Jump to content

De toekomst van Bassie en Adriaan


Recommended Posts

Ik zat net eens te denken...

Hoe lang denken jullie dat de houdbaarheidsdatum van Bassie & Adriaan is? Zullen kinderen over een paar jaar nog wel naar B&A willen kijken, of zijn het dan alleen nog maar series als Pokemon en dergelijke. Het is natuurlijk sowieso de vraag of het tv contract verlengd wordt. Wat denken jullie daarover?

Worden Bassie en Adriaan over een jaartje of 20 nog steeds herinnerd? Zijn het dan van die oude kinderhelden zoals Kruimeltje, Pietje Bel enz. of worden ze vergeten en is het slechts een vage herinnering voor de echte fans

Ik ben echt benieuwd wat jullie hierover denken.

Trouwens...hoe lang is de houdbaarheid van deze site? Daar wel eens over nagedacht?

Discussie!! *)

Link to post
Share on other sites
  • Replies 150
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Eerlijk gezegd, ik weet het niet. Zolang beide heren blij en wel op aarde rondlopen, zullen ze waarschijnlijk nieuwe dingen maken, dus in de belangstelling blijven.

Ik wil liever niet denken aan het moment dat een van hen overlijdt :'(

Op gegeven moment wordt het cult en geen mainstream meer. Ik denk dat dat kinderen die onze generatie krijgt, het allemaal nog wel weet te waarderen, maar de generatie daarna zal het raar vinden, want tegen die tijd komt alles uit de computer.

Wat de houdbaarheid van deze site betreft, geen idee, maar nu we de kans hebben, moeten we die ook aanpakken. Ik heb jarenlang in nietfandom geleefd, dus dat haal ik lekker in. Ik wentel mij in jaren B&A, en doordrenk mij ervan, dus voorlopig vind ik alles prima ;)

Link to post
Share on other sites

*bas* en *adriaan* moeten gewoon op tv te zien blijven, desnoods beginnen we zelf een tv zender en kopen we de series op :P Als ik ooit kinderen krijg, zal ik die zeker naar Bassie & Adriaan laten kijken en als ze er niets aan vinden krijgen ze huisarrest, met voorstraf nog langer kijken >:)

Ook de sites en dit forum moeten natuurlijk blijven, zolang we er maar voor zorgen dat ze goed lopen ^O^ *bas* & *adriaan* 4ever O+

Link to post
Share on other sites

Bassie & Adriaan sterft uit , Ernst , Bobby en de Rest die zal b&a overnemen , dat is het stomste duo ( Bobby en Ernst ) .

Dit is wel een moeilijke vraag de eenige oplosing zullen we 20 jaar latter (of korter) te weten komen .

Dat Bassie of Adriaan sterft zou ik er een maand niet goed van zijn :'(

Denk aan "The Loin King" de kring loop van het leven !

Link to post
Share on other sites

Ik blijf optimistisch. Zelf Stan Laurel & Oliver Hardy (Dikke & de Dunne) zijn nu, 70 jaar later, nog in de belangstelling. EN HOE! Ook daar ben ik 100% fan van. _O_Bassie & Adriaan blijven bij de kinderen altijd bestaan en sterven nooit uit. Daarvoor hebben ze tè veel voor de televisiewereld + haar jonge, jeugdkijkers gedaan. Als wij tenminste ook maar doorzetten .......... :7

Link to post
Share on other sites

Ik wil er nog even aan toevoegen dat als B&A uit de gratie raken, dat niet aan de kinderen (tot een jaar of zes, denk ik) zal liggen, maar aan de ouders. Die bepalen meestal immers waar de kids naar kijken. De kinderen kijken wel, in zo verre is het toch tijdloos en niet generatie gebonden. Maar als de ouders beslissen dat hun kroost naar iets anders moet kijken, dan doe je daar weinig aan.

Link to post
Share on other sites

Zolang de series op tv blijven verschijnen, zullen B&A niet in de vergetelheid raken. Maar hoelang lopen de series nog? Het contract is wel verlengd, maar de vraag is natuurlijk of dat vaker zal gebeuren. Op het moment dat B&A niet meer te zien zijn is de kans groot dat de jongste generatie ze straks niet eens meer kent.

Link to post
Share on other sites
Maar daarbij komt weer dat veel ouders B&A leuk vinden, dat bleek toen ik mijn klas rondvroeg. Mijn hele klas is overigens fan van Bassie & Adriaan. Hopelijk zijn de ouders wijs genoeg om hun kinderen *bas* & *adriaan* voor te schotelen ^O^

Ja, NU wel. Maar hoe zit dat met de ouders over 20 jaar? De breezersletjes, de computernerds van nu die dan kinderen hebben. Zullen die ook hun kinderen naar B&A laten kijken, of denken die dat Pokemon veel leuker is?

