Jump to content

Het coronavirus


Recommended Posts

Het coronavirus heeft een enorme impact op het dagelijks leven, Hoe is dat bij jullie?

 

Voor mij komt het neer op (nagenoeg de hele week) thuiswerken en veel thuisblijven. Ook in de weekenden. Het missen van bepaalde dingen die je graag doet. Anderzijds heb ik er geen enkel probleem mee om mij aan de richtlijnen te houden. Vrees wel dat het nog een tijdje gaat duren.

Link to post
Share on other sites

Als je een baan in loondienstverband hebt en geen kinderen is het alsnog flink schakelen maar wel redelijk te doen denk ik. Ben je zelfstandig ondernemer en/of heb je ineens baby's/kinderen de hele dag over de vloer om voor te zorgen/te onderwijzen kun je ineens nauwelijks nog werken en intensiveert het leven behoorlijk. Ik behoor helaas tot de laatste categorie :P

Link to post
Share on other sites

Ik moet het momenteel zonder inkomsten doen.... Niet werken = geen loon...

Ik vermaak me verder prima en hoef me niet te vervelen, maar als het lang gaat aanhouden gaat het financieel wel echt een probleem worden. Recht op een uitkering (in welke vorm dan ook)  heb ik niet.

Link to post
Share on other sites

Op zich werk ik al thuis en ben best wel een einzelganger, of meer een zweizelganger, want mijn betere helft is meestal bij mij ;)

Maar nu stilaan merk ik wel dat ik toch altijd meer sociale interactie had dan ik dacht. Ik mis dat wel, nu al, en we moeten nog wel zeker 1,5 maand, mogelijk langer.

 

Qua werk, het een vangt het ander op, maar je merkt wel dat de inkomsten beduidend lager zijn, even hand op de knip dus, het is niet anders.

Link to post
Share on other sites

Ik werk in een bouwmarkt en voorlopig hebben wij qua inkomsten niet klagen. Wel is het lastig met de regels. Nadat ik ruim 1,5 week thuis heb gezeten met een verkoudheid ben ik vrijdag weer begonnen met werken. Ineens voelde het eng om weer de grote boze corona wereld in te gaan. Mensen namen nog niet allemaal de gepaste afstand en ben toen maar in overleg kassa gaan draaien dat voelde met de verlengde toonbank en de glaswand iets beter.

 

Nu vrees ik niet direct voor mijn eigen gezondheid maar ik woon nog bij mijn moeder die hart en vaat patiënt is. Ook 4 andere mensen in mijn directe omgeving hebben een mindere weerstand dus ik ben toch iets meer op mijn hoede. In de weekenden thuis blijven gaat prima. Veel gamen en boeken lezen. 

 

We zullen ermee moeten leren leven dat het de komende maanden ons leven gaat beheersen. Ik schat dat we er toch 8000 tot 15.000 mensen in Nederland aan gaan verliezen.

Link to post
Share on other sites

Ik heb het geluk dat ik een baan heb waarin ik zeer gemakkelijk thuis kan werken. We werken momenteel in shifts (om de week naar kantoor), maar dat is heel flexibel omgezet naar alleen op kantoor werken als dat noodzakelijk is.

Qua inkomsten heb ik ook niets te klagen; Ik gaf al weinig uit en ging al niet veel ergens heen, dus voor mij verandert er prive niet heel veel.

 

Ook ik merk hierin wel dat mensen het nog altijd zeer lastig vinden om die anderhalve meter afstand te houden, vooral in winkels en supermarkten.

En hier spelen ook nog alle kinderen de hele dag buiten.

Link to post
Share on other sites

Ik heb het geluk dat ik kan thuis werken. Mijn kinderen zijn thuis van school, maar mijn vrouw werkt in het onderwijs, dus die geeft thuis les aan ze. De oudste werkt zelfstandig want die zit in groep 3, de jongste is in september begonnen op de kleuterschool, dus die heeft meer aandacht nodig. als de kinderen aan het buiten spelen zijn, ze hebben maar 2 a 3 uur werk per dag en als ze klaar zijn met school doet ze dingen voor haar eigen lessen, zoals nakijken en mails beantwoorden. Op woensdag ben ik vrij en speel ik de meester.

 

Ik werk in de offshore olie en gas en dat de prijzen daar laag zijn merk je goed, zitten nu in de overlevingsmodus, hopend op betere tijden. Gelukkig is de gasvoorziening belangrijk voor de Nederlandse overheid, dus omvallen zullen we niet, temeer omdat de staat via EBN partner is. Corona helpt ons besparen omdat veel werkzaamheden niet gedaan kunnen worden in verband met de beperkingen. Focus ligt op productie op niveau houden en de veiligheid. Alle derden en tijdelijke contacten worden beëindigd. Ik mis het fysieke contact met collega's wel, aan de andere kant kan ik nu elke dag lunchen met mijn gezin en ben ik meer betrokken met hun scholing.

