Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Last week
 3. Weet iemand hoe ik het menu kan van een photoplay spirit 2.1 de rode knop (bookkeeping) kabel is niet verbonden met het moederbord.
 4. Meer tijd voor de AGC, deze keer met een lheus lab. Ken is bezig met de ringkerngeheugen simulatoren die bij de AGC kwamen. Deze moesten ooit worden aangesloten op een computer die zie voordeed als ROM voor de AGC. Een devtool dus. Deze onderdelen kunnen worden gebruikt met een moderne computer om ROM te simuleren. De DYSK (Keyboard/monitor) replica heeft grote sprongen gemaakt en is grotendeels klaar om op de AGC te worden aangesloten. Met behulp van een bedrijf zijn exacte replica's gemaakt van de AGC connectoren pinnen. Hiermee worden connectors gemaakt die op de AGC kunnen worden aangesloten om het RAM te simuleren. En om de commando mobule/maanlander te simuleren voor de AGC. Deze poorten werden ook gebruikt tijdens ontwikkeling om de AGC te debuggen. Deze speciale pennen waren nodig, omdat je natuurlijk niet zomaar een eigen poort in de AGC maakt. Hellaas werkt de module die het ringkern geheugen aanstuurt niet goed, en we kunnen er niet bij zonder de buitenlaag van de module te verwijderen... dus. Jimmy heeft hiervoor toestemming gegeven.
 5. Lifestyle Hero

  Zeldzame game te koop: Gameboy spel Kid Dracula DMG-DF-USA

  Hoi, Dank voor de tip! En dat kan kloppen want Kid Dracula is een humoristische spinoff van Castlevania... 😀
 6. Wellicht helpt het ook om een link naar het spel te plaatsen... Ik herken er trouwens wel ontzettend veel Castlevania in (vooral in de muziek)
 7. djkoelkast

  Zeldzame game te koop: Gameboy spel Kid Dracula DMG-DF-USA

  Kan gebeuren. Ik zie dat het topic met regels weg is, dus dat moeten we dan even opnieuw maken. In het kort: vraagprijs verplicht en geen links naar andere verkoopsites Ik zal die link wel even verwijderen.
 8. Lifestyle Hero

  Zeldzame game te koop: Gameboy spel Kid Dracula DMG-DF-USA

  Excuus, dat wist ik niet. Heb de vraagprijs en link naar mijn Marktplaats advertentie toegevoegd aan mijn bericht... 🙂
 9. djkoelkast

  Zeldzame game te koop: Gameboy spel Kid Dracula DMG-DF-USA

  Welkom op Retroforum! Het is hier wel verplicht je vraagprijs te noemen.
 10. djkoelkast

  Medisch Centrum West-tapes

  Dat bedoel ik
 11. Hallo, Ik weet niet of er ook verzamelaars aanwezig zijn op dit forum, maar ik heb het zeldzame Gameboy spel Kid Dracula DMG-DF-USA beschikbaar voor de verkoop. Een uniek object voor elke Gameboy verzamelaar. Kid Dracula is een komische platformgame met videogame met gothic-thema en een spinoff voor Castlevania. Het is tegelijkertijd een remake en een vervolg op de 1990 Famicom-game Akumajō Special: Boku Dracula-kun. De Europese versie is al zeldzaam, maar de USA versie des te meer. Video link: Vraagprijs: €99,95, bieden vanaf €80,-. Mocht je interesse hebben dan kan je contact met mij opnemen. Op eBay kan je zien dat dit nog een milde prijs is. Mvg, Pieter Havermans
 12. Integra

  Medisch Centrum West-tapes

  Youtube laat heel veel weg van het video signaal. Ze kunnen bovendien ook niet goed overweg met interlaced video...
 13. Zo nu en dan blijf ik hier nog steeds wel komen en dit lijkt zowel echt een tof event als wat MarsM zegt dat het ook nog eens een leuk moment is een groep oude bekenden te treffen. Denk er dus serieus over ook te komen!😀
 14. Minuteman

  Medisch Centrum West-tapes

  Dat doen ze wel snel inderdaad, ik had de link nog wel als verborgen gezet. Waarschijnlijk een mechanisme van youtube zelf. Fields omdraaien ? Wat bedoel je ?
 15. djkoelkast

  Medisch Centrum West-tapes

  Youtube laat geen frames weg, je hebt waarschijnlijk de fields omgedraaid. Veel voorkomende fout bij digitaliseringsamateurs.
 16. RM

  Medisch Centrum West-tapes

  Een half uur geleden vorige post geplaatst en nu al is de video door Endemol verwijderd 😏
 17. Minuteman

