Jump to content

RM

Moderator Retroforum
 • Content Count

  4,963
 • Joined

 • Last visited

About RM

 • Rank
  Dig Dug
 • Birthday 12/31/1983

Profiel

 • Geslacht
  Man
 • Console
  NES / GB / Wii / Wii U

Profile Fields

 • Interesses
  Gamen, TV Programma's, Pools, Contests...

Recent Profile Visitors

7,334 profile views
 1. RM

  Galgje #13

  Dingetjes?! Dat is dan een maatje met slechte humor!
 2. RM

  Game of Thrones

  Je vergeet dan voor het gemak maar even dat dat hele gebeuren met de Night King 7 seizoenen lang is opgebouwd tot dé climax en in 3 afleveringen een zeer teleurstellend einde heeft? Je vergeet dan ook even dat we dan nooit meer zullen weten wat Bran's connectie was met die Night King en de eventuele loop die hij zou kunnen hebben gecreëerd als Warg? Deze 2 punten alleen al vind ik best teleurstellend. En dan hebben we het nog niets eens over de domme en gemakkelijke manieren waarop de bad guys worden verslagen (bijvoorbeeld Euron Greyjoy die door een eenhandige Jaime wordt neergestoken of Littlefinger die seizoenen lang manipuleert en zich door 2 "kinderen" in de val laat lokken) en de fouten die gemaakt zijn tijdens de opnames (ik noem het bekertje Starbucks koffie). Juist als je met de wetenschap van nu de serie terugkijkt denk je vooral met de Night King, "ach, waarom de angst, het valt allemaal reuze mee!"; De magie is er vanaf .
 3. RM

  Bassie & Adriaan #10

  Hinse doelt meer op het punt dat MarsM en ik liever van een fysieke drager houden (DVD/Blu-Ray) . Dus ik zou er geen interesse in hebben als het enkel op Videoland of streaming verschijnt.
 4. Wellicht helpt het ook om een link naar het spel te plaatsen... Ik herken er trouwens wel ontzettend veel Castlevania in (vooral in de muziek)
 5. RM

  Medisch Centrum West-tapes

  Een half uur geleden vorige post geplaatst en nu al is de video door Endemol verwijderd 😏
 6. RM

  Bassie & Adriaan #10

  Maar HD hoeft ook niet. Een hard copy is "voldoende" .
 7. RM

  Bassie & Adriaan #10

  Precíes dit is de discussie! . Punt is dus dat er zichtbaar steeds minder DVD's komen, wat ik dus zeer jammer vind. En dat gebeurt dus fysiek in Nederland doordat Nederland voorop loopt met internet en streaming, dus drukt dat de DVD uit de markt uit... . Dan moeten er wel winkels over blijven om te kunnen zoeken, want de laatste tijd gaan vele stenen winkels failliet... door online shoppen
 8. RM

  Bassie & Adriaan #10

  Onder Retro versta ik fysieke dragers in welke vorm dan ook (boeken, cassettes, diskettes, schijfjes, CD's, DVD's...) die je ook zichtbaar en fysiek in de kast kunt zetten, zodat je je verzameling kunt tonen. Streamen en downloaden is voor mij meer van deze tijd en heeft geen mogelijkheid om iets fysiek te presenteren en is niet tastbaar en heeft voor mij 0 waarde (dat zijn gewoon bestandjes).
 9. RM

  Bassie & Adriaan #10

  Dan is je verzameling toch niet zichtbaar... Snappen jullie dan niet wat ik bedoel?! Ik dacht dat wij hier een RETRO forum waren, maar dat streamen en downloaden is niet echt Retro te noemen...
 10. RM

  Bassie & Adriaan #10

  Hoeveel poorten heb je dan?
 11. RM

  Bassie & Adriaan #10

  Ik heb het niet over de prijs, ik heb het over MB's/gB's Vol = Vol.
 12. RM

  Bassie & Adriaan #10

  Ja, maar zoals ik al zei kost je dat meer opslagcapaciteit op je computer. Het fysiek neerzetten vind ik juist veel mooier en dan is het ook meer tastbaar.
 13. RM

  Bassie & Adriaan #10

  Blu-Ray is toch in wezen enkel en alleen meer opslagcapaciteit t.o.v. een DVD doordat er een blauwe laser in plaats van een rode laser wordt gebruikt?
 14. RM

  Bassie & Adriaan #10

  Ja er zijn altijd wel voorbeelden te noemen van iets dat niet is verschenen op DVD of niet via streaming te verkrijgen is, maar dat is niet de discussie . Ja en Amazon is een webshop en Videoland een streamingsdienst. En die zijn groot genoeg om het te kunnen doen en dat is dus wat ik zei; Dergelijke streamingsdiensten en webshops drukken de fysieke drager de markt uit en dat wordt hier steeds meer normaal gevonden, dus de markt bepaalt daarmee de cultuur .
 15. RM

  Bassie & Adriaan #10

  Ja en dat komt dus door streaming en downloading. Inderdaad, hoe meer je produceert, hoe goedkoper de kosten. Maar dat staat los van het risico om er mee te blijven zitten. Dat risico is er DOOR die streaming en downloading; Die drukken de fysieke dragers de markt uit. Als dat er niet was loopt de verkoop van DVD's (en Blu-Rays) beter. En samba-boy's punt is waar: DVD uitgaven in Nederland zijn kut, omdat het zo goedkoop mogelijk moet. Buitenlandse DVD uitgaven zijn veel beter. Bron voor mij zijn de Cobra 11 DVD's en jaaaren na de serie wordt ook Commissaris Rex uitgebracht in Duitsland met super strakke designs. We moeten dus in dit land allemaal mee met de standaard: Streaming. En juist dat wordt hier door de strot geduwd . De markt bepaalt de cultuur en de cultuur bepaalt niet de markt.
×