Jump to content

Wat doet de Retroër in het dagelijks leven?


Recommended Posts

Dus, wat doet de retroër in het dagelijks leven? 

Meestal zeggen ze: TS begint....

 

Nou, oke dan...

 

In het dagelijks leven werk ik bij Imtech (ja, het geplaagde Imtech), waar ik de rol vervul als 1e Servicemonteur. Dit houdt in dat ik diverse klussen doe met betreffe het onderhoud en beheer van Koeling, verwarming, luchtbehandeling en ventilatie. Voor Imtech zit ik op een vaste locatie, waar ik samen met een klein team een behoorlijk grote installatie beheer. Een klein voorbeeld: Een verwarmingsinstallatie van +/- 2000 KW, en een koelinstallatie van +/- 10 MW. Aan deze installaties is het nodige aan luchtbehandeling en ventilatie gekoppeld om ruimtecondities zo perfect mogelijk te houden, voor de productie van temperatuur en vochtgevoelige producten. Tevens draai ik eens in de zoveel tijd een week storingsdienst, waardoor ik bij nog veel meer installaties kom dan alleen mijn "eigen".

 

Zoals je dan waarschijnlijk kun je je wel voorstellen dat je overal wel wat van tegenkomt, van electronica, naar leidingwerk en pompen, tot aan grote mechanische installaties. 

 

Nu geef ik het stokje door aan de volgende, het lijkt me wel leuk om een klein inzicht te krijgen in wie wat doet...

Link to post
Share on other sites

Ik ben fulltime werkzaam bij 2Contact, het meest gezellige callcenter van Noord-Brabant en omstreken. Voor verschillende bedrijven (waar ik geen specifieke namen over kan noemen denk ik, dus hou ik het op 'de bekende hulp bij autopech', de telefoonprovider 'waar alles zo snel is' en een tijdje ook gebeld voor de 'landelijke kranten uit Amsterdam') probeer ik klanten te werven en/of mensen klant te houden. Ergens heb ik het idee, als ik zo vanaf werk dit berichtje schrijf, dat dit bedrijf iets wegheeft van de Nederlandse 'The Office'. Er wordt zeer productief vanalles verricht maar er gebeuren genoeg maffe dingen en werken genoeg mafkezen (daar ben ik er 1 van) dat het het werk hier een flink stuk leuker maakt. :)

Link to post
Share on other sites

Mooi om de diversiteit in beroepskeuze te zien :)

 

Ik ben zelf ondernemer op gebied van websites/intranet/saas en daarnaast reviewer van wetenschappelijke artikelen over dat vakgebied aan de Universiteit Utrecht. Momenteel bezig met een klusje voor ministerie van VWS en een grotere klus bij het VU medisch centrum.

Link to post
Share on other sites

Ik werk in een betrekkelijk klein maar gezellig team dat klantcontact voor een vrij grote nieuwe internetprovider onderhoudt, zowel technisch als commercieel.

Het gaat om voornamelijk telefonische contacten maar daarnaast ook per email, chat, social media en natuurlijk per oudewets geschreven brief, 

Ons team heeft een vrij afwisselende baan, aangezien je de ene keer bezig bent met het oplossen van technische problemen (technical support), dan weer een nieuw product verkoopt (upselling) en een enkele keer het betalingsverkeer voor een klant aan het uitpluizen bent (billing).

Het is niet altijd even praktisch en efficiënt om als complete desk meerdere taken te verrichten in plaats van deze op te splitsen, maar het houdt het wel afwisselend.

En het bijkomstig voordeel is dat iedereen in principe alles voor de klant kan doen zonder dat deze weer doorverwezen hoeft te worden. ;)

Edited by Epic90ies
Link to post
Share on other sites
 • 3 weeks later...
 • 3 weeks later...

Ik ben teamleider van de Benelux customer support van SCE (PlayStation dus). Erg tof om te doen al moet ik zeggen dat het op dit moment heel erg druk is.

Niet perse met defecten maar de PS4 is erg veel verkocht waardoor veel mensen gewoon vragen hebben over vanalles en nog wat.

 

Is nu trouwens gevestigd in Berlijn, dus als iemand nog tips heeft waar je in duitsland retro(gaming) spullen kunt krijgen dan zijn die meer dan welkom! Je hebt hier trouwens ook een Computer spiele museum (http://www.computerspielemuseum.de/) Niet heel spectaculair maar wel tof een om een keer in rond te lopen!

Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...

Ik werk fulltime in Amsterdam bij de bijna oudste internetprovider van Nederland. Werk daar op de technische helpdesk voor technische ondersteuning, in eerste instantie per telefoon maar ook per e-mail. Verder ook af en toe cross- en upselling. :P

Erg gezellige werksfeer en collega's dus hoop nog lang te mogen blijven. :D

@samba-boy:

Ik krijg toevallig ook regelmatig collega's van je van 2Contact aan de lijn die kijken of klanten nog tevreden zijn, soms iets bijverkopen en als het nodig is voor technische ondersteuning naar ons doorzetten, geloof alleen dat dat niet vanuit de vestiging in Brabant maar vanuit Haarlem gaat?

Link to post
Share on other sites

@sam: er zijn meerdere filialen. In mijn filiaal hebben we niets te maken met Ziggo, dus jouw collega's spreken de mijne niet. :)

Haha bedenk me dat ik verwarrende avatar heb. Werk alweer bijna 2 jaar voor XS4ALL maar dacht dat ik verder geen namen van bedrijven kon / mocht noemen. :P

Link to post
Share on other sites

Ik zit momenteel in het laatste jaar van m'n MBO opleiding als applicatieontwikkelaar. De bedoeling is om vanaf februari 2015 door te gaan leren op het HBO en zo nog net op het randje de studiefinanciering te kunnen meepikken :)

Als bijbaan werk ik bij een softwarehuis, blijven plakken na m'n stage!

Erg leuk bedrijf, gezellige collega's, leuk werk en zo leer ik tijdens het werk in principe ook nog voor m'n opleiding!

Een win-win situatie :P

Edited by Logitech
Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...

Ik zit op het eerste jaar van het MBO, opleiding verkoopspecialist/filiaalmanager niveau 3. Aan het ROC Aventus in Deventer. Daarvoor loop ik ook nog 2 dagen stage bij Rookes Rietman in schalkhaar (vlakbij Deventer) van 9 tot 6. Ik ga morgen er morgen weer werken (stage lopen is hier technisch gezien gewoon werken   :P ). 

Link to post
Share on other sites

Ik zit op het eerste jaar van het MBO, opleiding verkoopspecialist/filiaalmanager niveau 3. Aan het ROC Aventus in Deventer. Daarvoor loop ik ook nog 2 dagen stage bij Rookes Rietman in schalkhaar (vlakbij Deventer) van 9 tot 6. Ik ga morgen er morgen weer werken (stage lopen is hier technisch gezien gewoon werken   :P ). 

 

Haha, laatst nog op het Aventus geweest voor een lekkage ;)

Wie weet komen we elkaar nog wel eens tegen.

Link to post
Share on other sites
 • 1 year later...

Ik werk 4 dagen in de week in een magazijn in een verzorginstehuis. Daar doe ik de bestellingen klaarmaken voor de afdelingen waar de ouderen wonen. Ik schrijf de bestellijst als het magazijn moet worden bijgevuld. Ook breng ik met m'n baas het eten rond naar de afdelingen met behulp van een electrische wagen.

 

In mn vrije tijd ben ik helper op een Minecraft server van een vriend van me en ben ik 'onderzoeker' van religie, wat me erg intereseerd

Link to post
Share on other sites

Ik (Martin) ben Stoffeerder.

dat houdt in dat ik vloeren leg en alles wat daarbij hoort.

 

tevens durf ik mij iets handiger dan de gemmiddelde medemens te noemen met als gevolg dat die medemensen mij ook altijd weten te vinden als er iets gedaan moet worden.

als je dan ook nog eens iemand bent die een positieve insteek heeft en bijna geen nee kan zeggen dan wil het gebeuren dat je meer tijd steekt in andermans hobbies dan in die van jezelf.

 

zodoende heb ik dus ook al een tijdje niet meer gepost hier op het forum (of welk ander forum dan ook :P )

 

langzaamaan wil ik mij weer wat meer met mijn eigen hobbies bezig houden zoals bijvoorbeeld: 

- de game collectie uitbreiden. te focussen op SEGA consoles en spellen.

- dat stuk oud roest voor de deur onderhouden en verder af bouwen.

