Jump to content

RM

Moderator Retroforum
 • Content Count

  4,885
 • Joined

 • Last visited

About RM

 • Rank
  Dig Dug
 • Birthday 12/31/1983

Profiel

 • Geslacht
  Man
 • Interesses
  Gamen, TV Programma's, Pools, Contests...
 • Console
  NES / GB / Wii / Wii U

Recent Profile Visitors

6,478 profile views
 1. RM

  DVD releases waar jij op zit te wachten

  Zoals ik al zei, de voorbeelden die jij geeft zijn enkel uitgezonden in Nederlandse versie en niet in de originele versie. Waar zowel MarsM als ik op doel is dat zéker de laatste jaren enkel de Nederlandse versies uitgezonden worden van tekenfilms die vroeger (ook) uitgezonden werden in originele versie. De vraag die je jezelf kunt stellen is of je het prettig vindt om bijvoorbeeld Looney Tunes te kijken met de stem van Dieter Jansen als Daffy Duck, of dat je de keus hebt om de originele stem van Daffy Duck te horen. Het punt dat wij maken is dat je geen keuze hierin hebt; Het is Nederlands en dus Dieter Jansen en anders niets. En ja, inderdaad werden vroeger ook vaak dezelfde stemacteurs gevraagd, maar toen waren het wel wat betere acteurs dan de huidige generatie (meer variatie/toonhoogte in de stem en meer vervormingen van de stem) en tegenwoordig denkt helaas iedereen dat hij/zij een stem in kan spreken. En het probleem is daarnaast dat tegenwoordig alles wordt doorgedrukt en door je strot wordt gewrongen; Je mee móet met de rest, terwijl je dat misschien niet wilt en dus geen keuze meer hebt. En juist omdat je mee moet en geen keuze hebt ga je er maar mee accoord, want je kunt niet anders. Maar dat staat dus los van of je dat wel of niet wilt. Voorbeelden hiervan hebben wij inmiddels meerdere keren gegeven, maar ik heb de indruk dat je dit niet kunt begrijpen en/of misschien wel niet goed leest wat we bedoelen, omdat je telkens van alles erbij haalt wat er niets mee te maken heeft (dit is overigens geen persoonlijk verwijt naar jou, maar mijn persoonlijke constatering na het lezen van de berichten ).
 2. RM

  DVD releases waar jij op zit te wachten

  Ik snap je bericht volledig, maar de zinnen die ik quote zijn voor mij de kern. Dát is namelijk precies wat ik tegenwoordig zo jammer vind; De behoeften van vele mensen verandert, maar voor mij hoeft dat juist niet. Geef mij gewoon de originele tekenfilms en een DVD die ik kan kopen; Ik heb geen behoefte aan streaming en internet . Dit zijn precies de verkeerde voorbeelden, want deze tekenfilms werden vroeger alleen in NL dub aangeboden op de Nederlandse TV en niet in het origineel. Wij hebben het meer over tekenfilms als Turtles, Scooby-Doo, Tom & Jerry, Cow & Chicken, Dexter's lab en Johnny Bravo; Dat kaliber.
 3. Het is ook wel zeer jammer dat Harry Kane geblesseerd is
 4. RM

  DVD releases waar jij op zit te wachten

  Nou, ik heb zelfs van school de opdracht gekregen om TV te kijken van Buitenlandse TV zenders, dus ik heb toen regelmatig tekenfilms zitten kijken, maar ook Cobra 11. Ondertitels mochten we niet hebben, dus dat was een uitgelezen mogelijkheid om je talen te leren. En nee, nu hoef je dat niet meer te doen, juist omdat het gedubt is. En we hebben het over de TV, NIET over internet, want daar worden we juist NU mee doodgegooid . Maar prima, je hebt gelijk .
 5. RM

  DVD releases waar jij op zit te wachten

  Volgens mij bedoelt MarsM hiermee te zeggen dat Amerikaanse films/series wél effectief werken (want dat wordt opgepakt en gebruikt) en het inspreken niet (en dat daarom mensen meer moeite hebben met het volgen van Franse en Duitse series als ze het ook niet op school hebben gehad en het kennelijk niet noodzakelijk is om in te spreken).
 6. RM

