Ga naar inhoud

Alle activiteit

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Keetie

  [AUS] Heartbreak High

  Een herinnerings-schopje Mijn man vroeg gisteren aan mij of ik nog iemand van deze serie Heartbreak High herkende - ja, ik heb ook gekeken destijds - en hij stuurde mij een url: https://www.youtube.com/watch?v=m7Gy-7r5eo0 Op een paar na herkende ik ze. En de opvolgende video van toen en nu is ook leuk. https://youtu.be/a_u5EhC3bmA Toch nog eens een keertje gaan kijken, hij is destijds opgenomwn.
 3. Yesterday
 4. Harm1985

  Bassie & Adriaan #10

  Ondertussen staat het huis van Bas van Toor in Vlaardingen te koop; geen idee of hij hier recentelijk nog heeft gewoond, maar veel geld aan onderhoud lijkt er niet uit te zijn gegeven: https://www.vkmag.com/magazine/treed_in_de_voetsporen_van_clown_bassie_voor_5_5_ton_woon_je_in_zijn_huis
 5. Afgelopen week
 6. Keetie

  Speciale verkeersborden

  Mocht Sint een nieuw pak willen kopen Hoeft hij niet zo ver te lopen. Keetie de Kater dicht tot later.
 7. Earlier
 8. T4600C

  Exclusieve kijk op Apollo 14 foto's

  Paul en ik hebben niet stil gezeten, hier een voorproefje van het onderzoek in de foto's: Locatie van de AS14-80 foto's van de NASA: Locatie van de door mij gescande AS14-80 foto's: Laten we AS14-80-10441 vergelijken met de andere bronnen door de jaren heen. Het is te zien dat de grootbeeld fotografie van de Apollo missies het niet aflegt tegen moderne sondes, zelfs niet tegen de LRO. En what about de AS14-79 foto's? Hoewel de filmachterwand niet goed werkten, probeerde Roosa toch de Apollo 14 landingsplaats te fotograferen tijdens de landing. Is dat gelukt? Jazeker! op een aantal foto's is Cone Crater te zien. Laten we inzoomen: De rode pijl wijst naar Cone Crater, de grootste crater bij de landingsplaats. Als het magazijn goed had gewerkt, had Roosa misschien wel de LM kort na de landing gefotografeerd, of misschien zelfs tijdens de landing. Of AS14-79 daar genoeg resolutie voor had, weet ik niet zeker. De foto's zijn in een hogere baan genomen dan AS14-80. Hier later meer over!
 9. Hinse

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Hele mooie aanwinsten!
 10. samba-boy

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Die Mondriaan-monitor! 😮
 11. djkoelkast

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Nieuw in de collectie van https://www.retroforum.nl Boxed Philips Artist Series monitor - Mondriaan-editie GRiD GRiDCASE 1520, een 286-laptop met 1mb intern geheugen. Met volledige reference, 10mb (!) JVC harddisk (met 26-pins-aansluiting, heel vaag ding), HD diskdrive, externe keypad èn een externe HD 5,25" diskdrive. Behalve de harddisk werkt de machine, ik krijg hem alleen nog niet geboot. En die harddisk is een probleem, als iemand er meer over weet: graag! Het is een 'rugged' laptop, de behuizing is van magnesium. Echt een heel erg gave machine! Er zitten ook 2 accu's bij, maar die zijn waarschijnlijk wel kapot, ik ga ze niet testen denk ik Een Radio Shack / Tandy TRS-80 model 100 in originele koffer. Voorzien van geheugenuitbreiding denk ik, nog niet heel goed onderzocht, maar er zit een uitbreiding in. Originele koffer En inclusief disk drive. Ik moet de snaar nog vervangen, want hij doet niets. Ook weer manuals En tapes. Verder bij deze aankoop een hoop boeken, tijdschriften (vooral radio-amateurgerelateerd), diskettes (ook nieuwe), accessoires, wat pc-spul (videokaarten, geluidskaart, speakersetje, AT/XT schakelbaar toetsenborden, 2 trackballs, een 5,25" interne pc diskdrive, harddiskje, DDR-geheugen, een "teletekstgenerator" met voeding (mogelijk voor de TRS-80) en nog een heleboel losse dingetjes. Mooi setje bij elkaar.
 12. De volgende video is online: In de video is te zien hoe een geheugen module hellaas niet goed uitmeet, waarschijnelijk een draadbreuk. 5:21 Verder wordt de alarm module B8 aangesloten zoals in het echte ruimteschip. Ze triggeren het undervolt alarm door de 28v spanning van het ruimteschip te verlagen naar 20v. Dit alarm kwam ook voor bij Apollo 13 toen een brandstofcel ontplofte. De alarm module wordt verder getriggerd met andere testen en lijkt goed te werken. Het geeft een fout aan wanneer ze iets buiten de bedrijfswaarden veroorzaken.
 13. Deemster

  Galgje #13

  - - R - - - - E S - A O P M
 14. Hassan

  Galgje #13

  R van Retroforum
 15. Deemster

  Galgje #13

  - - - - - - - E S - A O P M
 16. Hassan

  Galgje #13

  M van Mocromaniac
 17. Deemster

  Galgje #13

  - - - - - - - E S - A O P
 18. Hassan

  Galgje #13

  S van Steen
 19. Deemster

  Galgje #13

  - - - - - - - E - - A O P
 20. Hassan

  Galgje #13

  P van Patrick
 21. CuriousMarc, Ken Sherriff en consorten zijn helden als het gaat om antieke technologie
 22. djkoelkast

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Deze heeft Ross voor me meegenomen uit Zweden:
 23. djkoelkast

  Philips P2000T

  Wat een goede vondst Keetie!
 24. Keetie

  Philips P2000T

  In de Wiki hebben ze het over de P2000T als Viditel terminal, daarom denk ik - ok, ik heb gezocht... - dat dit model niets met de P2000 Philips computers te maken heeft, maar wel met het nieuwe P2000 alarmsysteem. Daar wordt de BBT 01 namelijk wel genoemd!
 25. WHiZZi

  Philips P2000T

  Viditel ken ik wel, alleen van dit specifieke model kan ik niks vinden
 26. Keetie

  Philips P2000T

  In de Wiki staat iets over Viditel: https://nl.wikipedia.org/wiki/Viditel
 27. djkoelkast

  Bassie & Adriaan #10

  Het logo van de Verzonken Stad is wel heel tof gedaan, eigenlijk is het vooral de glow die het minder aantrekkelijk maakt en op de foto's had wel wat kleurcorrectie gemogen. En bij Europa zijn de tekeningen niet zo tof, alle andere hebben foto's.
 28. samba-boy

  Bassie & Adriaan #10

  Ik herhaal: idee is fantastisch (zeer geniaal, anders zou ik het zelf ook niet al geopperd hebben, zei hij bescheiden ), maar de uitvoering jammerlijk. Verzonken Stad vind ik overigens nog de beste van de drie. Europa hadden ze misschien toch beter die originele VHS-covershoot foto voor kunnen gebruiken, maar ik weet natuurlijk niet hoeveel al digitaal ligt. Ik ben allang blij dat ze er mee bezig blijven.
 1. Load more activity
×