- een ander stuk oud roest in de schuur opknappen en er een kenteken op krijgen.

- de (strip)boeken die ik verzamel ook daadwerkelijk eens een keer gaan lezen.

- meer Star Wars lego verzamelen en natuurlijk bouwen :D

 

mijn dagelijks leven is de komende jaren behoorlijk vol gepland ;):)

Link to post
Share on other sites

Lekker toch, zo veel te doen :D

Leuk als je wat meer komt posten, ik ben benieuwd naar je collectie.

De collectie is inmiddels wel weer wat anders dan de laatste keer dat ik daar een lijstje van gepost had.

Op het moment ben ik een aantal items aan het verkopen i.v.m. eerder genoemd stuk oud ijzer dat voor de deur staat :P

 

Tussendoor zijn we ook nog aan het kijken voor een ander huis dus heeft het verzamelen even een iets lagere prioriteit gekregen maar dat komt in de toekomst allemaal weer helemaal goed ;)

Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...

Mijn primaire baan is systeembeheerder. Iets wat ik doe bij een aardappel verwerkende international.

 

Verder ben ik filmmaker. Ik maak muziek gerelateerde producties. Dat houdt vooral in dat ik concerten film en edit. Maar ik maak ook video clips en documentaires.

Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...

Vertel, nu ben ik benieuwd naar dat stuk roest ;) Dan moet het bijna wel italiaans zijn, die hoor je roesten ..... ;)

 

Het is een Duitser uit 1979, begint met O en rijmt niet op Fiat. ;)

1394046_10151954890652370_1511853285_n_z

 

en dit is het oud ijzer dat in de schuur staat: 

een Sparta uit 1961 of 1963... we zijn er nog niet 100% over uit.

ik heb hem gekregen van een vriend omdat ie in de weg stond en nu mag ie al bijna 2 jaar bij mij in de weg staan :P;)

ff technisch in orde maken en dan een kenteken er op bij de RDW hopelijk.

...ooit...

Sparta_zpsvvpy4ewz.jpg

Edited by SanguiniusNL
Link to post
Share on other sites
 • 1 month later...

Ik ben zo'n 32 uur in de week in de weer met VoIP en programmeer een telefooncentrale (in PHP), dit op basis van Linux en Asterisk. Mijn officiële titel luidt VoIP-specialist maar houdt o.a. ook programmeur en systeem- en netwerkbeheer in. Met zo'n 20 jaar ervaring op Linux en systeembeheer durf ik wel te zeggen dat ik dingen daar van weet.

 

In het weekend (en soms ook doordeweeks) ben ik muzikant en regel boekingen voor bands. Ik ben drummer bij o.a. De Rockduvels (Limburgse boerenrock), Cherry Red, Humans Screaming Like Goats en een naamloze blues band. 

 

Tussen deze werkzaamheden door, ben ik ook fervent computerverzamelaar dus en maak hier de nodige filmpjes van (zie http://www.retroguy.nl of http://www.bartvandenakker.nl )

Link to post
Share on other sites
 • 3 months later...

Ben zelfstandig ondernemer; webdesigner. Al een jaar of 6; daarvoor systeembeheerder (Microsoft, Novell, AS/400). Op dit moment even eruit (ziekte) en tussendoor probeer ik wel te werken. Maar eind december hopelijk weer goed aan de slag.

Verder hobbies natuurlijk: retro apparatuur (& gamen), sporten, fotografie.

Link to post
Share on other sites
 • 1 year later...

Zoals een aantal zullen weten, ben ik werkzaam bij een bedrijf dat zich bezighoud met digitaliseren. waaronder audio en video.

Mijn taak is het ontwerpen van de opstellingen, het bouwen en onderhouden van de sets en apparatuur.

Een enkele keer ben ik zelf aan het digitaliseren, meestal lastige formaten en dit doe ik dan thuis.

Voor de hobby deed ik alle systemen ook thuis, echter heb ik hier een punt achter moeten zetten wegens ziekte. 

Hobby's heb ik genoeg, m'n auto's, de muziek, Lego....

Het werk gaat natuurlijk gewoon door en geniet er elke dag van!

