Ga naar inhoud

RM

Moderator Retroforum
 • Aantal items

  4666
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over RM

 • Titel
  Dig Dug
 • Verjaardag 31-12-1983

Profiel

 • Geslacht
  Man
 • Interesses
  Gamen
 • Console
  NES / GB / Wii / Wii U

Recente bezoekers van dit profiel

5347 profielweergaven
 1. RM

  Wie is de Mol? # 2

  Het bericht geeft aan dat het een oplettende twitteraar was
 2. RM

  Bassie & Adriaan #10

  Zojuist een stukje cabaret op Radio 2 bij Spijkers met koppen over dat pretpark en B&A zelf. Helaas heb ik de eerste 15 seconden gemist B&A Pretpark.mp3
 3. RM

  Wie is de Mol? # 2

  Ik kijk ook niet al die programma's maar heb enkel van het genoemde rijtje The Big Escape en Rundfunk gezien. Wil natuurlijk niet zeggen dat je die programma's moet hebben gezien om de kandidaten te kennen. En ja, Nikkie "Tutorials" de Jager mag er van mij meteen in aflevering 1 uit. Overigens: Evelien de Bruijn heeft jarenlang Hart van Nederland gepresenteerd en is nu dj op radio 2 Merel Westrik heeft jarenlang het RTL nieuws gepresenteerd en heeft ook jarenlang met Rik van de Westelaken samengewerkt; Het verbaast mij dus totaal niet dat zij nu ook meedoet en misschien zelfs wel de mol is. Dat de mol een vrouw is staat voor mij overigens sowieso wel vast, want ik zie niets in die mannen als mol. Goede 2e en 3e kandidaten als mol zouden Evi Hanssen en Sarah Chronis zijn.
 4. RM

  Wie is de Mol? # 2

  De kandidaten van Wie is de Mol 2019 zijn bekend. Niet omdat de AVROTROS ze bekend heeft gemaakt, maar omdat een muurschildering in Colombia is ontdekt. Het programma was van plan de eerste hints te droppen en dan later de kandidaten bekend te maken, maar dat is nu dus uitgelekt. De cijfercode waaruit de locatie kon worden opgemaakt, werd al snel gekraakt. ,,De cijfers spellen COMUNA in letterwaarde (A=1, B=2, etc.). Comuna 13 is de wijk San Javier in Medellín, Colombia’’, luidde de conclusie. De hints ‘met de rug tegen de muur’ en ‘oefening baart kunst’ duidden op de muurtekening. Presentatrice Evelien de Bruijn Acteur Rick Paul van Mullingen Journalist en programmamaker Sinan Can Presentatrice Merel Westrik Zanger Nielson Meester Patissier Robèrt van Beckhoven Actrice Sarah Chronis Presentator Jamie Trenité Presentatrice Evi Hanssen YouTuber en visagiste Nikkie de Jager
 5. RM

  Het nieuwe sociale netwerk, ANVIL

  Dit is echt te triest voor woorden
 6. Volgens mij zijn jullie in de war met natrium; Nitraat is niet brandbaar, maar lost juist zeer goed op in andere stoffen en daarom wordt het veel gebruikt in de chemie omdat er geen onoplosbare verbindingen worden gevormd. Nitraat heeft naam en wordt in verbinding gebracht met explosieven, maar dat is dus niet juist; Het zijn de Nitraatzouten die de oxidator vormen in explosieven. Natrium is een metaal dat zeer makkelijk reageert met andere elementen en het reageert vrij heftig met water als het natrium een zeer fijn poeder is. Daarom moet natrium afgesloten worden van water en zuurstof en wordt het in olie bewaard. En wat wordt er voor explosieven gebruikt? Nitraatzouten als natriumnitraat, kaliumnitraat of ammoniumnitraat.
 7. RM

  Mega Man hollywood film

  Hmmm.. Ondanks dat ik een Mega Man fan ben weet ik niet of dit wel zo'n goed idee is. De film zal nooit de game reeks kunnen evenaren qua opzet en zou dan voor mooi ook met Dr. Wily als schurk moeten zijn. Ik ben bang dat dit eerder een veredelde Robocop zal gaan worden, dus ik zit er op dit moment nog niet op te wachten...
 8. RM

  [BE] Samson en Gert

  Ik vind dit uberhaupt geen melding waardig. De opnames zijn niet "jouw" bezit aangezien je de rechten niet hebt en je kunt dus niets claimen. Wees blij met wat je hebt en share of ruil uberhaupt niets, dan voorkom je de shit ook.
 9. RM

