Jump to content
RM

Beste SNES Game: Voorronde 5

Welke game is beter?  

8 members have voted

  1. 1. Welke game is beter?

    • Battletoads in Battlemaniacs
    • Mickey Mania


Recommended Posts

59ff9e5b9b994_Voorronde05.thumb.png.870a0b82ab288170951b16bb3357fcef.png

 

Battletoads in Battlemaniacs

In dit vecht-/platformspel speel je als Rash of als Pimple. Je loopt de levels door en moet allerlei vijanden in elkaar slaan. Beide karakters hebben hun eigen special moves. Het spel is opgedeeld in 6 stadia met elk hun eigen spelervaring. Het eerste stadium bijvoorbeeld is een vechtspel en het vijfde stadium is een soort racespel dat zich afspeelt op rails. Er zijn ook bonus levels waar je extra levens kunt winnen.

 

Mickey Mania

In dit platformspel speel je als Mickey Mouse die zijn weg moet banen door puzzels en vijanden die gebaseerd zijn op de Mickey Mouse tekenfilms. Het spel begint met de oudere cartoons van Mickey Mouse (bijvoorbeeld het debuut van Mickey genaamd Steamboat Willie) en gaat vanaf daar naar de nieuwere. Je vijanden versla je door er op te springen of door knikkers te gooien die te vinden zijn in het level. Je levens terug krijgen kan door sterren te verzamelen. Extra levens krijg je door het verzamelen van petten.

 

Stem op jouw favoriete spel en laat een reactie achter!

Edited by RM

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beide spellen heb ik veel gespeeld vroeger. Mijn stem gaat uit naar Mickey Mania, omdat dat 1 van de betere Mickey games op de SNES is en het verhaal bovendien tof is uitgewerkt met dat zwartwit-gedeelte aan het begin. Je waant je echt in de vroege jaren (20?/)30 als je aan het avontuur begint. Wel is het spel behoorlijk pittig.

 

Battletoads vind ik ook zeker een leuke titel met leuke humor, toffe combo's (vooral leuk als je iemand tot z'n nek in de grond stampt en hem vervolgens keihard wegtrapt :D):

 

 

Alleen vind ik de SNES versie niet heel veel toevoegen aan de NES versie, behalve dan op gebied van muziek en grafische mogelijkheden. Daarnaast vind ik de teamup met Double Dragon een stuk gevarieerder en beter uitgewerkt. In Battletoads in Battlemaniacs vind ik daarnaast dat de schaal wat te klein is, of andersgezegd dat het karakter wat te groot in beeld komt. Je hebt daardoor minder bewegingsvrijheid.

 

Al met al een mooie battle, maar wat mij betreft mag Mickey het nog een ronde proberen ;) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ook deze ken ik beiden niet (zal voor mij helaas vaak het geval zijn, omdat ik de SNES era vrijwel compleet heb overgeslagen). Kan zo niet bepalen welke een betere titel is dan de andere, dus even geen stem ingevuld.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ken de Mickey game niet. Heb hem even opgestart en gespeeld en dit is er wel eentje om later nog eens te proberen! Toch kies ik voor Battletoads. Je raadt het al: hotseat multiplayer.... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tja, ook ik ken beide spellen niet, dus ik heb het hier ook moeten doen met de filmpjes;

 

Bij Battletoads zag ik vooral een hoop automatic scroll levels waarbij je op voertuigen staat en/of van die levels die eindeloos lijken te duren.

Bij Mickey Mania zag ik vooral een vrolijk en kleurrijk spel met aardige muziek.

Mickey Mania trok meer mijn aandacht, dus daar stem ik dan ook op.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Battletoads, veel gehoord over deze beruchte spellen die enorm pittig zouden zijn. Als ik het zo bekijk, dan spreekt het me minder aan dan Mickey. Heb beide spellen nooit gespeeld, wel een andere Mickey game en die beviel me uitstekend.

 

Stem gaat naar Mickey Mania.

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 uur geleden, djkoelkast zei:

Hier ga ik voor Mickey, dat Battle Toads is weer zo'n te grof getekend lomp spel.

De NES versie was eigenlijk beter van Battletoads. Bovendien zijn, op level 1 na, alle vervolglevels letterlijk van de oudere NES-versie overgenomen zonder enige creativiteit (behalve grafische upgrades), dus in feite is het een vrij goedkoop ontwikkeld spel.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Een dikke, vette stem op Mickey Mania. Voor Battletoads start ik de NES-versie wel op, en het idee van Mickey in levels van zijn vroegere tekenfilms laten rondrennen is anno 2017 nog steeds een briljant gegeven. Op YouTube is een hoofdprogrammeur van Travelers' Tales, die de game ontwikkelde, bezig op zijn kanaal 'GameHut' alle geheimen rondom het spel uit te diepen met duidelijke voorbeelden en hier en daar ook prototypes. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×