 

Enkele voorbeelden van mijn creaties op de werkvloer:

 

DSC_0094.thumb.JPG.a2e8651c6a02bdee4bf8a99f6a59b16b.JPG

 

DSC_0089.thumb.JPG.f24530416038aad5b7bb1a596d9c08bd.JPG

 

30052238_842580742610324_1436384887809966292_o.thumb.jpg.b2edc1239e9f1ec18c45d582a9d8ccf6.jpg

 

DSC_0423.thumb.JPG.c6dddaeb822a9ec3c7a6ce8aff184e7a.JPG

 

DSCF2654.thumb.JPG.c8a8f764ba97138990f0c7bab16037e6.JPG

 

32952143_856788991189499_6120075758233714688_n.thumb.jpg.8c6712db15b99f15eea035fc3cbf3388.jpg

 

Betas2.thumb.jpg.6a17cc18a67bca3e81a46f507477e69b.jpg

 

DSC_0008.thumb.JPG.d9622e640eb9fc034cffb5e9698295e5.JPG

 

5b031ba2ed9ec_DATset.thumb.jpg.a6321b7e174b51a517128a903591e6d5.jpg

 

Apparatuur die klaar staat voor opbouw van een set:

 

DSC_0388.thumb.JPG.3a55552247b8927f0cf02da0daf71b49.JPG

 

Mijn collega aan het werk met een mobiele set in Parijs (kleine opdracht, set is inmiddels retour en word morgen weer gedemonteerd)

 

Unesco.thumb.jpg.fa136ac976a830e5fffa0e4fae3098d3.jpg

 

En mijn eigen desk :P

 

Werkplekkie.thumb.jpg.618e0b62294a88030af7beac49022d6f.jpg

 

Link to post
Share on other sites

WOW, dat is een hele hoop apparatuur ...

 

Ik sleutel dan weer dagelijks aan ketels vanaf 45 kW (net buiten thuis gebruik) tot en met 800kW. Hieronder een voorbeeld ...

ezgif-4-57a8dbf9d6.thumb.png.46eb58a62a38481755f3fcc3be37de73.png

 

En van standaard splitairco's wat je thuis ook hebt, tot waterchillers om een heel gebouw te koelen...

 

carrier-30rbm-air-cooled-chiiler-web_orig.jpg.bc29e78e3dfbf3131221402eb0acaf82.jpg

 

Deze heeft dan nog maar 4 "kleine" compressors, ik heb een locatie waar een chiller een 2 tal compressoren heeft met een kleine 1400A startstroom....

 

Link to post
Share on other sites

Hobby's en liefhebberij staat in het voorstel-topic en op mijn profiel. 

 

Ik ben in 2011 afgestudeerd aan de TUDelft (Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek) en ben daarna vrijwel direct aan de slag gegaan bij een Haags ingenieursbureau als Pipeline Engineer. Daar hield ik mij bezig met tracéstudies, kostenramingen en sterkteberekingen voor diverse soorten ondergrondse leidingen (stadsverwarming en olie en gas). 

 

Vanaf 2014 veelal (parttime) gedetacheerd gezeten bij offshore olie en gasbedrijven alwaar ik mij bezig hield met het plannen en coördineren van inspecties, onderhoud en integriteitsstudies van offshore buisleidingen. Uiteindelijk in 2017 besloten in dienst te treden bij de klant waar ik toen gedetacheerd zat. Moet ook af en toe met de helikopter naar mijn werk en dat houdt het interessant. Elke dag is anders en elk project kent zijn eigen uitdagingen.

Link to post
Share on other sites
 • 7 months later...
 • 2 years later...

Oud topic!

 

Laatste bericht over een verhuizing van het bedrijf in januari 2019.

Alles prachtig opgebouwd daar... Echter eind 2019 kregen we te horen dat de afdeling opgedoekt werd en we konden vertrekken.

Sinds januari 2020 was ik dus officieel werkloos.

Ineens kreeg ik een telefoontje van een "concurrent" of ik eens langs wilde komen.

Daaruit volgde een werkaanbod.

Ik mag nu officieel zeggen dat ik sinds 1 mei dit jaar in dienst ben van Inn-Archive in Hilversum (op het mediapark).

 

Mijn werk bestaat nu uit het digitaliseren van lastige en moeilijke formaten/tapes (veel voor Beeld & Geluid, maar ook zeer veel voor de omroepen en platenlabels, waarbij je moet denken aan concerten en videoclips). Daarnaast klein regulier onderhoud aan de machines en een stuk begeleiding van andere werknemers/stagelopers.