  (NL) Tuttels

  En Dieter Jansen deed ook een stem 😏
 10. De verkiezing is afgelopen, de winnaar is bekend; De Beste SNES Game volgens Retroforum is gewonnen door Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest. De tweede plaats gaat daardoor naar The Legend Of Zelda: A Link To The Past. Op de derde plaats eindigt Super Mario World als winnaar van de troost finale. De OP is volledig bijgewerkt. Ik wil iedereen bedanken voor zijn/haar bijdrage aan het stemmen op de games. Ook dank ik de users die wekelijks hun uitgebreide motivatie hebben gegeven voor hun stem. Verder dank ik vooral ook Bananensap voor de hulp bij de lotingen en voor het schrijven van de verhaaltjes bij elke game. Dit topic laat ik nog even open staan, zodat een ieder zijn/haar reacties kan posten. Laat ook vooral een top 3 achter over punten die je positief vond aan deze verkiezing en daarnaast een top 3 over punten waarvan je denkt dat er voor een eventuele volgende verkiezingen verbeteringen kunnen worden gedaan.
 11. RM

  Beste SNES Game: FINALE

  Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest wint de finale en is daarmee de Beste SNES game volgens Retroforum! The Legend Of Zelda eindigt daardoor op de tweede plaats.
 12. RM

  Beste SNES Game: Troost Finale

  Super Mario World wint de troost finale en behaalt daardoor de 3e plaats in de verkiezing. Super Castlevania IV eindigt als 4e in de verkiezing.
 13. RM

  Beste SNES Game: FINALE

  2 toppers tegenover elkaar en dit is toch wel de finale waarop ik al heb gehoopt (droom finale). Over beide spellen is al een hoop geschreven en beide spellen speel ik met zeer veel plezier. The Legend Of Zelda is zeer sterk in de muziek en zit qua gameplay en levels goed in elkaar. Met dit spel heb ik mij uren vermaakt en dit spel (en eigenlijk in alle Zelda spellen) maakt het leuk dat je eerst speciale wapens moet verzamelen voordat je verder kunt. Hoe verder je komt, hoe leuker en mooier het spel wordt. Het spel zou een terechte winnaar zijn. Donkey Kong Country 2 blinkt voor mij echter wel in alles uit en is voor mij zelfs tegen Zelda een stapje meer; Het spel heeft een briljante soundtrack, mooie graphics, snelle en soepele gameplay, leuke boss battles en je kunt zoeken naar collectables. Dit spel heb ik echt letterlijk grijs gedraaid en kan ik keer op keer op keer weer uitspelen. Voor mij is Donkey Kong Country 2 dé titel van de SNES, mijn absolute favoriet en daarom voor mij de absolute winnaar van deze verkiezing! Donkey Kong Country 2 krijgt dus met volle overtuiging mijn stem.
 14. RM

  Beste SNES Game: Troost Finale

  Mijn keuze zal niet geheel verrassend zijn... Voor mij mag Castlevania IV 3e worden. De Castlevania reeks is sowieso 1 van mijn favoriete spelreeksen en dit deel is zoals al gezegd niet het beste deel, maar wel zeer vermakelijk. Het spel heeft ook een goede soundtrack en geeft wel het typische Castlevania gevoel. Super Mario World is zoals ik al meerdere malen heb aangegeven in mijn ogen een zwaar overschatte game met mindere graphics dan Super Mario Bros. 3 op de NES. Daarnaast gaat dit spel mij al zeer gauw vervelen nadat ik een paar levels heb gespeeld en zijn de wel bekende loops in de bossen gewoonweg te irritant als je de uitgang niet kunt vinden. Je kunt dan simpelweg gewoon niet verder en doolt uren rond. Dus mijn keuze hier is voor mij vrij duidelijk.
 15. De laatste week is aangebroken en er zijn nog 2 games over die gaan strijden om de titel "Beste SNES game volgens Retroforum". Wordt het Donkey Kong Country 2 of wordt het The Legend Of Zelda? De andere 2 games strijden daarnaast om een 3e plaats in de verkiezing. Hieronder weer de links naar de laatste topics van de verkiezing: Troost Finale: Super Mario World Vs. Super Castlevania IV FINALE: Donkey Kong Country 2 - Diddy's Kong Quest Vs. The Legend Of Zelda - A Link To The Past De OP is volledig bijgewerkt.
×