 

En verder natuurlijk vervelend dat er niks gebeurt in de wereld, geen formule 1, Olympische Spelen, EK voetbal, MotoGP. Productie nieuwe series staat op hold. Geen uitjes. Vrij saai dus.

Link to post
Share on other sites

Ik ben nog steeds bezig met m'n studie, waar ik nog 2 tentamens voor moet afronden alvorens ik mag afstuderen. Dat ligt nu helaas stil, maar het is niet anders.

Daarnaast werk ik ook al een aardige tijd in de IT, waar ik ben blijven plakken na de stage.

 

Wij mógen thuis werken, maar gaan over het algemeen nog naar kantoor. We realiseren namelijk ook applicaties voor in de zorg, waaronder ziekenhuizen. 

Bij de ziekenhuizen mogen we, conform de certificering, alleen inloggen op kantoor. 

We zijn overigens maar met een klein clubje dus we kunnen voldoende afstand houden en vind het ook wel prettig dat je op deze manier nog wat sociale contacten hebt. :)

 

Wat betreft privé, ja dat is wel even doorbijten maar ook wel te doen.

Veel skypen met vrienden, samen via Houseparty een spel doen & als we alleen met de heren over zijn doen we nog wel eens een potje COD of FIFA.

 

Als iemand nog tips heeft wat betreft online spellen, die laagdrempelig zijn en het liefst ook via de telefoon te bespelen zijn met een grote groep (diverse) mensen, graag :D 

Link to post
Share on other sites

Dit is niet een kwestie van ‘even uitzitten en doorbijten’ en daarna weer lekker met z’n allen opbouwen en doorgaan zoals we bezig waren. De wereld gaat ná Corona (als het überhaupt binnen X jaar zover komt) denk ik niet meer doordraaien zoals voorheen. Het breekt in rap tempo af en ik zie het vrij somber. Het verbaast me echter allerminst.

 

Zoals in vergelijkbare topics van o.a. Milieuproblematiek al aangegeven: we zijn met veels en veels te veel (en omdat men thuis blijft worden alweer babybooms voorspeld, want goh wat moet je anders doen) en we hebben een ziekelijke consumptiedrang naar alles wat maar te consumeren valt (inclusief reizen/verplaatsing). Milieu- en stikstofcrisis waar we niet uitkwamen lost zich nu ineens vanzelf op; als de mensen er niet uitkomen verzint de natuur zelf wel iets, zoals dat al duizenden jaren gaat en dan is het ‘survival of the fittest’ in alle verschijningsvormen.

 

De westerse monetaire zeepbellen zijn binnen een maand doorgeprikt, want bedrijven storten als kaartenhuisjes in en velen kunnen na 2 weken al geen rekeningen meer betalen. Beurzen en geld blijken ook maar weer eens slechts cijfertjes op digitale schermpjes. En als dit allemaal niet was gebeurd dan had je met alle technologische vooruitgang uiteindelijk ook te veel mensen en te weinig (nuttige) banen gehad. Het klapt wanneer het klapt, om wat voor reden dan ook.

 

Sterkte in ieder geval aan iedereen die hier persoonlijk door getroffen wordt.

Link to post
Share on other sites
  • 4 weeks later...

Ik denk dat het op zich wel mee gaat vallen. Voorlopig kan ik alleen nog maar lachen om de mensen die zeggen dat het leven "na Corona" nooit meer hetzelfde zal zijn. Ik denk dat alles over een jaar weer gewoon zijn gangetje gaat, alhoewel ik van harte hoop dat de mensheid er iets mee leert (maar nee, dat doen we niet). We zijn inderdaad met veel te veel mensen op deze bol. Mijn vrouw en ik hebben geen kinderen, dus wij dragen er niet aan bij 😉 en we hebben nu ook geen kids over de vloer.

 

Ik moet helaas gewoon doorwerken: dus gewoon contact met klanten, collega's en zo. Op zich niks mis mee, maar dan ga ik niet privé mezelf thuis opsluiten. Wij wonen gelukkig niet in een stad dus kunnen relatief gemakkelijk een ommetje maken of naar het bos fietsen. Sociale contacten zijn een stuk beperkter: sommige van mijn vrienden komen nog over de vloer (ik vind dat prima), anderen blijven thuis, ook goed natuurlijk.

 

Edited by Cenobyte
Link to post
Share on other sites
  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...