 

Tot nu toe heb ik het er erg naar m'n zin!

Link to post
Share on other sites

Proficiat Integra ! Ik had het al voorbij zien komen elders maar erg goed dat je al je kennis en talent kunt inzetten bij Inn-Archive. Ik ben er een paar maanden geleden nog geweest en het lijkt mij een uitstekende werkomgeving.

 

Ik had René onlangs nog aan de lijn met een mooi plan, wellicht dat we elkaar eerdaags eens treffen daar. 

Link to post
Share on other sites

Van harte Integra! Was er een aantal weken geleden ook nog, blijft indrukwekkend om te zien.

Doe jij toevallig ook U-Matic voor Beeld en Geluid? Dan is de kans groot dat ik aan de kant van B&G jouw files verwerk en controleer als ze binnen gaan komen :)

Edited by mcmurdyy
Link to post
Share on other sites
2 uur geleden, mcmurdyy zei:

Doe jij toevallig ook U-Matic voor Beeld en Geluid? Dan is de kans groot dat ik aan de kant van B&G jouw files verwerk en controleer als ze binnen gaan komen :)

 

Daar heb ik wel al een paar voor gedaan...  Waarvan één tape wel in erg slechte staat was :P

Link to post
Share on other sites

Geen idee, maar eerste generatie Umatic tapes zijn doorgaans onmogelijk af te spelen zonder bakken en cleanen...   

Natuurlijk probeer ik het wel, maar deze had binnen een seconde de koppen vol... Meermaals.  Zelfs na meermaals cleanen. Na het bakken speelde de tape prima, de opname zelf was echter matig (opgenomen in 1978, dub vanaf film)

Link to post
Share on other sites

Wat fijn nieuws voor je! Wel verbaasd dat je oude werkgever jullie afdeling opdoekte want ik had de indruk dat het een grote afdeling van een grote speler was. Maar inmiddels dus een nieuw avontuur, en als ik het zo lees doe je daar eigenlijk wat je voorheen ook al deed dus ze hebben iemand kunnen binnenhalen die precies de juiste ervaring heeft!

 

Wat is dat met banden die worden aangeleverd door omroepen, waarom liggen die dingen niet al lang bij B&G? Ben ik wel nieuwsgierig naar (maar is misschien iets waarover je niet zomaar mag uitwijden). Wat de herkomst ook mag zijn, als opdracht tot digitalisatie gegeven wordt dan vindt men het in ieder geval belangrijk genoeg om keurig bij te houden... en gelukkig maar. 🙂

 

Link to post
Share on other sites
7 uur geleden, Integra zei:

Geen idee, maar eerste generatie Umatic tapes zijn doorgaans onmogelijk af te spelen zonder bakken en cleanen...   

Natuurlijk probeer ik het wel, maar deze had binnen een seconde de koppen vol... Meermaals.  Zelfs na meermaals cleanen. Na het bakken speelde de tape prima, de opname zelf was echter matig (opgenomen in 1978, dub vanaf film)

Volgens mij zag ik deze opname gisteren langskomen ja (van ikon en voo, deels ondertiteld) 😛 en ik had al een vermoeden dat het een lastige was :) leek zelfs op een dub van film>VCR(of een ander matige drager)>umatic

 

 

2 uur geleden, Koen zei:

Wat is dat met banden die worden aangeleverd door omroepen, waarom liggen die dingen niet al lang bij B&G? 

 

Als ik hierop mag reageren (in het kort): omdat het archiefmateriaal is van de omroepen zelf (productiearchief). 

Edited by mcmurdyy
Link to post
Share on other sites
11 uur geleden, Koen zei:

Wat is dat met banden die worden aangeleverd door omroepen, waarom liggen die dingen niet al lang bij B&G? Ben ik wel nieuwsgierig naar (maar is misschien iets waarover je niet zomaar mag uitwijden). Wat de herkomst ook mag zijn, als opdracht tot digitalisatie gegeven wordt dan vindt men het in ieder geval belangrijk genoeg om keurig bij te houden... en gelukkig maar. 🙂

Geen idee of ik daar iets over mag zeggen, maar ik heb er geen idee van....   Wat omroepen bepalen heb ik geen weet van of invloed op ;)

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...