Ga naar inhoud

[ID Contest] Samba-boy heeft Live Gefloten!


Aanbevolen berichten

Met dat gezegd hebbende; de final shoot-out ronde voor @RM en @MarsM.

 

Morgen drop ik hier 7 tracks, alles gerelateerd (wellicht in brede zin) aan TV. Vier van deze tracks hebben een verband, niet allevier met elkaar (dus 1-2-3-4), maar twee om twee (dus bijvoorbeeld 1 en 3, en 4 en 6, of 2 en 4 samen, 5 en 7 samen... Je weet het niet, je weet het niet!) . Het ene verband is vast wel redelijk makkelijk te raden, de ander is nagenoeg onmogelijk en waarschijnlijk gewoon een gokje wagen (maar niet oneerlijk: als je maar weet wát je op 1 zet, in de verbanden die je legt).

Één verband goed is 1 bonuspunt waard, beide goed is 2, of wellicht zelfs 3 bonuspunten waard; als slechts één iemand beide verbanden legt, levert dat diegene namelijk 'gewoon' 2 punten op. Echter, ontrafelen beide finalisten de twee verbanden, dan krijgt degene die eerst heeft ingezonden 3 punten, en de ander slechts één puntje. 

Snel inzenden of niet is dus in deze wel dus echt een duivels dilemma.

 

Heb ik alles gezegd... Ehm... Nee, niet helemaal. Een van deze tracks heeft geen titel. Als in, serieus niet. Dus, beschrijf zo goed mogelijk waar je wat gehoord hebt, of waar je het van kent. Detail kan mij niet duidelijk genoeg. Één kans tot inzending, uitsluitend op tijd mits de stand opnieuw precies gelijk eindigt, dan heeft de inzender met de snelste inzending alsnog gewonnen.

 

Tracks te vinden: morgen vanaf uurtje of 15/16? Zoiets?

Harde deadline: zondag 6 juni, 18:00u :)

Link naar bericht
Delen op andere sites

Oei, een beetje vergeten. Deadline verschoven naar zondag 6 juni 23:59u, maar ik ga er niet van uit dat het nodig is.

 

Dus nog één keer aan de finalisten: één inzending, geen fouten maken, probeer een verband te vinden tussen 2x 2 tracks, en wees zo secuur mogelijk in waar je welk nummer precies gehoord hebt. Succes. Ready? Go!

Track 1 (vandaag tenminste).wav Track 2.wav Track 3.wav Track 4.wav Track 5 (TROS).wav Track 6 (Genre dagTV).wav Track 7.wav

Link naar bericht
Delen op andere sites
gepost (aangepast)

Gistermiddag kreeg ik een enthousiaste inzending uit de categorie 'Laat ik nu maar inzenden, want hoe langer ik wacht, hoe groter de kans dat de andere M al heeft ingezonden'.

...En bijna precies één uur later kreeg ik een enthousiaste inzending uit de categorie 'Laat ik nu maar inzenden, want hoe langer ik wacht, hoe groter de kans dat de andere M al heeft ingezonden'.

Love it. :D

 

Deze finaleronde zette ik op met het idee om het een keer pittig door eenvoud te maken. En afgaande op de reacties ("Heb het idee dat dit wel voor pro’s is, dus ik ga dan toch maar voor ‘gemiddeld snel’ in plaats van doorspeuren naar wat ik niet weet. Maar ik ben er niet heel gerust op...... -0-" en "Ik vind het een vrij pittige play-off en ik kan er niet veel chocolade van maken, dus bij dezen (...)") lijkt me dat ik daar meer dan in geslaagd ben. Vind ik mooi.

 

Ik kan allereerst zeggen dat de 'perfect score' er bij geen van beiden is uitgegaan. En slechts één iemand wist, door kunst en vliegwerk en vooral heel goed argumenteren, beide bedoelde verbanden te ontwarren.

 

De twee verbanden waren helemaal niet zo moeilijk, áls je maar wist welke tunes het waren. Om het eerste verband maar meteen uit de weg te ruimen; die sloeg, wat beide kandidaten al snel doorhadden, op tracks 2 en 7.

 

Track 2: Los Pekenikes/Musical 2000

 

 

Track 7: 'Die ene tune' uit de finale van Bassie & Adriaan en de Diamant, wat schijnbaar in de boeken staat als 'Geluidsmuziek voor amateurfilmers - Spanningsnummer 4'

 

 

Je ziet het eigenlijk al, beide tunes zijn bekend geworden door hun gebruik in Bassie & Adriaan (en zonder het door te hebben nog eens een extra verband; beiden zelfs nog gebruikt in dezelfde aflevering!)

