Jump to content
Sign in to follow this  
Ross

[WEWV] - Wat eten we vandaag ?

Recommended Posts

Vandaag op het menu:

Aardappelkrokettenschijven, uit de oven (Typsich Zweeds)

Een potje met gehakt, ui, doperwten, paprika en mais (Groentes gevriesdroogd)

Let vooral niet op mijn kookplaat, als ik kook, is het alsof er een bom is ontploft in de keuken!

post-446-0-69952000-1350232844.jpg

post-446-0-79859900-1350232846.jpg

post-446-0-52127300-1350232848.jpg

Bereidingstijd: +/- 45 minuten

Heeft het gesmaakt: Zeker!

Share this post


Link to post
Share on other sites

'k Zag het ook en dacht dat het een Zweeds woord was, net zo als die andere ... ;)

Recept?

  • Aardappelkrokettendingen, zoek de naam er nog wel even van op
  • 1 Ui
  • Beetje water
  • Gevriesdroogde groenten naar keuze

  • Oven voorverwarmen op 215 graden (of wat de aardappelkroketdingen vereisen)
  • Gehakt bakken met een beetje vet of olie
  • Ui versnipperen en toevoegen aan de gehakt
  • Aardappelkroketdingen in de oven zetten en 25 minuten laten bakken (of wat anders vereist wordt)
  • Gevriesdroogde groente bij het gehakt / uit mengsel voegen
  • Even laten opwarmen, hierna beetje water bij in de pan doen en weer op temperatuur laten komen
  • Goed omdraaien, continu. Hierna vuur/warmte/aardstraling/atoomenergie/whatever verminderen, en deksel op de pan doen.
  • Zo nu en dan het mengsel een keer omdraaien (gewoon een beetje op gevoel)
  • Tegen de tijd dat de aardappelkroketdingen klaar zijn, is het mengsel ook klaar
  • Serveren met naar wens een beetje echte mayonaise, dus geen frites-saus

  • Mocht je restjes hebben, deze laten afkoelen, en later in de koelkast zetten, is de volgende dag nog erg goed te eten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vandaag doen we erg makkelijk, namelijk een kebabpizza :)

We lopen tegen de laatste dagen aan hier in Zweden, dus veel "echt zelf te maken" eten halen we niet meer. Dit omdat alles wat je in Zweden koopt toch redelijk in grootverpakking gaat, zoals gehakt koop je hier per 2,2 kilo en kaas bijvoorbeeld per kilo (aan plakken).

Dus vandaag geen recept, gewoon 10 minuten in de oven en klaar ;)

http://www.grandiosa.se/vara-pizzor/grandiosa-x-tra-allt/kebab-fefferoni-kramig-sas/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het was een maaltijdsoep, een grote soeppan voor een paar dagen.

Op het boodschappenlijstje staat altijd:

750 gram vleeskrabbetjes

1 pond (runder)gehakt

1 kilo tomaten

1 kilo prei

een groot pak selderieblad

uien

En gebruik van laurierblad + kruidnagel.

Hij begint altijd met het opzetten van de vleeskrabbetjes. Dat duurt een paar uur. Als ze gaar zijn vlees eraf halen. Daarna aan het snipperen van de groente. Duurt ook een tijdje. Alles weer laten koken. Zo is hij een hele avond kwijt.

Meestal gaat hij de volgende dag verder met het toevoegen van de tomaten die van hun velletje ontdaan zijn en ook in stukjes worden gesneden of soms met de staafmixer als de velletjes blijven zitten. Ook voegt hij tomatenpuree plus wat tomatensap toe.

Daarna kun je alles op eigen smaak brengen.

O en aangezien ik van vermicelli in de tomatensoep hou en hij van rijst, wordt de grote pan soep in tweeën gedeeld - elk zijn eigen pan ;) - en draait ieder zijn helft van het gehakt in balletjes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mijn vader wilde altijd een fluitketel zonder fluit, want hij vond het geluid irritant + hij wil zijn water wat langer laten doorkoken.

Toen hij op een dag water ging koken ging de telefoon en vergat hij het water. Resultaat: kapotte fluitketel, want die was helemaal drooggekookt en daarna was het handvat gesprongen :P

Hij kan dan weer wel koken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het is heel simpel: koken kun je leren, je moet het alleen wel willen. ;)

Ik weet niet of jullie ook TopChef kijken, maar deze week was echt een giller.

Er zaten echt 8 rampen in het programma die het zelfs presteerden om papier in de oven in de fik te krijgen en 3 kleine coquilles in een mega grote pan te bakken :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik weet niet of jullie ook TopChef kijken, maar deze week was echt een giller.

Er zaten echt 8 rampen in het programma die het zelfs presteerden om papier in de oven in de fik te krijgen en 3 kleine coquilles in een mega grote pan te bakken :P

Ooh god, waarom halen die mensen zo'n programma -0-

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niet zozeer eten, we gaan hier in Zweden vandaag weer naar de snelle hap ;)

 

www.sibylla.se

 

Zoveel keren beter dan de Mac / Burgerking / KFC en consorten. Gewoon echte hamburgers / kipburgers, echte broodjes en echte ingredienten. Zijn zelfs onder deze merknaam gewoon in de supermarkt te koop.

 

 

Het volgende wil ik jullie niet laten missen, op de weg naar de eerst volgende "grote" plaats (Västervik) kwamen we het volgende tegen: Een snoephuis, maar liefst 700 soorten snoep!

 

post-446-0-65475300-1403710412_thumb.jpg

post-446-0-31114600-1403710418_thumb.jpg

post-446-0-94753900-1403710422_thumb.jpg

post-446-0-48963900-1403710427_thumb.jpg

 

En de buit:

 

post-446-0-19278700-1403710447_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites