Ga naar inhoud
WHiZZi

HomeComputerMuseum

Recommended Posts

Voor de mensen die het nog niet weten, ik ben bezig een HomeComputerMuseum in Helmond. Dit wordt een volledig interactief museum welke de geschiedenis van de thuiscomputer vanaf 1975 tot en met nu (en zelfs een visie voor de toekomst) laat ervaren door in blokken van 5 jaar in een tijdscorrectie kamer de computers te laten proberen.

 

Inmiddels is het bestuur 6 mensen groot en staan er collecties van diverse verzamelaars, het is dus geen collectie van 1 persoon. Er is ook een pand in het centrum van Helmond ter beschikking gesteld waar het geheel in zal worden gestart. Echter is dit pand leeg, dus heb ik een Kickstarter gestart:

 

KLIK HIERO

 

:? Maar wat ga je met het geld doen dan :?
Nou, ik heb een casco pand (zie filmpje uit de kickstarter) van 621m2 en HEEL VEEL computers. Ik kan de computers moeilijk op de grond zetten in het donker. Dus heb ik centen nodig voor elektra aan te leggen, lampen aan te sluiten en (verplaatsbare) wanden te plaatsen om de ruimtes in te delen.

 

:? En dan word je er rijk van :?
Volgens mij is een museum geen goed businessplan om rijk van te worden :+. Mijn doel is om wel banen te creëren binnen het museum, maar dat is pas iets van latere zorg. Voor nu wil ik een inrichting hebben en mensen naar binnen. Het doel is niet om iemand er rijk van te maken, het doel is om de kennis en materialen van de thuiscomputer intact te houden en dat over 50 jaar nog steeds die Commodore PET 2001, Apple II en Tandy TRS80 werkend in Helmond staan.

 

:? Ben jij de enige die dit gaat draaien :?
Nee. Er wordt een stichting opgericht met 6 mensen (voorlopig). Deze gaan het museum draaien. Het concept komt wel van mij.

 

:? Hoe ga je dan alles betalen :?
Entree en additionele diensten zoals het Arcadecafe, reparatiedienst, winkel en verhuur van een ruimte voor bijeenkomsten, LAN-parties etc.

 

:? Helmond is ver weg... :?
Helmond is te bereiken via trein (vanaf Eindhoven, Venlo, Nijmegen of Den Bosch) en is maximaal 3 uur rijden voor iedereen (3 snelwegen in de buurt). Ik zorg wel dat je jezelf niet verveelt in het museum en dat het die 3 uur rijden waard is ;)

Dus kun je €5 missen, dan help je mij er enorm mee en mag je ook nog eens het museum in (hoeft niet) vanaf maart 2018, meer is natuurlijk ook zeer welkom en daar krijg je weer leuke dingen voor terug.

 

Dankjewel alvast. :*

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hier nog een persoonlijk interview en waarbij ik de noodzaak laat zien en uitleg waarom de Kickstarter moet slagen: 

 

aangepast door WHiZZi

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen

×