Jump to content

RM

Moderator Retroforum
 • Content Count

  4,960
 • Joined

 • Last visited

About RM

 • Rank
  Dig Dug
 • Birthday 12/31/1983

Profiel

 • Geslacht
  Man
 • Console
  NES / GB / Wii / Wii U

Profile Fields

 • Interesses
  Gamen, TV Programma's, Pools, Contests...

Recent Profile Visitors

6,884 profile views
 1. Wellicht helpt het ook om een link naar het spel te plaatsen... Ik herken er trouwens wel ontzettend veel Castlevania in (vooral in de muziek)
 2. RM

  Medisch Centrum West-tapes

  Een half uur geleden vorige post geplaatst en nu al is de video door Endemol verwijderd 😏
 3. RM

  Bassie & Adriaan #10

  Maar HD hoeft ook niet. Een hard copy is "voldoende" .
 4. RM

  Bassie & Adriaan #10

  Precíes dit is de discussie! . Punt is dus dat er zichtbaar steeds minder DVD's komen, wat ik dus zeer jammer vind. En dat gebeurt dus fysiek in Nederland doordat Nederland voorop loopt met internet en streaming, dus drukt dat de DVD uit de markt uit... . Dan moeten er wel winkels over blijven om te kunnen zoeken, want de laatste tijd gaan vele stenen winkels failliet... door online shoppen
 5. RM

  Bassie & Adriaan #10

  Onder Retro versta ik fysieke dragers in welke vorm dan ook (boeken, cassettes, diskettes, schijfjes, CD's, DVD's...) die je ook zichtbaar en fysiek in de kast kunt zetten, zodat je je verzameling kunt tonen. Streamen en downloaden is voor mij meer van deze tijd en heeft geen mogelijkheid om iets fysiek te presenteren en is niet tastbaar en heeft voor mij 0 waarde (dat zijn gewoon bestandjes).
 6. RM

  Bassie & Adriaan #10

  Dan is je verzameling toch niet zichtbaar... Snappen jullie dan niet wat ik bedoel?! Ik dacht dat wij hier een RETRO forum waren, maar dat streamen en downloaden is niet echt Retro te noemen...
 7. RM

  Bassie & Adriaan #10

  Hoeveel poorten heb je dan?
 8. RM

  Bassie & Adriaan #10

  Ik heb het niet over de prijs, ik heb het over MB's/gB's Vol = Vol.
 9. RM

  Bassie & Adriaan #10

  Ja, maar zoals ik al zei kost je dat meer opslagcapaciteit op je computer. Het fysiek neerzetten vind ik juist veel mooier en dan is het ook meer tastbaar.
 10. RM

  Bassie & Adriaan #10

  Blu-Ray is toch in wezen enkel en alleen meer opslagcapaciteit t.o.v. een DVD doordat er een blauwe laser in plaats van een rode laser wordt gebruikt?
 11. RM

  Bassie & Adriaan #10

  Ja er zijn altijd wel voorbeelden te noemen van iets dat niet is verschenen op DVD of niet via streaming te verkrijgen is, maar dat is niet de discussie . Ja en Amazon is een webshop en Videoland een streamingsdienst. En die zijn groot genoeg om het te kunnen doen en dat is dus wat ik zei; Dergelijke streamingsdiensten en webshops drukken de fysieke drager de markt uit en dat wordt hier steeds meer normaal gevonden, dus de markt bepaalt daarmee de cultuur .
 12. RM

  Bassie & Adriaan #10

  Ja en dat komt dus door streaming en downloading. Inderdaad, hoe meer je produceert, hoe goedkoper de kosten. Maar dat staat los van het risico om er mee te blijven zitten. Dat risico is er DOOR die streaming en downloading; Die drukken de fysieke dragers de markt uit. Als dat er niet was loopt de verkoop van DVD's (en Blu-Rays) beter. En samba-boy's punt is waar: DVD uitgaven in Nederland zijn kut, omdat het zo goedkoop mogelijk moet. Buitenlandse DVD uitgaven zijn veel beter. Bron voor mij zijn de Cobra 11 DVD's en jaaaren na de serie wordt ook Commissaris Rex uitgebracht in Duitsland met super strakke designs. We moeten dus in dit land allemaal mee met de standaard: Streaming. En juist dat wordt hier door de strot geduwd . De markt bepaalt de cultuur en de cultuur bepaalt niet de markt.
 13. RM

  Bassie & Adriaan #10

  Ja en dat komt voornamelijk omdat mensen vergroeid zijn aan internet en het hier tegenwoordig heel normaal vinden . De concurrentie is te groot en daardoor is produceren duur. Maar zoals MarsM ook al eerder zei: De grondstofkosten zijn laag dus het kan wel uit. Ik kan niet wachten .
 14. RM

  Bassie & Adriaan #10

  Ja en nee. Nogmaals. Geef mensen een keus om te downloaden of fysiek te kopen. Nu verdwijnen stenen winkels en fysieke dragers omdat streamen en downloaden de macht heeft. Streamen geeft veel haperingen en downloaden kost veel opslagruimte en je verzameling is niet zichtbaar. Ik snap jou en samba-boy wel, maar waar het mij om gaat is dat ik graag de zekerheid heb om iets te kijken wanneer ik dat wil zonder daarbij van internet afhankelijk te zijn en het hoeft voor mij niet perse van de allerhoogste kwaliteit te zijn.
 15. RM

  Bassie & Adriaan #10

  Bovenstaande is precíes waar het mij om gaat en je hebt hier ook zeker een punt. Ja dat is te merken en ik snap jou ook. Maar net zo goed ben ik het beu dat het downloaden hier ontzettend normaal wordt gevonden en dat we veel te veel afhankelijk worden van dat internet
×