Beide M's hadden deze tunes correct en juist, dus sowieso al 1 punt voor beiden. Ik kom hier later op terug.

 

Voor we naar het laatste verband gaan, gaan we verder eerst de tunes gewoon vanaf de eerste behandelen. Ik presenteer:

 

Track 1: Tune 'Twee Vandaag' (ca. 1998-2003)

 

 

Hint: direct in de filename: Track 1 (vandaag tenminste) >>> Twee Vandaag werd later naar Nederland 1 verschoven, dus werd het programma EenVandaag. Dusja, dat 2Vandaag vandaag de eerste track in de finale is en tegenwoordig op NPO1 te zien is, duidelijker kon ik het niet maken! :D

 

Track 2: Reeds behandeld, zie hierboven

 

Track 3: Openingstune Wedden Dat...? (1986-1989, AVRO)

 

 

Hint: Wordt snel duidelijk

 

De volgende 2 tracks, 4 en 5, zijn bijzonder: ik heb ze allebei volledig ingefloten (mede in de hoop het wellicht te vergemakkelijken), maar zijn allebei uiteindelijk niet geraden! 😮 Vooral track 4 leek me zó bekend (later nog gebruikt in ingekorte versie in een radioprogramma, als bumpertje), dat moest toch wel supersnel uitgevogeld wor~ nope.

 

Track 4: De Verhalen van Dick Bruna/Nijntje (KRO Nederland 1, later RTL 4 - 1992 tot ongeveer begin 2001)

 

HintInderdaad, geen hint. Heb 'm nog zeker zelf als kind rond 1998-1999 op RTL 4 gezien in één van de vele, vele vele, vele herhalingen. Ik dacht zodoende oprecht dat deze wel zo geraden zou worden. Thought wrong.

 

Track 5: Dag Dag Heerlijke Lach

 

Hint: TROS. Hoeveel duidelijker wil je het hebben? Nou ja, behalve dat ik de héle tune infloot (met, toegegeven, nét even een ander slot eraan, maar kom!), is het wellicht bekend dat ik toch wel een liefhebber ben van het werk van André van Duin. Dusja, voor een extra hint kun je altijd naar bijvoorbeeld mijn avatar kijken, maar dat niet alleen: zelfs de award van deze contest is ernaar vormgegeven. Ik dacht, ik moet het wel ergens in kwijtkunnen. Ik kreeg volgens mij eerder ook al reacties van "Ik had nog werk van Van Duin verwacht!", en dan is het er: wordt het niet geraden _O-

(Side note: ik wilde eerder 'Genre: DagDagTV' bij de file schrijven. Leuke knipoog naar track 6 was dat geweest, maar ik vond dat toch íets te dik er bovenop. Oh well :P)

 

Track 6: Tune 'Jos op 1' (NCRV, 1997-1999)

 

Gewoon een lekkere tune, en af en toe komt ie in me op. En dan wordt het een oorwurm. :')

Hint: In de uitleg van de finale zei ik al, "als je maar weet wát je op 1 zet". Tja.

 

Track 7: Reeds behandeld, zie hierboven

 

Eigenlijk zal het geen verrassing meer zijn met de juiste antwoorden op tafel, maar mocht je 'm toch zelf nog niet gevonden hebben: tracks 3 en 6 hebben hier het gezochte tweede verband, gezien het beiden een programma betreft dat werd gepresenteerd door Jos Brink. 

 

Een van de finalisten wist dit fantastisch te argumenteren, en bracht me zelfs nog wat extra's bij, waar ik niet bij had stilgestaan. Ik quote:

Quote

 

"Dat wordt een wilde gok. Gezien je opmerking in het bericht zou ik zeggen dat nr 6 (Jos op 1) een verband heeft met een ander nummer. Gezien de antwoorden die ik weet ga ik dan maar officieel voor nr 3 en 6, omdat beide programma’s werden gepresenteerd door Jos Brink.

 

(ik ga je alleen toch off-the-record melden dat ik een heel donkerbruin vermoeden heb dat het ‘Brink op Één’ zou kunnen zijn... een voorloper uit 1994, omdat dat een briljante verwijzing zou zijn met je stille hint ‘wat je op 1 zet’... Jos of Brink. Ook omdat je aangeeft dat dit verband nagenoeg onmogelijk zou zijn te vinden en ik er ook totaal geen materiaal van kon terugvinden :P.)"

 

Ik moest smakelijk lachen om die 'off the record'-opmerking (die nu toch een beetje on the record is, sorry), want dit bevestigde: mijn opzet 'pittig door eenvoud' is geslaagd.

 

Ik draai er niet langer omheen. Met 2 van de 7 tracks, één van de twee verbanden en een eindscore van 3 punten is de zilveren Live Gefloten-award voor @RM*O*^O^

 

Maarrrr, met 5 van de 7 tracks, beide verbanden goed en dus een eindscore van 7 punten is de gouden Live Gefloten-award voor @MarsM! _O_*O*_O_

 

Als dank voor deelname, krijgen de overige deelnemers een bronzen 'dank voor participaaaaaatie'-award:

1025968645_20210511-AwardLiveGefloten(Brons).png.abad90df193cb1b4b6d7ccf8214948f0.png

 

Wat mij betreft een geslaagde contest, trommel je vrienden en (ex)-vriendinnen op om vooral in te schrijven op Retroforum om zo mee te doen aan wellicht een volgende editie. :)

 

Sluit ik voor nu deze editie af zoals het hoort: live gefloten {| En een klein voorproefje voor wat ik de volgende keer in (de) petto heb. 'Tiepe-tie, pa-tie-pe-too-poo...' _O-

 

aangepast door samba-boy
Link naar bericht
Delen op andere sites

Nooooooooo...!

Wat een uitslag... Naja ik zou die andere tunes nooit geraden hebben.

Wel erg om te zien dat ik bij de tune van Nijntje het nummer Uno, Dos, Tres van jawel, B&A hoorde...

En track 5 blijft mysterious voor mij... Ik was stellig overtuigd dat ik die tune kende en ik heb zo'n beetje de gehele lijst met tv programma's van de TROS bekeken en geprobeerd en zélfs op alle programma's van van Duin gezocht... en dan vergeet je deze te controleren...

 

Hoe dan ook. Congrats naar @MarsM, want die heeft mij niet verslagen, maar verpletterd! Dik verdiend!

 

Dank voor deze leuke contest @samba-boy!

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Oh ik vergeet gewoon de hint op track 3 toe te lichten, maar dat kwam dus doordat deze eigenlijk meteen ook naar het hele verband hintte:

 

"(...) nagenoeg onmogelijk en waarschijnlijk gewoon een gokje wagen (maar niet oneerlijk: als je maar weet wát je op 1 zet, in de verbanden die je legt)."

 

"Gewoon een gokje wagen" is een letterlijke songtekst uit het openingsnummer met ballet. En Op 1, hè ;)

Link naar bericht
Delen op andere sites

YEAH! 8-)
 

Ik moet zeggen dat ik @RM hier blijkbaar wellicht iets overschat heb, omdat ik toch niet helemaal zeker was van mijn incomplete inzending (ik had nr 4 en 5 niet) en ik er vanuit ging dat hij naast uiteraard de Bassie en Adriaan themes toch ook wel minimaal Wedden Dat en daarmee het tweede verband (waar ik zelf dus niet helemaal zeker van was) zou ontdekken met de hint(s) in de opdracht. Maar blijkbaar een totale black-out hier? ;).

 

En inderdaad, die André van Duin had ik moéten weten! Ik was gewoon te gestresst hier, haha. Bij dergelijke contests moet je altijd een beetje proberen in het hoofd van de organisator te kruipen en uiteraard was het ontbreken van een van Duin al opmerkelijk (en ja de avatar van @samba-boy is natúúrlijk een still uit ‘Lach mee met André’ uit 1993!). ;)
 

RM, toch gefeliciteerd met een hele nette tweede plaats! *O*. En natuurlijk alle credits en lof voor samba-boy, want ik heb hier enorm van genoten (inclusief de geweldige ontknoping-berichten, met quotes en leuke feitjes!). Het onderwerp en mijn persoonlijke kennisniveau van dit fluitconcert lag mij wel (dat is bij de andere deelnemers inmiddels wel duidelijk geworden, sorry daarvoor :P), dus het wordt voor mij dan ook altijd een heuse sport om ze gewoon allemaal te vinden. Nóg meer dan winnen eigenlijk, maar dat is dan de kers op de taart! :D
 

Ik kijk alweer vol verwachting uit naar een eventueel vervolg (‘Papapadoe’, of gewoon trompetteren? _O-). En ik hoop dat ik van @djkoelkast dan gewoon weer mag meedoen -0-!