Op zich jammer dat ik geen kinderen hoef, dat zou weer een paar fans schelen ;)

Link to post
Share on other sites

Ik denk dat over enkele jaren B&A van de buis verdwijnen. Daarna zal om de zoveel jaar een korte revival zijn, waarbij op tv weer het één en ander wordt uitgezonden (zie Swiebertje/Meneer Kaktus nu). B&A hebben echter zo'n staat van dienst in Nederland, je kunt wel stellen dat Bassie de beroemdste (iig de bekendste) clown van Nederland is, en Adriaan de beroemdste acrobaat. Iedereen kent het duo. En zij zullen net als Pipo de clown voortleven. Ik weet nog wat een periode van rouw er uit brak toen de echte Pipo overleed. Nederland was er kapot van. Met Bassie & Adriaan zal het niet anders gaan. Echter, om nu al over hun dood te gaan praten, zo ver is het hopelijk nog laaaang niet :D

De houdbaarheid van B&A is denk ik vooral afhankelijk van de opvoeding, zoals wonderer al zei.

Het valt me op dat heel veel nostalgische retro series de laatste tijd een revival beleven. De introductie van de DVD speler heeft daar o.a. mee te maken. B&A reken ik hier onder, maar daarnaast ook Swiebertje, Familie Knots, Turtles, Transformers, Hamelen, etc. Maar nu wordt ik offtopic. Waar het om gaat is dat ik denk dat B&A nog maar een paar jaartjes te gaan hebben in Nederland, en dat het tijdperk dan over is. Voor ons trouwe fans zal het in ieder geval nooit over zijn, wij zien het natuurlijk als missie om B&A ons leven lang te steunen! _O_8-)

Link to post
Share on other sites

Naar mijn idee hebben *bas* & *adriaan* te lang meegedraaid om vergeten te worden. de oudste serie is al 28 jaar oud!! ooit zullen ze wel worden vergeten, maar dat duurt nog heel veel jaartjes hoor!! *)

en daar komt bij dat er nog geen enkel duo is dat aan *bas* & *adriaan* kan tippen. en zeker die achterlijke ernst en bobbie niet! :r

Link to post
Share on other sites

Ik ben van de zwart-wit generatie (pipo, fabeltjeskrant e.d.). Mijn kinderen van 7 en 5 vinden B&A heel leuk, maar dit wordt zeker beïnvloed doordat ook hun vriendjes B&A kennen.

Toen ze kleiner waren heb ik ze wat Pipo video's laten zien. Op zich vonden ze dit leuk, maar omdat hun vriendjes het totaal niet meer kennen, sloeg het niet aan.

De humor en verhalen van "kinderseries" blijven hun kracht houden - hooguit worden de kijkers wat jonger. Wat belangrijker is voor de echte houdbaarheid is de bekendheid bij een grotere groep. Hierin spelen de media de hoofdrol.

Link to post
Share on other sites

Dat de series tijdloos zijn is inmiddels wel bewezen en Nickelodeon wil nog lang niet van ze af. Frans-Jan Punt de programmadirecteur zei laatst nog tegen me dat hij hoopt nog heel lang de series van B&A uit te mogen zenden. Die series gaan van generatie tot generatie, zit wel goed dus

Kijk overigens eens naar 'Pipo de Clown', ook deze series/films scoren nog, de pipo-generatie is volledig gereanimeerd er is een nieuwe film, er komt een tv-serie, en Brigde Entertainment brengt dvd's uit met pipo-avonturen. Misschien dat dat later ook met Bassie & Adriaan gebeurt. Wie zal het zeggen. Neej met de toekomst van B&A zit het volgens mij wel goed.

Link to post
Share on other sites
Misschien gaan ze over 20 jaar een B&A film maken...

Ik weet niet eens of ik dat leuk zou vinden ;)

ik denk niet dat dat gaat gebeuren. b&a doen alles zelf: schrijven, regisseren, acteren en ze hebben zelf alle rechten. een nieuwe b&a film zit er echt niet in.

Link to post
Share on other sites
[..]

ik denk niet dat dat gaat gebeuren. b&a doen alles zelf: schrijven, regisseren, acteren en ze hebben zelf alle rechten. een nieuwe b&a film zit er echt niet in.

