Jump to content
djkoelkast

Muziek die je het laatst hebt gekocht

Recommended Posts

Ik vind het leuk om muziek te kopen, het liefst fysiek, op plaat, cassette en zelfs nog eens op Minidisc onlangs.

Leuk genoeg voor een eigen topic. Als je nu eens muziek hebt gekocht laat dan in dit topic weten (of zien) wat je hebt gekocht.

 

Vandaag kwamen hier 5 platen van Waveshaper binnen. Dit is de eerste die ik opzette: Artifact. Het is Synthwave. Er zaten ook nog 4 hele toffe artprints bij.

 

P1060032.thumb.JPG.38ae376ce842d90a4e070ef22c90f7c6.JPG

 

P1060034.thumb.jpg.aa23f2a34e7f49117df64c5e2cc9d28b.jpg

 

P1060033.thumb.jpg.cf17c6555595a386dc0b3d48c3501c8b.jpg

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mooie hoezen Koelkast!

 

Ik koop eigenlijk nooit meer muziek, als ik wat wil zet ik meestal de radio aan of... youtube. Als mijn vriendin op bezoek komt neemt ze vrijwel altijd haar laptop mee. Wat we soms graag mogen doen is in mijn "werkhok" zitten (ik zit achter mijn eigen PC, mijn vriendin zet d'r laptop op een tafel naast mijn bureau) en vervolgens speel ik sommige muziek playlists van Youtube op mijn 2e monitor. Een lekker oude 4:3 maar prima om wat muzkek te draaien of een klok te laten lopen.

 

Maar...  muziek.  Ik ben vrij enthousiast van synthesizers en ik ben al ruim 10 jaar bezig met "soft synths". Ofwel: software synthesizers, digitale audio dus. Begon als een hobby, werd snel een passie en ik ben zelfs semi-professioneel bezig geweest met 'sound design' en het programmeren van multimedia toepassingen middels de 'Max' programmeer omgeving. Mijn favoriete omgevingen: Ableton Live (suite), Reason en Max (en 'Max for Live'; dit is de programmeer omgeving maar dan binnen Live geintregreerd).

 

Ik heb veel "patches" gemaakt; kleine programma's die de werking van de audio omgeving kunnen verbeteren of uitbreiden. Ah, hier is een leuk screenshot van dit weekend:

 

2plsHfT.png

 

Hier ben ik met een Reason synth aan het spelen in Live, maar het gaat hier om de M4lScope; dit is een patch die ik vele jaren terug heb gemaakt om een sneller en duidelijker beeld van mijn audio te krijgen.

 

Terug naar de originele vraag...   Ik heb ooit eens een patch voor een bandje gemaakt; ze wilde bepaalde podium verlichting aansturen op basis van het geluid dat hun synth genereerde. Dat heb ik gemaakt en als dank heb ik iets leuks terug gekregen: een muziek track: "Fall Silently". Dit is een nummer wat grotendeels gemaakt is in FL Studio en als kroon op hun werk heeft het bedrijf achter FL Studio de muziek zelfs gebruikt in een introductie film.

 

Dus sja... niet zelf muziek gekocht maar iemand anders heeft dit voor mij gekocht :)

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×