Link naar bericht
Delen op andere sites
6 hours ago, MarsM said:

YEAH! 8-)
 

Ik moet zeggen dat ik @RM hier blijkbaar wellicht iets overschat heb, omdat ik toch niet helemaal zeker was van mijn incomplete inzending (ik had nr 4 en 5 niet) en ik er vanuit ging dat hij naast uiteraard de Bassie en Adriaan themes toch ook wel minimaal Wedden Dat en daarmee het tweede verband (waar ik zelf dus niet helemaal zeker van was) zou ontdekken met de hint(s) in de opdracht. Maar blijkbaar een totale black-out hier? ;).

 

Nee, geen black-out;  Ik wist ze niet en ik kon ze ook niet vinden :).

Die tune van Wedden Dat bijvoorbeeld: Ik ken alleen de tune die ze vanaf seizoen 2 hebben gebruikt 😛.

 

Als ik Bassie en Adriaan niet zou hebben geweten dan zou wellicht een black-out genoemd kunnen worden, maar dat waren voor mij helaas echt de enige herkenbare tunes.

Ik zei ook al tegen @samba-boy vrijdag avond, dat ik de tijd zou nemen.

Op dat moment had ik die 2 tunes al, maar zei ik ook al zeker te weten dat jij ze ook zou hebben @MarsM;).

 

En afgelopen zaterdag dacht ik, laat ik maar insturen want ik kan wel langer luisteren, maar het komt toch niet meer.

Ik had juist weer de hoop dat jij het ook niet wist en dat ik eerder was met inzenden. 

 

Wie was er uiteindelijk eerder @samba-boy 😛?

 

Link naar bericht
Delen op andere sites
17 uur geleden, djkoelkast zei:

Jij bent voor eeuwig geband op alle contests.


_O-

 

13 uur geleden, samba-boy zei:

Nope, een eigen montage van 2 registraties van André's revue 'Lach Om Het Leven' uit 1979. Maar wel gebruikt in die compilatieafleveringen en bijbehorende compilatie-koopvideo's, yes ;)

 

Kijk, dat vind ik nou zo mooi, ik blijf dankzij jou nog altijd nieuwe dingen ontdekken. Tot nu toe dacht ik dus altijd dat dit shot puur uit die ‘Lach mee met André’ intro afkomstig was met die ‘Benny Hill-achtige’ muziek. Dat was ook altijd wat ik als junior altijd zat te kijken in de jaren 90 en me nog zo voor de geest haal :D.

12 uur geleden, RM zei:

 

Nee, geen black-out;  Ik wist ze niet en ik kon ze ook niet vinden :).

Die tune van Wedden Dat bijvoorbeeld: Ik ken alleen de tune die ze vanaf seizoen 2 hebben gebruikt 😛.


Die andere tune werd uiteindelijk veel bekender inderdaad. De allereerste uit de video hierboven is ook zo heerlijk klassiek omdat een op dat moment nog totaal onbekende Simone Kleinsma het liedje meezingt en aan de vrij knullige danspasjes meedoet. In die tijd natuurlijk wel fantastisch qua show-element.

 

Zo vind ik het ook altijd weer een genot om Jos Brink terug te zien, zoals hierboven in de ‘Jos op 1’ intro het “Haaaaaaartelijk don-der-dag! Is het niet llllllleeeeuk dat ik er weeeer bén!”. Legend. _O_

Link naar bericht
Delen op andere sites
Op 7-6-2021 om 21:10, MarsM zei:

Kijk, dat vind ik nou zo mooi, ik blijf dankzij jou nog altijd nieuwe dingen ontdekken. Tot nu toe dacht ik dus altijd dat dit shot puur uit die ‘Lach mee met André’ intro afkomstig was met die ‘Benny Hill-achtige’ muziek. Dat was ook altijd wat ik als junior altijd zat te kijken in de jaren 90 en me nog zo voor de geest haal :D.

Heel die intro is dus geschapen uit frame voor frame losgewrikte stills van Dré in sketches en liedjes. Voor de jaren 90 is de techniek van die leader echt briljant gedaan. Helemaal mooi is dat dat deuntje, wat inmiddels (mede door de stormloop op die videobanden) een 'André van Duin-deuntje' is geworden, gewoon library. Het werd in de early 90s ook een keer random gebruikt in het Amerikaanse Candid Camera _O-

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 1 month later...
  • RM locked this topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...