  DVD releases waar jij op zit te wachten

  Alle beetjes helpen. En over foutloos Nederlands gesproken... met social media wordt dat ook zeer door de vingers gezien ("Je weet toch wat ik bedoehoel!") 😏
 7. RM

  DVD releases waar jij op zit te wachten

  Sorry?! Zet Cartoon Network eens op, zelfs Mr. Bean's geluidjes worden gedubt 🤣
 8. RM

  Ducktales (1987, NL)

  Dan zou ik daar graag meer info over willen, want dat vind ik dan interessant (maar laten we het dan in een apart topic bespreken )
 9. RM

  Ducktales (1987, NL)

  Nou, het is een kwestie van opnemen voor de decoder of opnemen achter de decoder en helaas heb ik daar geen verstand van..😁
 10. RM

  Ducktales (1987, NL)

  Ja dat snap ik ook, maar ze kunnen het voorkomen als ze het gewoon op DVD zouden uitbrengen. Als ik de mogelijkheid heb om iets te kopen dan hoef ik het niet op illegale wijze te vergaren (een mooi voorbeeld hiervan is Wie Is De Mol, waarvan ze 2 seizoenen hebben uitgebracht en daarna zijn gestopt met uitgeven). Maar het hele probleem is (vooral in Nederland) dat de markt naar de kl*te is. We leven in een consumptie maatschappij; Alles moet via internet en streaming en het woord Netflix ligt vooraan in de mond en het is al gauw "boeien, heb ik al gezien". Voor de verzamelaar zoals mensen hier is dat ontzettend jammer. Ik zou graag nog van Disney alle afleveringen van Ducktales, Darkwing Duck en Rescue Rangers zien en in bezit hebben, maar ja uitzenden en uitgeven is er niet bij en in plaats daarvan heb je alleen de nieuwe meuk. Je moet voor de grap eens zoeken op Youtube naar de oude Lucky Luke serie met Gerard Cox; Ze stonden er zo'n beetje allemaal op, maar nu zijn ze niet meer te vinden en krijg je alleen die nieuwe serie, die er niet uitziet. Landen als Duitsland en UK brengen wel alles uit op DVD en durven het wel aan. Daarom is het ook opvallend dat er in Nederland voor 82 miljoen Euro is geinvesteerd in buitenlandse webshops.
 11. RM

  De Mol 2019 (BE) Pool

  De OP is weer bijgewerkt
 12. RM

  Ducktales (1987, NL)

  Ik heb een aantal jaren geleden nog getracht om de afleveringen op te nemen toen ze nog werden uitgezonden op Disney XD, maar dat ging om 2 redenen niet goed; 1) de opnames waren gecodeerd 2) de ontvanger crashte en ik moest een nieuwe aanvragen (weg opnames) Hoe dan ook, het waren nog gewoon dezelfde stemmen. Maar toen waren de uitzendingen nog gewoon met de stemmen van Sacco en co. En we hebben het dan wel steeds over Sacco, maar de stem van Turbo werd ook vrij lastig, gezien Rudi Falckenhagen al een tijd overleden is.
 13. RM

  Ducktales (1987, NL)

  Bij Lucky Luke gaat het om 2 verschillende series, dat is weer anders. De eerste serie is met Gerard Cox en dat zijn in totaal 52 afleveringen. De serie die daarna kwam had inderdaad nieuwe stemmen.
 14. RM

  Ducktales (1987, NL)

  Ik kan het mij niet voorstellen dat er nieuwe stemmen zijn gebruikt; Ik heb enkel afleveringen gezien met Sacco als Dagobert, nooit met een andere stem en Sacco overleed 8 jaar nadat alles opgenomen was (en dan heb ik het over de serie van 100 afleveringen). Dat de stemmen van de neefjes zijn veranderd in de film is puur omdat die in die film een aantal jaar ouder zijn (en die film is van 1991 en ook met Sacco als de stem van Dagobert) . Over de DVD's kan ik niet oordelen; Die heb ik simpelweg nooit gehad (wel in de winkel zien liggen).
 15. RM

  Ducktales (1987, NL)

  Ik weet dat Nederland alle 100 afleveringen heeft gesynchroniseerd
×