Ga naar inhoud

djkoelkast

Admin
 • Aantal items

  23108
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over djkoelkast

Profiel

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Den Helder
 • Interesses
  Popje!
 • Console
  Amiga 4000
 • Facebook
  djkoelkast
 • Twitter
  @djkoelkast

Recente bezoekers van dit profiel

9341 profielweergaven
 1. djkoelkast

  MSX aansluiten op monitor?

  Helaas blijft het altijd een gok, als je zoiets bestelt. Het kan werken, maar soms ook niet. Ik weet niet uit mijn hoofd hoeveel pins die MSX heeft, maar dat zou je moeten uitzoeken. Of je kunt ook op zoek naar een MSX met een scartuitgang of composite-uitgang via tulp. Die zijn heel veel gemaakt en ook makkelijk en niet te duur te vinden, maar wel zonde van deze MSX dan natuurlijk. Ik vond een plaatje: Dan moet je dus wel een 8P DIN hebben en niet een 5P of 6P. Vrijwel zeker wordt dat zelf solderen.
 2. djkoelkast

  Lezen van NASA 10.5" computer banden

  De FR-100 en FR-600 van Ampex zijn 'instrumentation recorders'. Ik vond dit: "August, the corporation announced the Model FR-600, first instrumentation recorder capable of recording frequencies as high as 250,000 cycles per second." En: "August, the first Ampex products assembled outside the United States were produced at Reading, England (Model FR-100 instrumentation recorders)." Dit is een FR-100: Er zit op deze foto's een 1/4" tape op, geen 1/2". Dus of er zit een verkeerde tape op, of hij kan meerdere formaten aan, of die tape is niet van een FR-100. De FR-600 is zeker een 1/2", maar ik kan daar weinig over vinden verder.
 3. djkoelkast

  MSX aansluiten op monitor?

  Welkom op Retroforum! Van RF naar VGA moet je vergeten, dat wordt nooit mooi. Als je van DIN naar VGA wil dan heb je een converter nodig. Dat wordt nog wel een heel gedoe hoor. Je hebt nodig een DIN-plug waarop je een kabel soldeert die naar bijvoorbeeld een GBS8200 gaat. Een GBS8200 zet RGBI/RGBS (wat uit een MSX komt) om naar VGA. Daar moet je een goede krachtige adapter bij hebben (5V 2.5A en geen Chinees prul) en voor het mooie moet je de geheugenbanen op de printplaat afplakken met kopertape, anders krijg je spikkels in beeld. Als je ook nog audio wil zul je daar een extra kabel voor moeten maken en die ook aan je DIN solderen. Dit is een GBS 8200: Met een beetje slim shoppen kost 'ie je niet veel meer dan 20-22 euro. Een goede adapter 10-15 euro Kopertape een euro of 4 Kabel voor beeld zit bij de GBS 8200 Kabel voor geluid 1-2 euro DINplugje max 1 euro? Moet je nog wel zelf solderen. Makkelijkere oplossing is bij de kringloopwinkel naar een klein LCD tv'tje zoeken, die kosten over het algemeen tussen 10-20 euro. Daarop zit meestal een composite-aansluiting (geel/wit/rood tulpje), dan heb je verder alleen nog een kabel nodig van DIN naar 2 of 3x tulp. (2x omdat de MSX mono is), die kun je ook zelf maken voor een paar euro.
 4. djkoelkast

  Digitaliseren van analoge video

  Lekker setje
 5. djkoelkast

  Bassie & Adriaan #10

  Op zolder sporen van Bassie zijn webshop? Is wel wat voor die gatlikker van een Johan Heiduurt
 6. djkoelkast

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Nieuw in de collectie van https://www.retroforum.nl Boxed Philips Artist Series monitor - Mondriaan-editie GRiD GRiDCASE 1520, een 286-laptop met 1mb intern geheugen. Met volledige reference, 10mb (!) JVC harddisk (met 26-pins-aansluiting, heel vaag ding), HD diskdrive, externe keypad èn een externe HD 5,25" diskdrive. Behalve de harddisk werkt de machine, ik krijg hem alleen nog niet geboot. En die harddisk is een probleem, als iemand er meer over weet: graag! Het is een 'rugged' laptop, de behuizing is van magnesium. Echt een heel erg gave machine! Er zitten ook 2 accu's bij, maar die zijn waarschijnlijk wel kapot, ik ga ze niet testen denk ik Een Radio Shack / Tandy TRS-80 model 100 in originele koffer. Voorzien van geheugenuitbreiding denk ik, nog niet heel goed onderzocht, maar er zit een uitbreiding in. Originele koffer En inclusief disk drive. Ik moet de snaar nog vervangen, want hij doet niets. Ook weer manuals En tapes. Verder bij deze aankoop een hoop boeken, tijdschriften (vooral radio-amateurgerelateerd), diskettes (ook nieuwe), accessoires, wat pc-spul (videokaarten, geluidskaart, speakersetje, AT/XT schakelbaar toetsenborden, 2 trackballs, een 5,25" interne pc diskdrive, harddiskje, DDR-geheugen, een "teletekstgenerator" met voeding (mogelijk voor de TRS-80) en nog een heleboel losse dingetjes. Mooi setje bij elkaar.
 7. djkoelkast

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Deze heeft Ross voor me meegenomen uit Zweden:
 8. djkoelkast

  Philips P2000T

  Wat een goede vondst Keetie!
 9. djkoelkast

  Bassie & Adriaan #10

  Het logo van de Verzonken Stad is wel heel tof gedaan, eigenlijk is het vooral de glow die het minder aantrekkelijk maakt en op de foto's had wel wat kleurcorrectie gemogen. En bij Europa zijn de tekeningen niet zo tof, alle andere hebben foto's.
 10. djkoelkast

  Bassie & Adriaan #10

  Die glow er omheen is echt heel lelijk gedaan, waarschijnlijk om de snijlijnen te verdoezelen. Helemaaal bij Bassie in de Amerikacover is het erg.
 11. djkoelkast

  Bassie & Adriaan #10

  Dus die heeft er èn niks voor betaald èn meerdere voor zijn eigen collectie
 12. djkoelkast

  Wie is de Mol? # 2

  Ik geloof niet zo in dat "lekken". Dit is gewoon vooropgezet om een 'buzz' te creeren voor dit programma en dat is ze weer goed gelukt ook.
 13. djkoelkast

  Bassie & Adriaan #10

  Wat aan de flauwe kant, maar herkenbaar.
 14. djkoelkast

  Wie is de Mol? # 2

  Ohja Evelien de Bruijn en Hart van Nederland doet wel een belletje rinkelen inderdaad.
 15. djkoelkast

  Wie is de Mol? # 2

  De BN'ers zijn echt op aan het raken, maar Sarah Chronis is natuurlijk mijn ultieme ONM-crush Die Nikkie zat ook in The Big Escape en was strontvervelend. Evi Hanssen is geen BN'er, maargoed, wel bekend van o.a. Expeditie Robinson Robèrt (lekker los gebakken) kennen we van Heel Holland Bakt Rick Paul van Mullingen zat o.a. in Adam & E.V.A. en Rundfunk De rest zegt me niet zo veel. Bedankt voor de mooi uitgewerkte post weer @RM!
×