Jump to content
RM

Beste SNES Game: Voorronde 29

Welke game is beter?  

7 members have voted

  1. 1. Welke game is beter?

    • Soul Blazer
    • Super Tetris 3


Recommended Posts

5a2476e821694_Voorronde29.thumb.png.dd48227105bd2977546a2d8fd643dd32.png

 

Soul Blazer

Soul Blazer is een actie RPG. De speler bevrijdt een aantal dorpen door te vechten met monsters in traditionele dungeoncrawl gevechten. Het verslaan van een monster zorgt ervoor dat de ziel van een voormalige inwoner van een dorp bevrijd wordt. Vaak is dit een mens, maar het kan ook iets anders zijn, zoals bijvoorbeeld een dolfijn of een tulp. Bij het bevrijden van de zielen wordt langzaam het dorp weer opgebouwd. De nieuwe inwoners geven de speler advies en diverse spullen. Als de ziel van het dorpshoofd wordt bevrijd door het verslaan van de eindbaas dan kan de speler naar het volgende gebied. Als alle zes de dorpen zijn verslagen dan krijgt de speler toegang tot de “World of Evil” om daar de laatste eindbaas te verslaan.

 

Super Tetris 3

In deze versie van Tetris zijn er vier speelmodussen. De eerste modus is Standard Tetris (zonder einde of 25 regels). De tweede modus is Magicaliss, waarbij blokjes een bepaalde kleur hebben die je kunt veranderen door vier keer rond te draaien. Een lijn die één dezelfde kleur heeft zal verdwijnen en er zijn ook wild blocks die tellen voor elke kleur. Er zijn ook grijze blokken die niet weg gaan. De derde modus is Sparkliss, waarbij er bommen ontploffen en er een rij en kolom wordt weggehaald. De vierde modus is Famliss: Vier spelers nemen het tegen elkaar op.

 

 

Stem op jouw favoriete spel en laat een reactie achter!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beide spellen niet gespeeld. Super Tetris 3 spreekt me wel aan omdat het gewoon een goed uitgewerkte Tetris-variant is, die je ook nog eens met z'n vieren kan spelen:

 

 

Soul Blazer spreekt me niet echt aan, ook irritant dat die bol constant om je heen zwaait.

Edited by Hinse

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dit wordt voor mij Soul Blazer. Het is een beetje een 'wanne-be Zelda platformer', maar het oogt uitgebreid en uitdagend. Genoeg te ontdekken en urenlange gameplay.

 

Super Tetris 3. Tja... voor mij blijft het echt dat hoeveel kleurtjes en tierelantijntjes je ook toevoegt, het komt gewoon altijd neer op de vallende blokjes en lijntjes maken. Het is een succesvol maar ook doodeenvoudig uitgemolken concept. Over Soul Blazer is dan nog inhoudelijk nagedacht, over de zoveelste Tetris niet écht... :O| (het is ook een video van 4,5 uur vs. 11 minuten).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tja... Ik vraag mij eerlijk gezegd af of ik mijn stem nog toe moet voegen, maar ik stem op Soul Blazer.

 

Los van het feit dat ik persoonlijk niets heb met Tetris-spellen op een grote console (ik speel het liever op een hand held), vind ik de soundtrack van Soul Blazer echt fantastisch.

En daarnaast zou ik het spel veel eerder opstarten en vind ik er veel meer diepgang en uitdaging in zitten dan in Tetris.

Ja, die bol die is hinderlijk (bij het bekijken van het filmpje valt het inderdaad niet te missen dat die aanwezig is), maar ik denk dat je die na verloop van tijd niet meer ziet.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mijn stem is voor Soul Blazer, niet in de minste plaats omdat zonder Soul Blazer er geen Illusion of Time zou zijn. {|

 

Nee, even serieus, Soul Blazer speelt lekker weg en heeft aardige muziek. Minder dan eerdergenoemde IoT, maar come on; Tetris? Again? :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ben dol op Tetris, maar nog meer op Soul Blazer. _O_

Toffe gameplay en inderdaad erg goeie muziek. Ik baal ervan dat ik deze game nooit in mijn bezit heb gehad. Alleen gespeeld via emulator.

 

Makkelijke stem voor Soul Blazer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ben dol op Tetris en RPG's. Maar meestal als ze aan Tetris gaan sleutelen wordt het minder leuk. Ik moet zeggen dat deze versie nog best aardig speelt maar ik dan toch liever de Game Boy versie. Wat betreft Soul Blazer ziet dit er interessanter uit dan Tetris. Lastig is om hier snel een oordeel over te vellen maar ik kies voor Soul Blazer.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×