Ik bedoel dus een biopic. Over Bas en Aad van Toor. Geen nieuwe B&A film zoals de series, maar hoe hun leven was en zo.

Link to post
Share on other sites
Lijkt me gaaf. Maar betwijfel of dat ooit gaat gebeuren. Zo boeiend zal zo'n verhaal niet worden denk ik...

Waarom niet? Bijna 50 jaar artiest/tv maker. Ik denk dat er behoorlijk wat te vertellen valt. Ik bedoel, ze willen een biopic maken over Fanny Blankers-Koen. Nou, die heeft een keer een medaille gewonnen. Dan is het leven van de gebroeders van Toor nog een stuk interessanter.

Link to post
Share on other sites
Misschien wel, maar toch, dan zou je van elke artiest een film kunnen maken. Gebeurd ook wel, maar weet niet of het verhaal echt heel boeiend is. Het is hard werken, hard werken, hard werken. Of het echt een verhaal heeft voor een film...weet het niet.

True. Maar niet elke artiest doet echt iets bijzonders. Gebr. Van Toor wel. Nou ja, we zullen wel zien. Voorlopig in ieder geval niet.

Link to post
Share on other sites

deze site net als andere sites zal ooit vergeten worden. het zal altijd wel een keer stoppen. bassie en adriaan zal wel blijven bestaan. het gaat nu bijna heel de wereld over. _O_ . Maar ik denk niet dat het in Nederland zomaar zal stoppen. Kijk cijfers genoeg. *harry* Dus voorlopig en voor de komende 10 jaar gewoon nog *bas* & *adriaan*

Link to post
Share on other sites
[..]

ik denk niet dat dat gaat gebeuren. b&a doen alles zelf: schrijven, regisseren, acteren en ze hebben zelf alle rechten. een nieuwe b&a film zit er echt niet in.

Met Pipo is toch hetzelfde gebeurd? Alhoewel Wim Meuldijk zelf de film gemaakt heeft. Ik zie die film wel gebeuren ooit...

Link to post
Share on other sites

Vandaag volgende tekst gelezen in de Weekend van deze week:

Met oa een artikel: Op de premiere van Bassie & Sylvia

"ADRIAAN SCHITTERT DOOR AFWEZIGHEID". Met leuke foto's.

Alleen zou ik graag een kleiner artikel hier neerplaatsen wat er ook bij stond:

BASSIE WEIGERT FILM OVER ZIJN LEVEN!

Vele artiesten zouden zich waarschijnlijk vereerd voelen als ze worden benaderd met de vraag of ze interesse hebben in een documentaire over hun leven, maar zo niet Bas. 'Wat denk je? Word ik onlangs opgebeld door de VPRO. Of ze een grote documentaire over mij mogen maken. Net als bij Ramses Shaffy en André Hazes is gebeurd. Daar had ik dus net even geen trek in. De VPRO zei dat ze er een subsidiepotje voor hadden en ik herinner me nog als de dag van vandaag dat we als Bassie & Adriaan een serie reisavonturen door Europa gingen maken. Toen wilden we, omdat het tevens voor de Europese gemeenschap was, daarvoor wat subsidie beuren. De allereerste keer dat wij subsidie gingen vragen. Ons werd gezegd: de VPRO heeft de hele subisidiepot al leeggehaald voor de komende 3 jaar. Er zat geen cent meer in voor ons. En voor die omroep moet ik me nu laten gebruiken zodat ze over mijn rug kunnen scoren met een documentaire over mijn leven; amme hoela! Ik zei tegen die elitaire hypocrieten: 47 jaar lang ben ik beroepsartiest en jullie hebben nooit naar me omgekeken. Geen seconde ben ik bij de VPRO in beeld geweest. Waarom dan nu opeens wel? Wegwezen, zeg! Heb je die film van Hazes gezien met alle huwelijksellende uitvergroot? Heel Nederland lacht uit leedvermaak, behalve Hazes zelf. De heren worden bedankt. Ze zoeken maar een ander slachtoffer...'

Link to post
Share on other sites
[..]

Na het lezen van het stukje kan ik niets anders dan hem gelijk geven! :Y

[edit]

Me 100'ste post :D

[/edit]

Als het de TROS was geweest, dan had ie denk ik wel ja gezegd. Maar waarom alleen over Bas :? Dat kan toch haast niet? Wat heeft hij nou zonder Aad gedaan?

Link to post
Share on other sites
[..]

Als het de TROS was geweest, dan had ie denk ik wel ja gezegd. Maar waarom alleen over Bas :? Dat kan toch haast niet? Wat heeft hij nou zonder Aad gedaan?

