die koppen zijn helemaal nergens meer te vinden) maar dat schijnt ook schreeuwensduur te zijn Al die analoge techniek in zo'n machine, dat maakt me weer heel erg blij (student elektrotechniek ), tenminste nog wat eer aan te behalen om het te repareren (en in dit geval ook geld, en moet het wel gerepareerd worden)
 14. 1000 uur? wow... dus bij digitaliseren is t 1x afdraaien en daarna niet meer terugspoelen om de koppen niet teveel te laten slijten zijn er nog veel werkende BCN's met goeie koppen dan in NL?
 15. Ja ik snap het wel, alleen zo jammer toch weer, er ligt nog zoveel moois te verstoffen overal aan video- en audiomateriaal maargoed, in ieder geval mooi dat het uberhaupt bewaard wordt en dan maar hopen dat over 50 jaar er nog ergens werkende machines zijn (en mensen die weten hoe ze die moeten onderhouden, waar kan ik een cursus volgen? )