Ga naar inhoud

Poule 12-06  

6 leden hebben gestemd

  1. 1. Welke game is beter?

    • Super Mario World 2 - Yoshi's Island
    • Final Fantasy VI (Final Fantasy III)
      0


Aanbevolen berichten

5aaee8ad78b5a_Poule12-06.thumb.png.6fae35934520eead20478bcdd466669f.png

 

Super Mario World 2 - Yoshi's Island

Super Mario World 2, Yoshi’s Island is een platformspel. In dit spel speel je als een Yoshi, een dinosaurus, die Baby Mario veilig door 48 levels moet leiden, verdeelt over zes werelden. In elk level krijg je een andere kleur Yoshi. Yoshi kan zijn vijand pakken met zijn tong en inslikken en uitspugen. Ook kan hij de vijand doorslikken. De vijand verandert dan in een ei die Yoshi bij zich houdt. Deze kan op een later moment weer worden afgevuurd om andere vijanden te verslaan. De bedoeling is om Baby Mario te beschermen. Als je geraakt wordt zal een krijsende Baby Mario in een bubbel door de lucht zweven. Als de baby niet binnen 10 seconden wordt gepakt verlies je een leven. De hoeveelheid tijd kan verhoogt worden door sterren te verzamelen. Als Yoshi geplet wordt of in een put valt verlies je direct een leven. Aan het einde van elke wereld bevindt zich een eindbaas. Er zijn ook gedeelten waarbij je als Super Baby Mario speelt.

 

Final Fantasy VI (Final Fantasy III)

Final Fantasy VI (in de US Final Fantasy III) is een turn-based RPG. Het verhaal speelt zich af in een fantasiewereld met technologie uit de tweede industriële revolutie (tweede helft 19e eeuw tot de eerste wereldoorlog). Het spel speelt zich af in drie spelmodes; Een wereldmap, een dorp of een dungeon map, een vechtscherm en het menu. De wereldmap is een geschaalde versie van de hele map. Reizen door de map gaat te voet, op een chocobo of door middel van een luchtschip. De gevechten werken met een action bar. Deze loopt langzaam vol en als deze vol is mag het karakter zijn actie uitvoeren.

 

Stem op jouw favoriete spel en laat een reactie achter!

 

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Net als Hinse een overduidelijke stem voor Super Mario World 2, die ik verder niet meer al te uitgebreid ga toelichten. In de voorgaande rondes heb ik m'n oordeel over beide titels al vrij breed gedeeld. Hoewel qua genre lastig direct vergelijkbaar is Yoshi's Island toch net even dat beetje luchtiger, origineler en toegankelijker dan (de zoveelste rpg) Final Fantasy. Voor de beste SNES game is een deel van het criterium denk ik ook dat de game een breed publiek moet kunnen aanspreken en Final Fantasy is dan toch net iets meer voor de die hards / specifieke liefhebbers.

aangepast door MarsM
Link naar bericht
Delen op andere sites

Oef dit is een moeilijke. Maar Yoshi's Island is het spel wat ik veel vaker speel. De graphics hebben ook een mooie getekende stijl. FF VI is ook een heel goed spel maar moet toch voor Yoshi's Island kiezen.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Uitslag12_06.png.8a88fe4613e38421f8df6cb99b73e725.png

 

Super Mario World 2: Yoshi's Island wint deze battle.

 

Super Mario World 2: Yoshi's Island is poule winnaar geworden.

Final Fantasy VI (Final Fantasy III) heeft te weinig punten gehaald in de poule fase en is uitgeschakeld.

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • RM locked this topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...