Het is een keuze van de VPRO, altijd al een rare zender gevonden!

[..]

Ja oke :) Maar het is toch leuk als er een documantaire over Bassie word gemaakt? :)

Die zal best nog wel komen!

*japie* Hey baas, heb u gehoord? Ze wouden een documantaire over dat achterlijke clownte op de televisie...

*baron* Wat zeg jij daar japie?

*b2* Volgens mij mankeer je wat aan je oren!

Link to post
Share on other sites

1) Bassie en Adriaan zullen over een x-aantal jaren gewoon terug komen, maar niet meer met Bas en Aad van Toor. Bas en Aad hebben zonen, zwagers etc. die hun rollen tegen die tijd zouden kunnen invullen. Voorwaarde is dan wel dat:

a) bassie is gestopt

b) ze terug gaan naar een echte clown en acrobaat

2) Een documentaire of een grote show over het leven en de carriere van Bassie en Adriaan zou top zijn. Al eerder riep ik dat dit best een avondvullend programma zou kunnen worden. De Broers verdienen het om een heus en goed afscheid te krijgen bij voorkeur bij Nickelodeon of bij de TROS (of een samenwerking??). Er zijn veel niet vertoonde beelden, verhalen etc. Collega's die veel kunnen vertellen (wat te denken van de dickmansen en alle andere boeven) Bassie en Adriaan werken zeker mee denk ik.

Link to post
Share on other sites

Ik weet niet of B&A aan dat soort dingen meewerken. Ze zijn wat dat betreft volgens mij niet gemakkelijk...

Vond trouwens dat Bas een hoop kwaadheid bij zich had in dat artikel. Alsof hij zich niet gewaardeerd voelt ofzo.

Geloof helemaal niet dat B&A ooit terugkomen met nieuwe acteurs. Dat lijkt me echt het stomste wat ze kunnen doen...

Link to post
Share on other sites
Geloof helemaal niet dat B&A ooit terugkomen met nieuwe acteurs. Dat lijkt me echt het stomste wat ze kunnen doen...

Als ze dat doen vind ik dat echt heel erg stom |:( niemand kan het zo maken zoals Aad en Bas dat jaren gedaan hebben. Ook omdat Aad alles zelf deed (regie/montage enz)

Link to post
Share on other sites
Ja natuurlijk , waarom doet hij nog verder met de show hij zou leven's lang willen doorgaan .

Hij gaat verder en ik zie het als een mes in de rug van Adriaan. Maar dat ben ik. Ik heb niks tegen Bassie. Behalve zijn manier van handelen in deze rotte zaak. Het mist enige vorm van normen en waarden. ik ga niet naar zijn show. Al kreeg er 1 miljoen bij. :(

Link to post
Share on other sites
[..]

Hij gaat verder en ik zie het als een mes in de rug van Adriaan. Maar dat ben ik. Ik heb niks tegen Bassie. Behalve zijn manier van handelen in deze rotte zaak. Het mist enige vorm van normen en waarden. ik ga niet naar zijn show. Al kreeg er 1 miljoen bij. :(

Ik ben het daar niet helemaal mee eens. Ze zijn samen overeengekomen wat er zou gebeuren na het afscheid. Bassie heeft al jaren eerder gezegd dat hij door zou gaan tot zijn dood. Adriaan heeft dat niet zo en richt zich op andere zaken.

Zolang het maar in goed overleg is gegaan.

Sylvia is natuurlijk een heel ander verhaal...

Link to post
Share on other sites
[..]

Ik ben het daar niet helemaal mee eens. Ze zijn samen overeengekomen wat er zou gebeuren na het afscheid. Bassie heeft al jaren eerder gezegd dat hij door zou gaan tot zijn dood. Adriaan heeft dat niet zo en richt zich op andere zaken.

Zolang het maar in goed overleg is gegaan.

Sylvia is natuurlijk een heel ander verhaal...

Bassie heeft ook een keer gezegd dat hij gewoon doorgaat zolang de kinderen om hem lachen. Ook is het minder geloofwaardig om als acrobaat op te treden als je in de 60 bent, dan wanneer je clown bent. Bij Bassie speelt volgens mij ook nog eens dat hij een heel familiebedrijf runt, en zodra dat stil valt, is er voor sommigen geen werk meer.

Link to post
Share on other sites

Ik ben het daar net als Wonderer niet mee eens.

Bassie & Adriaan zijn niet verplicht bij elkaar te blijven. Wanneer 1 van de 2 besluit te stoppen heeft de ander het volste recht om wel door te gaan.