  Medisch Centrum West-tapes

  Een vervangende kaart en kabel zijn onderweg, even afwachten daarop dus nog. Nu had ik ook nog een converterdoosje liggen van datavideo die het composiet beeld omzet zodat ik het via firewire kan opnemen. Vandaag eens een poging gewaagd en het is zowaar nog niet verkeerd. Dit is het doosje met nog een Duitse instructie erop. Het is suboptimaal omdat je weinig kunt instellen en het uiteindelijk zonder sync werkt maar voor even te proberen wel leuk Deze eerste opname is een ruwe AVI direct gespoeld vanaf de BCN en opgenomen op de pc. Het beeld is nog op geen enkele manier bewerkt of verbeterd. Daarnaast valt mij op dat YouTube frames weglaat waardoor het wat schokkig lijkt (maar het in werkelijkheid niet is). Ik vind het beeld zeker niet verkeerd voor een machine van ruim 40 jaar oud (die verder ook nog helemaal niet gekalibreerd is) Dat belooft nog wat als ik de AJA werkend heb met alle instellingen die daarbij horen en software leer gebruiken om het beeld nog verder te optimaliseren.
 18. Hinse

  Bassie & Adriaan #10

  Met tooltjes als https://letsenhance.io/ kun je tegenwoordig ook digitale foto's upscalen en dat gaat al alleraardigst (net als die tool met het inkleuren van die oude foto's). Als het je frame voor frame lukt om alles acceptabel naar vectoren om te zetten kun je toch scherper beeld krijgen. Het is dan dus niet direct afkomstig van opgepoetst bronmateriaal maar door algoritmes gecreëerd. Ik verwacht van zulke dingen veel in de toekomst. Maar goed opgepoetst beeld is natuurlijk wel een randvoorwaardelijk uitgangspunt.
 19. wouterplat

  Bassie & Adriaan #10

  Wat ik trouwens wel leuk vind is dat ze Bezig zijn met alle afleveringen op YouTube te zetten!
 20. djkoelkast

  Baantjer #2

  De film "is veel slechter", leg eens uit waarom dan? Is het slechter omdat het niet is wat je "gewend bent" of is het objectief gezien ook slecht, slecht verhaal, slechte regie, slecht acteerwerk, slecht camerawerk, slechte montage?
 21. wouterplat

  Baantjer #2

  Paar maanden terug ben ik naar de baantjer film geweest, Als ik mijn mening mag geven, de film is veel slechter dan de serie, het is ook niet het baantjer dat je gewent bent, geef mij maar de Jaren 90 serie!
 22. djkoelkast

  Bassie & Adriaan #10

  Nou, het kan wel wat beter worden dan het nu is, maar HD wordt het nooit. Als ze BCN hebben kun je het wel heel netjes (met de juiste hardware en kennis) upscalen en ziet het er heel acceptabel uit. In België doen ze dat bij de commerciële zenders wel met oude series, op video gemaakt, maar nu uitgezonden in HD, netjes in 4:3 en het ziet er niet uitgerekt uit. Met de juiste hardware en kennis gedaan dus.
 23. MarsM

  Bassie & Adriaan #10

  Vind ik juist ook altijd, niks bekrompen of gecorrigeer. “Laat maar varen en iedereen doet z’n zegje...” Terug naar Bassie en Adriaan dus; zoals @djkoelkast zegt; dat wordt nevernever-evernooit beter met het bronmateriaal wat er is.
 24. Earlier
 25. Hinse

  Bassie & Adriaan #10

  Je kunt het beter 'kijkbaar' maken door AI-achtige systemen die missende elementen berekenen of vage dingen scherper kunnen maken. Nu gaat dat nog niet echt top, maar je weet niet hoe dat over 10 of 20 jaar ervoor staat. Denk aan een onuitputtelijke database van beelden van waaruit nieuw beeld wordt berekend zo echt mogelijk. Daarnaast bewijzen series als Apocalypse of de prachtige docu They Shall Not Grow Old dat je met hele brakke originele films de boel veel beter kan oppoetsen dan gedacht. Natuurlijk had je daarmee niet de beperking van beeldlijnen zoals bij video, maar de filmkwaliteit van 1914 was echt niet best en daar hebben ze extra dimensies aan toegevoegd en AI gebruikt om dingen te creëren. Dus op een creatieve manier kun je er wel wat 'meer' van maken.
 26. RM

  Bassie & Adriaan #10

  Maar HD hoeft ook niet. Een hard copy is "voldoende" .
 1. Load more activity
×