Ze hebben jarenlang een prachtig product geleverd, maar dat betekent niet dat iets anders opeens niet meer mag.

Ik ben geen fan van z'n nieuwe act, maar of de laatste jaren B&A echt geweldig was durf ik ook in twijfel te nemen. Ze zijn wel heel oud hoor...

De geloofwaardigheid was er voor mij een beetje af. Ze waren niet echt meer de helden die het altijd waren.

Om een lang verhaal nog langer te maken. B&A zullen altijd verbonden blijven, maar Bassie heeft het volste recht om door te gaan met zijn leven, en zijn artiestenloopbaan.

Link to post
Share on other sites

2) Een documentaire of een grote show over het leven en de carriere van Bassie en Adriaan zou top zijn. Al eerder riep ik dat dit best een avondvullend programma zou kunnen worden. De Broers verdienen het om een heus en goed afscheid te krijgen bij voorkeur bij Nickelodeon of bij de TROS (of een samenwerking??). Er zijn veel niet vertoonde beelden, verhalen etc. Collega's die veel kunnen vertellen (wat te denken van de dickmansen en alle andere boeven) Bassie en Adriaan werken zeker mee denk ik.

Zo'n documentaire of grote show zou top zijn maar ik denk niet dat je er op moet rekenen. Omdat B&A vast bij Nick zitten, en Nick het echt moet met low-budgets moet doen, zit zo iets er echt niet in. Zelfs de Marathon op 31 dec. 2003 viel al voor een groot deel buiten het bugdet en daarom moest het grootste gedeelte in de studio voor de green screen van TMF worden gedraaid. Als ze nog bij de Tros hadden gezeten zou zo'n programma er eerder inzitten...

Link to post
Share on other sites
[..]

Bassie heeft ook een keer gezegd dat hij gewoon doorgaat zolang de kinderen om hem lachen. Ook is het minder geloofwaardig om als acrobaat op te treden als je in de 60 bent, dan wanneer je clown bent. Bij Bassie speelt volgens mij ook nog eens dat hij een heel familiebedrijf runt, en zodra dat stil valt, is er voor sommigen geen werk meer.

ik vind het een steek in de rug van Adriaan. Ik snap mensen best. Maar Bassie zonder Adriaan. DAt is net als leven zonder lucht. Misschien snappen jullie mij niet. Maar ik krijg van dat gedrag van die clown soms hoofdpijn! *aadbaron* *b2*

Link to post
Share on other sites
[..]

ik vind het een steek in de rug van Adriaan. Ik snap mensen best. Maar Bassie zonder Adriaan. DAt is net als leven zonder lucht. Misschien snappen jullie mij niet. Maar ik krijg van dat gedrag van die clown soms hoofdpijn! *aadbaron* *b2*

Ik snap zeker wat je bedoelt, maar je het is en blijft van 2 kanten komen. De één wil stoppen, moet de ander dan ook stoppen omdat de één het zegt? Dat is ook krom natuurlijk, omdat je het er met z'n tweeën er mee eens moet zijn. Ik weet ook wel dat leeftijd een rol speelt, maar ik wilde gewoon even uitleggen dat er 2 kanten aan het verhaal zijn. Hoewel ik Adriaans standpunt logischer vind, mag Bassie van mij zelf weten of hij verder gaat. Het is zijn leven, dus hij bepaalt het ;)

Link to post
Share on other sites
[..]

Ik snap zeker wat je bedoelt, maar je het is en blijft van 2 kanten komen. De één wil stoppen, moet de ander dan ook stoppen omdat de één het zegt? Dat is ook krom natuurlijk, omdat je het er met z'n tweeën er mee eens moet zijn. Ik weet ook wel dat leeftijd een rol speelt, maar ik wilde gewoon even uitleggen dat er 2 kanten aan het verhaal zijn. Hoewel ik Adriaans standpunt logischer vind, mag Bassie van mij zelf weten of hij verder gaat. Het is zijn leven, dus hij bepaalt het ;)

maar ik vind dat die meid niet in het blauw mag!!! dat is adriaan kleurtje *adriaan*

Link to post
Share on other sites
volgens mij draait die magicland show geen jaren, en zolang b&a op tv zijn blijft bassie toch gelinkt aan adriaan en echt niet aan sylvia.

De meeste kids komen voor Bassie en niet voor Sylvia .

Maar zouden we vragen aan de kids wat ze liever hebben tussen :

Bassie & Adriaan

Bassie & Sylvia

Bassie

Zouden ze B&A kiezen maar ja de kids en andere mensen beslissen dat niet hè

Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...